Pismo podrške za CISPA-u

poruka: 11
|
čitano: 3.073
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Pismo podrške za CISPA-u".
16 godina
neaktivan
Pismo podrške za CISPA-u

Ne znam zašto se sve vlade svijeta toliko trude upadati u privatnost svojih građana. Ili te vlast naposljetku pretvori u paranoidnog luđaka ili su svi ionako perverznjaci.

Ovaj profil je pod zaštitom Chucka Norrisa.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Pismo podrške za CISPA-u

Ako znaju kako živiš i kako razmišljaš lakše će manipulirati tobom i kroz kontrolu ostvarivati svoje ciljeve.

And when you gaze long into the abyss, the abyss gazes long into you.
17 godina
neaktivan

Duh se može razvijati prema 2 pravca, dobro i zlo, a pojačavanjem polarizacije prema zlu, osoba postaje nezasitno pohlepna i opsjednuta kontrolom drugih. Kao što rupa što je veća postaje nezasitnija, tako u tom tamnom pravcu nikad dovoljno novca, vlasti, kontrole - tako da se kontrola odvija u najsitnije detalje i razvojem društva u tom pravcu logično je da će vlast određivati ša će ko raditi, šta će jesti, s kim se vjenčati, koliko djece imati, a to se dijelom i odvija: u Izraelu zabranom vjenčanja Židova za nežidova, u Kini određivanjem broja djece... A da bi vlast znala da li se pravila poštuju, mora znati šta ko radi. I naravno, to sve skupa znači da su vodeće pozicije zauzeli oni koji slijede tamni pravac: sebičnost, pohlepa, kontrola, manjak empatije itd. Ovakvi zakoni su pokušaji povećanja kontrole vladajućih nad ostalima,a ako bude išlo tim putem, ovaj planet će sve više biti jedan veliki zatvor, sa bespilotnim letjelicama po cijelom nebu, kamerama sa propelerima koje ulaze u kuću, kad ukućani moraju otvoriti prozor da kamera uđe, zatim se svi umire dok inspekcija ne završi itd.

15 godina
neaktivan
Pismo podrške za CISPA-u

Za sve korisnike Interneta kao takve preporučam The Internet Defense League pokrenut od strane Mozille i Reddita servisa koji je u biti sustav ranog upozoravanja i podizanja svijesti o raznim ACME SOPA PIPA CISPA SIPA MIPA gadarijama koje se događaju u raznim kongresima i lobijima...

Primarni fokus je trenutno na SAD, unatoč tome s obzirom na dosadašnja iskustva s nasim vlastodršcima koji obicno samo prepišu stvar i to loše, ali i usku povezanost naseg prvog čovika u državi s ovom granom zakonodavstva, koji još i požuruje najčešće te prepisivače, mi bi trebali bit još zabrinutiji nego ovi preko bare.

1 1 hvala 0
12 godina
protjeran
Pismo podrške za CISPA-u

Pogledajmo što se događa u zadnje vrijeme..Masovni hakerski napadi,provaljivanje u raznorazne ustanove,krađa podataka,identiteta,svega što se može preko net-a napraviti,a to nisu bezopasne stvari..

Jednog dana kad dođete na bankomat,a ono umjesto cijele plaće od 8000 kuna(karikiram),stoji samo 0...

Pa jednog dana dođe opomena od banke da niste 3 mjeseca podmirili kredit,rata je 4500kuna,a cijeli kredit 300 000 kuna(karikiram),a vi niti luka vidjeli,niti luka omirisali..

E onda možda počnete misliti da li valja da net-om vlada anarhija ili neki red..

Definitivno vas neće nitko loviti,ili uzimati vaše prezanimljive podatke ako tu i tamo pogledate golu curu,neki video sa trandžma,skinete neki film pa ga pogledate,pa čak i neku igru..ili nekom liku na Forumu kažete da je kreten..

Treba malo šire razmišljati..

1 5 hvala 0
14 godina
protjeran
redneck kaže...

Pogledajmo što se događa u zadnje vrijeme..Masovni hakerski napadi,provaljivanje u raznorazne ustanove,krađa podataka,identiteta,svega što se može preko net-a napraviti,a to nisu bezopasne stvari..

Jednog dana kad dođete na bankomat,a ono umjesto cijele plaće od 8000 kuna(karikiram),stoji samo 0...

Pa jednog dana dođe opomena od banke da niste 3 mjeseca podmirili kredit,rata je 4500kuna,a cijeli kredit 300 000 kuna(karikiram),a vi niti luka vidjeli,niti luka omirisali..

E onda možda počnete misliti da li valja da net-om vlada anarhija ili neki red..

Definitivno vas neće nitko loviti,ili uzimati vaše prezanimljive podatke ako tu i tamo pogledate golu curu,neki video sa trandžma,skinete neki film pa ga pogledate,pa čak i neku igru..ili nekom liku na Forumu kažete da je kreten..

Ne brine to mene, mene brine ako zakeljim sliku Milanovića kako uživa u teško stećenoj plaći na nekoj jahti na svom blogu i po CISPA-i PIPA-i SAURON BLBLA povrijedim copyright pa završim sa kaznom od 100 milja dolara ili u zatvoru. To je osnovni problem tih zakona jer ne definira jasno koji su to sadržaji intelektualno zaštićeni. Znači baciš sliku sa jutarnjega na svoj blog (za koju smatraš da ako je na netu i ako nema malih slova ispod koje kažu kako se smije koristiti), jutarnji te tuži za masne pare jer si ih "oštetio".

Dakle ti zakoni su napravljeni da idu na ruku velikim kompanijama, pa po automatizmu će ih i svi ostali na isti način moći koristiti.

A da ne govorim o fotomontažama.

I tako je sloboda govora i izražavanja ubijena jednim potezom, a novi nivo ropstva je postignut. Pa si ti misli.

Ad astra peronospora
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.4.2013 20:41 (Bypass).
17 godina
neaktivan
redneck kaže...

...

j*beš ti to, jest da sa se rodio poslje bivše Juge u Hrvatskoj, i nezna kako je bilo prije ali meni ovo debelo na udbu

isto se znalo tada da da postoji mogućnost u svakom slučaju da te netko prisluškoje, ali opet to ljudi nisu očekivali

a ovako mogu lakše prisluškivati punoviše ljudi istovremeno

još pogledaj zahtjeve koje vlade upućuju Googleu - žele maknuti stvari koje njima ne pašu, ali google se neda osim u određenim specifičnim slučajevima

a što se tiče tvrdnji o gubitku novaca umjetnika - evo jedan genijalan TED talk a

i još jedan klip iz

(iako ironično oni ne daju da se stavi taj klip u boljem izdanju na youtube)

tako da apsolutno nema opravdanja za ovakve CISPE i gluposti 

Ovo je moj potpis...
17 godina
neaktivan
redneck kaže...

Kakve to veze ima?

Ako mi banka nudi uslugu da "cuva" moje novce i ja im dajem da s njima barataju i rade sto zele, onda se moraju pobrinuti da ta usluga bude i pruzena, i ako netko hakira banku ili sto god, krivi su oni sami sto su takvo nesto dopustili, a ne ja koji nisam "niti luka vidio, niti luka omirisao".

Najbolje da jos uz svu ovu moc koju imaju, da me mogu i guliti za propuste koji sami naprave.

Danas ne zivimo u demokraciji, to je mazanje ocima naivnima. Danas zivimo u korpokraciji gdje glavnu rijec vode i gdje zakone donose korporacije, a ne "government of the people, by the people, for the people" i ovakve stvari idu samo njima na ruku. K'o suza cist primjer te korpokracije ti je nedavno doneseni Monsanto protection act u SAD-u.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
12 godina
protjeran
Pismo podrške za CISPA-u

Neš si zaboravio krađu identiteta i otplatu kredita koji nisi uzeo..{#}

Dok god te po glavi ne poklopi nešto ružno,nećeš biti svjetan takvih stvari..

1 3 hvala 0
17 godina
neaktivan
redneck kaže...

Neš si zaboravio krađu identiteta i otplatu kredita koji nisi uzeo..{#}

Dok god te po glavi ne poklopi nešto ružno,nećeš biti svjetan takvih stvari..

Pa cekaj, ako ja nisam digao nikakav kredit, vec je haker prtljao po bazi podataka, to mene nije briga, banka je kriva. Imaju sigurnosne strucnjake, imaju logove u koje se sprema sve, cak i kad muha prdne, onda nek na takve stvari i paze.

Krada identiteta je stvar koja se moze dogoditi s ili bez Interneta, ali je puno lakse to obaviti s Internetom. Cim imas FB profil gdje ostavljas svoje osobne podatke ranjiv si na tako nesto. Iako bi i oni trebali odgovarati ako im procure ti podaci van kompanije. U principu, bilo koja kompanija koja pruza nekakvu uslugu, a od tebe trazi bilo kakve privatne podatke treba poduzeti apsolutno sve korake da se zastiti od vanjskih napada, a ako se ipak takvo nesto dogodi, ostecenog/ostecene treba obestetiti.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
17 godina
1domagoj1 kaže...

Danas ne zivimo u demokraciji, to je mazanje ocima naivnima. Danas zivimo u korpokraciji gdje glavnu rijec vode i gdje zakone donose korporacije, a ne "government of the people, by the people, for the people" i ovakve stvari idu samo njima na ruku. K'o suza cist primjer te korpokracije ti je nedavno doneseni Monsanto protection act u SAD-u.

Ova dole ne vrjedi samo za amere, nego opčenito to sigurno a tek stanje kod nas hm..............fučkaj ga sad.{#}

"there is yust eunugh bulshit to hold things together in this country, bullshit is the glue that binds us as a nation"

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice