Mislim da ce windows 7 brzo nadmasiti vistu. Ali za XP ce mu ipak trebati godine. Ali nesto se desava... microsoftovci vise nisu vise toliko tvrdi u svojim stavovima.
To ja zato da im se ne bi dogodija promašaj kao sa vistom.
Mislim da je downgrade čak i nepotreban.
Jer finalni windows 7 će biti puno bolji od viste a kamoli od XP-a.
Testiram trenutno betu build 7068 i zaista se osjeti da će to biti najbolji OS u svakom pogledu ikada napravljen do sada.
Testiram trenutno betu build 7068 i zaista se osjeti da će to biti najbolji OS u svakom pogledu ikada napravljen do sada.
MS ima dovoljno vremena da pokvari stvari.
Sve u svemu, sedmica je ok. Radi kako treba i to je to.
Svejedno mislim da je xp napokon ispoliran do kraja, brz (superbrz) na trenutnim mašinama i da stvarno nema opravdanja prelaziti na druge os-ove.
.
Pametan je potez što će ostaviti opciju "spuštanja" na ranije verzije.
Više će se prodavati. Pogotovo će ih dosta kupovati oni koji su ostali na XP-u.
Pametan je potez što će ostaviti opciju "spuštanja" na ranije verzije.
Više će se prodavati. Pogotovo će ih dosta kupovati oni koji su ostali na XP-u.
Mislio sam reći da će ljudi koji su ostali na XP-u lakše kupiti novi komp s instaliranom 7-com, pa ako im se ne svidi imaju opciju spuštanja na XP.
Mislio sam reći da će ljudi koji su ostali na XP-u lakše kupiti novi komp s instaliranom 7-com, pa ako im se ne svidi imaju opciju spuštanja na XP.
Da, ali kako prevladava mišljenje da je Windows 7 bolji OS od Viste i biti će zasigurno prihvaćeniji, što to bi dovelo
do puno brže migracije sa XP-a na 7icu, nego što je to sad slučaj sa Vistom.
I time bi XP konačno otišao u zasluženu penziju.
Pogledao sam betu 7-ice i Vistu i nije mi jasno kako to da Vista toliko "ne valja", a 7-ica je tako super, a oba su vrlo slična. Svi se zabavljaju grafikom i inim stvarima, a mene iritira kad svi govore "ovi novi windowsi su najbolji do sad" i ispada da je sve prije bilo bezveze. Pa sve vam je to samo marketing, smirite svoje oduševljenje
Neću i ovaj puta lobirati za Vistu i to Ultimate,no činjenica je da je Microsoft napravio prave stvari
sa XP pro kad je izdao SP3,kao i kad je izdao SP1 za Vistu.
O Windows 7 ne znam puno,imao sam ga instaliranog
2 dana na stroju (build 7000),no vjerujem da će biti pravi OS.
I tako,ustvari sva tri OS-a su OK i samo je stvar svakog od nas ,
pojedinačno...tko će koji koristit.
Osobno,nadam se da ću biti u mogućnosti koristiti sva 3.

Pogledao sam betu 7-ice i Vistu i nije mi jasno kako to da Vista toliko "ne valja", a 7-ica je tako super, a oba su vrlo slična. Svi se zabavljaju grafikom i inim stvarima, a mene iritira kad svi govore "ovi novi windowsi su najbolji do sad" i ispada da je sve prije bilo bezveze. Pa sve vam je to samo marketing, smirite svoje oduševljenje
Volio bih da prekinem ovu nepotrebnu raspravu da li je Vista promašaj ili ne, pa bih vas molio da pažljivo pročitate dole šta sam čuo iz usta lokalnih majkrosoftovaca:
- Microsoft je svjestan da nije ispunio očekivanja sa Vistom i u prošlosti se desio sličan slučaj sa Windowsom ME, ali poslije toga problematičnog operativnog sistema došao je izvanredni Windows XP. Isto tako poslije Viste će doći Windows (opaska: nije se tada znalo ime novog OS-a) koji će osvojiti ljude baš kao što je nekada XP.
Ja kada sam ovo čuo, shvato sam, nema druge nego čekati taj novi Windows. I sa neke vremenske tačke u budućnosti za 5 ili 10 godina, svima će biti jasno šta je Vista. Isto što i Windows ME. Promašaj. Samo još jedan promašaj u nizu drugih uspjeha, a ukupno gledajući Microsoft je veoma uspješna firma.
Dokaz ovog svega je i brzi izlazak dželata Viste, jer kada izađe Win7, nestaće sve rasprave oko Viste. Raspravljaće se samo o XP-u i Windowsu 7, baš kao što nakon izlaska Windowsa XP više niko nije raspravljao o WinME, nego o Windowsu 98 i XP.
Volio bih da prekinem ovu nepotrebnu raspravu da li je Vista promašaj ili ne, pa bih vas molio da pažljivo pročitate dole šta sam čuo iz usta lokalnih majkrosoftovaca:
- Microsoft je svjestan da nije ispunio očekivanja sa Vistom i u prošlosti se desio sličan slučaj sa Windowsom ME, ali poslije toga problematičnog operativnog sistema došao je izvanredni Windows XP. Isto tako poslije Viste će doći Windows (opaska: nije se tada znalo ime novog OS-a) koji će osvojiti ljude baš kao što je nekada XP.
Ja kada sam ovo čuo, shvato sam, nema druge nego čekati taj novi Windows. I sa neke vremenske tačke u budućnosti za 5 ili 10 godina, svima će biti jasno šta je Vista. Isto što i Windows ME. Promašaj. Samo još jedan promašaj u nizu drugih uspjeha, a ukupno gledajući Microsoft je veoma uspješna firma.
Dokaz ovog svega je i brzi izlazak dželata Viste, jer kada izađe Win7, nestaće sve rasprave oko Viste. Raspravljaće se samo o XP-u i Windowsu 7, baš kao što nakon izlaska Windowsa XP više niko nije raspravljao o WinME, nego o Windowsu 98 i XP.
Ma,Vista je zakon,da nije ne bi ju svi imali.
Neću i ovaj puta lobirati za Vistu i to Ultimate,no činjenica je da je Microsoft napravio prave stvari
sa XP pro kad je izdao SP3,kao i kad je izdao SP1 za Vistu.
O Windows 7 ne znam puno,imao sam ga instaliranog
2 dana na stroju (build 7000),no vjerujem da će biti pravi OS.
I tako,ustvari sva tri OS-a su OK i samo je stvar svakog od nas ,
pojedinačno...tko će koji koristit.
Osobno,nadam se da ću biti u mogućnosti koristiti sva 3.