Solarna žarulja

poruka: 16
|
čitano: 2.654
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Solarna žarulja".
16 godina
neaktivan
Solarna žarulja

Mislim da obična svijeća daje dva puta više svjetlosti od ove tinjalice...

3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Solarna žarulja
ne samo da daje jace svijetlo nego i duze daje svijetlost a i jeftinije su od ovoga cuda, pokusaj je dobar i pohvalan ali nije to to moze se i bolje i jeftinije.... ljudi tamo rade cijeli mijesec za te novce
borg
18 godina
Solarna žarulja

Ak tko treba kaj takvog, imam ja ... :)

http://www.bug.hr/forum/topic/softver-literatura-usluge/prodaja-led-diode/56455.aspx

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Solarna žarulja

Ne kužim kako su to riješili led-icama,pa one uvijek daju svijetlost u jednu točku,tj ne raspršuju u sve strane kao žarulja(u ovom slućaju svijeća),ovo bi prije bio reflektor nekakav :S

Moj PC  
1 1 hvala 0
18 godina
1BIT kaže...

Ne kužim kako su to riješili led-icama,pa one uvijek daju svijetlost u jednu točku,tj ne raspršuju u sve strane kao žarulja(u ovom slućaju svijeća),ovo bi prije bio reflektor nekakav :S

Noup, ima svakakvih...

A i na kraju krajeva, da ih nema, tesko im je stavit ih pod odgovarajucim kutem... :/

http://www.bug.hr/forum/topic/softver-literatura-usluge/prodaja-led-diode/56455.aspx
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.6.2010 22:13 (Batista).
18 godina
Solarna žarulja

Što bi Japanci da zarade na nerazvijenim državama...

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Solarna žarulja

nema logike, namijenjeno je tržištu gdje ljudi nemaju električne energije, riječ je o ljudima koji mjesecno ili godisnje zarade 10-15 dolara i od njih se ocekuje da kupe sijalicu koja kosta isto toliko i radi 2 do 4 sata .. wtf

sʌǝ ɾǝ ʞɹǝunןo uɐodɐʞo :(
Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
Solarna žarulja

A kolike te iste ljude kosta obicna zarulja, generator i gorivo za taj isti generator? 2 dolara?

Moj PC  
0 1 hvala 0
18 godina
Nix kaže...

nema logike, namijenjeno je tržištu gdje ljudi nemaju električne energije, riječ je o ljudima koji mjesecno ili godisnje zarade 10-15 dolara i od njih se ocekuje da kupe sijalicu koja kosta isto toliko i radi 2 do 4 sata .. wtf

oni ni ne znaju koliko zaista sve to košta, p aim onda naplate koliko žele Cool

Bolje 5 do 12 nego ni jedna poslije 1! :)
16 godina
Solarna žarulja

Nemojte biti smiješni.

Onaj tko kaže da ovo slabije svijetli od svijeće je lud ili se zajebava Smijeh

Riječ je o proizvodu za ekipu koja svjetlost u kućama dobiva iz je*enih fenjera, alo ljudi.

Da vidimo...paljenje fenjera u nekakvoj pri*izdini u Africi i možebitno spaljivanje kućice, ili faking LED žarulja koje ne treba gorivo i koja neće crknut' godinama i godinama? Ne znam da uopće postoji dilema.

Poanta ove žarulje nije da dođu siromasi i čekaju u redu da ju kupe, nego je poanta da se škrti ljudi odreknu us*anih 90 kn i jednoj obitelji osiguraju svjetlo, bez rizika da se zapale.

Usporedbe radi...toliko košta jedna najobičnija štedna žarulja...

2 2 hvala 0
18 godina
neaktivan
eevek kaže...
Da vidimo...paljenje fenjera u nekakvoj pri*izdini u Africi i možebitno spaljivanje kućice, ili faking LED žarulja koje ne treba gorivo i koja neće crknut' godinama i godinama? Ne znam da uopće postoji dilema.

Poanta ove žarulje nije da dođu siromasi i čekaju u redu da ju kupe, nego je poanta da se škrti ljudi odreknu us*anih 90 kn i jednoj obitelji osiguraju svjetlo, bez rizika da se zapale.

Usporedbe radi...toliko košta jedna najobičnija štedna žarulja...

paljenje kuce? LoL

mislim da bi tim siromasima bilo bitnije da ih se prestane iskoristavati (afrika npr), razvitak infrastrukture, hrana, voda i lijekovi od zarulje.

smijesno je to u zadnje vrijeme.. prvo im pokusavaju prodati "polu laptope" (kao, internet, razvoj, pamet - ne vidim da je zapad i "razvijeni" svijet ista pametniji od kada je interneta), pa ovo.. pa ono.. sad zarulje. mislim.. ffs.

Freedom, morality, and the human dignity of the individual consists precisely in this; that he does good not because he is forced to do so, but because he freely conceives it, wants it and loves it.
16 godina
Littlemanbeingerased kaže...

paljenje kuce? LoL

mislim da bi tim siromasima bilo bitnije da ih se prestane iskoristavati (afrika npr), razvitak infrastrukture, hrana, voda i lijekovi od zarulje.

smijesno je to u zadnje vrijeme.. prvo im pokusavaju prodati "polu laptope" (kao, internet, razvoj, pamet - ne vidim da je zapad i "razvijeni" svijet ista pametniji od kada je interneta), pa ovo.. pa ono.. sad zarulje. mislim.. ffs.

Ovdje govorimo o najosnovnijoj stvari kod ljudske civilizacije...faking svjetlo. Imali su ga i je*eni pračovjeci, a razlika između njih i ovih zemalja 3. svijeta je samo u komadu lima i stakla koje drži plamen, umjesto da je on na baklji ili na zemlji.

Iskorištavanje postoji na milijun dijelova ovog planeta i u milijun zemalja...počevši od tenisica pa do high-tech opreme, ali to nije moj problem niti ga ja mogu riješiti.

Sad ne znam, planiraš li ti otvoriti tvornicu ovakvih žarulja u takvim zemljama (tko i kako će raditi tamo) ili očekuješ da ih netko proizvodi besplatno?

Za razliku od "jeftinih računala", ovakve osnovne stvari su bitne.

18 godina
Solarna žarulja

Ma treba im kupiti vuvuzele (solarne)... Da je to tako dobro prodavalo bi se u japanu i ostalim razvijenim zemljama, a znaš koji je njihov stav - to je 'preskupo za njih'!!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Solarna žarulja

ma treba njima dat knjige i naučit ih čitati da sami mogu napraviti solarnu žarulju.

tko želi objaviti svoje gej opredjeljenje nek slobodno stisne thumbs down xD

1 0 hvala 0
18 godina
alien kaže...

ma treba njima dat knjige i naučit ih čitati da sami mogu napraviti solarnu žarulju.

Kad pročitaju knjige napravit će nuklearku ko i načitani francuzi, a prije toga će zaratiti sa svim što ih ekonomski sksplatiraju, kad skontaju kakvi su majmuni bili (vuvuzele bili).Neodlučan

17 godina
eevek kaže...
Littlemanbeingerased kaže...

paljenje kuce? LoL

Ovdje govorimo o najosnovnijoj stvari kod ljudske civilizacije...faking svjetlo. Imali su ga i je*eni pračovjeci, a razlika između njih i ovih zemalja 3. svijeta je samo u komadu lima i stakla koje drži plamen, umjesto da je on na baklji ili na zemlji.

Iskorištavanje postoji na milijun dijelova ovog planeta i u milijun zemalja...počevši od tenisica pa do high-tech opreme, ali to nije moj problem niti ga ja mogu riješiti.

Sad ne znam, planiraš li ti otvoriti tvornicu ovakvih žarulja u takvim zemljama (tko i kako će raditi tamo) ili očekuješ da ih netko proizvodi besplatno?

Za razliku od "jeftinih računala", ovakve osnovne stvari su bitne.

-sirotinja je već dobila OLAP, njegov kurbl je jako korisna stvar. Kad se spoji može služit kao punjač mobitela. Evo sad i žarulja.

-Razvijeni zapad (i istok) rade sve za sirotinju, čisti altruizam....

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice