Palm – rast isporuka

poruka: 9
|
čitano: 1.854
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Palm – rast isporuka".
16 godina
protjeran
Palm – rast isporuka

ucinili su dobar potez sto su na jeftiniji pixi stavili wi-fi, sada dobrro pokrivaju oba cjenovna ranga solidnim smartphonovima.

*n00b us3r*

1 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Palm – rast isporuka
Pratim palm jos od davnih dana al od prestavljanja webos-a intenzivno...web os je buducnost...svi hvale multitasking i notifikacije, te je jednostavno programirat za tu platformu...palm pre plus i pixi plus su nazalost dostupni samo u americi i to kod samo jednog operatera...KAD CE DOC TO U HR.
Legen-wait for it-dary....englezi prodane duse....
16 godina
neaktivan
i ja bih volio da dodu, al sumnjam.:-(
www.val.hr
17 godina
neaktivan
Moze se kupit na njuskalu...;)
16 godina
neaktivan
ja00022 kaže...
Pratim palm jos od davnih dana al od prestavljanja webos-a intenzivno...web os je buducnost...svi hvale multitasking i notifikacije, te je jednostavno programirat za tu platformu...palm pre plus i pixi plus su nazalost dostupni samo u americi i to kod samo jednog operatera...KAD CE DOC TO U HR.

Moram te malo ispraviti/dopuniti. Dostupan je Pre već neko vrijeme i u Europi, dakle GSM verzija i to u Irskoj, Velikoj Britaniji, Njemačkoj i Španjolskoj a mislim da je još prije bio dostupan i u Kanadi i Meksiku (jedino ne znam koja verzija) a sad su ga nedavno najavili, a možda je već i izašao (ili će sad u veljači) i na drugu mrežu u SAD-u i to Verizon mobile, nažalost također CDMA baziranu. U prvom mjesecu kad su najavili da izlazi na Verizon mobile-u, najavili su i izlazak u Francuskoj, i to na Verizon mobile dolazi nova verzija tj, Palm Pre Plus.

ja00022 kaže...
Moze se kupit na njuskalu...;)

Vidiš, nisam to znao :) - no to mi tako smrdi i sto puta prije bih sa eBay-a nabavljao nego ovako ali ako ima netko tko ga je već na taj način kupio (pa jel ima netko već Palm Pre u Hrvatskoj?! :)) volio bih čuti iskustva. Pretpostavljam ako nije varka da su to mobiteli iz Njemačke, jer se takvi na eBay-u mogu dobiti jeftinije (iako i tamo ima dovoljno sumnjivih aukcija...).

domicius
17 godina
neaktivan
Palm – rast isporuka

Jel njih kupila nokia ili je odustala ili još traje proces kupnje?Neodlučan

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
domicius kaže...

Moram te malo ispraviti/dopuniti. Dostupan je Pre već neko vrijeme i u Europi, dakle GSM verzija i to u Irskoj, Velikoj Britaniji, Njemačkoj i Španjolskoj a mislim da je još prije bio dostupan i u Kanadi i Meksiku (jedino ne znam koja verzija) a sad su ga nedavno najavili, a možda je već i izašao (ili će sad u veljači) i na drugu mrežu u SAD-u i to Verizon mobile, nažalost također CDMA baziranu. U prvom mjesecu kad su najavili da izlazi na Verizon mobile-u, najavili su i izlazak u Francuskoj, i to na Verizon mobile dolazi nova verzija tj, Palm Pre Plus.

Vidiš, nisam to znao :) - no to mi tako smrdi i sto puta prije bih sa eBay-a nabavljao nego ovako ali ako ima netko tko ga je već na taj način kupio (pa jel ima netko već Palm Pre u Hrvatskoj?! :)) volio bih čuti iskustva. Pretpostavljam ako nije varka da su to mobiteli iz Njemačke, jer se takvi na eBay-u mogu dobiti jeftinije (iako i tamo ima dovoljno sumnjivih aukcija...).

da znam...da dolazi na verizon.....sam mi se nije dalo pisati....i ono sta sam htio reci da je palm pre plus (koji dolazi iskljucivo u verizon) je bolji od ovog klascnog.....ima vise rama....vise memorije (16GB)....bolju tipkovnicu i dolazi s straznjim poklopcem koji je kompatibilan s touchstoneom....

sta se kupovine tice...problem ti je samo sta americke mobitele nemozes koristi tu....tj pam pre za ameriku neide tu....ja sam pitao na usporedi.hr koji su imali mobitel na probi.....kazu da se moze koristiti...naravno samo ovi iz europe...eh sada narvno preko ebay-a kupis ove iz njemacke i rijesena stvar ni ja bas ne vjerujem ovim nasim "prodavacim"....

17 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

mislim da ih nokia nece kupiti....

16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Moram priznat da nisam u toku zadnjih par mjeseci - što, jel bilo neke ozbiljne priče oko toga ili kao i one špekulacije sa Dell-om?

Sumnjam da bu se to dogodilo ali mislim da ne bi bilo niti važno da li će ih Nokia kupiti na kraju ili ne. Pitanje je samo kako će trenutni investiori (i kada) htjeti zatvoriti investiciju.

ja00022 kaže...

da znam...da dolazi na verizon.....sam mi se nije dalo pisati....i ono sta sam htio reci da je palm pre plus (koji dolazi iskljucivo u verizon) je bolji od ovog klascnog.....ima vise rama....vise memorije (16GB)....bolju tipkovnicu i dolazi s straznjim poklopcem koji je kompatibilan s touchstoneom....

sta se kupovine tice...problem ti je samo sta americke mobitele nemozes koristi tu....tj pam pre za ameriku neide tu....ja sam pitao na usporedi.hr koji su imali mobitel na probi.....kazu da se moze koristiti...naravno samo ovi iz europe...eh sada narvno preko ebay-a kupis ove iz njemacke i rijesena stvar ni ja bas ne vjerujem ovim nasim "prodavacim"....

Evo, baš sam sada čitao review Palm Pre Plus-a i mislim da ću biti za sada zadovoljan i sa originalnim. Mislim da neću imati potrebe za baš 50+ istodobno otvorenih aplikacija ;) Uostalom, za sada još niti nema GSM verzije kao što i kažeš... (BTW, ne znam koliko bi bio skuplji da već ima GSM verzija i bez ugovora no nije li to što dolazi u paketu sa Touchstone poklopcem svejedno jer se to ovako i onako može kupiti a siguran sam da su oni to uračunali u cijenu?).

A što se tiče pogonjenja jednog (GSM naravno) kod nas, to me full interesira (jer samo čekam da potvrdim da funkcionira kak treba i da ga naručim :)). Članak sam na usporedi.hr vidio, samo sram ih bilo - kad su najavili test a još ga nisu objavili :) - sve ono što su napisali sam već odavno znao... tak ak znaš nekoga tamo, daj malo ispitaj što čekaju, pretty please. :D

Sa stranih foruma koliko čitam, postoji problem kod nepodržanih zemalja oko same aktivacije telefona, spajanja na mobilnu mrežu i korištenja App Catalog-a. Nakon aktivacije (koja se može obaviti sigurno u domicilnoj zemlji, možda čak bez problema i kod nas (neki kažu da samo treba moći poslati SMS na mrežu u domicilnoj zemlji) ili tako da se zaobiđe - još ne znam da li bih to htio i kakve to sve posljedice može imati) a nemogućnost spajanja na mobilnu mrežu i korištenja App Catalog-a, to su jednostavno show stopperi za mene. Naravno, ako se već nemogućnost aktivacije ne pokaže show stopper-om :D

Što se tiče spajanja na mrežu, to bi se dalo hakirati (opet, nisam dovoljno istražio kako ali treba uzeti image sistema sa Palm-ovih stranica i prije instalacije malčice ga izmijeniti unoseći APN oznake operatera ukoliko ih Palm već nije unio - a čisto sumnjam da je unio podatke naših operatera) i za to ljudi javljaju da funkcionira, no nisam siguran što je to sa nemogućnošću korištenja App Catalog-a, to još moram istražiti.

Dakle, trenutno bi mi bilo glupo riskirati sa takvim mobitelom ako nisam siguran da ga mogu u potpunosti koristiti a s ovakvim mobitelom ne imati pristup mobilnom internetu i/ili legalnom (i laganom) načinu nabavljanja aplikacija meni se ne isplati. :'(

domicius
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice