TOOO, napokon grafička za mene
Brutala
3 venta? Ova se grije ko fermi...:P
Btw. ljepše mi izgleda oriđiđi ATI-jevo hlađenje, ali ovo je stvarno moćno...=)=)
Nezz šta da kažem na ovo.. Pre-prejako. 4GB DDR5 VRAM-a, tri Arctic Cooling venta, OC-ano, Sapphire, cijena 5000+ najmanje kuna kod nas dok dođe! Za to ti treba i onaj najnoviji Core i7 Extreme 980X da je nahrani pošteno.
Čovjek se zna i zapitati katkada pa što to imam u svome kućištu zapravo, eh Sapphire, Sapphire neam ti ja tih novaca?
Ako bi se već išao preseravati sa takvim stvarima, onda bih radije uzeo Aresa koji izgleda 10x bolje... Doduše radi na nešto nižoj frekvenciji (850vs900 ako se ne varam), ali...
A tri ovakve? U Crosfireu? 12GB memorije...
Ako bi se već išao preseravati sa takvim stvarima, onda bih radije uzeo Aresa koji izgleda 10x bolje... Doduše radi na nešto nižoj frekvenciji (850vs900 ako se ne varam), ali...
pa da ares puno bolje izgleda,na ovoj sve izgleda obično,jedino je ovaj veliki hladnjak izdvaja iz mnoštva
Kad smo kod tog, kako se popune ova 4 GB?
Učitaš sve moguće teksture tu unutra pa onda po potrebi uzimaš ono što ti treba?
Crtaš frameove? Layere slike i toga?
Kako? Kako? Kako?
Bez 64bitnih Windowsa ne popune se.
Bez 64bitnih Windowsa ne popune se.
Hehe :)
ma i meni je to presmijesno... jos stavis u crossfire... 8 GB... pa mozes skoro teksture cijele igre (dekompresirane) ucitati...
ee šta misliti bi li ove 3 u cf-u mogle tjerati vice city na jedno 4000fps ????'
ovo će se kupit ako bog da za nekih 10 godina
A tri ovakve? U Crosfireu? 12GB memorije...
U crossfireX je moguce staviti najvise 4 GPU-a.5970 ima dvije graficke jedinice pa samim time nema sanse da ti proradi vise od dvije 5970 kartice u tandemu!
Ak ovaj monstrum pojede crysis na 200 fpsa onda u CFu ima 400 fpsa i to vise od mene u cod 2...Sta bi ove grafe radile u codu.
Možemo li je očekivati u BUG-ovoj nagradnoj igri za lipanjski broj? 
Da vidi stvarno, prema onoj recenziji od 27.4 na Overclockersclub.comu imaš 48 frejmova na 2560X1600 pixela kad se clocka i to ja znam može i još više sa zamjenom coolera. Ova je prva kartica koja doslovno pojede Crysis na svim rezolucijama na pristojnom nivou igrivosti uz grafičke filtere uključene i settings maxed out!
Nakon skoro pa tri godine iščekivanja
Ispravite me ak sam u krivu, ali kaj nema ta kartica 256 bitnu sabirnicu. A na 4GB GDDRa mi se to cini malo...
Ispravite me ak sam u krivu, ali kaj nema ta kartica 256 bitnu sabirnicu. A na 4GB GDDRa mi se to cini malo...
ne ona ima 512bitnu sabirnicu
HD 5870 1GB,HD 5870 Vapor-X (ovaj novi) i HD 5870 TOXIC imaju 256bitnu sabirnicu
Ovaj fermi izgleda smješno kraj ovih radeonki : KLIK
HD 5870 1GB,HD 5870 Vapor-X (ovaj novi) i HD 5870 TOXIC imaju 256bitnu sabirnicu
Da, onda je to druga prica.
Si čuo ikad za GDDR5?
Ak se nevaram to je 2 x 256 bitna sabirnica što nije 512 bitna nego 256 bita po GPU-u.
Si čuo ikad za GDDR5?
Pa vidis da je covjek pitao..Eo ti ovo pa ti reci da gddr5 ima 512 sabirnicu kad ova HD4870 ima 256...kolko sam skuzio samo bi se svadao.ak covjek nes pita onda mu odgovori a ne da ga osramotis ;)
Pa samo ga pitam jel ikad čuo za GDDR5 kada spominje 4GB GDDR-a!
Da pogodio je ima 256-bitnu sabirnicu,ali sabirnicu kompenzira sa brzom memorijom i u tom je stvar.
za 10 godina , jedna mainstrem single slot kartica ce biti 10X brza od ove , a takva ce ti kostat 150kn u oglasniku !!
2 GPU - a po 256 bit = 512 bit ....
za 10 godina , jedna mainstrem single slot kartica ce biti 10X brza od ove , a takva ce ti kostat 150kn u oglasniku !!
E baš to je razlog zašto netreba čekati nešto da izađe bar ne pretjerano dugo.
2 GPU - a po 256 bit = 512 bit ....
Da,ali vidiš da u GPU-z piše 256 bit i propusnost je normalna za HD58** seriju tj. cca ~150GB/s
Tako da je to zbrajanje 256+256 u biti marketinški trik.
pa još nisam ni svoju 5970 izmasakriro kak spada a već moram novu kupovat.... nije li život težak i nepravedan???