Tako nekako. Prototip koji nije izašao na tržište uopće nije trebao imati touchscreen
Tako nekako. Prototip koji nije izašao na tržište uopće nije trebao imati touchscreen
Sominjete inovativnosti Applea.
Što je Apple doneo na tržište izlaskom iphonea. Spominjete gluposti poput retina zaslona (tko je proizvođač tog zaslona???? - LG, a ne inovativni apple) i raznih drugih.
Razmislite malo i recite što je to apple donio novog, a da to već nije bilo izmišljeno/na tržištu.
Minimalni broj tipki i OS prilagođen korištenju JEDNIM prstom ima LG Cookie.
Retina Display se proizvodi u LG-u i to je njihov koncept.
12" ekrani nikad nisu imali 960x540, jer to nije njihov AR, a takvu rezoluciju imaju tek od iPhonea 4.
iPhone nema 3" ekran vec 3.5"
iPad nije nova kategorija uredaja jer je predstavljen prvi tablet davne 2002 od strane MS-a, a ideja izvorno krece iz Star Treka.
Sve to dovodi do zakljucka da je Apple zapravo Giorgio Armani u IT svijetu.
Što je Apple doneo na tržište izlaskom iphonea. Spominjete gluposti poput retina zaslona (tko je proizvođač tog zaslona???? - LG, a ne inovativni apple) i raznih drugih.
Razmislite malo i recite što je to apple donio novog, a da to već nije bilo izmišljeno/na tržištu.
Donio je to da i moja 90-godišnja baba zna koristiti iPad i da joj je posve prirodan, dok joj windowsi i PC iz nekog razloga
uopće ne pašu...ne mora više kupovati Slobodnu Dalmaciju (nije trebala ni prije, ali ponavljam, na iPadu se snalazi, a na PC-u ne)
i to je totalno oduševljava, kao i pregledavanje slika i slične radnje. To sve SAD izgleda bezveze, jednostavno i sasvim
očigledno, ali ako je tako, zašto to nije netko prije napravio?
iPad nije nova kategorija uredaja jer je predstavljen prvi tablet davne 2002 od strane MS-a, a ideja izvorno krece iz Star Treka.
Da, ali sva 4 prodana primjerka je kupio sam Bill Gates, tako da je ta činjenica slabo poznata
E vidiš baš to je tajna uspjeha koju neki nikako da skuže...da smartphoni i tableti
ne trebaju koristiti OS koji koriste računala...koliko god sam se ispatio sa
Windows Mobile Qtek S200, toliko mi je sad gušt koristiti Android
E vidiš baš to je tajna uspjeha koju neki nikako da skuže...da smartphoni i tableti
ne trebaju koristiti OS koji koriste računala...koliko god sam se ispatio sa
Windows Mobile Qtek S200, toliko mi je sad gušt koristiti Android
Meni to uopce nije tajna uspjeha i zbog toga mi se okrece zeludac kad nemogu na Androidu koji je otvorenog koda instalirati Linux distru bez problema.
Ili da na WP7.5 ne mogu pokrenuti .exe i normalne programe za desktop OS, a na WinMo 6.5 sam mogao.
Meni je čudna ta želja kod nekih da imaju "slobodu" i odmah jailbreakaju Android, iPhone... Meni je super-zakon što Windows Phone i iOS rade kako rade. Ne želim provoditi vrijeme podešavajući mobilni ili bilo koji drugi OS - želim da radi i ostavi me na miru. Činjenica da OSX/iOS i Windowsi X to rade znatno bolje od bilo kojeg Linuxa, sve me više odbija od te platforme i njenih derivata (iako mi nakon par godina kompajliranja Gentooa nema zapreka).
Dva sata kompajliranja Gentooa - 500kn, 5 sati podešavanja Gentooa - 1000kn. Osjećaj kad uključiš kameru u laptop i slike su ti na cloudu pa ih za 10 minuta možeš na plaži pokazivati nekome - neprocjenjivo.
sisko93,
Ajde razmisli malo i ti.
Tebi je retina glupost? Kako to da sad tu 'glupost' sad primjenju svi (rezolucije od 1280x720 na ekranima od 4.5 ") ostali, a prvi je primjenio Apple?! (Naravno, onda je to bila glupost i nepotrebna stvar, a sad je sasvim normalno da svi to imaju).
A šta misliš da svi ostali proivođači sami proizvode sve dijelove svojih mobitela?! Šta misliš da je nekome u LG-u palo na pamet da proizvede takav ekran pa ga onda ponudili na pijaci Apple-u da ga ugradi u slijedeći iPhone, ili ga je možda LG napravio prema Apple-ovim specifikacijama i samo za Apple.
Što misliš da su svi oni patenti, koliko god neki od njih nama bili smiješni i nepotrebni, napisani samo na razini ideje, a da ih onda Apple da tamo nekom kinezu i netjara ga da ideju sprovede u djelo?! Think again!
Što je apple donio na tržište nakon iPhone-a?
Pa recimo to ovako, prije iPhone, a dominantni OS na tržištu smartfona bila je Windows Mobile platforma koja je zapravo izgledala kao umanjena verzija Windowsa 98, elementi za odabir na ekranu su bili preslika izgleda na klasičnom PC-u, i u dimenzijama i tehnologiji koja je omogućavala isključivo upotrebu stylusa. Danas većina smartfona ima UI prilahođen za korištenje bez stylusa, i vizualno skroz odudara od PC-a (ako izuzmemo Win koji opet kopira UI sa mobilne platforme).
Ili da na WP7.5 ne mogu pokrenuti .exe i normalne programe za desktop OS, a na WinMo 6.5 sam mogao.
Lol, ma što si mogao? Vidim da nikad nisi ni imao Windows Mobile uređaj
Minimalni broj tipki i OS prilagođen korištenju JEDNIM prstom ima LG Cookie.
Retina Display se proizvodi u LG-u i to je njihov koncept.
12" ekrani nikad nisu imali 960x540, jer to nije njihov AR, a takvu rezoluciju imaju tek od iPhonea 4.
iPhone nema 3" ekran vec 3.5"
Sve to dovodi do zakljucka da je Apple zapravo Giorgio Armani u IT svijetu.
Na koji Cookie misliš? Ima ih malo više.
Uzmi jedan taj 'kolačić'. pa onda uzmi iPhone (prvi) i malo ih usporedi, kad završiš sa usporedbom znat ćeš što nači izraz 'razlika nebo i zemlja' :)
Ček, ček, znači ipak je LG osmislio retina ekran i ponudio ga za sitnu lovu Jobsu, usput je baš onako slučajno pogodio da bi mu dvostruko veća rezolucija od dotadašnje dobro došla, bez obzira što je ta rezolucija znatno veća od one koja je potrebna da oko ne primjeti pixele, a onako kao usput svi drugi proizvođači su koristili ekrane niže rezolucije.
Predivno, LG smisli i proizvede, Apple naljepi svoju markicu i patentira, i LG se sa time složi... ma da.... Sad ćeš još reći i da je Samsung osmislio A5 i A6 procesore i nalijepio na njih Appleov logtip, onako slučajno, zalomilo im se.
Onu sam poruku tipkao na mobitelu pa mi se nije dalo precizno utipkavati veličine, uglavnom, smisao poruke je bio da danas 4. i kusur inčni ekrani na mobitelima imaju 1280x720 rezolucije koje su do jučer bile standardne na laptopima od 15", a i sada ih koriste laptopi manjih dijagonala.
Da, iPad nije nova kategorija uređaja nego samo jedan od pridošlica na staro ustaljeno tržište nastalo u Star Treku 70-ih godina, mislim, stvarno....
iPad je media tablet, dakle iako vizualno blizak tablet PC-u, po konceptu prilično različit, a upravo veličina meida-tablet tržišta (koja je cca 10-15% ukupnog PC tržišta, i u stalnom porastu, i čelna pozcija iPada na njemu govori da je riječ o nečemu novom, inovativnom i za ICT revolucionarnom, sviđalo se to nekome ili ne.
Predivno, LG smisli i proizvede, Apple naljepi svoju markicu i patentira, i LG se sa time složi... ma da.... Sad ćeš još reći i da je Samsung osmislio A5 i A6 procesore i nalijepio na njih Appleov logtip, onako slučajno, zalomilo im se.
Arhitekt zgrade nije bitan, bitan je Mate bauštelac.
Samo da odgovorim ovom jakovu što dijeli bezveze TD-e.
Dijete drago, WM mobiteli imaju arm procesore, a PC ima x86 i ti
bi vrtio isti program na oba? Daj se saberi
Sta i ti?
Mislim da vecina vrti x64 odavno.
Evo jedan zanimljiv članak ako ga je netko voljan pročitati...
http://m.vanityfair.com/business/2012/08/microsoft-lost-mojo-steve-ballmer
Sta i ti?
Mislim da vecina vrti x64 odavno.
x64? Što je to? Milsiš li na x86-64 kao na
http://en.wikipedia.org/wiki/X86-64
ili je x64 neka ekstenzija ARM arhitekture ili nešto treće, meni nepoznato?
Na koji Cookie misliš? Ima ih malo više.
Uzmi jedan taj 'kolačić'. pa onda uzmi iPhone (prvi) i malo ih usporedi, kad završiš sa usporedbom znat ćeš što nači izraz 'razlika nebo i zemlja' :)
Ček, ček, znači ipak je LG osmislio retina ekran i ponudio ga za sitnu lovu Jobsu, usput je baš onako slučajno pogodio da bi mu dvostruko veća rezolucija od dotadašnje dobro došla, bez obzira što je ta rezolucija znatno veća od one koja je potrebna da oko ne primjeti pixele, a onako kao usput svi drugi proizvođači su koristili ekrane niže rezolucije.
Onu sam poruku tipkao na mobitelu pa mi se nije dalo precizno utipkavati veličine, uglavnom, smisao poruke je bio da danas 4. i kusur inčni ekrani na mobitelima imaju 1280x720 rezolucije koje su do jučer bile standardne na laptopima od 15", a i sada ih koriste laptopi manjih dijagonala.
Da, iPad nije nova kategorija uređaja nego samo jedan od pridošlica na staro ustaljeno tržište nastalo u Star Treku 70-ih godina, mislim, stvarno....
iPad je media tablet, dakle iako vizualno blizak tablet PC-u, po konceptu prilično različit, a upravo veličina meida-tablet tržišta (koja je cca 10-15% ukupnog PC tržišta, i u stalnom porastu, i čelna pozcija iPada na njemu govori da je riječ o nečemu novom, inovativnom i za ICT revolucionarnom, sviđalo se to nekome ili ne.
normalno je da je iPhone 2G i LG Cookie nebo i zemlja, ali nije iPhone jedini u tome vremenu imao touchscreen optimalne velicine za jedan prst i OS potpuno prilagoden tome.
Ja mislim da LG zna da oni sa Retina ekranom ne bi imali tolikog značaja kao što bi imao veliki Apple, tako da sigurno beru veću lovu kad ugraduju u Apple proizvode nego kad bi proizvodili svoje.
Mislim da se Microsoft dogovorio sa ovom Švedskom tvrtkom da izbaci ove cijene da bi vidjeli reakciju ljudi po internetu itd., pa da na taj način odrede krajnju cijenu...
Meni je čudna ta želja kod nekih da imaju "slobodu" i odmah jailbreakaju Android, iPhone... Meni je super-zakon što Windows Phone i iOS rade kako rade. Ne želim provoditi vrijeme podešavajući mobilni ili bilo koji drugi OS - želim da radi i ostavi me na miru.
To dolazi sa godinama. Sa 15 svi zelimo biti hakeri, kompajlirati kernel, i provoditi beskonacno vremena dok ne natjeramo OS/racunalo/telefon do savrsenstva, a sa 30 nam se malo promijene prioriteti u zivotu, i bitno je samo da stvari rade uz sto manje muke...
Pogledaj moj pc.
Pogledaj moj pc.
I što trebam vidjeti, da si preflashao Windows mobile na HD2 sa androidom? Što, nije dobro Autocad
sa PC-a vrtio?
A to su naravno oni koji su pisani posebno za WM i apsolutno nikakve veze nemaju
sa svojim windows verzijama.
I u čemu je onda razlika sa iPadom koji isto tako ima Safari koji se eto isto
zove, ali nije onaj isti sa OSX-a?
A to, naravno, možeš i sa Androida
Ne mozes.
Jel ti mozes dic Windowse XP na Androidu?
Ako da, napisi tutorial.
Ja na HD2 mogu dic Windowse 98 sa NANDa.
I zato žene lakše padaju na tebe. Uletiš u birtiji i kažeš na sav glas: ja dižem Win 98 s NAND-a na HD2!!! A žene odmah skidaju majice i trgaju grudnjake.
Ne mozes.
Jel ti mozes dic Windowse XP na Androidu?
Ako da, napisi tutorial.
Ja na HD2 mogu dic Windowse 98 sa NANDa.
Ne da mi se pisati, evo samo link:
https://www.facebook.com/notes/opensourcegangster/how-to-run-windows-xp-on-android/294870480568731
I zato žene lakše padaju na tebe. Uletiš u birtiji i kažeš na sav glas: ja dižem Win 98 s NAND-a na HD2!!! A žene odmah skidaju majice i trgaju grudnjake.
A ostala ekipa uleti ja imam Safari na iPadu?