Proljetno cvjetanje tableta

poruka: 11
|
čitano: 1.629
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Proljetno cvjetanje tableta".
16 godina

HTC Touchpad na WebOS-u? Ako već prepisujuete, prepisujte s razumijevanjem ;)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Proljetno cvjetanje tableta
Neki jedva cekaju da novinari zajebu
16 godina
protjeran

Od svega nabrojanog najviše me veseli HP Touchpad... a ne znam što im ovo znači za "Rujansku" verziju od 10"... znam samo ovaj što dolazi u lipnju da ima 9,7" ekran (meni sasvim dovoljno), hmmm i "Rujanska" verzija ce koštati 500$ - 600$, znači li to da ce ova iz lipnja koštati ispod 500$ {#} A bilo bi dobro {#}

Emocije su poput vala, nikad ne zadrže isti oblik…

1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Lisac1606 kaže...

HTC Touchpad na WebOS-u? Ako već prepisujuete, prepisujte s razumijevanjem ;)

U školi ćeš učiti pojam lapsusa.

Lex Luthor kaže...

Od svega nabrojanog najviše me veseli HP Touchpad... a ne znam što im ovo znači za "Rujansku" verziju od 10"... znam samo ovaj što dolazi u lipnju da ima 9,7" ekran (meni sasvim dovoljno), hmmm i "Rujanska" verzija ce koštati 500$ - 600$, znači li to da ce ova iz lipnja koštati ispod 500$ {#} A bilo bi dobro {#}

Za sada informacija ima o tom 10" tabletu koji stiže u mjesecu lipnju. Za ovaj od 7" u rujnu, nema detaljnih informacija, a cijena od 500 do 600 dolara je okvirna, dakle nagađanje. Vidim da je došlo do zamjene, pisalo se u 2 ujutro :) Popravit ćemo.

17 godina
neaktivan

Eto ga. Da li je sada svima koji su tvrdili da Motorolja Xoom nije preskup jasno kako se pozicionira cijena proizvoda kada dolaziš na tržište koje već netko drugi drži. Dakle, bravo za HP! Ovo bi mogao biti pun pogodak. I nadam se da će HP uspijeti privući developere.

Xoom-u i dalje predviđam mršavu prodaju.

2 0 hvala 0
16 godina
TheName07 kaže...

Eto ga. Da li je sada svima koji su tvrdili da Motorolja Xoom nije preskup jasno kako se pozicionira cijena proizvoda kada dolaziš na tržište koje već netko drugi drži. Dakle, bravo za HP! Ovo bi mogao biti pun pogodak. I nadam se da će HP uspijeti privući developere.

Xoom-u i dalje predviđam mršavu prodaju.

Čak i da bude ova cijena, nemreš usporedit iPad, tablete na Androidu (konkretno xoom) i TouchPad, jer startne pozicije su im bitno drugačije.

Apple ima centraliziranu trgovinu koja im stvara popriličan profit i mogu si dozvoliti još niže cijene uređaja.

Uređaji na Androidu moraju formirati cijenu tako da bi zaradili isključivo na uređaju, a HP tek treba uletjeti na tržište i proširiti utjecaj WebOS-a.

A developere će privući, ja čekam upravo TP da vidim što ću dalje :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.3.2011 9:40 (eevek).
15 godina
neaktivan
tableti su poput netbooka totalno bespotrebno bacanje para i nevidjene budalastine.
16 godina
DowlaBoy kaže...
tableti su poput netbooka totalno bespotrebno bacanje para i nevidjene budalastine.

A ti ćeš kroz 10 godina u rukama sigurno držati tablet {#}

17 godina
neaktivan
eevek kaže...
Čak i da bude ova cijena, nemreš usporedit iPad, tablete na Androidu (konkretno xoom) i TouchPad, jer startne pozicije su im bitno drugačije.

Apple ima centraliziranu trgovinu koja im stvara popriličan profit i mogu si dozvoliti još niže cijene uređaja.

Uređaji na Androidu moraju formirati cijenu tako da bi zaradili isključivo na uređaju, a HP tek treba uletjeti na tržište i proširiti utjecaj WebOS-a.

Paa, mogu se samo djelomično složiti. Da, poslovni modeli su različiti (iako se nastoje kopirati Apple-ovi), ali nisu tako jednostavni. Za razliku od Apple-a drugi proizođači znatno se oslanjaju na distribucijski model, uz direktni deal s operatorima. Da, Apple je u posebnom položaju, jer je lider, no nemojmo zaboraviti da jako pristojnu svoticu zarađuju i kroz Apple Store (znatno veću nego drugi). Dodatna i važna specifičnost Applea je što je priznali mi to ili ne lider na tržištu tableta i zato će većina potencijalnih kupaca uspoređivati nadolazeću konkurenciju upravo s iPad-om. Vraćamo se na omjer cijena / mogućnost u odnosu na iPad. Ne zaboravimo, govorimo o sredini Gaussove krivulje kupaca, dakle većini, ne o manjinskom dijelu kupaca kojima će drugi kriteriji biti možda važniji.

Svaki konkurent koji izlazi s tabletom MORA moći izdržati pritisak na cijenu uređaja u odnosu na iPad ili mu je bolje da niti ne izlazi s proizvodom. Mene kao kupca ne zanima to što proizvođač ne može pratiti Apple-ovu politiku cijena. Kupiti ću jednostavno iPad ili HP. Xoom neću kupiti jer ne vidim da viša cijena opravdava kupovinu. Naglašavam, govorimo o uzorku, ne o tome što bih ja osobno ili netko s foruma osobno odabrao, jer mu se sviđa ovo ili ono. Govorimo o tome tko će prodati količinu. Moje predviđanje je da će Xoom (i ostali koji su skuplji od iPad-a) pojeftiniti. Ili ih neće biti. Vrlo jednostavno. Tako to funkcionira na trulom zapadu. Ako ne prilagodiš strategiju, i to brzo, voda si.

16 godina
protjeran

Evo nešto za one koji pate za full OS-om na Tabletu; nekoliko Reklama/prezentacija Asus Eee Slate s W7, čini se dobro, a sudeći prema hardweru cijena nebude bila dobra {#}

http://www.engadget.com/2011/03/20/microsoft-and-asus-show-off-all-the-stylish-stylus-action-you-ca/ 

Emocije su poput vala, nikad ne zadrže isti oblik…

0 0 hvala 0
16 godina
Lex Luthor kaže...

Evo nešto za one koji pate za full OS-om na Tabletu; nekoliko Reklama/prezentacija Asus Eee Slate s W7, čini se dobro, a sudeći prema hardweru cijena nebude bila dobra {#}

http://www.engadget.com/2011/03/20/microsoft-and-asus-show-off-all-the-stylish-stylus-action-you-ca/ 

Sve je to super, ali problem baterije je zasad neriješiv. Iako 4-5 sati pravog rada nije loše za takav uređaj, dapače.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice