Panasonic ima 4K OLED – a Bug ga isprobao!

poruka: 63
|
čitano: 16.908
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Panasonic ima 4K OLED – a Bug ga isprobao!".
17 godina
Panasonic ima 4K OLED – a Bug ga isprobao!

Panasonic promises flat OLED TVs soon, says OLEDs will be affordable within 2-3 years

LG Display's CEO: OLED tech has a bright future, and will bring revolution to people’s lives

"The director of Panasonic's TV business, told CNET that the company expects OLED panel prices to drop, to the point where they are within reach of average consumers in two or three years. He also says that the benefit of the curved shape is "not so big", and consumers prefer flat TVs. In fact he says that Panasonic's next flagship TV will "probably" be flat."

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Panasonic ima 4K OLED – a Bug ga isprobao!
Tonči kaže...

Ne bih znao, ti radiš "nešto" (ne znam što je ono) za filmaše. Nisam vidio ni izlaz bolji od 10-bitnog ni bolji panel. Isprobavanje ide do najboljeg dostupnog sadržaja á la Avatar u FHD i vlastitog posla. :)

Govorimo o TV-ima koji služe za kućna kina, ne profi obradu.

Upravo je hdr jedna od dvije glavne značajke tog panela. Samom povećanju broja piksela smo već svjedočili prelaskom s sd na hd i većina ljudi ima neku pretpostavku u glavi što to znači. Povećanje informacije ili razlučivosti boja s 8 na 10 bit je novost i 'hype' koja će se sigrno debelo koristiti u marketinškom smislu. Pa će se opet ekipa prepucavati po forumima o dubini crne.. Da je tome tako, na samom promociji su pustili hdr clip, a ne Avatara u hd-u s torrenta.

Naravno da ćeš takav panel isprobavati s klip-om koji odgovara mogućnostima panela. Što bi trebao pustiti vhs pa ocjenjivati 4k uhd panel? Ili npr. uzmeš i7 s 16 Gb rama i staviš win95 za probu da vidiš kako to radi. Da se izrazim informatičkim rječnikom..

To što trenutno nije neki izbor takvog sadržaja ili što ti imaš 8-bit panel, nema neke veze s testiranjem ovog modela. Na poslu imam 5k panel - više komada, pa što? A svi 8-bitni.. Trebao bih bojkotirati nove tehnologije? Ili misliš ako ti imaš 5k panel, a nije 10 bit, bolje ne može?

Govorimo o top modelu panela s astronomskom cijenom i naravno da treba isprobati te mogućnosti. To što bi ti na njemu gledao filmiće s torrenta, apsolutno je irelevantno..

Što se tiče 'izlaza', kako to ti zoveš, mogu ti dati video 12-bit color, xyz kolorna skala, 4:4:4, cca 150 MBit/s. I od toga nemaš apsolutno ništa ako nemaš panel koji je to u stanju reproducirati, a nemaš.. Na 8-bit panelu boje takvog materijala potpuno su drugačije (vidi sl), a ako pri prikazu pretvorim iz 12-bit u 8-bit (rgb), opet nemaš ništa od toga. Dakle treba ti panel koji je to u stanju prikazati..

17 godina
odjavljen
Re: Panasonic ima 4K OLED – a Bug ga isprobao!

Ne znam odakle ti 8-bitni 5K? Postoji samo jedan panel na ttržištu i taj je 10-bitni koji imaju moji Dellovi. HP ima identičan panel.

Ne znam što želiš reći s ovim o sadržaju: da bi netko kupio tako skupu tehnologiju doma, mora to nekako opravdati, osim ako mu je novac nebitna stavka. Sve što ja kažem je da imamo problem sa sadržajem sada u vrijeme 4K, a kamoli da netko krene u distribuciju širih gamuta ili uopće produkciju takvog sadržaja; čak i kad ga ima, ekipa samo "odreže" na sRGB.

Što se OLED-a tiče, to neće biti upotrebljiva tehnologija za masovnu upotrebu sve dok ne riješe probleme trajnosti takvih panela.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.9.2015 11:37 (Tonči).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice