Svestrani memristori

poruka: 9
|
čitano: 1.736
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Svestrani memristori".
16 godina
neaktivan
Svestrani memristori

Zapravo, memristor = memory resistor, a ne "memorijski tranzistori"...

http://en.wikipedia.org/wiki/Memristor

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Svestrani memristori

Hm, pomalo nategnuta priča ali vidjet ćemo u praksi.. Neodlučan

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Svestrani memristori

Bit ce zanimljivo pratit napredak ovih memristora. (Trebaju novo ime smislit jer stvarno ne klizi s jezika).

Set condition one throughout the forum
16 godina
protjeran
Samo neka oni polako to usavrše; vizija ujedinjenih logičkih sklopova i memorije je fenomenalna i obećavajuća.
God is an American
18 godina
neaktivan
Svestrani memristori

Ovo je poprilično zanimljivo... kako je netko dobro opisao ovaj efekt "to je kao da matematičari uz osnovne operacije zbrajanja, oduzimanja, množenja i dijeljenje dodaju još jednu"

U biti više nije samo struja, otpor i napon već i taj novi... efekt.  Koji očito dolazi do izražaja u manjim dimenzijama (nm)... ali opet kad se spustimo na taj red veličine standardna fizika više nije toliko primjenjiva...

If It's Not Broke, It Doesn't Have Enough Features

0 0 hvala 0
16 godina
Lightning kaže...

Ovo je poprilično zanimljivo... kako je netko dobro opisao ovaj efekt "to je kao da matematičari uz osnovne operacije zbrajanja, oduzimanja, množenja i dijeljenje dodaju još jednu"

U biti više nije samo struja, otpor i napon već i taj novi... efekt.  Koji očito dolazi do izražaja u manjim dimenzijama (nm)... ali opet kad se spustimo na taj red veličine standardna fizika više nije toliko primjenjiva...

tko zna koliko je njih tvrdilo kad se izumio tranzistor da ništa od te tehnologoje,možda danas nema ništa ali će se s vremenom usavršiti

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
17 godina
neaktivan
Svestrani memristori

Čini mi se da ako ovo krene u masovnu proizvodnju malo će faliti da kupujemo procesore u pikometrima, ali baš dobro zvuči  Smijeh

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
The_Goc kaže...

Čini mi se da ako ovo krene u masovnu proizvodnju malo će faliti da kupujemo procesore u pikometrima, ali baš dobro zvuči Smijeh

Koliko sam ja skuzio ovo nema neke veze sa "finoćom procesa" nego sa fizičkim karakteristikama određenih materijala na manjim dimenzijama.

Jedino čemu bi se ja recimo u nekih sljedećih 8 - 10 godina od ovog ponadao je kakav prototip ultra-brzog diska ili tako nešto.

Koliko se god nama čini da ta industrija leti naprijed, sve "revolucionarno" se dogodilo pred kakvih 40-ak godina... sad samo usavršavaju i ubrzavaju proces. Tako da sumnjam da će nešto revolucionarno poput ovog (ili npr. optičkih , kvantnih , carbon-nanotube računala...) dogodit jako brzo po čime mislim kakvih 10-ak godina za prve verzije prototipova... a di je to još od serijske proizvodnje.

U svakom slučaju lijepo zvuči, ali isto tako su i OLED ekrani zvučali kad sam čuo za njih pred koliko već godina?  I još ih nema u "serijskoj proizvodnji".

If It's Not Broke, It Doesn't Have Enough Features
17 godina
neaktivan
Lightning kaže...
The_Goc kaže...

Čini mi se da ako ovo krene u masovnu proizvodnju malo će faliti da kupujemo procesore u pikometrima, ali baš dobro zvuči  Smijeh

Koliko sam ja skuzio ovo nema neke veze sa "finoćom procesa" nego sa fizičkim karakteristikama određenih materijala na manjim dimenzijama.

Jedino čemu bi se ja recimo u nekih sljedećih 8 - 10 godina od ovog ponadao je kakav prototip ultra-brzog diska ili tako nešto.

Koliko se god nama čini da ta industrija leti naprijed, sve "revolucionarno" se dogodilo pred kakvih 40-ak godina... sad samo usavršavaju i ubrzavaju proces. Tako da sumnjam da će nešto revolucionarno poput ovog (ili npr. optičkih , kvantnih , carbon-nanotube računala...) dogodit jako brzo po čime mislim kakvih 10-ak godina za prve verzije prototipova... a di je to još od serijske proizvodnje.

U svakom slučaju lijepo zvuči, ali isto tako su i OLED ekrani zvučali kad sam čuo za njih pred koliko već godina?  I još ih nema u "serijskoj proizvodnji".

Kako ne kad Samsung uvelike koristi Active Matrix OLED ekrane za svoje mobilne telefone i masovno prodaju iste drugim proizvođačima.

ne prestajemo se igrati zato što ostarimo, starimo zato što se prestajemo igrati - Flegma
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.4.2010 0:55 (nCh!).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice