Stiže nova ceta procova iz AMD, no zapravo uglavnom nista novo osim za one koji ne klokaju procesore. Novi model samo rade na visljem taktu, no ovi e stedljivi modeli su vec zanimljivi itekak pogotovo u današnje vrjeme.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Dali se (generalno) ovi štedljiviji daju bolje klokat?
Zanimljivo za htpc 
dobar bi bio ovaj 245e za taj htcp jos ga se downclocka jer je 2.9 malo previse
iako ima onda i boljih procesora za to
Nevjerojatno je koliko su AMD-ovi procesori jeftini
Zakaj bi bilo previse pa proc je 45W, nemas tu kaj spustat frekvanciju ali zato možes napon spustit itekak kolko se moze normalno.
Zakaj bi bilo previse pa proc je 45W, nemas tu kaj spustat frekvanciju ali zato možes napon spustit itekak kolko se moze normalno.
da to sam mislio spustis frekvenciju da mozes spustit napon
al jos mi se najbolji cini za htcp onaj sepron za 250kn koji se vrlo lako otkljucava u x2
Dali se (generalno) ovi štedljiviji daju bolje klokat?
Zanimljivo za htpc 
U globalu se daju isto klokat ko i ovi modeli od 65W, evo pa vidi kolko se da nategnut recimo model X2 240e na dobroj maticnoj za klokanje. No konacna ocjena sve govori, malo zagrijavanje cak i kad je klokan na 3.8 ghz kaj je i za ocekivat. Kad ga jos ostavis na pocetnih 2.8 ghz i spustiš napon dokle ide bit ce mrtav hladan, a isto to se moze ocekivat i za taj novi model X2 245e kaj drugo.
Nevjerojatno je koliko su AMD-ovi procesori jeftini
Nisu AMD-ovi procesori jeftini vec su Intelovi skupi , zato to tako izgleda .
da to sam mislio spustis frekvenciju da mozes spustit napon
al jos mi se najbolji cini za htcp onaj sepron za 250kn koji se vrlo lako otkljucava u x2
A šta kada grafička akceleracije DXVA HD filmova neradi? Sa jednom jezgrom ćeš pokrenut full HD mkv, a nedo Bog Blu ray.
Ja nebi stavljao ništa ispod triple-a, quada jer oni mogu bez problema vrtit takav video, da nekažem koliko bi konvertiranje bilo brže te je quad dugovječniji, pošto vjerujem da se htpc nemijenja tako često.
Što se mene tiče meni je HTPC glupost, ja ću spojit preko HDMI-a comp sa televizorom i pustit film i gotovo, ako je DXVA vrti grafička, a procesor je na 800MHz zbog C&Q-a.
Ako mi se neda baš palit comp imam laptop sa HDMI izlazom i HD3470 koja može HD video reproducirat. Za download netrebam nikakve intel atome ili amd low power consumption solucije,jer mi se comp downclocka i smanji napon pa troši u idle-u kao i takve konfe (ok nešto W više).
Taj Sempron 140 na jednoj jezgri na defoltnoj frekvenciji od 2.8 ghz vrti Full HD 1080p MKV bez problema.
Opterecenje proca je na 85% kod tog posla, to sam videl u praksi kod jednog frenda jer smo probali bez grafe tj UVD-a tak da nema frke. No sad je jos kloknut taj proc na 3.4 ghz, i ide sve ko po loju ne slovi za badave ko najaci jednojezgraš ikad ak nije otkljucan normalno.

Taj Sempron 140 na jednoj jezgri na defoltnoj frekvenciji od 2.8 ghz vrti Full HD 1080p MKV bez problema.
Opterecenje proca je na 85% kod tog posla, to sam videl u praksi kod jednog frenda jer smo probali bez grafe tj UVD-a tak da nema frke. No sad je jos kloknut taj proc na 3.4 ghz, i ide sve ko po loju ne slovi za badave ko najaci jednojezgraš ikad ak nije otkljucan normalno.

Nebih baš rekao, ja svom x3 zaključam 2 jezgre i ubijem boga u tom sempronu 140 zato jer imam dodatnih 6MB l3 cache-a.
A s druge strane može i i7 zaključat 3 jezgre pa zdere oboje.
Šta god, ja nebi single core-a niti dualca uzimao.

Nebih baš rekao, ja svom x3 zaključam 2 jezgre i ubijem boga u tom sempronu 140 zato jer imam dodatnih 6MB l3 cache-a.
al taj sepron dođe 250kn i nije bitno ko koga opere bitno je da radi hd video

Ide bez problema vjeruj mi ali ne s nekim bezveznim video playerom, pa ne slovi MPCHC bez razloga za najnapredniji video player koji trosi ko komarac usput tu leži poanta. Je pa nije fora usporedit jednu jezgru i7 ili Phenom II sa Senprom 140, vec to ja gledam onak kad vec slovi ko jednojezgreni proc recimo. Onda ga usporedi sa nekim prijasnjim procom sa jednom jezgrom ko P4 recimo i ostali jednojezgreni procovi koji su nekad bili.