Specifikacije za Chrome OS

poruka: 11
|
čitano: 1.772
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Specifikacije za Chrome OS".
17 godina
neaktivan

Ne vidim razlog zbog kojeg je SSD obavezan komad hardvera kod Chrome OS-a. Naravno, oni nudi odlične performanse, ali ionako svi podatci se drže u "oblaku". Pretpostavljam da je to zbog toga što će sam OS biti instaliran na SSD-u, i pošto je ionako sam OS veoma rudimentaran, on će imati brzi odaziv pri pokretanju, osobina koju svi žele, a Google će se pobrinuti da u njihovom slučaju to bude pravo a ne iznimka.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Specifikacije za Chrome OS
Quark kaže...

Ne vidim razlog zbog kojeg je SSD obavezan komad hardvera kod Chrome OS-a. Naravno, oni nudi odlične performanse, ali ionako svi podatci se drže u "oblaku". Pretpostavljam da je to zbog toga što će sam OS biti instaliran na SSD-u, i pošto je ionako sam OS veoma rudimentaran, on će imati brzi odaziv pri pokretanju, osobina koju svi žele, a Google će se pobrinuti da u njihovom slučaju to bude pravo a ne iznimka.

Piše da ide u prodaju krajem iduće godine, pa do tada će ssd dosta pojeftiniti i srušiti obične hardiskove, druga stvar zašto se google odlučio za ssd jest brzina.  Ja mislim da podaci nečeju biti negdje na serveru, možda hoće ali mislim da će biti podataka na tome ssd-u evo naprimjer kad ukopčaš tv karticu pa najvjerojatnije će biti to spremjeno na kompu a ne na oblaku. 

Ubuntu 9.10 Karmic Koala
16 godina
neaktivan
Quark kaže...

Uz brzinu, trajanje baterije i robusnost samog uređaja.

64 Gb dogodine definitivno više neće biti neki high-end kapacitet za SSD-ove, uzmite u obzir da iPod Touch 64Gb danas košta US$400, a Apple sigurno na njemu pristojno zarađuje. Taj kapacitet je taman za stroj koji će sve podatke trajno držat u "oblaku"

pozz

18 godina

To čitam opet neka ograničenja ili...?

1 0 hvala 0
18 godina

ne znam zašto nije rečeno da će display biti multi-touch . barem tako ovdje kažu

Sve što sam napisao nije moje mišljenje. Vjerovatno se nisam odlogirao pa ovo piše ili moj brat ili mama
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.12.2009 19:10 (hrvooje).

0 0 hvala 0
16 godina
Google uvijek drži do novih tehnologija što je za svaku pohvalu. SSD možda i nije njihova tehnologija ali je svakako novija od HDD-a i trebalo bi već jednom priječi na novu ali cijena je ta koja koči prelazak (mislim da kapacitet nije problem jer već sada možete nači Intelove 600GB SSD-ove).
Mislim da Google samo želi započeti već započeti prelazak na SSD
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ooo pa to moj laptop na slici :)

Fenestro Vulgaris
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Ako se ne varam, korišćenje Nvidia Tegre povlači upotrebu ARM procesora, tako da nisam siguran koliko će performansama biti nalik današnjim netboocima. Doduše, uz ograničavanje namene ovih računara i optimizovan sftver, verujem da će se dosta toga izvoditi sasvim glatko, ali nisam u potpunosti ubeđen. Ipak, možda baš ovo ispadne ono što je netbook trebalo da bude.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Vjerovatno stavljaju SSD zbog načina zapisivanja i čitanja, jer je velika razlika između HDD-a i SSD-a.

Ni win 7 nisu optimizirani za SSD, pa ako je ovo početak, fenomenalno.

18 godina
protjeran
Ivan(4) kaže...

Ako se ne varam, korišćenje Nvidia Tegre povlači upotrebu ARM procesora, tako da nisam siguran koliko će performansama biti nalik današnjim netboocima. Doduše, uz ograničavanje namene ovih računara i optimizovan sftver, verujem da će se dosta toga izvoditi sasvim glatko, ali nisam u potpunosti ubeđen. Ipak, možda baš ovo ispadne ono što je netbook trebalo da bude.

Ako ciljas na samo ime da onda se u potpunosti slazem. Google imas svojih promasaja, nadam se da im GoogleBook nece biti jos jedan!

Zlo i Naopako
17 godina
neaktivan
bestia kaže...
Ivan(4) kaže...

Ako ciljas na samo ime da onda se u potpunosti slazem. Google imas svojih promasaja, nadam se da im GoogleBook nece biti jos jedan!

ARM procesori u usporedbi sa X86 su dosta štedliviji nebi me čudilo da će baterija trajati više dana. Zato jer osim arm procesora bit će i SSD koji za razliku od hardiska nema pokretnih dijelova i baterija traje dulje .

Ubuntu 9.10 Karmic Koala
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice