Dobro koji je njima q? Odnosno koji je q glazbenoj, filmskoj pa i softverskoj industriji? Zar nisu svjesni da je vrijeme distribucije tog sadržaja putem fizičkih medija prošlo? Umjesto da troše vrijeme i novac (a vrijeme je novac u ovom našem kapitalilstičkom svijetu) na tužbe, zakone, lobiranja bolje da se prilagode novim okolnostima. Počnite distribuciju preko Interneta, već postoji dovoljno servisa koji su dokazali da se to isplati. Ako netko baš želi imati hard verziju uvijek može naručiti i to opet preko Interneta.
Ljudi nisu ovce, ako nešto mogu dobiti besplatno, iskoristiti će to. Pogotovo uz ovakve cijene. Ako pak nešto legalno ne košta puno, neće se nitko zezati sa skidanjem, crackanjem, nemogućnošću igranja online, pitati se kakav je rip... nego će dati tih par eura, dolara, kuna.
Začudo izdavači knjiga/časopisa šute ili su odustali. Bugovci kakav je vaš stav o skeniranom BUG-u koji se pojavi svaki mjesec? Razmišljate li i vi kao gore spomenuta industrija ili se imate namjeru prilagoditi? Pada li vam tiraža (ne računajte ovaj 200 broj kojeg sam čak i ja kupio nakon par godina, ne zbog poklona)?
Znam da će distributeri ostati bez posla kad sva distribucija krene online ali takav je život. Posebno me živcira namet na pamet koji je glazbena industrija uspjela izlobirati na prazne medije. Mnoga zanimanja su do sada nestala ili su marginalna, ne vidim razlog da se njih štiti, pogotovo što su i još uvijek vrte ogromne novce na račun zabave. Što bi Mark Knopfler rekao: Money for nothing.