Steta samo sto je TN i 24"...za te pare uzmes neki 27"+ ips 4k gsync/freesync i "uzivas" ko covjek u slici, jos ti pola ostane!
jel ima ista drugo na vidiku da daje mali odaziv a visok refresh rate a da nije negledljivo sivilo od TN-a?lp
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
kad će HDR monitori? slabo se nekak razvijaju monitori zadnjih par godina. televizori idu naprijed, mobiteli također, ali monitori slabo jako...
kad će HDR monitori?
sta ce ti HDR kad je 4k tu, a evo i 8k, s savrsenom slikom visoke rezolucije ti vise nis ne treba jer ce izgledati kao da gledas kroz prozor a ne u monitor..ista sudbina se desila i 3d monitorima/tv-ima tako ce i tome!LP
Steta samo sto je TN i 24"...za te pare uzmes neki 27"+ ips 4k gsync/freesync i "uzivas" ko covjek u slici, jos ti pola os
tane! jel ima ista drugo na vidiku da daje mali odaziv a visok refresh rate a da nije negledljivo sivilo od TN-a?lp
kad će HDR monitori? slabo se nekak razvijaju monitori zadnjih par godina. televizori idu naprijed, mobiteli također, ali monitori slabo jako...
http://www.anandtech.com/show/11014/asus-demonstrates-rog-swift-pg27uq-4k-144-hz-hdr-dcip3-and-gsync
"ti bogca" 4k@144hz
gsync, hdr, itd itd
sta ce ti HDR kad je 4k tu, a evo i 8k, s savrsenom slikom visoke rezolucije ti vise nis ne treba jer ce izgledati kao da gledas kroz prozor a ne u monitor..ista sudbina se desila i 3d monitorima/tv-ima tako ce i tome!LP
sumnjam da će se desiti isto što i s 3Dom... 3D je po meni bezveze stvar, zamara oči i glavu i premalo je sadržaja bilo. to je eventualno za kino, ali za doma nema previše smisla...
HDR itekako ima smisla, baš sam neki dan gledao u Harvey Normanu nove HDR 4K zakrivljene televizore, stvar izgleda fenomenalno... I ima baš usporedba s običnima i stvarno je dojam dosta bolji.
Imam HDR tv i meni to nije ništa posebno, djeluje mi nerealno kao da je na kompjuteru napravljeno, a ne snimano kamerom. Možda je problem šta još nema HDR filmova barem ih ja nisam našao nego su samo promotivni materijali na kojima je slika nabrijana. To djeluje impresivno na prvi pogled i svi kojima sam to pokazao su oduševljeni. Ali kad bolje pogledaš ne djeluje mi realno i mislim da ne bi mogao dugo gledati takvu sliku. Ugodnije mi je gledati normalni 4K ili FHD video koji izgleda prirodno.
daj se lupi po glavi pa 4k tek sad ima jebenog smisla radi HDR-a 
a za 4k 144hz ti treba volta u cf ili navi u sli sa ryzenom ili nekim extremnim od intela
da drzi avrg 144hz jer ako padne ispod je bzvz...
daj se lupi po glavi pa 4k tek sad ima jebenog smisla radi HDR-a 
zbog hdr-a
kolko se ja kužim to je veći spektar boja, kakve veze ima sa rezolucijom?
pa ima jer ista dobiva ne izrazajnosti tih 8MPixela da ne zjape neiskoristeno
4k bez HDR je samo ostra slika dok sa HDR-om je ono kako treba gledat 4k rezoluciju 
zbog hdr-a
kolko se ja kužim to je veći spektar boja, kakve veze ima sa rezolucijom?
ne baš... HDR televizori imaju uz veći spektar boja i puno jače osvjetljenje i puno bolji kontrast. Čak i ako ne gledaš HDR materijal na njima, crna je puno bolja.
Na kraju te priče,ćemu tolika ulaganja za nijansu zgoditka ?
https://beam.pro/53copceco
Kak si zadovoljan veličinom sučelja? Dali ti je presitno u windowsima? Koristiš skaliranje ili?
Imas tako sexy hardware a ne znas ni uredjivati tekst na forumu...