Procurili detalji oko izlaska Windowsa 9

poruka: 83
|
čitano: 10.538
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Procurili detalji oko izlaska Windowsa 9".
16 godina
neaktivan

opet MetroUI, pa dokle oni misle da ja koristim win7, još 10 godina? ... tj. dokle ne dođu next-nextgen konzole s novim dx-om...

Moj PC  
47 20 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Procurili detalji oko izlaska Windowsa 9
ranko091 kaže...

opet MetroUI, pa dokle oni misle da ja koristim win7, još 10 godina? ... tj. dokle ne dođu next-nextgen konzole s novim dx-om...

Bojim se, prijatelju, da boli njih briga za tebe i takve što razmišljaju kao ti. Vjerojatno im niste ciljana publika.

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.5.2014 17:52 (Rootsman).
16 godina
neaktivan

Onda će se žaliti na mali udio winsowsa 9, dok će već spremat alfa verziju windowsa 10 za par mjeseci {#}

Now the only thing a rambler needs is a suitcase and a gun. The only time he’s satisfied is when he’s on the run.
Moj PC  
32 2 hvala 0
14 godina
neaktivan

Opet nesretni metro. Da li će stvarno ići toliko daleko da će izbacivati metro u svakom OS dok ga ljudi ne prihvate? Da li ćemo stvarno za 20 godina i dalje bit prisiljeni imat windows7 ako ne želimo metro?? {#}

24 6 hvala 0
16 godina
neaktivan
crazy_luđak kaže...

Onda će se žaliti na mali udio winsowsa 9, dok će već spremat alfa verziju windowsa 10 za par mjeseci {#}

Windows 7 izdan je 2009. , Windows 8 2012. Sljedeća godina ,koja se spominje u tekstu je 2015. Znači ,redovni ciklus izdavanja svake tri godine. {#}

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
16 godina
Rootsman kaže...
ranko091 kaže...

Bojim se, prijatelju, da boli njih briga za tebe i takve što razmišljaju kao ti. Vjerojatno im niste ciljana publika.

Zalimo se na konzole i na njihovu zatvorenost (OS itd), a oni nam ne zele pruziti mogucnost izbora? (metro on/off, nesto drugo on/off itd).

Drugim rijecima, PC se u ovom kontekstu pretvara u konzole, zar ne?

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.5.2014 18:08 (lovac82).
16 godina
neaktivan
lovac82 kaže...

Zalimo se na konzole i na njihovu zatvorenost (OS itd), a oni nam ne zele pruziti mogucnost izbora? (metro on/off, nesto drugo on/off itd).

Drugim rijecima, PC se u ovom kontekstu pretvara u konzole, zar ne?

ok je na konzoli kad si zatvoren unutar jednog sučelja, i koristiš se većinom gamepadom (rijetki mišem i tastom). ali kad ti na sistemu poput windodwsa uvaljaju 2 sučelja onda nastane zbrka, ili neka totalno maknu desktop sučelje i sve prilagode MetroUI, ali pod sve mislim na apsolutno sve, ili neka ostave samo desktop. miješanje dva sučelja me totalno izbacuje iz takta kad radim nesto komplicirano.

tako nek se MS odluči ili ili...

16 godina
neaktivan

Je**š Windows 9, ja budem do tada prešao na Ubuntu ili nešto slično. Valjda bude u međuvremenu došlo do prelaska gaminga na Linux(što prije to bolje), jer mi je već dosta Microsoftova monopola i njihovog kolektivnog idiotizma.

But where did he come from, this fleck of spite in an abandoned paradise?

20 3 hvala 0
16 godina
neaktivan
NecroKnight kaže...

Je**š Windows 9, ja budem do tada prešao na Ubuntu ili nešto slično. Valjda bude u međuvremenu došlo do prelaska gaminga na Linux(što prije to bolje), jer mi je već dosta Microsoftova monopola i njihovog kolektivnog idiotizma.

ako u skorijoj budućnosti igre odu u oblak, sve će to postati prošlost i moći ćemo koristit bilo koji OS za igranje, samo se spojiš na svoj acc i peri... a do onda smo na MS sisi do daljnjega.

16 godina
neaktivan

Kako volim čitat ove komentare "idem na Linux" i slično. To slušamo već godinama pa opet uvijek ista priča, odite na Linux i to je to. Sad će u Windows 8 vratit start meni i stvarno više ne znam za šta će onda ljudi prigovarat, koristim Windows 7 ali Windows 8/8.1 uopće nije loš.

11 11 hvala 0
14 godina
neaktivan
PlayMaker10 kaže...

Kako volim čitat ove komentare "idem na Linux" i slično. To slušamo već godinama pa opet uvijek ista priča, odite na Linux i to je to. Sad će u Windows 8 vratit start meni i stvarno više ne znam za šta će onda ljudi prigovarat, koristim Windows 7 ali Windows 8/8.1 uopće nije loš.

Ali koristiš windows 7 {#}

Meni je jedina stvar koja mi se svidila na windows 8 boot time.

16 godina
neaktivan

1000 puta ponovljena laž postaje politika religija novi Windows {#}

Moj PC  
9 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
axos kaže...
PlayMaker10 kaže...

Ali koristiš windows 7 {#}

Meni je jedina stvar koja mi se svidila na windows 8 boot time.

Da na PC-u, na laptopu mi je Windows 8.1 koji radi najnormalnije i stvarno ne znam oko čega tolika buka, da, jest promjena ali za ovoliko buke stvarno nema razloga, i da, znam da su ljudi teški na promjene ali one se moraju desit kad tad i vjerujem da je Microsoft nešto ovako i očekivao.

13 godina
odjavljen
PlayMaker10 kaže...

joj daj molim te Windows 8/8.1 je los
losiji je od Windows 7, a morao je bit bolji

Buka je oko toga kaj je metro nepraktican kad nekaj moras radit kaj ukljucuje vise programa vise foldera otvorenih
jednostavno te ugusi

Ako ga ti koristis samo za web onda nije nit cudno kaj ti ne smeta

Jedno je promjena na bolje ljudi bi cvilili 2 tjedan i nakon toga bi stvarno vidjeli da je bolje ,ali to se sa metro-om jednostavno nije dogodilo

http://www.snabbox.org/
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.5.2014 18:51 (Arnold Layne).
11 godina
neaktivan

Modern UI (Metro UI) ostaje do daljnjeg (jako dugo). Vjerojatno i do kraja ciklusa takvog dizajna (10-15 godina,  a mozda i vise).

U Microsoftu rade jako puno na integraciji ModernUI appova u sve njihove platforme , WP, WIN, XBOX. Nedavno izbacene Universal Apps za sada podrzavaju  WP i WIN. Sljedeci izazak ( do pola godine)j e na XBOX.

Drugim rjecima, razvijat ce se jedna aplikacija, uz malo izmjenjen UI i bit ce dostupna na sve tri platforme.

Mozda se nekima ne svidja Modern UI ali to je jedna od najboljih stvari koje su izbacili u zadnje vrijeme. Aplikacije sufluidne i komotne za koristiti i nema navikavanj na sucelje, veliki postotak koristi mnogo stvari iz design guideline-a. Jednom platis app i imas je na sve 3 platforme. O live tile-ovima ne treba pricati. Svaka aplikacija moze biti ziva i predstavlja sadrzaj, novosti, obavijesti prije nego otvorite app.

Za one koji nisu upuceni, WIN8 je puno optimizaran. Memory footprint mu je manj za 150MB od Win7. Cold start-Stanby-hibrid sytem mu je ultra brz, a i potrosnja mu je smanjena. Znam da ima jos hrpa toga, potraziti koga zanima.

Tako da u konacnici ne vidim smisao uopce razmisljati o win 7. pogotovo kada je bila akcija za prelaza za nekih 30€ sa win7 na win8...

Imam Win Pro tablet i tek tamo je Modern UI fenomenalan. A odmah mi je i dostupan desktop, fluidno i brzo.

Share funkcije iz svake aplikacije su nesto genijalno. Kada surfam u desktop modu i zelim nekome sibnut ono sta citam ostanem posr@n. Na kraju pocnes koristit desktop samo za rad i gaming. Ostalo sve Modern UI. 

5 17 hvala 0
16 godina
Arnold Layne kaže...
PlayMaker10 kaže...

Buka je oko toga kaj je metro nepraktican kad nekaj moras radit kaj ukljucuje vise programa vise foldera otvorenih
jednostavno te ugusi

To govore samo oni koji mu nisu dali priliku. Koristim Windows 8(.1) od kad su izasli i naucio sam se na to, toliko da sam na sedmici sporiji. Metro gotovo i ne vidim, programe palim ili iz taskbara ili upisivanjem imena(i to su jedini trenutci kad vidim metro), a puno ljepše izgledaju od sedmice, kopiranje fileova je puno bolje, task manager isto, podrška za 2 monitora je odlična, brže se boota... U biti jedina razlika je start menu/screen, ali od Windowsa 7 kad su u njega ubacili search ga više i ne gledam, stisnem Windows tipku, upišem prva 2-3 slova onoga što tražim i enter.
While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
16 godina
neaktivan

Izgleda nekima još nije jasno šta je windows metro.. to je budućnost, budućnost da imaš isti os na mobitelu i pc-u, a to je METRO. Sve aplikacije koje koristiš za mobitel da imaš i za pc. Windows 8 metro nije mogao to imati, ali windows 9 sigurno da hoće.

Razlika između onog što bi lajik rekao "imam skype za android, a imam za windows".. TAČNO, ali zato je microsoft morao praviti za dva OS-a posebno! Zamisli sad koje su šanse da će jedan programer napraviti istu aplikaciju i za mobitel i za windows? To rade jedino veće firme ili programer koji je na svojoj aplikaciji zaradio dnosta novca pa mu nije problem izraditi i za ostale operativne sisteme..

1 28 hvala 0
13 godina
odjavljen
power_user kaže...
Arnold Layne kaže...
PlayMaker10 kaže...

jednostavno te ugusi

To govore samo oni koji mu nisu dali priliku. Koristim Windows 8(.1) od kad su izasli i naucio sam se na to, toliko da sam na sedmici sporiji. Metro gotovo i ne vidim, programe palim ili iz taskbara ili upisivanjem imena(i to su jedini trenutci kad vidim metro), a puno ljepše izgledaju od sedmice, kopiranje fileova je puno bolje, task manager isto, podrška za 2 monitora je odlična, brže se boota... U biti jedina razlika je start menu/screen, ali od Windowsa 7 kad su u njega ubacili search ga više i ne gledam, stisnem Windows tipku, upišem prva 2-3 slova onoga što tražim i enter.

koristio sam ga 2 mjeseca
nazivciro se i vratio se na windows 7 nakon toga sam osjetio veliko olaksanje

koristio sam 8.1

Ako metro ne vidis cemu onda uopce prelazak na windows 8 ? Samo zato jer je noviji ?
Nope kod mene to ne igra

cristaln kaže...

Izgleda nekima još nije jasno šta je windows metro.. to je budućnost, budućnost da imaš isti os na mobitelu i pc-u, a to je METRO. Sve aplikacije koje koristiš za mobitel da imaš i za pc. Windows 8 metro nije mogao to imati, ali windows 9 sigurno da hoće.

Razlika između onog što bi lajik rekao "imam skype za android, a imam za windows".. TAČNO, ali zato je microsoft morao praviti za dva OS-a posebno! Zamisli sad koje su šanse da će jedan programer napraviti istu aplikaciju i za mobitel i za windows? To rade jedino veće firme ili programer koji je na svojoj aplikaciji zaradio dnosta novca pa mu nije problem izraditi i za ostale operativne sisteme..

Zvucis ko neki župnik

To je buducnost Microsofta ,a ne svih nas ..

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.5.2014 18:59 (Arnold Layne).
16 godina
neaktivan
Arnold Layne kaže...
PlayMaker10 kaže...

jednostavno te ugusi

Jedno je promjena na bolje ljudi bi cvilili 2 tjedan i nakon toga bi stvarno vidjeli da je bolje ,ali to se sa metro-om jednostavno nije dogodilo

Onda jednostavno pređite na Linux (djela a ne riječi, s obzirom na onaj postotak Linuxa očito je da je još uvijek prijetnja na riječima), ne znam šta da vam više kažem, ako se ljudima ne sviđa Microsoft to najbolje osjeti na financijama, ako njima ne smeta i ako dalje forsiraju taj UI (koji će od Updatea 2 bit u mogućnosti pokrenut u Desktop modeu i vratit će se Start meni) znači da imaju neku ideju koje se drži i smatram da je bitna prilagodba. Ja osobno imam u Start Screenu samo aplikacije iz desktop modea i služi mi kao i stari start samo što je preko cijelog ekrana ali kada kliknem otvori mi aplikaciju kao i prije. Svi su prigovarali protiv tog Metroa pa gledam da sve više antivirusa i programa preuzima taj izgled, to znači da jednotavno Microsoft ima prejak utjecaj. Samo neka nastave gurat svoje ideje a ne sad odustat na pola puta jer tek onda nisu ništa napravili, a za 5,6 godina se nećemo niti sjećati ove rasprave oko Metro UI-a, kao što se sad nitko ne sjeća rasprave oko Starta u Windows 95.

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.5.2014 19:06 (PlayMaker10).
16 godina
Arnold Layne kaže...
power_user kaže...
Arnold Layne kaže...
PlayMaker10 kaže...

jednostavno te ugusi

koristio sam ga 2 mjeseca
nazivciro se i vratio se na windows 7 nakon toga sam osjetio veliko olaksanje

koristio sam 8.1

Ako metro ne vidis cemu onda uopce prelazak na windows 8 ? Samo zato jer je noviji ?
Nope kod mene to ne igra

Zato jer je bolji, sto sam i napisao. Task manager, kopiranje fileova, dizajn, općenito brži...
While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
13 godina
odjavljen

task manager  koristim jednom u mjesecu (ako)
bolji dizajn mi nije bitan mogu koristit windows classic bez problema ,
to kaj je za par milisekundi brzi me ne dira previse :) ionak imam SSD pa mi je sve brzo

No Metro mi jako smeta :)

Eto isprobao sam i vidio sam da za mene nije bolji nego losiji za ove stvari koje ja radim

I nije da se tesko prilagođavam koristio sam svasta , razne linux distribucije od windows 95 do 8.1
mogu koristit ili chrome ili firefox ili operu ili ...  :D

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.5.2014 19:07 (Arnold Layne).
Moj PC  
6 4 hvala 0
14 godina
neaktivan

Jel nekima ovdi jasno da večina nema touch na laptopu/monitoru a metro je puno lakše koristit s touchem nego mišom. A i da iman slučajno monitor s touchom nebi stiska po njemu jer ne želim otiske, niti je funkcionalno.

I dan danas me živcira zatvorenost WP. Na primjer što nemogu skiniti neki app nego s njihovog marketa. Platija san mobitel. Zašto moram nabavljati software putem njihovog dučana?

Sve mi se čini da ovo ide k tome da se ukine i normalno instaliranje programa i ograniči sve na microsoft store. Po mom mišljenju je svako ograničenje tog tipa korak u nazad i bojkotirat ću dok me windows 7 bude služija, ili dok ne naprave nešto prihvatljivo za desktop korisnike.

EDIT: I nije da nisam proba veliki dio microsoftovih windowsa. Ima sam windows 95, 98 2000, xp, vista,7, 8, 8.1

I da moram birati ijedan drugi UI od navedenih odabra bi sve po redu prije nego osmicu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.5.2014 19:31 (axos).

9 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Logika da jedna te ista aplikacija radi na svim platformama bila jos iz dana booma weba. Ne? I kako je to zavrsilo? Prvo sa Flashom, a sada sa ZASEBNO pisanim aplikacijama za svaku platformu. Trenutno imamo 5 dominantnih platformi (Linuxe ne racunam). Isto je takova logika i sa onim smecem zvanim Java. NEMA Java aplikacije koja je brza, malo trosi i bez preinaka dela svugdje! Nema.

A to spominjanje igranja na cloudu... Ha ha ha. Dajte molim vas, morate imat nekaj na clientu kaj bu pakete raspakiralo i poslalo grafickom driveru. Da ne govorim o ABNORMALNOM opterecenju mreze i kukanju providera. Postavite Minecraft pa uzivajte u Javi, OpenGLu i "cloudu".

Win8 je nesto brzi od 7 ali je razlog u izbacivanju djidja tipa aero, transparencija, shading, zaobljenja. Naravno, nisu nista radili na 7 radi guranja 8. Niti ce ista vise napravit za 7. Radi zarade prisilit ce vas da kupujete nove Win umjesto SPa. Logika koja je itekako vec u mobilnom segmentu. Zasto nema dual boot mobilnih uredjaja?
WinRT je na samom pocetku krepao i gura se 8 na tabletima. Da bi ista mogli zavrtit na tabletu moraju generalno sve izbacit i dobijete 8. S tom razlikom da je Win95 bio daleko bolje i optimiziranije napisan.
16 godina
neaktivan

Naravno da neće odustati od MetroUI-a, to je ko Ribboni u Officeu 2007 - korisnici će prihvatiti s vremenom

Now the only thing a rambler needs is a suitcase and a gun. The only time he’s satisfied is when he’s on the run.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
crazy_luđak kaže...

Naravno da neće odustati od MetroUI-a, to je ko Ribboni u Officeu 2007 - korisnici će prihvatiti s vremenom

ili ce windows 7 postat novi xp

Popustit ce oni isto kao i sa Xboxom

14 godina
neaktivan

I ja sam mislio da su Windowsi 8.1 smeće sve dok ih iz znatiželje nisam instalirao na komp, a od tada mogu reći da uopće nisu loši.

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.5.2014 19:44 (Marko :D).

5 2 hvala 0
17 godina
Ako ga ponude za 19,99 eura imaju kupca, sva ostala preseravanja sa cijenama nek zadrze za sebe jer mi 7 i 8 delaju isto dobro ko i xp.
16 godina
neaktivan

Vrijeme bootanja windowsa 8 je tako loš argument.

Mislim koja budala cijeli dan resetira stroj pa mu je bitno boot-vrijeme?!

Drugo:

duže bootanje ima i lijepih strana- tipa kad se napravi posal na serveru, dok on boota zapali se cigar i popije se pivica. Razgovara se o smislu života itd. Ko to može platit?

Ja bi uveo tajmaut u biosu za sva stolna računala jedno 6 minuta, tek onda dozvolio boot. Malo se proigraj sa flokijem, pokosi oko kuće, iznesi smeće, razgovaraj sa ukućanima i kad se vratiš - windowsi bootani. :)

6 3 hvala 2
13 godina
neaktivan

Koristim Win7 na jednom kompu i Win8 na drugom. Mogu reći da 8icu na prvom ne koristim samo jer bih izgubio neke podatke i sl. Inače to je bolji sustav.

+ za komentar gore

Ja često resetiram komp kad renderiram više stvari dnevno kako bi mogao biti u punoj snazi. FullHD videi iz AEa i PProa su vrlo teški.

Slušaj svoje srce! o_O ..... Eem. Who am I kidding? Samo budi logičan! :-)
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.5.2014 20:54 (logik).
Moj PC  
0 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
ranko091 kaže...

svi kukaju zbog toga metro sučelja, a riješenje je vrlo jednostavno - nemojte ga koristit! ko te tjera da ga koristis?! ja ne korisnim ni jednu jedinu metro aplikaciju i kao da metro ni ne postoji

Atomska bubamara | edomovina.blog.hr
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice