Swift na 240 Hz

poruka: 20
|
čitano: 1.904
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Swift na 240 Hz".
14 godina
protjeran
Swift na 240 Hz

Steta samo sto je TN i 24"...za te pare uzmes neki 27"+ ips 4k gsync/freesync i "uzivas" ko covjek u slici, jos ti pola ostane! jel ima ista drugo na vidiku da daje mali odaziv a visok refresh rate a da nije negledljivo sivilo od TN-a?lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Swift na 240 Hz

kad će HDR monitori? slabo se nekak razvijaju monitori zadnjih par godina. televizori idu naprijed, mobiteli također, ali monitori slabo jako...

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.1.2017 14:32 (lllnuclearlll).
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: Swift na 240 Hz
lllnuclearlll kaže...

kad će HDR monitori?

sta ce ti HDR kad je 4k tu, a evo i 8k, s savrsenom slikom visoke rezolucije ti vise nis ne treba jer ce izgledati kao da gledas kroz prozor a ne u monitor..ista sudbina se desila i 3d monitorima/tv-ima tako ce i tome!LP

18 godina
Stjepanj kaže...

Steta samo sto je TN i 24"...za te pare uzmes neki 27"+ ips 4k gsync/freesync i "uzivas" ko covjek u slici, jos ti pola ostane! jel ima ista drugo na vidiku da daje mali odaziv a visok refresh rate a da nije negledljivo sivilo od TN-a?lp

lllnuclearlll kaže...

kad će HDR monitori? slabo se nekak razvijaju monitori zadnjih par godina. televizori idu naprijed, mobiteli također, ali monitori slabo jako...

http://www.anandtech.com/show/11014/asus-demonstrates-rog-swift-pg27uq-4k-144-hz-hdr-dcip3-and-gsync

It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society
14 godina
protjeran
Swift na 240 Hz

"ti bogca" 4k@144hzgsync, hdr, itd itd

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Stjepanj kaže...

sta ce ti HDR kad je 4k tu, a evo i 8k, s savrsenom slikom visoke rezolucije ti vise nis ne treba jer ce izgledati kao da gledas kroz prozor a ne u monitor..ista sudbina se desila i 3d monitorima/tv-ima tako ce i tome!LP

sumnjam da će se desiti isto što i s 3Dom... 3D je po meni bezveze stvar, zamara oči i glavu i premalo je sadržaja bilo. to je eventualno za kino, ali za doma nema previše smisla...

HDR itekako ima smisla, baš sam neki dan gledao u Harvey Normanu nove HDR 4K zakrivljene televizore, stvar izgleda fenomenalno... I ima baš usporedba s običnima i stvarno je dojam dosta bolji.

17 godina
neaktivan

Imam HDR tv i meni to nije ništa posebno, djeluje mi nerealno kao da je na kompjuteru napravljeno, a ne snimano kamerom. Možda je problem šta još nema HDR filmova barem ih ja nisam našao nego su samo promotivni materijali na kojima je slika nabrijana. To djeluje impresivno na prvi pogled i svi kojima sam to pokazao su oduševljeni. Ali kad bolje pogledaš ne djeluje mi realno i mislim da ne bi mogao dugo gledati takvu sliku. Ugodnije mi je gledati normalni 4K ili FHD video koji izgleda prirodno.

18 godina

daj se lupi po glavi  pa 4k tek sad ima jebenog smisla radi HDR-a 

a za 4k 144hz ti treba volta u cf ili navi u sli sa ryzenom ili nekim extremnim od intela 

da drzi avrg 144hz jer ako padne ispod je bzvz...

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.1.2017 20:53 (4mal).
16 godina
odjavljen
4mal kaže...

daj se lupi po glavi  pa 4k tek sad ima jebenog smisla radi HDR-a 

zbog hdr-a

kolko se ja kužim to je veći spektar boja, kakve veze ima sa rezolucijom?

18 godina
Swift na 240 Hz

pa ima jer ista dobiva ne izrazajnosti tih 8MPixela da ne zjape neiskoristeno 

4k bez HDR je samo ostra slika dok sa HDR-om je ono kako treba gledat 4k rezoluciju 

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.1.2017 21:03 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Jakovp kaže...

zbog hdr-a

kolko se ja kužim to je veći spektar boja, kakve veze ima sa rezolucijom?

ne baš... HDR televizori imaju uz veći spektar boja i puno jače osvjetljenje i puno bolji kontrast. Čak i ako ne gledaš HDR materijal na njima, crna je puno bolja.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.1.2017 21:24 (lllnuclearlll).
14 godina

Na kraju te priče,ćemu tolika ulaganja za nijansu zgoditka ?

15 godina
neaktivan
Meni je brat uzeo onaj njihov zadnji IPS 144hz i to je cudo od monitora. Iako u rjetkim igram ima tih 144fps i dalje igra izgleda daleko kvalitetnije nego moj TN ili njegov stari IPS Dell... Kad god imam priliku hvatam njegov komp za igranje. Cak mi je i ova rezolucija vise pogodjena sa 1440p nego ove 4k... Uglavnom za ove pare ocekujem bar 27' ips gysnc... Jos kad bi bio HDR ufff sreci nikad kraja... A vec sa iducim GPU serijama imati cemo ono sto je GTX580 bio za 1080p...
https://beam.pro/53copceco
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
HDR i rezplucija nisu ista stvar. To sto je nesto u 8k ili 4k ne znaci da izgleda ljepse i bolje.
13 godina
neaktivan
Imam PG278Q, 1440p monitor 144hz (27') i prije bih zenu nekome dao nego monitor. Uz GTX1070 i i7 koju su stvarno potrebni da bi se u 1440p uzivalo na +60FPSa , stvarno je pun pogodak. Odlicna linija monitora. Malo mi je ova cijena prenapucana, koliko vidim radi se o istoj TN matrici manje dijagonale pa mi cijena bas i nema smisla (ja sam svog platio 6000kn proslo ljeto) ali OK.
18 godina
funky0308 kaže...
Imam PG278Q, 1440p monitor 144hz (27') i prije bih zenu nekome dao nego monitor. Uz GTX1070 i i7 koju su stvarno potrebni da bi se u 1440p uzivalo na +60FPSa , stvarno je pun pogodak. Odlicna linija monitora. Malo mi je ova cijena prenapucana, koliko vidim radi se o istoj TN matrici manje dijagonale pa mi cijena bas i nema smisla (ja sam svog platio 6000kn proslo ljeto) ali OK.

Kak si zadovoljan veličinom sučelja? Dali ti je presitno u windowsima? Koristiš skaliranje ili?

13 godina
neaktivan
Zavisi o igri i optimizaciji ali nije nedostizno. Da se 4k@1440p vrtiti na i7 sa jednom 1080. Provjereno, testirano i radi. Opet ponavljam, izuzetno puno sve ovisi o optimizaciji softwarea, odnosno igre. Ja sam betu For Honora, ovaj vikend na i7 i 1070 vrtii na 2k@144hz, Gsync se brine o svemu ostalome ali nije padao ispod 144fpsa. Igra je odlicno otpimizirana. Na 60fpsa u 2k rezi uzima 2580MB VRAMa (od 8GB raspolozivih) sto je za svaku pohvalu.
13 godina
neaktivan
Ma sve je nevjerojatno dobro. Mislio sam da cu imati problema upravo s time ali ne, sve djeluje prirodno i nije presitno, cak naprotiv, kada odem na laptop i igram nesto u FHDu, sve mi djeluje nezgrapno i preveliko. Skaliranje samo u igrama, presitno mi je podici na 4k u windowsima. Jako dobar monitor, jedva sam ga nabavio, iz nekog razloga proslo ljeto ih nije bilo, kakva je sada situacija ne znam ali svakako preporucam PG278Q. Jedina mana je sto nema HDMI i ne mogu spojiti Sony bez adaptera.
13 godina
neaktivan
A dobro, to sto ne ide u 144fpsa ili oko 144fpsa je stvar konfe i same igre. Covjek se prepordi kada jednom vidi kolika je to zapravo razlika, koliko je dobro kada mozes iskljuciti gluoe Vsyncove, Duble i Tripe buffere i sl opcije. Ja kupnju PG278Q smatram jednom od boljih investicija. Ovaj je realno preskup i nije mi nesto zanimljiv. Samo FHD i samo 24', preskupo je to za takav monitor. 240hz cemo tesko iskoristiti u bilocemu, tako da bi uvijek prije uzeo proslogodisnji 27' model (za iste ili cak i manje pare)
18 godina
Swift na 240 Hz

Imas tako sexy hardware a ne znas ni uredjivati tekst na forumu...

Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice