Tko je bolji u OpenGL-u?

poruka: 48
|
čitano: 4.847
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Tko je bolji u OpenGL-u?".
17 godina
neaktivan
Tko je bolji u OpenGL-u?

A ja uvjek mislio da je u OpenGL-u najbolji mac, a najača je zadnja rečenicaBelji se

S budalama se ne isplati svađati.Prvo te spuste na svoj nivo,a onda te dotuku s iskustvom ! ! !
Moj PC  
0 4 hvala 0
18 godina
neaktivan
RE: Tko je bolji u OpenGL-u?
pa nekako mi je normalno... I tu nije bas do operativnog sustava, nego to sto je Windows najdostpuniji i sto je najrasireniji, te su za istog DRIVERI ZA GRAFICKE KARTICE NAJBOLJE NAPISANE... I to je trebalo napisati u clanku... ovo zvuci tako... šarlatanski...
In Control
18 godina
odjavljen
Tko je bolji u OpenGL-u?

valjda će sad ovi makovci smanjit doživljaje

Moj PC  
16 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
EnlightenedPhoenix kaže...
pa nekako mi je normalno... I tu nije bas do operativnog sustava, nego to sto je Windows najdostpuniji i sto je najrasireniji, te su za istog DRIVERI ZA GRAFICKE KARTICE NAJBOLJE NAPISANE... I to je trebalo napisati u clanku... ovo zvuci tako... šarlatanski...

Da i meni je bilo čudno otkad to ima veze sa OS-om.Ja oduvijek mislio da je do proizvođaća grafičkih kartica i podrške za Open GL kroz drivere,a inače u tome prednjači Nvidia.

I'll be back
17 godina
neaktivan
M4X kaže...

valjda će sad ovi makovci smanjit doživljaje

Ma jok!!! Njima ti je OS-X ko neka Božanska zlatna krava.LOLSmijeh

Mislim nedaj bože da netko počne uspoređivat(bilo linux ili windowse) sa njihovim savršenim i božanstvenim OS-x om,taj odmah biva skračen za glavu.Smijeh

I'll be back
17 godina
Tko je bolji u OpenGL-u?

I citao sam sto se tice renderiranja jel Mac stvarno brzi od windowsa kao sta svi mekovci pricaju, ispalo da nije, u cinebenchu je na istom racunalu (Macbook pro) za oko 400 bodova ako se dobro sjecam bio bolji windows 7. Cool

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.5.2010 22:11 (Renesis).

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Renesis kaže...

I citao sam sto se tice renderiranja jel Mac stvarno brzi od windowsa kao sta svi mekovci pricaju, ispalo da nije, u cinebenchu je na istom racunalu (Macbook pro) za oko 400 bodova ako se dobro sjecam bio bolji windows 7.

Pst.... Nemoj to toliko javno iznosit.....Ostat češ bez glave čim se pojavi neki zagriženi MAC-ovac...... :))))))

I'll be back
17 godina
neaktivan
Renesis kaže...

I citao sam sto se tice renderiranja jel Mac stvarno brzi od windowsa kao sta svi mekovci pricaju, ispalo da nije, u cinebenchu je na istom racunalu (Macbook pro) za oko 400 bodova ako se dobro sjecam bio bolji windows 7.

Na giljotinu!!!

Vir prudens non contra ventum mingit...
17 godina
odjavljen
Tko je bolji u OpenGL-u?

Meni je komp počeo zezat. U DX igrama se restarta, ali nije do grafičke jer sam ih probao više. Kako trenutno nemam vremena isprobavati, igram WoW i OpenGL-u i mogu reći da je slika jednako kvalitetna kao i u DX-u, FPS je isti, možda malo odstupa, ali igra ide puno glađe. Na DX-u mi se događalo da mi na 60 Hz osvježavanje daje 60 FPS-a (Vsync), ali igra svejedno ima neko trzuckanje koje se događa samo kad se okrečem. Kad šetam naprijed se to ne vidi. Na OpenGL ide potpuno glatko bez ikakvih trzanja.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Tko je bolji u OpenGL-u?

ja najviše od svega volim WinG ;-) ...

a na poslu ne igram igrice, zabavljam se crtanjem "žvrljotaka" na papirima . Imam kemijsku, i zeleni marker; najdraže mi je crtati ljude štapiće (ponekad i proste!) te nasmijane glave sa šiljastim zubima.

:-)
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

WOW! To je stvarno neočekivano!

Pogotovo ako se zna da ATI i NVIDIA najkvalitetnije i najoptimiziranije drivere razvijaju upravo za Windowse. Cool

18 godina
neaktivan
Tom69 kaže...

Pogotovo ako se zna da ATI i NVIDIA najkvalitetnije i najoptimiziranije drivere razvijaju upravo za Windowse. Cool

za osx nema drivera za grafulje u klasicnom smislu ko na windowsima, dakle skines svaki mjesec nove, eventualno putem os updatea se nesta doda ili oduzme, tako da je clanak klasicni FAIL kakav se cesto ponavlja tu na bugu u zadnje vrijeme, neidu kruske i jabuke u isti kos nikako a i kad idu nemozes ih tako bukvalno usporedjivat.

EDIT: bilo bi fora vidit sedmicu sa generickim driverima....

Tvoj win ovo nemoze http://www.youtube.com/watch?v=3V6365NQrV0 // Win 7 na osx-u http://www.youtube.com/watch?v=Co5BnTQDh2A
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.5.2010 23:23 (bistri).
16 godina
protjeran
Tko je bolji u OpenGL-u?

moguce da je win7 bolji u navedenim igricama :)

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
bistri kaže...
Tom69 kaže...

za osx nema drivera za grafulje u klasicnom smislu ko na windowsima, dakle skines svaki mjesec nove, eventualno putem os updatea se nesta doda ili oduzme, tako da je clanak klasicni FAIL kakav se cesto ponavlja tu na bugu u zadnje vrijeme, neidu kruske i jabuke u isti kos nikako a i kad idu nemozes ih tako bukvalno usporedjivat.

EDIT: bilo bi fora vidit sedmicu sa generickim driverima....

ocemo li diskvalificirat windowse zbog konstantnog updatea drivera ili cemo ih i zbog toga proglasiti boljima?

18 godina
neaktivan
Tko je bolji u OpenGL-u?

kao sto vidis opet neznas razliku izmedju krusaka i jabuka

za windowse PROIZVODJACI grafickih kartica izbacivaju drivere jednom mjesecno ispolirane i nabrijane

dok osx / linux nema takav sustav, dakle jedina opcija u kojoj bi taj test bio izjednacen da se usporedi windows sa generickim driverima.

Tvoj win ovo nemoze http://www.youtube.com/watch?v=3V6365NQrV0 // Win 7 na osx-u http://www.youtube.com/watch?v=Co5BnTQDh2A
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.5.2010 23:35 (bistri).
Moj PC  
2 10 hvala 0
16 godina
neaktivan

Do kraja godine bi se lagano moglo dogoditi da ATI-jeve perfomanse na linuxu premase cak i one na windowsima. Cekamo da galium radeon driver uznapreduje...

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
17 godina
odjavljen
bistri kaže...

za windowse PROIZVODJACI grafickih kartica izbacivaju drivere jednom mjesecno ispolirane i nabrijane

dok osx / linux nema takav sustav, dakle jedina opcija u kojoj bi taj test bio izjednacen da se usporedi windows sa generickim driverima.

Nadam se da se šališ. Zašto bi korisnika zanimale performanse osakačenog sustava. Kad kupuješ auto i biraš između 1.9 i 2.0 motora oćeš u 2.0 motor uliti prljavo gorivo da bi bili usporedivi?

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.
16 godina
neaktivan
bistri kaže...

linux nema takav sustav, dakle jedina opcija u kojoj bi taj test bio izjednacen da se usporedi windows sa generickim driverima.

Zar se mesa hardverski ne ubrzava preko DRI sucelja? Zapravo mesa na linuxu radi slicno Direct3D-u na windowsima. Ne mozes povlaciti usporedbe sa fallback OpenGL driverom od MS-a

Svi su driveri bili hardverski ubrzani tako da ne shvacam tvoju primjedbu.

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
16 godina
neaktivan
Tko je bolji u OpenGL-u?
ja sam the best!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Tko je bolji u OpenGL-u?

Gle test sam po sebi je drito bacanje sibice na kantu sa gorivom.

Nemozes usporedjivat i to narocito graficke preformanse jednog sustava za kojeg postoji abnormalno velika softverska podrska sa preformansama linuxa i osx-a za koje novi driver dolazi svake prestupne, i jedino cemu clanak pogoduje je komentarima woohoo vidi kak windowsi rasturaju i linux i osx suxx.

Moj PC  
2 3 hvala 0
16 godina
neaktivan
bistri kaže...

Nemozes usporedjivat i to narocito graficke preformanse jednog sustava za kojeg postoji abnormalno velika softverska podrska sa preformansama linuxa i osx-a za koje novi driver dolazi svake prestupne, i jedino cemu clanak pogoduje je komentarima woohoo vidi kak windowsi rasturaju i linux i osx suxx.

Zalim, argument ti je fail i to zesci.

Nove verzije grafickih drivera za linux ti izlaze svakih mjesec dana. Zapravo da ATI nije nesposoban napraviti dobre drivere sada bi bili rame uz rame s nVidiom po perfomansama na linuxu (a to je mozda par postotaka manje nego u windowsima). Zato je ATI otvorio svoju arhitekturu, a nVidiji i ovako ide dobro pa ne kane nista ciniti po tom pitanju. Da se razumijemo nisam windows fanboy ali da se opengl u winsima vrti brze - to je realnost (iako je u nekim slucajevima razlika stvarno mizerna). Linux kao platforma jest malo zapostavljeniji ali je to svjetlosnim godinama poboljsanje od situacije prije par godina.

Za apple nemam pojma kako situacija ide, i iskreno, nije me ni briga.

EDIT: slazem se sa boldanim, clanak je debelo izvan konteksta i ne pokazuje pravo stanje stvari, tj izostavljaju se kojekakve zanimljive cinjenice.

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.5.2010 0:05 (rustweaver).
17 godina
neaktivan
Tko je bolji u OpenGL-u?

Ovo je smješan članak! Pa nemožeš uspoređivat komercijalne OS-ove sa Linuxom...Ljudi koji rade na Linux-u i njegovim distribucijama su ljudi koji ne žive od toga za razliku od ova druga dva OS-a...znači ovo što je do sad sveukupno Linux, sa raznim distribucijama postigao bez financiranja i ulaganja je nevjerojatno mnogo! Polako i dostići će se ta vrijednost usporedbe... Jednostavno je glupost ovakvo što uspoređivati!

1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
bistri kaže...

mislis da se to tako gleda ili je bitno ko bolje odradi posao? ko je kriv osx-u sto njegov sistem drivera donosi losije rezultate?

18 godina
bistri kaže...

Jao, pa vi eplaši stvarno nemate granica. Imaš igru, imaš tri OS-a, svaki s najboljim trenutno mogućim rješenjem. Ako ti je najbitnija igra, koji OS ćeš uzeti? Koga briga za pravednost i odnose, situacija je takva kakva je i nema se tu što plakati.

Uostalom, koliko se meni iz perspektive korisnika čini, "abnormalno velika softverska podrska" je prednost koju ne treba anulirati, nego pohvaliti. Zašto nisi spominjao kako na Win7 rade kartice koje na Macu jednostavno ne možeš dobiti podržane, ili da je neka linux distra (najvjerojatnije) besplatna? Sve su to prednosti i mane, pametan čovjek lako izvuče zaključak...

Gledam te!
16 godina
protjeran
Veliki Brat kaže...
bistri kaže...

Jao, pa vi eplaši stvarno nemate granica. Imaš igru, imaš tri OS-a, svaki s najboljim trenutno mogućim rješenjem. Ako ti je najbitnija igra, koji OS ćeš uzeti? Koga briga za pravednost i odnose, situacija je takva kakva je i nema se tu što plakati.

Uostalom, koliko se meni iz perspektive korisnika čini, "abnormalno velika softverska podrska" je prednost koju ne treba anulirati, nego pohvaliti. Zašto nisi spominjao kako na Win7 rade kartice koje na Macu jednostavno ne možeš dobiti podržane, ili da je neka linux distra (najvjerojatnije) besplatna? Sve su to prednosti i mane, pametan čovjek lako izvuče zaključak...

nemoj prelako izvlacit zakljucke. ovdje je rijec o par igara. najbitnije je za koju platformu su te igre optimizirane. vjerovatno za windowse i ovo je samo jedan u nizu marketinskih testova kakvih je 95%. Tocno da je podrska koju odredjeni proizvodjaci daju odredjenom sistemu velika prednost a ne nesto zbog cega se ne bi moglo usporedjivti. ovdje je bar jednostavno. imas 3 sistema i par zadataka. ko ce najbolje rijesiti zadatak. u ovom slucaju windowsi i glupo je tu blebetat o nedostatku drivera. ponavljam, ko je appleu kriv. svi jabucari se hvale kako je njihov sistem sigurniji i stabilniji i sad bi ja trebao nabacivat glupu pricu kako je to neusporedivo jer windowsi koriste registre a os-x ne. vrlo je usporedivo i apple je tu jednostavno bolji.

nisam pripadnik ni jednog tabora. poslovno koristim os-x, privatno win. apple konstantno spusta kvalitet (mislim na hardware) a microsoft je nakon onog uzasa od viste koju sam koristio 1 dan je napravio velik korak naprijed (prvenstveno vizualno, xp je jos uvijek bolji os) tako da apple nije vise nedodirljiv.

sto se samog openGL-a tice siguran sam da je ovo spin clanak jer aplikacije kojima se koristim su bazirane upravo na openGL-u i provjereno bolje rade pod OS-X-om.

17 godina
protjeran
Dentex kaže...

Ovo je smješan članak! Pa nemožeš uspoređivat komercijalne OS-ove sa Linuxom...Ljudi koji rade na Linux-u i njegovim distribucijama su ljudi koji ne žive od toga za razliku od ova druga dva OS-a...znači ovo što je do sad sveukupno Linux, sa raznim distribucijama postigao bez financiranja i ulaganja je nevjerojatno mnogo! Polako i dostići će se ta vrijednost usporedbe... Jednostavno je glupost ovakvo što uspoređivati!

vecinu posla na izradi linuxa rade komercijalni timovi i placeni su za to

i u linux je vec ulozeno jako puno novca

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
18 godina
neaktivan
Tko je bolji u OpenGL-u?

LoL @ rasprava

clanak nije o optimizaciji drivera i slicnom bla bla bla

vec jednostavno o implementaciji i brzini izvodjenja GL-a.

nevjerojatno je kako se neki ljudi mogu uhvatiti za svaku rijec/zrno/podatak i od njega napraviti filozofiju.

po ovome testu je opengl - najbrzi na windozama (meni osobno, to uistinu nije nimalo bitan podataka). i tocka.
pa sta.. to ne znaci da je linux smece ili da macos nista ne valja.

Freedom, morality, and the human dignity of the individual consists precisely in this; that he does good not because he is forced to do so, but because he freely conceives it, wants it and loves it.
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.5.2010 8:11 (Littlemanbeingerased).
Moj PC  
4 0 hvala 0
18 godina
protjeran
Tko je bolji u OpenGL-u?

Prvo, bilo bi zgodno da Nvidia otvori svoje kodove, zar ne?

Drugo, kompjuter bi trebao biti podešen za ono šta radi.

Naime, uz Ubuntu, postoji i neka UbuntuStudio distribucija, specijalizirana za audio-video stvari.

Ja nisam u tim igricama, ali radim amaterski muzički studio. Na linuxu.

I šta sam napravio?

Instalirao sam Mint distribuciju (valjda zbog navike) baziranu na Ubuntu.

Srce moga sustava je Jack audio server, na kojeg se spajaju sve aplikacije (npr. Ardour).

I šta on najprije napiše?

Odmah ode u 'štrajk' i kaže: 'Ništa bez real-time kernela!'

Šta mu je sad taj RT-kernel? A dobro, pokupit ću ga sa repozitorija i instalirati.

Već je druga situacija, Jack server kaže: 'Sve OK!'

A sad idu programi kao klijenti...

Ardour (taj je glavni za audio snimanje) radi ko sat, iz prve.

Hydrogen (ritam mašina) bez problema.

Timidity (sinteza MIDI zvuka) nikako, ali uz gašenje standardnog Timidity servera i naknadnim pokretanjem (jer očekuje da je Jack pokrenut prvi) radi OK.

Rosegarden (MIDI editor) radi OK.

M-audio zvučna kartica prepoznata, ali linux svaki puta dodjeljuje drugi broj (jer postoji i ona na matičnoj), a mene zanima samo ova sa 10 ulaznih i 10 izlaznih kanala. Pa, dobro, nije mi teško ručno odabrati karticu u Jack padajućem meniju, prije pokretanja audio servera.

I sad dolazi ono najljepše: grafičko povezivanje ulaza i izlaza iz svih Jack kompatibilnih programa. Recimo upališ note u Rosegarden programu, isključiš sve instrumente osim klavira, staviš izlaz na Timidity MIDI generator zvuka i crticom povežeš sa Ardour ulaznom trakom, te ga snimaš uz snimanje nekoliko drugih ulaza istovremeno.

A standardni Mint radi sa Pulse-audio, kojeg Jack automatski zagasi dok je aktivan i upali kada se ugasi.

Vjerujte mi, nije isto kako je linux podešen. A te brzine za igrice, samo govore o Nvidiji, da za linuxaše baš nema previše vremena (nikada nisu razvili drivere za 3D igranje, pa šta vi očekujete?). Mislim da će morati promjeniti svoju 'politiku', kada ATI (ili AMD), krenu sa 3D podrškom...

A kada pretvaram 2D filmove u 3D, kroz Wine i AVISynth, sa jednom jezgrom procesora imam sličnu brzinu kao kolega sa MT-om na windowsima (ja imam 4 jezgre AMD, a on Intel). Šteta što nije još razvijena 'native' verzija za AVISynth (komandnolinijski video editor, kojeg koristim za 3D konverziju) na linuxu. Ali i ovako (kroz Wine) dovoljno dobro radi, da ne moram instalirati windowse na kompjuter...

Meni je glupo govoriti, koji je OS brži i slično. Jer mnogo ovisi o programima.

Ja bih uveo mjernu jedinicu: 'cijena po jedinici brzine'. I šta mislite, tko bi pobjedio?

A srezat će se krila tim firmama zatvorenog koda, koje nam prividno stvaraju iluziju svemogućih windowsa... Wine tim bi se sigurno samnom složio. Naravno, ljubitelji windowsa nikada.

Nikola Tesla and My Thoughts: http://free-ri.htnet.hr/Branko/index.html

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Tko je bolji u OpenGL-u?

Kako autor teksta misli da malo tko igra OpenArenu, Urban Terror, Nexuiz i  Warsow. Svaki put kad pogledam listu servera, ima ih poprilično. Pogotovo Urban Terror.

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Dentex kaže...

Pa ono ... po Linux kernelu sigurno ne brlja neki Pero iz sedmog razreda u svoje slobodno vrijeme, nego masno plaćeni inžinjer iz IBMa, RedHat-a, Novell-a i ostalih.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice