Ruska istraga protiv Microsofta

poruka: 35
|
čitano: 4.553
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Ruska istraga protiv Microsofta".
18 godina

Gluposti! Pa Microsoft ako želi može totalno prekinuti prodaju XP-a u Rusiji.. I prodavati samo Vistu.

Sad bi Rusi njima naređivali dal da pordaju svoj proizvod i kako.

3 0 hvala 0
18 godina
RE: Ruska istraga protiv Microsofta

Nisu gluposti. Microsoft OS je rasprostranjen od najobicnog netboka do nuklearnih podmornica. Sve velike firme moraju da postuju pravila igre u lokalnim zemljama. Risuja je milionski pazar, sa milionima prodanih kopija M$ softvera i mnogo zelenih dolara. Mislis da oni ne mogu da naredjuju Microsoftu kad su u takvu poziciju?.

17 godina
neaktivan

ovdje sam na strani Rusa, ali se svejedno malo zahihocem kad pomislim da jedna od zemalja sa najvecom stopom piratiziranog (vecinom MS-tovog) softvera u svijetu ide prigovarat MS-u radi krsenja zakona. pocistite prvo u svom dvoristu. hehe, Ballmer je sigurno socno opsovao rod russkiesima.

Quintili Vare, legiones redde!

2 0 hvala 0
18 godina

Nije tocno. Evo malo finansiskih podataka:

51.10 milijardi dolara u 2007god.

Kad mi na balkanu napravimo toliki obrt, onda bi i mi postavljali uslove M$.

http://www.microsoft.com/rus/news/issues/2007/09/MS_FY07.mspx

http://english.pravda.ru/russia/economics/22-09-2006/84613-Microsoft-0

Мировой объем продаж корпорации Microsoft за 2007 финансовый год вырос на 15% и составил 51,10 млрд. долларов США. Чистая прибыль (Net Revenue) составила 14,10 млрд. долларов США, доход от основной деятельности (Operating Income) составил 18,50 млрд. долларов США. В направление исследований и разработок (Research and Development) было инвестировано 7,1 млрд. долларов США.

17 godina

Osobno mislim da je to kretenizam.

Izgleda da je u svijetu postalo popularno izmisljati kojekakve gluposti protiv velikih firmi koje imaju znacajan trzisni udio pod izlikom borbe protiv monopola, pa sad stvarno nalaze razne debilne razloge. Valjda je recesija stisnula, pa treba naci neke nove izvore novaca.

Microsoft ima novi OS i naravno da gura njega i zeli da korisnici prestani koristiti stari.

Sta ce biti slijedece?

Tuzba protiv MS jer ne isporucuje Windows 98?

Tuzba protiv Intela jer ne isporucuje Pentium4?

Tuzba protiv AMD-a jer ne isporucuje Barton 2500+?

Tuzba protiv Volkswagena jer ne isporucuje Golf 5?

17 godina
neaktivan
Mauro kaže...

Izgleda da je u svijetu postalo popularno izmisljati kojekakve gluposti protiv velikih firmi koje imaju znacajan trzisni udio pod izlikom borbe protiv monopola, pa sad stvarno nalaze razne debilne razloge. Valjda je recesija stisnula, pa treba naci neke nove izvore novaca.

Microsoft ima novi OS i naravno da gura njega i zeli da korisnici prestani koristiti stari.

Sta ce biti slijedece?

Pa bilo je i vrijeme da ih se pritisne... al ti očito ne kužiš neke stvari, ne znam zašto toliko voliš te velike firme...
17 godina
neaktivan
Jason Bourne kaže...
Mauro kaže...

Sta ce biti slijedece?

Pa bilo je i vrijeme da ih se pritisne... al ti očito ne kužiš neke stvari, ne znam zašto toliko voliš te velike firme...
 I ja se pitam, ovo je samo nadrobio gluposti, Koliko se zna windows xp se još prodaje, pa onda oni imaju pravo njega koristiti dok se prodaje. Niko nije rekel da oni žele kupiti windows 98, 95 3.1 bla bla bla,
Stvar je u tome da microsoft radi svakakve trikove, nije ga briga za korisnika, već samo da izmuzi lovu
Kubuntu 9.04 Jaunty Jackalope :)
17 godina
Jason Bourne kaže...
Ja kuzim, ali ti ocito ne znas citati sa razumjevanjem. To nema nikakve veze sa ljubavi prema velikim firmama (od kud si to samo zakljucio) nego cinjenicom da sada tuze i za potpune nebuloze.
Moj cijeli post se odnosi na cinjenicu da Rusija pritisce Microsoft zbog toga sto smanjuje isporuku Windowsa XP.
Windows XP je Microsoftov proizvod kojeg oni lagano zele izbaciti iz produkcije i potpuno je normalno za smanjuju isporuku i guraju Vistu umjesto toga.
Uskoro ce izaci i Windows 7 koji ce biti njihov primarni operativni sustav.
Svaka normalna firma ce izlaskom novog proizvoda gurati svoj novi proizvod i bit ce im u interesu da kupci kupuju njega, a ne neki stari. Ovdje su "velike" firme uzete samo za primjer da pokazem slicnost sa ovom situacijom
Dakle, nema nikakve veze da li je to Microsoft, Intel, AMD, Volkswagen ili bilo tko drugi - u ovoj situaciji na koju Rusija prijeti tuzbom rijec je o najnormalnijem ponasanju bilo koje kompanije na svijetu koja ima bilo koji proizvod. Ukoliko tvrtka ima interes da smanjuje isporuku starog proizvoda i gura novi to je sasvim normalno ponasanje. Na kupcu je onda da odluci da li ce uzeti novi proizvod ili ne. Svatko ima slobodu izbora, a na Microsoftu je da procjeni da li im je isplativije i dalje isporucivati XP u velikim kolicinama ili gurati Vistu. 
Da je stvar u tome da Microsoft uvjetuje isporuku Windowsa XP ogranicavanjem upotrebe Linuxa (nesto slicno sa Intel slucajem u presudi Europske komisije), dakle direktnom ucjenom protiv konkurentskog proizvoda onda je to stvar za osudu i procesuiranje. Ovdje je samo rijec da ne zele isporucivati svoj stari proizvod nego novi
Kupci ce na kraju biti ti koji ce "presuditi" ovisno da li im se to svidja ili ne.
Nedavno sam nabavio HP 2140 Netbook. Na njemu je bila predinstalirana Vista. Da li bi ja sad trebao tuziti HP zbog toga sto je isporucio Vistu, a ne XP? Ili se okolo zaliti po raznoraznim institucijama?
Ne, jer imam izbor !!!
Imao sam izbor izbjeci taj proizvod zbog operativnog sustava ili promjeniti operativni sustav.
Skinuo sam Ubuntu 9.04 i instalirao na netbook. Dakle, imao sam izbor i ja sam svoj izbor napravio.
Rusi kojima se ne svidja smanjena isporuka Windowsa XP takodjer imaju izbor - kupiti Vistu ili instalirati Linux.
Microsoft je taj koji treba procjeniti rizik - da li ce izgubiti kupca jer ce on odabrati Linux ili ce ipak prodati svoj novi proizvod umjesto starog.
Ne vidim apsolutno nikakav razlog za potezanje po sudu osim pokusaja da se izmuze dodatna lova za gluposti.
17 godina
linuxuser kaže...
Jason Bourne kaže...
Mauro kaže...

Sta ce biti slijedece?

I ja se pitam, ovo je samo nadrobio gluposti, Koliko se zna windows xp se još prodaje, pa onda oni imaju pravo njega koristiti dok se prodaje. Niko nije rekel da oni žele kupiti windows 98, 95 3.1 bla bla bla,
Stvar je u tome da microsoft radi svakakve trikove, nije ga briga za korisnika, već samo da izmuzi lovu

Windows XP se prodaje i Microsoft ima pravo odluciti u kojim kolicinama i do kada.
Microsoft MORA pruziti podrsku za Windows XP sve dok se prodaje i jos neko vrijeme nakon povlacenja iz ponude, ali ima potpuno pravo odlucivati koji prozivod ce prodavati i u kojim kolicinama sve dok svojim postupcima na neposten nacin ne ugrozava konkurenciju.
Oni u Rusiji ne smanjuju PODRSKU za XP nego samo kolicine XP-a koji prodaju.
18 godina
neaktivan
Mauro kaže...
linuxuser kaže...
Jason Bourne kaže...
Mauro kaže...

Sta ce biti slijedece?

Windows XP se prodaje i Microsoft ima pravo odluciti u kojim kolicinama i do kada.
Microsoft MORA pruziti podrsku za Windows XP sve dok se prodaje i jos neko vrijeme nakon povlacenja iz ponude, ali ima potpuno pravo odlucivati koji prozivod ce prodavati i u kojim kolicinama sve dok svojim postupcima na neposten nacin ne ugrozava konkurenciju.
Oni u Rusiji ne smanjuju PODRSKU za XP nego samo kolicine XP-a koji prodaju.

Windows XP se ne prodaje više, može se samo nabaviti u nove kompjutere. A koliko ja znam Microsoft ne prodaje kompjutere.
16 godina
neaktivan

a Boze sta oni imaju tuzit Microsoft...on moze prekinut prodaju XP-a u Rusiji ak oce...valjda Viče

zasto su smajlici zuti? Hmm...
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.6.2009 14:19 (Fićo_CoD 5).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Fićo_CoD 5 kaže...

a Boze sta oni imaju tuzit Microsoft...on moze prekinut prodaju XP-a u Rusiji ak oce...valjda Viče

Ma bez brige, rusija može odbiti microsoftove proizvode ako žele :D  i okrenuti se linuxu http://ubuntu.ba/vijesti/linux-novosti/49-rusija-razvija-zamjenu-za-windows
Kubuntu 9.04 Jaunty Jackalope :)
18 godina

U pitanju je vise od 50 milijardi dolara godisno.

Valjda M$ nije toliko naivan da toliko velikom kupcu kaze: 'Ako neces Vistu ko te je.e'.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Zanmljiv način stvaranja monopola - smanjenjem isporuke...

Every hole is a goal!
17 godina

Dobro, o čemu vi svi pričate?

1. U Rusiji vrijede ruski zakoni kakvi god oni bili.

2. Microsoft možda ne može odlučiti što će prodavati ako to nije u skladu sa ruskim zakonima.

Ne znam kakvi su zakoni, a kladim se da nitko od vas ne zna. Ako ne znaš za zakon to te ne opravdava za njegovo kršenje - to je tako u cijelom svijetu. Microsoft se trebao upoznati sa svim pravilima igre prije nego je stupio na tržište. Ako se nije upoznao ili nije mario bit će kažnjen. To je u redu.

A da ima blesavih presuda i zakona, ima.

0 1 hvala 0
18 godina

meni je samo smijesno da Rusija ima agenciju za zastitu trzisnog natjecanja :)

a ja mislio da su oni isto korumpirani kao i mi :)))

What is the difference between Windows xp and Windows vista? A:Approximate 7 years
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.6.2009 14:57 (crozoki).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Neki od vas bi drugacije svirali da su morali dignuti lijepi kredit od par milja pa sve legalno Smijeh

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Što jest, jest... udaraju na ovaj Microsoft sa svih strana.. a ovi opet puni para bez obzira na sve tuzbe :D

Sve što možeš sad ostavi za kasnije

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mauro kaže...
Jason Bourne kaže...
Ja kuzim, ali ti ocito ne znas citati sa razumjevanjem. To nema nikakve veze sa ljubavi prema velikim firmama (od kud si to samo zakljucio) nego cinjenicom da sada tuze i za potpune nebuloze.
Moj cijeli post se odnosi na cinjenicu da Rusija pritisce Microsoft zbog toga sto smanjuje isporuku Windowsa XP.
Windows XP je Microsoftov proizvod kojeg oni lagano zele izbaciti iz produkcije i potpuno je normalno za smanjuju isporuku i guraju Vistu umjesto toga.
Uskoro ce izaci i Windows 7 koji ce biti njihov primarni operativni sustav.
Svaka normalna firma ce izlaskom novog proizvoda gurati svoj novi proizvod i bit ce im u interesu da kupci kupuju njega, a ne neki stari. Ovdje su "velike" firme uzete samo za primjer da pokazem slicnost sa ovom situacijom
Dakle, nema nikakve veze da li je to Microsoft, Intel, AMD, Volkswagen ili bilo tko drugi - u ovoj situaciji na koju Rusija prijeti tuzbom rijec je o najnormalnijem ponasanju bilo koje kompanije na svijetu koja ima bilo koji proizvod. Ukoliko tvrtka ima interes da smanjuje isporuku starog proizvoda i gura novi to je sasvim normalno ponasanje. Na kupcu je onda da odluci da li ce uzeti novi proizvod ili ne. Svatko ima slobodu izbora, a na Microsoftu je da procjeni da li im je isplativije i dalje isporucivati XP u velikim kolicinama ili gurati Vistu. 
Da je stvar u tome da Microsoft uvjetuje isporuku Windowsa XP ogranicavanjem upotrebe Linuxa (nesto slicno sa Intel slucajem u presudi Europske komisije), dakle direktnom ucjenom protiv konkurentskog proizvoda onda je to stvar za osudu i procesuiranje. Ovdje je samo rijec da ne zele isporucivati svoj stari proizvod nego novi
Kupci ce na kraju biti ti koji ce "presuditi" ovisno da li im se to svidja ili ne.
Nedavno sam nabavio HP 2140 Netbook. Na njemu je bila predinstalirana Vista. Da li bi ja sad trebao tuziti HP zbog toga sto je isporucio Vistu, a ne XP? Ili se okolo zaliti po raznoraznim institucijama?
Ne, jer imam izbor !!!
Imao sam izbor izbjeci taj proizvod zbog operativnog sustava ili promjeniti operativni sustav.
Skinuo sam Ubuntu 9.04 i instalirao na netbook. Dakle, imao sam izbor i ja sam svoj izbor napravio.
Rusi kojima se ne svidja smanjena isporuka Windowsa XP takodjer imaju izbor - kupiti Vistu ili instalirati Linux.
Microsoft je taj koji treba procjeniti rizik - da li ce izgubiti kupca jer ce on odabrati Linux ili ce ipak prodati svoj novi proizvod umjesto starog.
Ne vidim apsolutno nikakav razlog za potezanje po sudu osim pokusaja da se izmuze dodatna lova za gluposti.
 NIJE TAKO!
@ Perica, XP se jos uvek prodaje kao zaseban proizvod, (sve verzije).
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.6.2009 22:48 (Solo).
17 godina
Solo kaže...
 NIJE TAKO!
 A nego kako je?
Microsoft ovdje radi očito neku izlaznu strategiju (ajmo ju tako nazvat, exit strategy nije baš to) za XP. I iskreno, daleko bolje je, imho, da polako smanjuje XP nego da ga samo odjenom prekine isporučivati.
Ako MS postepeno smanjuje isporuku XPa nije dobro.
Ako MS odjednom smanji prekine isporuku XPa nije dobro.
Ako MS ne izdaje nove Windowse nije dobro.
Ako MS izdaje nove Windowse nije dobro.
Pa, seriously, koji vrag vi hoćete od MSa???
I šta se uopće ima raspravljati oko jednog zubom vremena načetog OS kao što je XP? S jedne strane ljudi bacaju argumente kako Windowsi su daleko porozniji na kojekakve boleštine s neta, al s druge strane nije u redu kada MS potiče samog korisnika da koristi novije (i time sigurnije) inačice svoga OSa.
I po Visti se pljuje di se stigne... Pa ako je tako, onda ostali distributeri imaju samo razloga za slavlje...
Ovo su za mene čisto političke igre koje nemaju veze s tržišnim natjecanjem.
Every hole is a goal!
17 godina
neaktivan
Bukva kaže...
Solo kaže...
 NIJE TAKO!
 A nego kako je?
Microsoft ovdje radi očito neku izlaznu strategiju (ajmo ju tako nazvat, exit strategy nije baš to) za XP. I iskreno, daleko bolje je, imho, da polako smanjuje XP nego da ga samo odjenom prekine isporučivati.
Ako MS postepeno smanjuje isporuku XPa nije dobro.
Ako MS odjednom smanji prekine isporuku XPa nije dobro.
Ako MS ne izdaje nove Windowse nije dobro.
Ako MS izdaje nove Windowse nije dobro.
Pa, seriously, koji vrag vi hoćete od MSa???
I šta se uopće ima raspravljati oko jednog zubom vremena načetog OS kao što je XP? S jedne strane ljudi bacaju argumente kako Windowsi su daleko porozniji na kojekakve boleštine s neta, al s druge strane nije u redu kada MS potiče samog korisnika da koristi novije (i time sigurnije) inačice svoga OSa.
I po Visti se pljuje di se stigne... Pa ako je tako, onda ostali distributeri imaju samo razloga za slavlje...
Ovo su za mene čisto političke igre koje nemaju veze s tržišnim natjecanjem.

O postu koji je on napisao, moja pokojna baba bi rekla da je "gola voda", jer nema osnove. To je kad neko nacuje nesto u susedstvu i onda prenosi glasine kako je on to protumacio.
Sto se tice situacije "MS ovo-MS ono" - NEMA GENERALIZACIJE. Od slucaja do slucaja je razlicito. U ovom slucaju sigurno je MS imao nekakav ugovor sa Rusijom koji mozda nije ispostovao kao sto treba i zato tuzba. Ne mora da sve bude javno i da javnost zna detalje. Mi znamo da Rusija tuzi MS, ali sta je tocno tuzba - mozemo doznati ali i ne mora. (Emphesize na rec "tocno").
MS je firma sa najrasprosranjenim proizvodom, ali to ne znaci da moze da radi sto hoce. "MS izdaje Console OS zvani Widows 7 i to mora sada da je u modi i nista drugo" Pa sta! Fucka se rusima, (a siguran sam i ostalima) sto oni imaju XBox OS. Neka ga prodaju mladjima i onima koji se tako osecaju. Svima ostalima sa kojima je sklopio MS ugovor ima da POSTUJE ugovor. Svidelo se to nekome ili ne.
MS, izgleda, kao i svi ostali u stvari, zeli da "proba" pa gde upali. Zato, Bukva, MS je i cesto na sudu.
Znaci - najrasprostranjeniji OS + mali milion ugovora okolo zemaljske kugle = desi se i poneki faul tu i tamo.
Malo i o samim Windowsima: Vista failure je OS koji, ugrubo receno, kosta od 200 eura pa na dalje i moze lako da se pokaze nefunkcionalan na sva racunala. Dok je XP OS koji u Pro inacici mozes naci za 90 eura i je ispeglan do krajnjih granica da su sanse veoma na minimum da ne funkcionira na nekom racunalu. Koji ces rizik ti uzeti ako vodis neku firmu sa ne-znam-koliko-racunala-u-njoj?
18 godina

Svi pricaju o sigurnosti kao prednost, kao Vista i Windows 7 su sigurniji od XP. 

Pa probajte da koristite Vista i Windows 7 bez ukljucenog Firewala i Antivirusnog softvera, videcemo koji Windows je sigurniji.

Svi su isti, svi su djubre bez dobrog antivirusnog softvera.

Nek neko nabroji koji su prednosti Viste i Windows 7 naspram XP za prosecnog korisnika (a mislim da su 90% prosecni Office korisnici) i kako da ubedis nekog korisnika ko je dao 100 i vise eura za legalni XP, sad ode u prodavnicu i kupi Windows 7, kad mu Office, Internet, Photoshop, AutoCad i ostale aplikacije perfektno rade na XP-u.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Mauro kaže...
Jason Bourne kaže...
Svaka normalna firma ce izlaskom novog proizvoda gurati svoj novi proizvod i bit ce im u interesu da kupci kupuju njega, a ne neki stari.
Na kupcu je onda da odluci da li ce uzeti novi proizvod ili ne. Svatko ima slobodu izbora, a na Microsoftu je da procjeni da li im je isplativije i dalje isporucivati XP u velikim kolicinama ili gurati Vistu. 
  Govoriš gluposti. Ako Rusija ima neki softver, za npr. državnu upravu, koji radi godinama dobro na XP, a ne radi na Visti, zašto bi trošili vrijeme i novac na (re)programiranje novog softvera i prilagođavanje za novi OS? Ako već imaju, npr. 100 000 računala sa tim softverom koja rade dobro, a trebaju nabaviti još 15000, a MS nudi Vistu, šta onda? Vjerojatno će se velike ćunke nekako dogovoriti, ali je kakva je to politika velike firme: odgovorna ili arogantna?

A u slučaju da kupac novog računala ima npr. Formsys-ov program za analizu konstrukcije broda za winxp, koji je platio 5000 usd,   a trgovci ti nameću nova računala s Vistom, jer 'velika fima ima interes da kupac kupi novi proizvod', šta onda? Taj program ne radi pod Vistom, a bogami Formsys mi neće dati Vista verziju besplatno, nego će mi naplatiti opet par tisuća dolara. I nije stvar u tome da netko tko ima 5000 dolara za kupit program, može platit i 1500kn za Vistu, nego je stvar u tome da zašto bi korisnik mijenjao ono što dobro radi i od čega živi, zato jer firma koja prodaje OS ima svoju viziju bizinisa.

Microsoft se voli puvat kako 90% kompjutera na svijetu koristi njihov OS, a kad se treba pokazat faca i izaći kupcu u susret, onda piz..e šute. Neka prave sotver koji je 100% kompatibilan unazad ili neka zauvijek isporučuju kupcu verziju OS-a koja kupcu treba, kad već imaju takvu tržišnu poziciju. To je odgovornost prema kupcu. A ako takve odgovornosti nema, onda ih treba stisnuti gdje god se može, a najviše tamo di najviše boli - po novčaniku. Ne pljuju svi po MS-u toliko bez razloga. Potez Rusije je skroz ok.
Tko godinama koristi windowse i ima gomilu licenci za razno-razni softver na win platformi, taj nema izbora. A MS to dobro koristi i muze svoje kupce kad god stigne. To je gubaška kompanija. 
No beer? Aaaaaaaahhhhh!
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.6.2009 10:03 (shkval).
17 godina
neaktivan

hehe jos ce Rusija zabraniti uvoz sbih ms_ovih proizvoda pa ce vidit onda, nebi bilo cudo :)

18 godina

Potpuno se slazem. Moj prijatelj ima hrvatski softver Vidak Corpus za dizajn namještaja.

Cijena je 2000 eura po licenci sto je mnogo vise od jednog Windowsa.

Softver se malo sasavo ponasa pod Vista OS, tako da XP mu je prirodno okruzenje.

Isti je slucaj i sa skoro svim specijaliziranim softverima, tako da M$ nije u pravu kad prinudjuje korisnike

na mnogokratne investicije za novi softver, ali to je zacaran krug koji funkcionira jos od vremena DOS-a.

Novi OS, novi Office, novo razvojno okruzenje itd itd.

Nije ni cudno da je M$ najbogata firma, kad svake 2-3 godine moras nesto da menjas.

17 godina
neaktivan
Jason Bourne kaže...
 a netko ne kuži osnove tržišne ekonomije...
to ti je isto kao sa clipper programima...jedini način da korisnici pređu na nešto novije je...da prestaneš davati potporu za to...
a sa druge strane...ako je engleska ratna mornarica mogla kupiti licencu za svoju verziju XP-a (za rad unutar atomskih podmornica)...koju dalje sama razvija...zašto to nebi mogli i rusi...sve je samo pitanje cijene...
do something while necrknes
17 godina
neaktivan

svaka kompaktibilnost unazad vrijedi do određenog trenutka...to je vrijedilo za SVE OS do sada...a vrijedit će i dalje...druga je stvar...što nisi koristio više od 2 MS OS-a...

za kompaktibilnost sa starijim softom tu je virtual mashine...koji je potpuno besplatan...i ne trebaš imati elektrotehnički fakultet da ga instaliraš i podesiš...

život ide dalje...

win2000 = 5.0

winXP = 5.1

Vista = 6.0

Windows7 = 6.1

isti problemi sa softom i kompaktibilnosti unazad će i dalje postojati...novi win useri će i dalje postavljati ista pitanja...linuxaši će i dalje pljuvati po windowsima...

sve je već odavno viđeno..psi laju...a karavane prolaze...

18 godina
baaab kaže...

svaka kompaktibilnost unazad vrijedi do određenog trenutka...to je vrijedilo za SVE OS do sada...a vrijedit će i dalje...druga je stvar...što nisi koristio više od 2 MS OS-a...

za kompaktibilnost sa starijim softom tu je virtual mashine...koji je potpuno besplatan...i ne trebaš imati elektrotehnički fakultet da ga instaliraš i podesiš...

život ide dalje...

win2000 = 5.0

winXP = 5.1

Vista = 6.0

Windows7 = 6.1

isti problemi sa softom i kompaktibilnosti unazad će i dalje postojati...novi win useri će i dalje postavljati ista pitanja...linuxaši će i dalje pljuvati po windowsima...

sve je već odavno viđeno..psi laju...a karavane prolaze...

Neki psi i grizu...
No beer? Aaaaaaaahhhhh!
17 godina
neaktivan

za one koji se boje...tu je pips Namigiva

18 godina
neaktivan
shkval kaže...
Mauro kaže...
Jason Bourne kaže...
Svaka normalna firma ce izlaskom novog proizvoda gurati svoj novi proizvod i bit ce im u interesu da kupci kupuju njega, a ne neki stari.
Na kupcu je onda da odluci da li ce uzeti novi proizvod ili ne. Svatko ima slobodu izbora, a na Microsoftu je da procjeni da li im je isplativije i dalje isporucivati XP u velikim kolicinama ili gurati Vistu. 
  Govoriš gluposti. Ako Rusija ima neki softver, za npr. državnu upravu, koji radi godinama dobro na XP, a ne radi na Visti, zašto bi trošili vrijeme i novac na (re)programiranje novog softvera i prilagođavanje za novi OS? Ako već imaju, npr. 100 000 računala sa tim softverom koja rade dobro, a trebaju nabaviti još 15000, a MS nudi Vistu, šta onda? Vjerojatno će se velike ćunke nekako dogovoriti, ali je kakva je to politika velike firme: odgovorna ili arogantna?
Onda smo svi mogli ostati na DOS-u!

A u slučaju da kupac novog računala ima npr. Formsys-ov program za analizu konstrukcije broda za winxp, koji je platio 5000 usd,   a trgovci ti nameću nova računala s Vistom, jer 'velika fima ima interes da kupac kupi novi proizvod', šta onda? Taj program ne radi pod Vistom, a bogami Formsys mi neće dati Vista verziju besplatno, nego će mi naplatiti opet par tisuća dolara. I nije stvar u tome da netko tko ima 5000 dolara za kupit program, može platit i 1500kn za Vistu, nego je stvar u tome da zašto bi korisnik mijenjao ono što dobro radi i od čega živi, zato jer firma koja prodaje OS ima svoju viziju bizinisa.
Velike firme NE KUPUJU licence na "konade", tj. u retailu - a ako da, onda su idioti! postoji nesto sto se zove volume licencing!

Microsoft se voli puvat kako 90% kompjutera na svijetu koristi njihov OS, a kad se treba pokazat faca i izaći kupcu u susret, onda piz..e šute. Neka prave sotver koji je 100% kompatibilan unazad ili neka zauvijek isporučuju kupcu verziju OS-a koja kupcu treba, kad već imaju takvu tržišnu poziciju. To je odgovornost prema kupcu. A ako takve odgovornosti nema, onda ih treba stisnuti gdje god se može, a najviše tamo di najviše boli - po novčaniku. Ne pljuju svi po MS-u toliko bez razloga. Potez Rusije je skroz ok.
Tko godinama koristi windowse i ima gomilu licenci za razno-razni softver na win platformi, taj nema izbora. A MS to dobro koristi i muze svoje kupce kad god stigne. To je gubaška kompanija. 
Zasto bi radili OS koji je 100% kompatibilan sa starim verzijama???? Znaci sada se netko sjeti da bi htio racunovodstveni alat iz '95 zavrtiti na Visti i ako ne radi onda je MS kriv a ne neki nesposobni "programer" koji ne zna nista osim sloziti DOS aplikaciju u 2009. god??

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice