Raste broj korisnika Windows 8.1 OS-a

poruka: 9
|
čitano: 1.275
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Raste broj korisnika Windows 8.1 OS-a".
15 godina
neaktivan

Nebih im vjerovao.I sam šef im je priznao da pomjeravaju podatke u korist Windowsa.

Vječni izazivač na gostujućem terenu.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/ Svi smo mi jedna velika obitelj sa prezimenom Čovječanstvo
Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina

Fascinira me činjenica da je od ovog sa slike nastalo nešto što zauzima ~20GB (~800MB), troši 1GB (80MB) memorije i radi istu stvar u nekom uredu.

Naravno da win7,8,10 imaju podršku za x hardvera i ovo i ono, ali većini korisnika to ni ne treba. Optimizacija im je izuzetno traljava. Nadam se da će se to još malo popraviti u Win10, nešto su napravili u 8.1, ali...

http://www.zvonimirbuzanic.com/ - http://www.doom.com.hr/ - http://www.weboteka.net/
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.2.2015 11:20 (zbuzanic).
Moj PC  
0 4 hvala 0
14 godina
Re: Raste broj korisnika Windows 8.1 OS-a
zbuzanic kaže...

Fascinira me činjenica da je od ovog sa slike nastalo nešto što zauzima ~20GB (~800MB), troši 1GB (80MB) memorije i radi istu stvar u nekom uredu.

Naravno da win7,8,10 imaju podršku za x hardvera i ovo i ono, ali većini korisnika to ni ne treba. Optimizacija im je izuzetno traljava. Nadam se da će se to još malo popraviti u Win10, nešto su napravili u 8.1, ali...

A nitko nije gledao, na to da je i štedljivije imati win xp. Os je manji, zauzima manje resursa, potreban je slabiji komp koji ce normalno i bit štedljiviji. A ako je rjec o istom kompu, i dalje, potrošnja ce bit manja s xp-om jer trosi manje resursa, manji je, manje eye candy-a... itd

sup bro?
16 godina
odjavljen
zbuzanic kaže...

Ti si traljav...

Dakle, niti jedan OS ne troši nego koristi memoriju. Ako troši, nevalja. Vista i noviji imaju prefetch, superfetch i indexiranje koje vole povući dosta RAMa ali zbog toga sustav radi neusporedivo brže - isti PC (dual core @ 2ghz, 4GB RAMa) radi puno bolje sa Vistom/7/8.1 nego sa XPom koji jednostavno ne zna što sa tim RAMom.

Usporedbe na slabijim PCjima (single core, 2GB i manje) nemaju smisla jer kao prvo takvom stroju uskoro ističe rok (star je 10+ godina) a i sa XPom ne možeš ni surfati na njemu jer je preslab ("teške" web stranice, hrpa CSSa/Javascripta), nema podršku za zadnje .Net, Office, Javu, razne certifikate i ukratko, ne služi ničem nego da se na njemu tipka u Wordu 2003. Za to je dovoljan i ovaj novi Raspberry Pi2 ili kakav tablet.

My name is Legion... For we are many!
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.2.2015 11:31 (Sum_of_all_fears).
17 godina

Jer kad OS zauzima više memorije, komp troši više struje?  

Isključi eye candy ako misliš da rasipa energiju, no potrošnja savremenih računara u nezahtevnim scenarijima je vrlo mala. Kod mene je trenutno CPU na 0.85V i 800MHz, HWMonitor procenjuje da troši 10-11W, grafa isto sedi na spuštenim taktovima uz aktivnost GPU-a od 0%, bez obzira na uključeni Aero. Još koliko bi tu uštedeo XP?

@Zbuzanic: Stavi "to sa slike" na realan hardware, instaliraj AMD ili Nvidia dirvere, antivirus i ostalo i pogledaj zauzeće. Onda na isti HW instaliraj Win 7 32-bit pa uporedi, razlika je 100-200MB. 

EDIT: @Sum_of_all_fears Dodaću da, ako pričamo o starijem hardwareu, on čak i više troši. Kad na se starom Atlhonu koji smo skoro penzionisali otvori iole zahtevnija stranica, zauzeće procesora skoči na 100%, kada njegova potrošnja dostiže 90W (dok savremeni procesori to ni ne osete i potrošnja je mizerna). Nakon što se cela stranica učita, zauzeće pada, ali ne na nulu, i ponovo skače kod svakog skrolovanja. No, kao što rekoh, čak ni kombinacija novog hardwarea i starog OS-a ne bi bila mnogo štedljivija, jer prosto nema bog zna šta da se uštedi, a i "specijalne efekte" je i tako moguće isključiti.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.2.2015 11:45 (Ivan(4)).
Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

edit

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.2.2015 12:00 (Syn).

0 0 hvala 0
17 godina

Kako, to su potpuno isti podaci iz istog izvora. Pogledaj i brojeve.

Windows 8:

• Bugov članak 3,79%
  • tvoj link 3,79%

Windows XP:

• Bugov članak 18,93%
  • tvoj link 18,93%

Windows 7:

• Bugov članak 55,92%
  • tvoj link 55,92%

Windows 10:

• Bugov članak 0,05%
  • tvoj link: u tekstu stoji 0,05%

EDIT: Vidim da si i ti primetio. :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.2.2015 12:05 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

win XP - nosferatu edition 

I know that you believe you understand what you think I said, but I'm not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
zbuzanic kaže...

-nemoguće da ne znaš... poziv na flamewarse? :)

-ovako, VM je neusporediv, XP je beskoristan (ali opet malo pomaknuti rokovi, npr Java je inicijalno najvljeno bez XPa, za sad radi, zaslugom lopova i interesom banaka, ali možda sutra više ne).

-što ti još nedostaje u ocjeni trošenja ili korištenja raspoloživih resursa?

-tema, normalne posljedice 'tranzicije', dok će XP tamo gdje može ostati stabilan, ostali (kao Vista) će brzo završiti u najavljenoj w8-10.. a statistika će to prikazati kao porast, ja kao preljevanje iz jedne čaše u drugu. MS želi jedan (noviji) OS, korisnici će biti migrirani milom/silom ako im bilo koja potreba to nametne. zbuzaniću neće.. dok mu se takva potreba ne nametne zbog korištenja, VM nije PC-HW. OS je sam sebi svrha? Tad može raditi beskonačno... ili ćeš imati antivirus, flash, browser.. itd. pa onda daj stanje 'trošenja' resursa.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.2.2015 14:15 (ihush).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice