Photoshop ilegalno kod dvije trećine korisnika

poruka: 136
|
čitano: 16.864
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Photoshop ilegalno kod dvije trećine korisnika".
17 godina

ne treba se ljutiti, covjek je samo pojasnio gdje sunce izlazi.

+ +
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Photoshop ilegalno kod dvije trećine korisnika
Lazarus Long kaže... 

Zar ovo sve nije samo tvoje subjektivno mislenje?

Nisam primjetio na kojim mjestima spominjes Linux i multimediju, Linux i plug&play, Linux i user friendly...

Fakt 1

Jos nema dostojne zamjene za MS Office (Outlook?)

Fakt 2

Nema ni priblizno podrzanog hardwarea kao Windowsi

Fakt 3

Windows i Linux ne znaju suradivati (kako spada) kada su u mrezi. Za ovo su krivi oba tabora

Trivijalne stvari (do bola) za Windows korisnike su pravi mali podvig za Linux korisnike. Tko ima volje ceprkati po command promptu...

2. Ha????? otkuda ti to??? linux ima podrsku za skoro sve živo, windowsi samo za PC hardware...

3. opet ha??? meni sasvim uredu surađuju 2 mašine na winsima s 12 na linuxu...

Gdje je to mali podvig??? Instaliraj ubuntu ili mint, pogotovo ovaj potonji, sve živo je optimizirano za prelazak s viste/win7 na linux...

In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
17 godina
neaktivan
syncmaster245b kaže...

Ali stvarno mi nije jasno kako si dopustas lupetati o stvarima koje nisi niti posteno isprobao.

I uostalom o kakvoj podrsci hardvera govoris?

U zadnje dvije godine:

Odkud ti znas da nisam isprobao? Posteno? Koliko je to u tvom univerzumu? U mom svijetu gro ljudi nemaju vremena hrvati se sa OS-om (bilo da je Windows bilo da je Linux)

U zadnje dvije godine kazes?? A sto je bilo prije "u zadnje dvije godine"?

Zakrzljali OS samo sto nije osvoji svijet.

Bruce Willis and explosions have a long history of friendly cooperation
17 godina
Lazarus Long kaže...
Nisam primjetio na kojim mjestima spominjes Linux i multimediju, Linux i plug&play, Linux i user friendly...

Fakt 1

Jos nema dostojne zamjene za MS Office (Outlook?)

Fakt 2

Nema ni priblizno podrzanog hardwarea kao Windowsi

Fakt 3

Windows i Linux ne znaju suradivati (kako spada) kada su u mrezi. Za ovo su krivi oba tabora

Trivijalne stvari (do bola) za Windows korisnike su pravi mali podvig za Linux korisnike. Tko ima volje ceprkati po command promptu...

Djelomično, ali ne i skroz istina...

U svakom slučaju, Linux nije baš toliko user-friendly kao Windowsi, ali (pogotovo u poslovnom smislu) niti ne mora biti. Sve se može naučiti, niti sa znanjem korištenja Windowsa se čovjek ne rađa, samo je stvar u tome da su se ljudi na Winse navikli, jer su ga imali prilike koristiti.

Što se tiče dostojne zamjene za MS Office, svi znamo 80/20 pravilo - u tom smislu je Open(Libre)Office sasvim dovoljan velikoj većini korisnika. Problemi nastaju u kompatibilnosti, svi znamo kako do toga dolazi i zašto, nije bitno, ali ona je tu i to je tako. Tko ne može bez te razine kompatibilnosti - OpenOffice jednostavno nije za njega.

Ovo s hardverom opet i je i nije istina - Jako puno stvari je podržano 'out of the box' i riješe se jednim klikom na Windows Update. Opet, ako mi treba neki driver kojeg Windowsi ne pronalaze sami moram ili puno kopati ili se pomiriti da sam bez njih. Jednostavno, ima jako puno hardvera za kojeg su proizvođači jednostavno 'zaboravili' izdati drivere za sedmicu, od printera, skenera i sl. periferije, preko zvučnih kartica do određenih matičnih ploča. I tu nema rješenja osim kupnje novog hardvera ili stavljanja Linuxa, na kojem će 90% tih istih stvari raditi već pri prvom bootu sa sticka.

Ovo s mrežom ne kužim.

A trivijalne stvari, hehehe... Da, ima jako puno sitnica koje su na Winsima jednostavno bolje izvedene, ali ih ima i jako puno istih koje su na Winsima neizvedive. Istovremeno, naprednih stvari koje na Linuxu riješiš kroz konzolu ima još više (što je čak ponukalo MSovce da izdaju Powershell), dok postoje distribucije posvećene samo multimediji, koje tako dobro rade na odgovarajućoj hardverskoj podlozi da je to gotovo nevjerojatno.

Gledam te!
16 godina
Lazarus Long kaže...

Odkud ti znas da nisam isprobao?

Vrlo jednostavno. Da si isprobao kako treba ne bi citali tvoja lupetanja koja su zasnovana na tudjim prepricavanjima i dakako isto tako lupetanjima.

Ja samo zelim da jos jace poostre kontrole, da ona govnava BSA dobije jos vece ovlasti i da ni kucni korisnici nisu vise sigurni.

Vjerujem da tada velikoj vecini slucajeva Photoshop ne bi bio "bas toliko dobar", MS office bi bio "precijenjeni uredski paket koji se, eto niti ne pridrzava standarda" (propisanih i u ovoj drzavi btw.), a windowsi ne bi bili potrebni zato "jer se niti ne igram bas toliko puno".

Who the fuck is General Failure? And why is he reading my harddisk?
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.12.2010 18:52 (syncmaster245b).
17 godina

Jaooo što me ovo iznenađuje... Moš mislit.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
syncmaster245b kaže...

Ja samo zelim da jos jace poostre kontrole, da ona govnava BSA dobije jos vece ovlasti i da ni kucni korisnici nisu vise sigurni.

Vjerujem da tada velikoj vecini slucajeva Photoshop ne bi bio "bas toliko dobar", MS office bi bio "precijenjeni uredski paket koji se, eto niti ne pridrzava standarda" (propisanih i u ovoj drzavi btw.), a windowsi ne bi bili potrebni zato "jer se niti ne igram bas toliko puno".

AKO ikada dodje do toga, onda ce nam komotno moći i linux zabraniti...

Koje bi to bilo kršenje prava ljudi...

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.12.2010 19:16 (EnlightenedPhoenix).
16 godina
EnlightenedPhoenix kaže...
syncmaster245b kaže...

AKO ikada dodje do toga, onda ce nam komotno moći i linux zabraniti...

Koje bi to bilo kršenje prava ljudi...

Da je to tako lako, vjeruj mi MS bi vec pronasao nacin kako zabraniti.

Who the fuck is General Failure? And why is he reading my harddisk?
17 godina
neaktivan
Pa zato ne vidim nigdje da BSA ima prava da ide po kucama i kontrolira kompove korisnika...

Kad bi imala ms bi imao vjerojatno prava to zabraniti :)

Ali dosta o tome... ja obozavam Linux...
16 godina
neaktivan

Opet linux križari jurišaju da prosvijetle nas neznalice i nevjernike!! {#}

Nego ,tema je o Photoshopu?? {#}

I ja obožavam Linux ...

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
15 godina
neaktivan

Jukicu, ako vec uzimas podatke i grafikone s nekog bloga, onda ga barem spomeni i daj link na njega.

I da, piratske kopije su nelegalne, ali nisu ukradene...

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.12.2010 20:22 (Doom Marine).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ja imam GIMP koji je za moje potrebe odličan.
17 godina
neaktivan

Gimp rula samo tako! Je da je trebalo malo vremena za privikavanje uz google sve se može i sa njime pogotovo za kućnu upotrebu.

1 0 hvala 0
14 godina

joj evo ga na opet

ja neman niš protiv linuxa al jednostavno ak neš zahtjeva da trošim vrijeme da mi mp3 proradi, malo sutra (čitaj da postoje 2 linux distribucije na ne ima ih ko kineza)

oko photoshopa pa kad budem malo kreno naravno da ču kupit orginal jer ga koristi za neš više od   stisni 2 filtera i promjeni sliku,

al mislim da photoshop bi imo puno manje korisnika da ih se sad ganje jer učiš kuči da bi ga kasnije koristio na poslu isto ko windowsi

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo jedan zanimljiv programčić koji bih mogla isprobati i koji bi mogao zamijeniti Paint.NET na mom računalu.

http://www.online-tech-tips.com/free-software-downloads/free-photoshop-alternative-image-editor/

0 0 hvala 0
17 godina

Kako je ovo sad opet doslo na prepucavanje linux vs windows? Ovo je stvarno n puta prozvakano i postalo je dosadno cak i meni :)

Mi smo na putu da budemo na putu prema izlazu iz krize [GOOGLE TRANSLATOR]: Na putu prema dolje

6 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Kako je ovo sad opet doslo na prepucavanje linux vs windows? Ovo je stvarno n puta prozvakano i postalo je dosadno cak i meni :)

i većina flejm vorova se svodi na: budi na onom što ti odgovara..

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
16 godina
neaktivan

kako ne kužite da profesionlno je PS nenadj*biv... on je standard bilo u obradi fotografija, plakata ili nečega trećeg vezano uz rastersku grafiku... GIMP nema šanse...

Svako kapitalističko divljanje mora biti kažnjeno.- Ulrike Meinhof
Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
tnakir kaže...

da al uvjek če bit tak  {#}

isto pitanje bude i sa svime ostalim i tako u krug

17 godina
tnakir kaže...

eto ja spomenuo,da nije isto kantun kruva s murtadelom i teletina u restoranu,gdje te nutkaju delicijama...tuda negdje pocinje rafalno ******.

nicim izazvani.

+ +
15 godina
jojo_surf kaže...

ja da iman i 2 000 i 20 000 kn placu, ako je ono besplatno i ono sto platis totalno isto osim sto je ovo original, onda zasto placat? kad i onako i ovako znamo da nam nitko nikada nece pokucat na vrata od policije ili primit kakvu postu vezano za to. ( ja sve koje znam koriste ilegalno i nikad nikome nista ).

neko voli bit kolekcionar i imat originale i tako to.to razumin jer ako ti to volis onda zasto ne.

sto se tice softwera nikad nista necu platit makar ima i 100k kn place. a sto se tice hardvera onda moze nesto.

a on topic:  ljudi razmisljaju logicki, zasto placat ako mozes dobit besplatno, eh.

A zašto kupovati auto kad ga jednostavno možeš ukrasti, zar ne?

Taj softwer treba netko napraviti i uložiti dosta novca u njega, a ti ga samo ukradeš. Kako bi tebi bilo da ne dobiješ plaću par mjeseci. 

Peritus inimicus
17 godina
neaktivan

Daj ljudi pa svatko on nas ima nešto piratsko na svom kompu, dam se kladit da preko 90% ljudi u HR ima piratske Windowse, a oni koji ih imaju kao legalne vjerojatno su i komp kupili s njima. Neki dan gledam Win 7 Ultimate 2700 kn, pa onda Office paket koji košta isto oho ho, da ne spominjem video igre, knjige na faksu pa niko više neće kupi svi kopiraju, glazba koju svi imamo na hardu i tako ima masu stvari, al što ćeš kad možemo tako super meni  odgovara...

antonio
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
UkradenNick kaže...

ja neman niš protiv linuxa al jednostavno ak neš zahtjeva da trošim vrijeme da mi mp3 proradi, malo sutra 

Kada si ti zadnji puta koristio Linux? za mp3 ti treba cjelih 20sekundi od jednog klika pa do sviranja. 

14 godina
neaktivan

Da, svi znaju gde se mogu skinuti ilegalne kopije.

Šteta bi bilo suzbijati kreativnost ljudi koji nemaju novaca za photoshop :)

To bi bila DISKRIMINACIJA.

Izrada sajtova - web dizajn

0 1 hvala 0
15 godina
antonio17 kaže...

Daj ljudi pa svatko on nas ima nešto piratsko na svom kompu, dam se kladit da preko 90% ljudi u HR ima piratske Windowse,...

niz nastavi s Officeom, AutoCAD-om, Maya-om, Acrobat proizvodima,...

Porazna je činjenica da se ljudi koriste nelegalnim software-om u poslu (moja slobodna procjena je da ga ima cca 60% ako izuzmemo OS koji još i kupuju uz hardware). Još bolje je da se takvi javljaju na razne javne natječaje, dumpaju cijene i dobivaju posao. Ne razumijem i vjerojatno nikada neću razumijeti osobe koje zarađuju korištenjem nelegalnog software-a. To je potpuno isto kao obaviti posao i ne dobiti novce za taj posao.

Kod nas je "In" imati najnabrijaniju i najjaču verziju bilo kojeg software-a a posao bi se uredno mogao napraviti i s nekom drugom alternativom. Dobro je da te alternative postoje i da je ostavljena sloboda izbora, koristiš ono što želiš ili hoćeš. Ljudi često puta instaliraju alat na računalo čisto da se nađe ako kada zatreba (ultimate verzija, waterproof, 16v TDI....) ili zato što ga netko drugi koristi i kaže da je dobar.

Čude me postovi, u kojima piše da se treba potruditi i potrošiti vrijeme kako bi se nešto svladalo. Pa zar nije tako sa svim programima/OS-ovima? Misli li netko da je bilo koje sučelje programa/OS-a, početniku intuitivno i jednostavno? U većini slučajeva za prosječnog korisnika je noćna mora. Prati li netko teme tipa Pomoć...

U uredu gdje radim koristimo dosta alternativnih programa (OpenOffice i Gimp su neki od njih), trebalo mi je neko vrijeme da se priviknem na iste zbog toga što sam na prethodnom poslu koristio samo "najbolje". Tvrdim da ovim programimma mogu napraviti sve što mi treba u istom vremenu i uz isti konačni rezultat. Za mene je to dovoljan razlog da ih i dalje nastavim koristiti. Uštedu ostvarenu zbog korištenja alternativa prebaciti ću na jači hardware ili na upgrade licence software-a koji mi nužno treba za posao.

Mislim da je razlog zbog čega ima ovoliko nelegalnog Photoshopa u tome da je jeftinije nabaviti pirata i srediti fotke nego otići kod plastičnog kirurga.{#}

17 godina
neaktivan

Postoji veliki alternativni Office paket kao odgovor na MS Office... imamo i  Ubuntu Studio, inacica kreirana posebno za audio, video i grafickih entuzijasta, imamo i masu edukativnih programa iliti Ed Ubuntu. Sucelje je jednostavno za koristenje, multimedijalne mogucnosti pa cak i igre su sada dostupne i na Ubuntu. Ima prozirnosti, sucelje se menja "kako ti pase".....

Dakle, zašto se korisnici nisu masovno prebacili na Ubuntu?

Proizvodaci Hardwarea

Trosenje cijelog vikenda u potrazi za alternativnim madwifi i alsa drivera nije ono sto su vecina Windows korisnika navikli i zele.

Microsoft placa proizvodaca hardvera za njihovu lojalnost (sjetite se Foxconn afere) i sami proizvodaci ignoriraju Linux platformu prilikom stvaranja drivera, kako bi smanjili troskove. Oni si mogu to priustiti to jer je marketinska zastupljenost Linuxa vrlo niska.
Svaki put kada pisac, webcam ili wifi stic ne radi - Linux/Ubuntu gubi jos jedan potencijalni korisnik - i marketshare ne raste.

Neinformiranost obicnih korisnika PC-a   aka Average Joe

Na vecini sustava sa Windowsima korisnici su svakodnevno suoceni sa virusima, spyware i bloatware aplikacijama - oni su jednostavno navikli na to, to je tako jos  od Windowsa 3.1.

Joe: Ja sam za kupnju xGHz i7/Quad/Dual Core   i 2/4/6 GB memorije, tako da zelim pokretati Norton Antivirus i Word na ovaj novi OS cini mi se da se zove Vista ili 7...jel je to dovoljno?
Masa Prodavaca: Da. (uz to ne spominjajjuci da ima i Linuxa jer...nisu ludi da izgube na zaradi da bi stavili nesto free)
Joe: Koliko? ...
Cini se da ljudima ne smeta kupovati software sa zatvorenim kodom.  Velika vecina nema blage veze da je Linux bezbedniji za vulgaris korisnike

Krivulja ucenja

Recimo da ste napravili skok u vremenu i prostoru, svi drugi oko vas koriste Linux. Ako zelite podijeliti datoteku na Windows mrezi, morate da procitate Samba dokumentaciju i rucno urediti konfiguracijske datoteke [ili instalirati GUI config koji ponekad radi]. Sto ako nemate 30 minuta za to? To bi trebalo raditi out of the box, ali jednostavno ne radi. Zasto bi netko odustao od desnog klika i odabir  Share?
Zasto bi utipkavao da bih video koje su mi podrzane rezolucije i frekvencije mojeg monitora?

Korisnik vs Business vs Cijena

Tvrtke koriste Windows, paaa, od kad je Bill Gates bio teenager :) Zamislite miliune poslovnih korisnika kada ne nadu Start dugme na desktopu vec im se "taskbar" magicno premjestio gore?
Eh sad, zamislite sve te tvrtke kako daju novce da obuce one "nesretnike"? Ja ne mogu zamisliti 
Sa jedne strane Linux je free ali ima svoju cijenu a to je naobrazba

Isto vrijedi za Photoshop vs GIMP, Open Office vs MS Office itd. Linux je premalo zastupljen i kod domacih korisnika i kod poslovnih. Kada dostigne kriticku masu (tesko?) onda cemo razgovarati kako spada. Do tada ja cekam i odbijam ucestvovati u jos jednu "krvi do kolena" temi.

Toliko

Bruce Willis and explosions have a long history of friendly cooperation

1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Lazarus Long kaže...

Postoji veliki alternativni Office paket kao odgovor na MS Office... imamo i  Ubuntu Studio, inacica kreirana posebno za audio, video i grafickih entuzijasta, imamo i masu edukativnih programa iliti Ed Ubuntu. Sucelje je jednostavno za koristenje, multimedijalne mogucnosti pa cak i igre su sada dostupne i na Ubuntu. Ima prozirnosti, sucelje se menja "kako ti pase".....

Dakle, zašto se korisnici nisu masovno prebacili na Ubuntu?

Proizvodaci Hardwarea

Trosenje cijelog vikenda u potrazi za alternativnim madwifi i alsa drivera nije ono sto su vecina Windows korisnika navikli i zele.

Microsoft placa proizvodaca hardvera za njihovu lojalnost (sjetite se Foxconn afere) i sami proizvodaci ignoriraju Linux platformu prilikom stvaranja drivera, kako bi smanjili troskove. Oni si mogu to priustiti to jer je marketinska zastupljenost Linuxa vrlo niska.
Svaki put kada pisac, webcam ili wifi stic ne radi - Linux/Ubuntu gubi jos jedan potencijalni korisnik - i marketshare ne raste.

Neinformiranost obicnih korisnika PC-a  aka Average Joe

Na vecini sustava sa Windowsima korisnici su svakodnevno suoceni sa virusima, spyware i bloatware aplikacijama - oni su jednostavno navikli na to, to je tako jos  od Windowsa 3.1.

Joe: Ja sam za kupnju xGHz i7/Quad/Dual Core   i 2/4/6 GB memorije, tako da zelim pokretati Norton Antivirus i Word na ovaj novi OS cini mi se da se zove Vista ili 7...jel je to dovoljno?
Masa Prodavaca: Da. (uz to ne spominjajjuci da ima i Linuxa jer...nisu ludi da izgube na zaradi da bi stavili nesto free)
Joe: Koliko? ...
Cini se da ljudima ne smeta kupovati software sa zatvorenim kodom. Velika vecina nema blage veze da je Linux bezbedniji za vulgaris korisnike

Krivulja ucenja

Recimo da ste napravili skok u vremenu i prostoru, svi drugi oko vas koriste Linux. Ako zelite podijeliti datoteku na Windows mrezi, morate da procitate Samba dokumentaciju i rucno urediti konfiguracijske datoteke [ili instalirati GUI config koji ponekad radi]. Sto ako nemate 30 minuta za to? To bi trebalo raditi out of the box, ali jednostavno ne radi. Zasto bi netko odustao od desnog klika i odabir Share?
Zasto bi utipkavao da bih video koje su mi podrzane rezolucije i frekvencije mojeg monitora?

Korisnik vs Business vs Cijena

Tvrtke koriste Windows, paaa, od kad je Bill Gates bio teenager :) Zamislite miliune poslovnih korisnika kada ne nadu Start dugme na desktopu vec im se "taskbar" magicno premjestio gore?
Eh sad, zamislite sve te tvrtke kako daju novce da obuce one "nesretnike"? Ja ne mogu zamisliti 
Sa jedne strane Linux je free ali ima svoju cijenu a to je naobrazba

Isto vrijedi za Photoshop vs GIMP, Open Office vs MS Office itd. Linux je premalo zastupljen i kod domacih korisnika i kod poslovnih. Kada dostigne kriticku masu (tesko?) onda cemo razgovarati kako spada. Do tada ja cekam i odbijam ucestvovati u jos jednu "krvi do kolena" temi.

Toliko

Ajme meni, ajde kasno je ali cu odgovoriti :)

Market share Linuxa - http://www.w3schools.com/browsers/browsers_os.asp -> ***ovdje pise da je to 5%!*** Iskreno, ne znam da li ovo precizno odredjuje market share, ali eto... mislim da informacija nije za baciti. 5% je cca. blizu Maca.

Dalje kazes problemi s hardverom - probao sam sve zive distribucije i bas sav hardver mi radi, ne kuzim o cemu pricas.

Ovaj sharing s Windowsima meni osobno uopce ne treba pa ne koristim, ali sam siguran da ce ti ljudi reci da je jednostavno... ostavit cu to njima.

Dalje se opet pozivas u tekstu na market share, a na to sam ti gore odgovorio.

All the best people in life seem to like LINUX. Steve Wozniak
16 godina
neaktivan
syncmaster245b kaže...

Platimo čovjeku piće. Sveo je stvarnost ljepote i krasote photoshopa i windowsa u 2 rečenice. Lako se busat u prsa i ne koristit mozak (ni za učenje ni pri slaganju rečenica) kad ionako nema sankcija za nijedno. To se traži!

16 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Recimo da ste napravili skok u vremenu i prostoru, svi drugi oko vas koriste Linux. Ako zelite podijeliti datoteku na Windows mrezi, morate da procitate Samba dokumentaciju i rucno urediti konfiguracijske datoteke [ili instalirati GUI config koji ponekad radi]. Sto ako nemate 30 minuta za to? To bi trebalo raditi out of the box, ali jednostavno ne radi. Zasto bi netko odustao od desnog klika i odabir Share?

Na linuxu klijent za Windows file sharing, sFTP, SSH radi out of the box. Ako sam ja na linuxu mogu se spojiti direktno na nečiji share i poslati mu datoteku. Ali to je preveliko naprezanje mozga za nekoga pod Windowsima, netko na linuxu to zna pa će on riješiti taj problem na taj vrlo komplicirani način ostavljajući korisniku Windowsa da pljuje po linuxu na forumima. Znalo se desit da ne mogu podijelit datoteku između dva windowsa jer je tzv. admin mreže na serveru sprčkao neki policy pa sam morao preko maila slat fajl na kompjuter do sebe (ni usb stick nije radio jer je i to bilo zabranjeno na domeni).

A da ne govorimo da Vista i sedmica ne podržavaju više konekcije bez passworda tako da moram imat nečiji korisnički pass i username da se uopće spojim na njegov share. Doduše može se u security policyju uključiti blank passworde pa mi onda to ne treba ili se može napraviti dummy korisnik pa se sa njime spojiti na share osim ako pc nije u domeni jer novi korisnik vuče novu licencu ili tako nešto pa to treba platiti. Eeeejjj... narode... izj*bah se kao pod linuxom i još sam možda morao platiti jednu klijent licencu. A da ne govorimo koliko mi je certifikata i edukacije morao platiti poslodavac jer čačkanje po security policyju i mrežnu administraciju ne pokriva standardni ECDL. A samo sam morao podijeliti fajl! Oleeee! Viva windows i lakoća networkinga!

Od filesharing servisa na linuxu nema out-of-the-box rješenja - i samba i OpenSSH (koji je po meni 10 godina ispred SMB sharinga) se instaliraju naknadno. Zašto? Zato jer su oba servisa potencijalni sigurnosni rizici, pogotovo samba jer ne kriptira konekciju. Da bih se spojio na windows share ne treba mi apsolutno nikakav dodantni software. Places > Connect to server. Gotovo.

Za servise sharinga lokalno - kad ih se već instalira, postoje grafički alati za konfiguraciju oba. Slučaj riješen.

U povijesti se uvijek najviše love otimalo average Joe-u na račun njegove gluposti - bilo ratovima (svi su izmišljeni radi koristi one vladajuće 1%-tne strukture, ne radi koristi malog Joea), bilo religijom, bilo dizajnerskim računalima i precijenjenim softverom na njima. Ja ne ratujem sa windows korisnicima, njihova glupost je njihovo vlasništvo jer windowsi i photoshop svakako nisu. Ja dam informaciju i ispravim netočan navod - nemam se ja šta svađat sa nekime i dilat religiju jer linux nije religija. To je zabava!

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.12.2010 9:37 (Borisavljević).
17 godina
neaktivan
Borisavljević kaže... 
Borisavljević
Ma pusti ga nek prića gluposti i pokaže svoje "znanje"  {#}
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice