ista priča sa rastom je bila kad su došli windowsi 7 ... padale su priče kako su xp najboilji kako nitko ne prelazi kak je sve to bezveze za kojih pola godine ista stvar će biti sa osmicom kao i sa sedmicom, malo dok se ljudi priviknu i saberu ...
Izgleda da si zaboravio jedan OS koji je bio u medjuvremenu. Takodjer si zaboravio i da je XP star 12 godina a da jos uvijek ima ogroman postotak korisnika. Vjerojatno bi ih bilo i puno vise kad bi se XP i danas mogao kupiti. Vista je bila smece dok se nije ispolirala (kroz par SP-ova i par godina) i onda dobila ime windows 7. Ko zna mozda kad win 8 odbaci ove tablet/touchscreen pizd*rije postane dobar i prihvacen OS imena windows 9.
A možda se ti prilagodiš metro sučelju pa to postanu super windowsi ...

. Pustimo mi priče o adaptacijama na sučelje, ribonima, metrou i tome da nedostaje start. Evo ja sam svestrani power user; developer baza i aplikacija, CAD dizajner, amaterski fotograf i pasionirani HTPC freak. Sjedim za kompom barem 10-12 sati dnevno i doslovno trošim tipkovnice i miševe. Isto tako se znam opirati novitetima jer moram naučiti nešto novo. A osmica mi je legla fino. Start ? Ma dajte ljudi, pobacajte si ikone onoga s čime radite po taskbaru i metrou s par klika mišem, a što koristite rijetko počnite kucati naziv u metrou i naći ćete. Ali to je kad ljudi vole jednom rukom piti kavu, a drugom klikati mišem po ekranu. Od ostalih stvari cijenim osjetno veću brzinu pokretanja OS-a i aplikacija, bitno bolji user management, nenakićene elemente GUI-a, bolji task manager, antivirus by default... I na kraju cijena koja je bila za upgrade. Ali dobro, nije da sad nešto ne valja sa sedmicom, pa da bi trebalo migrirati pod obavezno. Sedmica fino radi, pokrpana je (s osmicom nalazim još svakavih gluposti). A najbolje mi je čitati kako će se osmica zaobići, pa svi ići na devetku. Što ljudi očekuju od devetke ? Pa tamo će se tek podilaziti nadobudnima.
).