Ne vidim razlog zbog kojeg je SSD obavezan komad hardvera kod Chrome OS-a. Naravno, oni nudi odlične performanse, ali ionako svi podatci se drže u "oblaku". Pretpostavljam da je to zbog toga što će sam OS biti instaliran na SSD-u, i pošto je ionako sam OS veoma rudimentaran, on će imati brzi odaziv pri pokretanju, osobina koju svi žele, a Google će se pobrinuti da u njihovom slučaju to bude pravo a ne iznimka.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ne vidim razlog zbog kojeg je SSD obavezan komad hardvera kod Chrome OS-a. Naravno, oni nudi odlične performanse, ali ionako svi podatci se drže u "oblaku". Pretpostavljam da je to zbog toga što će sam OS biti instaliran na SSD-u, i pošto je ionako sam OS veoma rudimentaran, on će imati brzi odaziv pri pokretanju, osobina koju svi žele, a Google će se pobrinuti da u njihovom slučaju to bude pravo a ne iznimka.
Piše da ide u prodaju krajem iduće godine, pa do tada će ssd dosta pojeftiniti i srušiti obične hardiskove, druga stvar zašto se google odlučio za ssd jest brzina. Ja mislim da podaci nečeju biti negdje na serveru, možda hoće ali mislim da će biti podataka na tome ssd-u evo naprimjer kad ukopčaš tv karticu pa najvjerojatnije će biti to spremjeno na kompu a ne na oblaku.
Uz brzinu, trajanje baterije i robusnost samog uređaja.
64 Gb dogodine definitivno više neće biti neki high-end kapacitet za SSD-ove, uzmite u obzir da iPod Touch 64Gb danas košta US$400, a Apple sigurno na njemu pristojno zarađuje. Taj kapacitet je taman za stroj koji će sve podatke trajno držat u "oblaku"
pozz
To čitam opet neka ograničenja ili...?
ne znam zašto nije rečeno da će display biti multi-touch . barem tako ovdje kažu
Mislim da Google samo želi započeti već započeti prelazak na SSD
Ooo pa to moj laptop na slici :)
Ako se ne varam, korišćenje Nvidia Tegre povlači upotrebu ARM procesora, tako da nisam siguran koliko će performansama biti nalik današnjim netboocima. Doduše, uz ograničavanje namene ovih računara i optimizovan sftver, verujem da će se dosta toga izvoditi sasvim glatko, ali nisam u potpunosti ubeđen. Ipak, možda baš ovo ispadne ono što je netbook trebalo da bude.
Vjerovatno stavljaju SSD zbog načina zapisivanja i čitanja, jer je velika razlika između HDD-a i SSD-a.
Ni win 7 nisu optimizirani za SSD, pa ako je ovo početak, fenomenalno.
Ako se ne varam, korišćenje Nvidia Tegre povlači upotrebu ARM procesora, tako da nisam siguran koliko će performansama biti nalik današnjim netboocima. Doduše, uz ograničavanje namene ovih računara i optimizovan sftver, verujem da će se dosta toga izvoditi sasvim glatko, ali nisam u potpunosti ubeđen. Ipak, možda baš ovo ispadne ono što je netbook trebalo da bude.
Ako ciljas na samo ime da onda se u potpunosti slazem. Google imas svojih promasaja, nadam se da im GoogleBook nece biti jos jedan!
Ako ciljas na samo ime da onda se u potpunosti slazem. Google imas svojih promasaja, nadam se da im GoogleBook nece biti jos jedan!
ARM procesori u usporedbi sa X86 su dosta štedliviji nebi me čudilo da će baterija trajati više dana. Zato jer osim arm procesora bit će i SSD koji za razliku od hardiska nema pokretnih dijelova i baterija traje dulje .