Photoshop ilegalno kod dvije trećine korisnika

poruka: 136
|
čitano: 16.905
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Photoshop ilegalno kod dvije trećine korisnika".
16 godina
neaktivan

Toliko o Photoshop-u i piratima...{#}

Bolje živjeti 100 godina kao bogataš, nego 2 dana kao siromah. | they see me trollin they hatin, moderatin and tryin to catch me postin dirty!
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

LOL, nema me online jedan dan već dvije nove stranice i rat između dva tabora :D.

Neko je spomenul da Vista/7 zauzima puno mjesta na hardu, u RAM-u, MSO isto tak. Pa jednostavno. Unix filozofija je jasna: "small is beautiful". U prijevodu napravi mali jednostavni program, ali stabilni i koji će obavljati svoj posao. Također napravi ga tak da može surađivati sa ostalim takvim programima tak da se upotrebom par manjih programa može napraviti puno kompliciraniji posao.

Došli su Windowsi, koji imaju zatvoren kod. Ako krenu po Unix filozofiji, a čuj, male programe je lako kopirati. Stoga su napravili ogroooman OS samo da ga što više zakompliciraju i da ga je teže kopirati. Onda su dobili i maaaasuuu bugova jer je takav softver užasno teško debugirati. I tak kreće priča sa Windowsima koja datira unazad nekih 25 godina. Trebalo im je nekih 20-ak godina da debugiraju taj svoj kernel pa smo eto dobili konačno stabilniji sustav koji je nosio ime Windows XP. Sad imamo Vistu/7 koji su također stabilni sustavi. Samo, dugo im je trebalo...

Q: a kako se to linux ponasa kad crkne hdd? A: zastekava svakih 60 sec,ali prezivi se

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Photoshop ilegalno kod dvije trećine korisnika
kvark kaže...
..

Market share Linuxa - http://www.w3schools.com/browsers/browsers_os.asp -> ***ovdje pise da je to 5%!*** Iskreno, ne znam da li ovo precizno odredjuje market share, ali eto... mislim da informacija nije za baciti. 5% je cca. blizu Maca.

...

-desktop 1.08%

Mrežnih problema nema, pogotovo od strane linuxa..., to je jedino što Lazarus nema pravo (problem je negdje drugdje).

Kad smo već debelo u offu, može malapomoć za driver?

Nazad na topic, procjena među anketiranima... nešto smrdi, brojke su neobično visoke (sumnjam da toliki postotak uopće zna za Photoshop).

Realno možda 10tak % korisnika treba neki grafički soft ili možda 1% kojim aje profesionalno potreban.

Anketa je možda rađena na specijalziranom 'intergraphic' sajmu ili sl.?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina

onda bi bilo najbolje tu "zabavu"  pretvarati u religiju ispred osnovnih skola.

tapsat klince po ramenu i kao u onim reklamama kinder-bullshit sa masu kalcija, tako im savjetovati linux distribucije.

ako na mladjima svijet ostaje,onda je to jedino rjesenje...radi im "fb-farma"i na firefoxu preko minta...neznam samo kako privuc ove iz visih razreda sto su po klanovima steam servera i taracaju se smajserima preko CoD-ija.

religija obicno ne trpi konzumerizam,pa bih prije religijom nazvao nesto sto je marginalno unutar statistika koristenja, te nesto sto njeguje nematerijalno.

+ +
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Neće linux nikada biti prihvaćen kod klinaca dok nema kvalitetnu ponudu igara...meni je glupo da moram svaki put kada se želim poigrati sa prijateljima, moram spremiti i ugasiti sve programe, pa ugasiti komp i bootati u windowse, nema smisla totalno...

A zašto svi piratiziraju photoshop? Rekao bi više stvar navike...ljudima se neda navikavati na nešto novo već oće derati po starom, briga njih jel oni kradu ili ne, ionako ako sami neznaju naći će nekoga tko zna i gotovo.

Ja na svom kompu nemam ništa za grafičku obradu sem painta i sa njim mogu svašta izvoditi{#}(čak sam izmodelirao 3D model u njemu, i predao profesoru na faksu koji nije skužio niš{#})

Stoja
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Stoja kaže...

1)Neće linux nikada biti prihvaćen kod klinaca dok nema kvalitetnu ponudu igara...meni je glupo da moram svaki put kada se želim poigrati sa prijateljima, moram spremiti i ugasiti sve programe, pa ugasiti komp i bootati u windowse, nema smisla totalno...

Ja na svom kompu nemam ništa za grafičku obradu sem painta i sa njim mogu svašta izvoditi{#}(2)čak sam izmodelirao 3D model u njemu, i predao profesoru na faksu koji nije skužio niš{#})

1) To nije do Linuxa. Piši pismo žalbe Activisionu, Blizzardu, EA-u, THQ-u i ostatku ekipe.

2) Svaka čast :D, izmamio si mi i smješak, hehe.

Q: a kako se to linux ponasa kad crkne hdd? A: zastekava svakih 60 sec,ali prezivi se
16 godina
Nije problem linuxa, ali ulazimo u zacarani krug...zasto nema igri za linux? Jer izdavaci ne vide profit u izradi igre za par posto korisnika. A zasto ima malo korisnika? Jer nema igri...(jedan od razloga) znaci igre ce se pojaviti tek kad linux bude na razini sa winsima ili veci, a to ne vjerujem da ce se ikada dogoditi...

Jer gledajte sa strane obicnih korisinka, moj tata recimo je odustao pd linuxa jer mu na starom laptopu flash trza dok na vinsima radi bez muke, te nemoze igrati svoju najdrazu igru....

a ono za modeliranje je bio zivi smjeh dobio sam 30/31 bod hehe. jedino je problem sto sam to radio jedno 3 sata, dok bi u cati-i to uradio u 15 minuta xD
Stoja
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Stoja kaže...
Nije problem linuxa, ali ulazimo u zacarani krug...zasto nema igri za linux? Jer izdavaci ne vide profit u izradi igre za par posto korisnika. A zasto ima malo korisnika? Jer nema igri...(jedan od razloga) znaci igre ce se pojaviti tek kad linux bude na razini sa winsima ili veci, a to ne vjerujem da ce se ikada dogoditi...

Jer gledajte sa strane obicnih korisinka, moj tata recimo je odustao pd linuxa jer mu na starom laptopu flash trza dok na vinsima radi bez muke, te nemoze igrati svoju najdrazu igru....

a ono za modeliranje je bio zivi smjeh dobio sam 30/31 bod hehe. jedino je problem sto sam to radio jedno 3 sata, dok bi u cati-i to uradio u 15 minuta xD

Što se tiče igara, da i nije tolko teško izraditi solidnu igru za Linux dokazuje ovo:

http://en.wikipedia.org/wiki/Penumbra:_Overture

Što se tiče Flasha, tu se zna i Appleov stav i mogao bih reći da se u neku ruku u toj stvari i slažem s Appleom. Stvar sa svim tim tehnologijama je u tome što su proprietary, što se kosi s GPL-om. To nikad neće proći u community-u i to je glavni razlog zašto su te tehnologije "štekave" na Linuxu, okrećemo se reverznom inžinjeringu, a to u kratkom vremenu ne daje baš i najbolje rezultate.

Tak da, ako open source nekim čudom ne prevlada nad proprietary softverom, teško da će se stanje promijeniti.

16 godina
neaktivan
Borisavljević kaže...

Na linuxu klijent za Windows file sharing, sFTP, SSH radi out of the box. Ako sam ja na linuxu mogu se spojiti direktno na nečiji share i poslati mu datoteku. Ali to je preveliko naprezanje mozga za nekoga pod Windowsima, netko na linuxu to zna pa će on riješiti taj problem na taj vrlo komplicirani način ostavljajući korisniku Windowsa da pljuje po linuxu na forumima. Znalo se desit da ne mogu podijelit datoteku između dva windowsa jer je tzv. admin mreže na serveru sprčkao neki policy pa sam morao preko maila slat fajl na kompjuter do sebe (ni usb stick nije radio jer je i to bilo zabranjeno na domeni).

A da ne govorimo da Vista i sedmica ne podržavaju više konekcije bez passworda tako da moram imat nečiji korisnički pass i username da se uopće spojim na njegov share. Doduše može se u security policyju uključiti blank passworde pa mi onda to ne treba ili se može napraviti dummy korisnik pa se sa njime spojiti na share osim ako pc nije u domeni jer novi korisnik vuče novu licencu ili tako nešto pa to treba platiti. Eeeejjj... narode... izj*bah se kao pod linuxom i još sam možda morao platiti jednu klijent licencu. A da ne govorimo koliko mi je certifikata i edukacije morao platiti poslodavac jer čačkanje po security policyju i mrežnu administraciju ne pokriva standardni ECDL. A samo sam morao podijeliti fajl! Oleeee! Viva windows i lakoća networkinga!

aj ne lupetaj

(nisam se imao namjeru uključivat u raspravu jer u niti jednoj varijanti ne koristim photoshop (a to je bila tema) al jednostavno sam morao pošto je rasprava ionako otišla u k...)

kod mene normalno radi.....
16 godina
cekpi kaže...

aj ne lupetaj

(nisam se imao namjeru uključivat u raspravu jer u niti jednoj varijanti ne koristim photoshop (a to je bila tema) al jednostavno sam morao pošto je rasprava ionako otišla u k...)

Volim ove koji argumentirano repliciraju.

Ako nemas nista za reci, odi negdje i poradi na samokontroli.

Who the fuck is General Failure? And why is he reading my harddisk?
16 godina
neaktivan
syncmaster245b kaže...

Isto bi onda važilo i za tebe i za ostatak klana!

Pišite o Photoshopu i piratizaciji istog ,a ako nemate kaj za napisat ili samo hoćete flameat ,promjenite site!! {#}

I pišem s Ubuntua ,nisam samo windowsaš!!

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.12.2010 21:00 (kizo2703).
15 godina
neaktivan

photoshop je toliko jeftin i pristupacan svima da je ovo pravo cudo {#}

bojan
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
syncmaster245b kaže...
cekpi kaže...

aj ne lupetaj

ne želim replicirat jer moja replika nema nikakve veze s temom (kao ni naš trenutni dijalog)

enivejundefinedundefinedundefined

kod mene normalno radi.....
16 godina
kizo2703 kaže...

I pišem s Ubuntua ,nisam samo windowsaš

Sto bi ova recenica i slika trebala predstavljati? Mislis da te abolira  od gluposti?

Ja sam svoje stajaliste prilicno jasno iznio o photoshopu u par postova u ovoj temi, dok recimo ti, u svoja oba javljanja glumis moderatora, sto nisi, a pritom ne napisese niti jednu rijec vezanu uz temu. I onda mi ti govoris o oftopicu?!

Imas 100% oftopic ucinak

Za svaki slucaj ponoviti cu jos jednom svoje stajaliste.

Volio bih kada bi BSA dobila jos vece ovlasti koje bi ukljucivale i pregeld kucnih racunala. Odjednom Photoshop ne bi bio "must have" aplikacija, a alternative bi iznenadno postale upotrebljive. Dakako da bi problem ilegalnih kopija nestao, isto kao sto bi nestajala rasirenost Photoshopa.

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.12.2010 21:20 (syncmaster245b).
17 godina

pa to je nermalno kad se primjeni  represija.

ja neznam ni kako izgleda PS..zadnji puta ga probao prije 5-6g.

ako ga toliko temeljito koriste,zasto ne postoji ultimativna tema koja svaki dan ima 30 postova "moj uradak iz PS-a"?

problem je sto stave PS kako bi napravili risajz ili makli crvene oci sa slike.

gimp je dovoljan svakom za nesto "zbrckat",ali mogli su malo poraditi na sturtup-u pod windowsima... program not responde po pola minuta dok se upali.

to je namjerno napravljeno ;)

nema potrebe ljude etiketirati, ljencinama koje samo vole aero sucelja i next-next install.

nebih nikom dao palac gore, ni razuzdanim zagovornicima linuxa niti onima sto nisu dali truda makar isprobat cd distribuciju.

ovi zadnji to naprave kada treba spasavat podatke jer je rogue virus potaracao vindowse,pa se onda brzinski boota cd linuxa :))

+ +
Moj PC  
3 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
captain_soap_McTawish kaže...
jojo_surf kaže...

ja da iman i 2 000 i 20 000 kn placu, ako je ono besplatno i ono sto platis totalno isto osim sto je ovo original, onda zasto placat? kad i onako i ovako znamo da nam nitko nikada nece pokucat na vrata od policije ili primit kakvu postu vezano za to. ( ja sve koje znam koriste ilegalno i nikad nikome nista ).

neko voli bit kolekcionar i imat originale i tako to.to razumin jer ako ti to volis onda zasto ne.

sto se tice softwera nikad nista necu platit makar ima i 100k kn place. a sto se tice hardvera onda moze nesto.

a on topic:  ljudi razmisljaju logicki, zasto placat ako mozes dobit besplatno, eh.

A zašto kupovati auto kad ga jednostavno možeš ukrasti, zar ne?

Taj softwer treba netko napraviti i uložiti dosta novca u njega, a ti ga samo ukradeš. Kako bi tebi bilo da ne dobiješ plaću par mjeseci. 

stari moj, ako se tebi placa, ti kupuj, radi sta te god volja, boli mene briga.  ja necu ^^

15 godina
torrente kaže...

pa to je nermalno kad se primjeni  represija.

ja neznam ni kako izgleda PS..zadnji puta ga probao prije 5-6g.

ako ga toliko temeljito koriste,zasto ne postoji ultimativna tema koja svaki dan ima 30 postova "moj uradak iz PS-a"?

problem je sto stave PS kako bi napravili risajz ili makli crvene oci sa slike.

gimp je dovoljan svakom za nesto "zbrckat",ali mogli su malo poraditi na sturtup-u pod windowsima... program not responde po pola minuta dok se upali.

nema potrebe ljude etiketirati, ljencinama koje samo vole aero sucelja i next-next install.

nebih nikom dao palac gore, ni razuzdanim zagovornicima linuxa niti onima sto nisu dali truda makar isprobat cd distribuciju.

ovi zadnji to naprave kada treba spasavat podatke jer je rogue virus potaracao vindowse,pa se onda brzinski boota cd linuxa :))

Svaka čast majstore, potpisujem sve rečeno.

Alati su tu da nam služe a ne da im robujemo (pod alate idu i programi kao i OS).

16 godina
neaktivan
hmmm... meni nije dovoljan GIMP...
1. sučelje i kontrole mi nikako ne odgovaraju a ne želim ponovo preovesti neko vrijeme učeći i ulazeći u priču s njim
2. PS mi nudi pregršt mogućnosti do kojih je lakše doći i bezbroj podrške (tutori, pluginovi, tempovi)
3. workflow je jednostavan i brz....
4. koristima ga u svrhe posla, ali nisam ga platio, niti me ikakva moralno-etička grižnja nedajbože savjesti muči, ako me to čini "lopovom" wtf, nek me čini
5. ono najbitnije- meni savršeno odgovara i štedi mi vrijeme; mislim da je to ono što je najbitnije (meni je :)
Svako kapitalističko divljanje mora biti kažnjeno.- Ulrike Meinhof
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
syncmaster245b kaže...

Volio bih kada bi BSA dobila jos vece ovlasti koje bi ukljucivale i pregeld kucnih racunala. Odjednom Photoshop ne bi bio "must have" aplikacija, a alternative bi iznenadno postale upotrebljive. Dakako da bi problem ilegalnih kopija nestao, isto kao sto bi nestajala rasirenost Photoshopa.

A to se neće nikada dogoditi iz jednostavnog razloga što iza BSA stoje vodeće softverske kompanije čiji je dugoročni cilj imati što veći udio na tržištu. Preko BSA vrše pritisak na one kojima je njihov softver neophodan za poslovanje da ga i kupe, a za ostatak korisnika koji taj softver ne bi nikada kupili se vode razmišljanjem da je bolje i da koriste njihov piratizirani softver, nego besplatni ili jeftiniji od neke druge tvrtke. Na taj način povećavaju svoj utjecaj zbog veće baze korisnika, a ujedno i sprečavaju razvoj potencijalne konkurencije.

Povijesni pregled piratizacije softvera u zadnjih tridesetak godina - video traje oko sat vremena, ali je dosta zanimljiv i zabavan:

http://vimeo.com/15400820

16 godina
neaktivan
naravno da ću ti oprostiti :P (šala) ;)
ma nije spika, stvarno nemam veliku želju za dubinskim upoznavanjem alternative jer sam ovdje dobio sve što trebam i želim, na (ne)sreću po istoj cijeni kao i opensource... jednostavno ne trebam alternativu kada imam ovo (PS)
Svako kapitalističko divljanje mora biti kažnjeno.- Ulrike Meinhof
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
eterna luchar kaže...
hmmm... meni nije dovoljan GIMP...
1. sučelje i kontrole mi nikako ne odgovaraju a ne želim ponovo preovesti neko vrijeme učeći i ulazeći u priču s njim
2. PS mi nudi pregršt mogućnosti do kojih je lakše doći i bezbroj podrške (tutori, pluginovi, tempovi)
3. workflow je jednostavan i brz....
4. koristima ga u svrhe posla, ali nisam ga platio, niti me ikakva moralno-etička grižnja nedajbože savjesti muči, ako me to čini "lopovom" wtf, nek me čini
5. ono najbitnije- meni savršeno odgovara i štedi mi vrijeme; mislim da je to ono što je najbitnije (meni je :)

Nebitno je da li ti je Gimp dovoljan ili ne. Ti si izabrao svog favorita i to je to ali neki argumenti ti ne stoje i to zbog sljedećeg:

1. jedino što je sigurno je da stalno moraš učiti i prilagođavati se inače će te vrijeme pregaziti,

2. OK to je tvoj stav i ne mislim ga osporavati ali i Gimp ima jak comunity

4. doći će trenutak kada svoj posao nećeš naplatiti, pa ćeš doći na isto. Ali tvoj izbor i tvoj rizik.

16 godina
neaktivan
syncmaster245b kaže...

Sto bi ova recenica i slika trebala predstavljati? Mislis da te abolira  od gluposti?

Ja sam svoje stajaliste prilicno jasno iznio o photoshopu u par postova u ovoj temi, dok recimo ti, u svoja oba javljanja glumis moderatora, sto nisi, a pritom ne napisese niti jednu rijec vezanu uz temu. I onda mi ti govoris o oftopicu?!

Zbog ovakvih izljeva ''pameti'' pojedinih ''GNU pravednika'' (i ne mislim  tu samo na tebe) mi se ponekad stvarno gadi i Open Source i sve povezano s njim!!

Radim na Windowsima ,na OSX-u i na Linuxu. I svaki ima svojih mana i prednosti.

Uopće mi nije bila namjera išta moderirati ,ali ,daj ,cool down ,dood!!

Samo mi ide na živce ta ratobornost ,ko da ti život ovisi o tome!!

Ja recimo imam PS ,legalan ,kupljen prošle godine (nakon pet godina piraterije) ,koristim ga doma ,za svoje privatne potrebe.

Na Linuxu imam Gimp i koristim ga i dobar je.

Probal sam ga i na Windowsima ,ali tu je to neki sasvim drugi program. Jednostavno mi ne odgovara.

torrente kaže...

Da baš da se čovjek zapita ,jel to namjerno tako!

Nažalost ,ali to etiketiranje je stalno prisutno ,pogotovo u ovakvim temama kad ulete sveti ratnici i počnu propovjedat!

syncmaster245b kaže...

Za svaki slucaj ponoviti cu jos jednom svoje stajaliste.

Na tvoju žalost ,to nećeš doživjet zbog samih zakona - BSA nije policija i nema te ovlasti!!

Misliš da bi nestao? Tebi ,čini mi se ,ne smeta ilegalni PS i njegova raširenost ,tebi ko da smetaju svi koji razmišljaju drugačije!!

Nek svako radi na onome kaj mu najbolje paše!

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.12.2010 1:04 (kizo2703).
16 godina

Zašto se moguće kvalitetne alternative za PS ne recenziraju više ovdje na BOL-u ili časopisu? Ne moraju GIMP ili Paint.net zamijeniti PS u kvaliteti odrađene opcije makar je i posjeduju. Korisnike treba uvjeriti da će upravo s kvalitetnom alternativom odraditi ono što žele jednako kvalitetno kao što bi to napravili u PS-u. Osobno,još nisam naišao na program koji na taj način može parirat PS-u mada sam i provao mnogo. Da li postoji? Možda i da,možda i ne,svakako,recenzije bi bilo puno korisnije od npr. dosadnog i bezvrijednog Vista switchera....

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
BlackMoon kaže...

Zašto se moguće kvalitetne alternative za PS ne recenziraju više ovdje na BOL-u ili časopisu? Ne moraju GIMP ili Paint.net zamijeniti PS u kvaliteti odrađene opcije makar je i posjeduju. Korisnike treba uvjeriti da će upravo s kvalitetnom alternativom odraditi ono što žele jednako kvalitetno kao što bi to napravili u PS-u. Osobno,još nisam naišao na program koji na taj način može parirat PS-u mada sam i provao mnogo. Da li postoji? Možda i da,možda i ne,svakako,recenzije bi bilo puno korisnije od npr. dosadnog i bezvrijednog Vista switchera....

Slazem se, ali radi se o tome da vecinu ljudi to previse ne zanima :) Mene i jos dosta ljudi zanima pa onda pokusavamo i drugima ponuditi ta rjesenja, ali nas onda zovu Jehovinim Svjedocima i slicno :) Ali nema veze, bitno da su svi dobronamjerni :)

All the best people in life seem to like LINUX. Steve Wozniak
17 godina
neaktivan

Uostalom na strani  Adobe Education Store imate Adobe Photoshop CS5 Extended Student and Teacher Edition  za  € 200 a ovaj drugi koji nije za studente kosta oko € 850.

Ako sam dobro shvatio, akademska&studentska fora je u tome sto ne mozete narucivati i koristiti dva razlicita (edukaciona) proizvoda na istom PC-u u razdoblju od 1 godine.

Ma naravno da mozete ali time krsite Adobeova pravila sto se tice student&teacher edicije. Ionako Adobe zmiri na jedno oko i ostavio je proizvod da se prilicno lagano kreka (zastita je samo serial)

Volume Licensing cijene su druga prica

Bruce Willis and explosions have a long history of friendly cooperation

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

imam orginal serial key za ps..

errando discimus Make your choice
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
AJmo ljudi...

zatvaranje teme tražim... ovo je davnih dana preraslo okvire normalnog, jezgrovitog, ontopic razgovora...
In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
16 godina

Photoshop Extended CS5 košta 999 USD, Photoshop CS5 700 USD. Pošto su to radni alati kupit će ih profesionalci koji žele kvalitetno obaviti svoj posao jer su mogućnosti ogromne. Da li ste vidjeli da dobar automehaničar kupuje kineski alat na placu? Ne, kupit će Unior ili slično.

Bio sam vlasnik obrta nekoliko godina i koristio sam orig. Corel 8 i X4 (objedinjuje sve alate po povoljnoj cijeni, današni Corel X5 košta 500 USD i jeftinija je alternativa Photoshopu i Ilustratoru zajedno).

Ako tko želi jeftinu verziju Photoshopa savjetujem kupnju Photoshop Elementsa (nešto kao Photoshop Light) koji košta 80 USD (ja ga dobio uz scanner) i ima dovoljno alata za amatersko pa čak i profesionalno korištenje.

A sad da netko kupuje te profesionalne alate za obradu par slika nema smisla.

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
Moj PC  
2 1 hvala 0
16 godina
kizo2703 kaže...

Zbog ovakvih izljeva ''pameti'' pojedinih ''GNU pravednika'' (i ne mislim  tu samo na tebe) mi se ponekad stvarno gadi i Open Source i sve povezano s njim!!

Ako ti ja jednom recenicom mogu definirati tvoj stav o sasvim desetoj stvari, onda frende oprosti na izrazu, nesto nije u redu s tobom. Ne repliciras uopce na moja stajalista nego na moj avatar, koji iz nekog razloga, uvijek kada rasprava odmakne, krene se povlaciti kao argument.

Ako si pomislio da moji odgvori imaju ratoborni ton, onda mi je zao jer to nisu niti mi je bila namjera biti ratoboran. Obecajem, cesce cu uptrebljavati emotikone.

kizo2703 kaže...

Na tvoju žalost ,to nećeš doživjet zbog samih zakona - BSA nije policija i nema te ovlasti!!

Ma meni je to posve jasno, no ocito nisi razumio sto sam htio reci.

Cijela ova licencna politika se svodi na metodu "mrkve i batine" gdje se ljude doslovno navuce na jednu stranu a onda ih se svom snagom opali po prstima. Po meni, to je modus operandi kamatara i lihvara sto je kaznjivo zakonom.

Dakako, nitko ne uzima shodnim educirati ljude, nego se cak i potice ovakvo bauljanje sivom zonom. Pa bogati, lakse je napucati kaznu i malo podebljati proracun.

kizo2703 kaže...

Misliš da bi nestao? Tebi ,čini mi se ,ne smeta ilegalni PS i njegova raširenost ,tebi ko da smetaju svi koji razmišljaju drugačije!!

Itekako mi smetaju ljudi koji misle da je u redu koristiti i koriste nelegalan softver a pritom pljuju po alternativama koje u vecini slucaja nisu niti vidjeli.

17 godina

Sto bi rec... predjite na linux. Sektašu jedan!

Mi smo na putu da budemo na putu prema izlazu iz krize [GOOGLE TRANSLATOR]: Na putu prema dolje

2 1 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice