Seagate predstavio čvrste diskove s kapacitetom od

poruka: 34
|
čitano: 3.089
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Seagate predstavio čvrste diskove s kapacitetom od".
17 godina
neaktivan

ajde, bogati, da mi netko opravda ugradnju 10TB (!) u jednom HD-u u (pod)stolno računalo. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
1 9 hvala 0
16 godina

Pa vidi, ne bi bilo loše piknut jedan ovakav, i onda na njega prebacit cijelu kolekciju DVD-ova (uglavnom filmovi i serije). Doduše ne bi ga ugrađivao u komp, nego u USB-3 ladicu.

Your dad always said that one day Del Boy would reach the top. Then again, he always said Millwall would win the cup.

2 0 hvala 0
18 godina
protjeran
Re: Seagate predstavio čvrste diskove s kapaciteto
uss kaže...

Pa vidi, ne bi bilo loše piknut jedan ovakav, i onda na njega prebacit cijelu kolekciju DVD-ova (uglavnom filmovi i serije). Doduše ne bi ga ugrađivao u komp, nego u USB-3 ladicu.

I ja sam nekad bolovao od iste bolesti. Gomilanje serija i filmova po diskovima. Srećom sam se toga riješio, preporučam i tebi isto

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
17 godina
neaktivan
Prince-Artas kaže...
uss kaže...

I ja sam nekad bolovao od iste bolesti. Gomilanje serija i filmova po diskovima. Srećom sam se toga riješio, preporučam i tebi isto

Pa zapravo ne znam, torrenti jako slabe i serije prije 2008. je uzasno tesko za naci u cjelini. Tako da stare serije nije lose imati.

Probaj nac House MD jak torrent ili Only Fools and Horses recimo, a serije turbopoznate.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.7.2016 13:59 (Mitch).
18 godina

MTBF od jednog miliona radnih sati? Nadam se da će ih neko nadzorno telo odvaliti zbog ove gluposti.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Prince-Artas kaže...

I onda kada se desi da ti pukne internet na par dana, dobiješ takvu traumu da počneš kao hrčak sakupljati i što ti treba i što ne treba.

Your dad always said that one day Del Boy would reach the top. Then again, he always said Millwall would win the cup.
18 godina
protjeran
uss kaže...
Prince-Artas kaže...

I onda kada se desi da ti pukne internet na par dana, dobiješ takvu traumu da počneš kao hrčak sakupljati i što ti treba i što ne treba.

Zato ja držim na eksternom disku sve skupa 50ak GB filmova i serija. Za takve stvari. Inače sve brišem čim odgledam.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
17 godina
neaktivan
Ivan(4) kaže...

MTBF od jednog miliona radnih sati? Nadam se da će ih neko nadzorno telo odvaliti zbog ove gluposti.

Definiran ti je workload....Intelovi SSDovi imaju 2 milijuna sati itd. ali pri posebnim uvjetima.

Dakle ovaj Seagate ima MAX milijun radnih sati, ali ne u komadu, nego tipa 8h dnevno po 20GB itd

12 godina
neaktivan
Mitch kaže...
Prince-Artas kaže...
uss kaže...

Pa zapravo ne znam, torrenti jako slabe i serije prije 2008. je uzasno tesko za naci u cjelini. Tako da stare serije nije lose imati.

Probaj nac House MD jak torrent ili Only Fools and Horses recimo, a serije turbopoznate.

Slažem se, srečom ja pripadam tojs kupini koja skuplja sve serije i filmova koji su dobri :) 

Evo ja pripajteljici preporučim neke dobre filmove i ona mi kaže da ih ne može naći nigdje na torentu i gledam ja na torentu stvarno ih nigdje nema. Srečom ima mene da joj ja nasnimim pa može gledati :) 

Ono što neki neznaju da torenti nisu podaci na serveru, dakle da bi skidali torente trebate imati osobe da ih dijele a te osobe sa vremenom gube volju. Zato nije loše skupljati serije i filmove :) 

Ja imam 4tb hdd, za sada je dosta ali ono planiram ja kupiti jos jedan isti ili veći pa napraviti raid mod, jer me strah da mi ne krepa a nemam sigurnosnu kopiju. 

14 godina
neaktivan

ja sam stao na 13 TB... sad lagano brišem kad nema mjesta, ali blo bi dobro piknuti ovakvih par :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Mitch kaže...
Ivan(4) kaže...

Definiran ti je workload....Intelovi SSDovi imaju 2 milijuna sati itd. ali pri posebnim uvjetima.

Dakle ovaj Seagate ima MAX milijun radnih sati, ali ne u komadu, nego tipa 8h dnevno po 20GB itd

Ne, za SkyHawk stoji da su dizajnirani za always on rad (uz zapisivanje 180TB godišnje, tj ~500GB dnevno). Dakle, milion sati u komadu. I to nije max, u MTBF M znači mean - srednje vreme do otkaza.

17 godina
Prince-Artas kaže...
uss kaže...

Opekao sam se par puta, nikada vise...... imam osjecaj da mi ni 100 TB nije dovoljno

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
17 godina
odjavljen

Odmah kupiti 2 ali ne radi kapaciteta nego u RAID 1 sa njima, ipak je to Seagate

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.7.2016 17:14 (Sum_of_all_fears).
Moj PC  
6 0 hvala 0
14 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Odmah kupiti 2 ali ne radi kapaciteta nego u RAID 1 sa njima, ipak je to Seagate

Smijes se a radi se o jednom od najpouzdanijih proizvodjaca diskova ikad!

balkan efekt :D

16 godina
LudaRajcica kaže...

Smijes se a radi se o jednom od najpouzdanijih proizvodjaca diskova ikad!

balkan efekt :D

Da, bila je ona loša serija sa greškom na firmwareu zbog koje su diskovi otkazivali. Poslije je postala urbana legenda da su Seagate diskovi nepouzdani, bez da itko upita u nekom servisu statistiku kvarova. Sjećam se prije par godina ovdje na nekoj temi se raspravljalo o tome. Na kraju se ispostavilo da WD diskovi imaju puno više kvarova.

18 godina

Legenda da je Seagate krš je postojala i pre više od 15 godina, mnogo pre firmware buga iz (valjda) 2009. i pre nego što su 2014. i 2015. postigli rezultate sa slike. Istina je da je svaki proizvođač odvalio poneku lošu seriju, ali bih rekao da Seagate "najbolje" održava reputaciju.

Moj PC  
3 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ivan(4) kaže...

Legenda da je Seagate krš je postojala i pre više od 15 godina, mnogo pre firmware buga iz (valjda) 2009. i pre nego što su 2014. i 2015. postigli rezultate sa slike. Istina je da je svaki proizvođač odvalio poneku lošu seriju, ali bih rekao da Seagate "najbolje" održava reputaciju.

Ja sam mislio da su to sve izmišljotine dok i meni nisu crkla dva seagate-a Jedan u novom laptopu nakon 3 mjeseca a drugi u vanjskoj ladici.

17 godina
odjavljen

Imam Seagate, WD i Toshiba diskove svih mogućih kapaciteta i godišta. Naravno da su samo Seagate pokrepivali.

Evo malo statistike pa uživajte. I još malo.

Brojevi ne lažu gospodo (i paradajzu).

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Kod mene je baš suprotna situacija sa seagate diskovima. Nije mi niti jedan krepao ili otkaao. Ima jedan u starom računalo staro više od 10 godina (40GB ) i još uvijek radi kao prvi dan, imam jedno staro 8 godine, još uvijek radi, i sad sam nedavno kupio još jedan jer, kako sam napisao, nikakvih problema s njima kod mene

0 0 hvala 0
18 godina

Ravnanje po sebi ne predstavlja ništa.  Veliki uzorci su pokazatelji, kao na ponuđenim linkovima.

Koda ja napišem, meni su svi pouzdani osim IBM diskova, jer mi je taj crko zadnji put 1999.

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na Bol-u.. WindowsPhone die hard fanboy koji ne napušta brod.
Moj PC  
3 0 hvala 0
18 godina
moderator
Ivan(4) kaže...

U mojoj okolini, u stara dobra vremena, Seagate je bio nepoderiv, a WD-i su se pokvarili prije ili poslije. S druge strane, jednom sam nešto bio pričao s kolegom iz drugog gradića i on i njegovi poznanici su pak imali negativna iskustva sa Seagateom i hvalio je WD. Ne znam koje bi bilo objašnjenje tome osim da se u pojedinim manjim grupicama ljudi potrefilo da u jednoj grupici crkava više jedne marke, u drugoj druge, pa se na kraju jedni kunu u jednu marku, a drugi u drugu. Za mene je Seagate bio kralj do problema s firmwareom, a taj dojam su pokušavali očuvati i 5-godišnjom garancijom. To su bila ona zlatna vremena 250-gigabajtnih Barracuda. Iako sam sa Seagateom imao isključivo pozitivna iskustva (ni jedan mi nije crknuo), moram reći da osjećam nelagodu vezanu uz 2 TB primjerak koji mi je u stolnom kompu i više me on zabrinjava nego 2 TB WD green star par godina.

Ajar kaže...

ajde, bogati, da mi netko opravda ugradnju 10TB (!) u jednom HD-u u (pod)stolno računalo. 

Za veliku većinu ljudi to doista nema smisla/potrebe. Ali uvijek se nađu pojedinci kojima takvo što treba - recimo da je riječ o ljudima koji se bave digitalnim videom. Ako puno snimaš i hoćeš si sačuvati izvorne snimke, tih 10 TB zbilja nije problem zapuniti. Sad kako stiže 4K video i mogu se očekivati bitrateovi od 100+ Mbit/s, to će biti još i lakše.

14 godina
neaktivan

Nije mi jasno zašto u dektop baracude ne stave malo ssd cache-a barem 64GB,

radi bržeg loada za igrice. Sekvencijalne brzine su impresivne, ali kolike će

biti brzine kod nasumičnog čitanja i seek time nitko ne govori?

Na kraju intervju s CTO Seagatea i tehnologiji budućih diskova.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Taman sam uzeo 8TB verziju i oni sad izbace 10TB, pihhhhh :).

--- Lewis --- www.lewis.tomsoft.hr --- Skype: lewis3d ---
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

2007. sam kupio komp sa Seagate-om, počeo je rikavati nakon nakon 3 god. Frend kupio tek izdan Seagate od 3TB (sličan naslov ove teme) za storage i sve podatke je izgubio u kratkom roku. Drugi frend kupio laptop prije 3 godine i nismo znali zašto se zamrzava. Hard je bio Seagate sa bad sectorima. Trećem frendu riknuo Seagate u stolnom kompu, u početku je imao 1 bad sector, a kasnije su bile smiješne brojke.  U periodu od 2007. do danas kupio sam i dva Hitachi-eva diska i 10ak WD-a koji i dalje sretno rade, a frendovi su kupili WD na moju preporuku i začudo nemaju prigovora.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
DuxTm kaže...

2007. sam kupio komp sa Seagate-om, počeo je rikavati nakon nakon 3 god. Frend kupio tek izdan Seagate od 3TB (sličan naslov ove teme) za storage i sve podatke je izgubio u kratkom roku. Drugi frend kupio laptop prije 3 godine i nismo znali zašto se zamrzava. Hard je bio Seagate sa bad sectorima. Trećem frendu riknuo Seagate u stolnom kompu, u početku je imao 1 bad sector, a kasnije su bile smiješne brojke.  U periodu od 2007. do danas kupio sam i dva Hitachi-eva diska i 10ak WD-a koji i dalje sretno rade, a frendovi su kupili WD na moju preporuku i začudo nemaju prigovora.

Meni su tokom 20+ godina krepavali Quantum, Conner, Seagate, WD i Hitachi. Zadnje st mi je krpelao tj. nakuplo bad sectore su bili 3 (od 4 komada) WD Green 3TB koji su poceli skupljati bad sektore izmedju 3 i 4 godine starosti (garancija je 2 tako d aznaju oni procjenit taman koliko ce trajati ;)).

Tako da sve je to relativno i svi krepavaju samo je pitanje kolko srece imas i koliko verzija backupa imas ;).

--- Lewis --- www.lewis.tomsoft.hr --- Skype: lewis3d ---
17 godina
neaktivan
A meni crkli Samsung Spinpoint i 2x WD Blue...

Seagate nikad.

Treba samo kupovat onog koji proizvodi najmanje diskova i to je to..manja mogucnost pogreske
18 godina
Prince-Artas kaže...
uss kaže...

To je zato sto gledas mainstream sranja a la Lost i slicno. Ajde probaj nac Braquo ili Engrenages s engleskim titlovima.

Ne da cuvam, nego cuvam na dva diska u mirroru! I kao sto rece jedan kolega - tko zna oce li sutra icega biti. Ja nista ne brisem i imam jos 500GB na svom WD Greenu 2TB. Kad ga zapunim kupujem novi od 10 - taman ce past cijena.

18 godina
protjeran
funat kaže...

Ja nista ne brisem i imam jos 500GB na svom WD Greenu 2TB. Kad ga zapunim kupujem novi od 10 - taman ce past cijena.

Preporučio bih ti da čuvaš serije u Blu-ray kvaliteti, zamisli kad budeš za 15 godina to gledao na svom 8K TVu, pa to neće ličiti na ništa. Odmah kupi taj disk jer je futureproof

18 godina

Imam 200Mb/s, tako da skidam najkvalitetnije moguce ripove, bez brige. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ja nisam imao problemasa krepavanjem hdd-a, vjerujem da imam sreče.

Na starom tj prastarom kompu sam jedino mjenjao stari hdd od 20gb i to segate koji je znao šrotati za neki od 80gb i nakon toga ništa.

U kompu imam 3hdd-a

WD green 1tb

Samsung-ovu verziju green diska od 1tb, bio je prije u ladici 

i Toshibu od 4tb već godinu dana :) i nemam uopče problema.

Neznam za vas, ja sam kupio na ebayu 3x ventilatore koji se montiraju na hdd- i sa time sam spustio temperaturu evo na jednom sa 40* na 27*  to je bilo prošle godine kada je bilo jako vruče. Mislim da sam sa tim ventilatorima hdd-ovima produžio život

prije su znali biti vruči na dodir a sada se uopče ne osjeti :) 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice