Osnivač Wikipedije nastupio u Zagrebu

poruka: 9
|
čitano: 1.708
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Osnivač Wikipedije nastupio u Zagrebu".
17 godina
neaktivan

Ne znam odakle autoru ideja da Jimbo nije ispunio ocekivanja.

Benjamin Zander je svakako napravio show, ali meni je bio poprilicno naporan. Bio mi je zabavan (i poucan) prvih 45 minuta, ali ostatlih 1:45 (ukupno je govorio 2 ipo sata, 30 minuta duze od plana) sam jedva izdrzao. Sve sto je imao reci je rekao u prvoj trecini prezentacije. Od covjeka koji drzi predavanje o motivaciji i lidershpu je donekle prihvatljivo, cak i pozeljno da pomalo radi klauna od sebe, ali apsolutno mi nije jasno zasto je autor clanka ocekivao od Jimba da se u tome natjece s Zanderom!

Jimbo djeluje kao stalozena osoba i ne bi mu ni pristajalo da "animira" publiku na zanderov nacin. Niste valjda ocekivali da ce nas tjerati da pjevamo???

Nadalje, Mudrinic je ostavio super dojam. Covjek je odlicno, i uz puno sarma vodio razgovor. To sto publika zapravo i nije imala previse pametnih pitanja svakako ne bi trebalo kriviti Jimba ili Mudrinica.

Najvise mi je zao sto je Zander ukrao toliko vremena, sto se jasno vidjelo na kraju Jimbovog predavanja, kad je Mudrinic gledao na sat i "na mote" komunicirao sa T-HT-ovim PR-menagericom u prvom redu.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
RE: Osnivač Wikipedije nastupio u Zagrebu
Albireo kaže...

Benjamin Zander je svakako napravio show, ali meni je bio poprilicno naporan. Bio mi je zabavan (i poucan) prvih 45 minuta, ali ostatlih 1:45 (ukupno je govorio 2 ipo sata, 30 minuta duze od plana) sam jedva izdrzao. Sve sto je imao reci je rekao u prvoj trecini prezentacije. Od covjeka koji drzi predavanje o motivaciji i lidershpu je donekle prihvatljivo, cak i pozeljno da pomalo radi klauna od sebe, ali apsolutno mi nije jasno zasto je autor clanka ocekivao od Jimba da se u tome natjece s Zanderom!

Jimbo djeluje kao stalozena osoba i ne bi mu ni pristajalo da "animira" publiku na zanderov nacin. Niste valjda ocekivali da ce nas tjerati da pjevamo???

Nadalje, Mudrinic je ostavio super dojam. Covjek je odlicno, i uz puno sarma vodio razgovor. To sto publika zapravo i nije imala previse pametnih pitanja svakako ne bi trebalo kriviti Jimba ili Mudrinica.

Najvise mi je zao sto je Zander ukrao toliko vremena, sto se jasno vidjelo na kraju Jimbovog predavanja, kad je Mudrinic gledao na sat i "na mote" komunicirao sa T-HT-ovim PR-menagericom u prvom redu.

1. Zander nije "ukrao" vrijeme - bilo je planirano da njegov nastup traje toliko dugo;

2. Wales je razočarao jer uopće nije održao predavanje, već je ležerno odgovarao na servirana mu pitanja, prepričavajući opće poznate pričice... Što si ti novoga i zanimljivog saznao iz njegovih dugačkih i monotonih rečenica?

3. Mudrinić je doista bio OK (ne znam zašto je uopće angažirana Ž.Ogresta?), ali zašto se on morao toliko puno angažirati i suportirati uglednog gosta?Wales nije morao čak ni napisati natuknice svog "govora", da ne govorimo o pripremi neke "prezentacije"... Možda je to koncept tzv. predavanja 2.0?

4. Publika je bila super! Posebice kada joj je trebalo oduzeti riječ, a nitko se to nije usudio :)))

p.s.
Nisam autor vijesti, ali sam slučajno bio na spomenutom događaju...
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.10.2008 15:23 (Miro).
17 godina
neaktivan
Miro kaže...
1. Zander nije "ukrao" vrijeme - bilo je planirano da njegov nastup traje toliko dugo;

2. Wales je razočarao jer uopće nije održao predavanje, već je ležerno odgovarao na servirana mu pitanja, prepričavajući opće poznate pričice... Što si ti novoga i zanimljivog saznao iz njegovih dugačkih i monotonih rečenica?

3. Mudrinić je doista bio OK (ne znam zašto je uopće angažirana Ž.Ogresta?), ali zašto se on morao toliko puno angažirati i suportirati uglednog gosta?Wales nije morao čak ni napisati natuknice svog "govora", da ne govorimo o pripremi neke "prezentacije"... Možda je to koncept tzv. predavanja 2.0?

4. Publika je bila super! Posebice kada joj je trebalo oduzeti riječ, a nitko se to nije usudio :)))

p.s.
Nisam autor vijesti, ali sam slučajno bio na spomenutom događaju...
Program koji sam dobila izgleda ovako:
10:00 Dobrodošlica i uvodna riječ
10:15 Benjamin Zander
12:30 Pauza
13:00 Jimmy Donal Wales, Ivica Mudrinić
13:45 Pitanja i odgovori
14:15 Domjenak

1. Zander je "ukrao" 15 minuta, a da nije bilo ustajanja na noge i pjevanja, ljudi bi sigurno više odlazili (bar troje ih je šmugnulo neopaženo, koliko sam ja vidjela)
2. Nastup Walesa je bio planiran isto kao i Zandera
3. Pitaj Mudrinića Smijeh
4. Publika je bila odlična Namigiva

p.s.
Zander je "profi" motivacijski govornik, i radi to dobro (makar nije lako sjediti na mjestu dva i pol sata), te mi nije krivo što sam ga slušala. Wales je također imao svojih trenutaka (kako je ulovio Zandera da se igra s mobitelom, ili pričica kako njegova kćer doživljava Nickelodeon). Ne mogu reći da me previše iznenadila spikerica, pogotovo kad sam vidjela da joj je i suprug bio prisutan (netko je morao raditi za kamerama i brinuti se o tehnici), uostalom kao i catering, HT je uposlio ljude izvana za taj dio posla. Sve u svemu, jučer je bio zabavan dan!
17 godina
neaktivan

ima tko kakav vid? možda na bug-tvu?

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Borna kaže...
10:15 Benjamin Zander
12:30 Pauza
13:00 Jimmy Donal Wales, Ivica Mudrinić
13:45 Pitanja i odgovori

2. Nastup Walesa je bio planiran isto kao i Zandera

Kako isto? Izračunaj koliko je 10,15-12,30, a koliko je 13,00-13,45! Meni to nije isto :(

17 godina
moderator
itf4n kaže...

ima tko kakav vid? možda na bug-tvu?

Snimati se smjelo samo prvih pet minuta...
17 godina
neaktivan

Što je konkretnoga bilo izrečeno?

Onak, u par rečenica..

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Mislim da ovo i nije neka važna vijest. Ne razumije.
Nije taj tip neka važna osoba ili osoba koja će promjeniti nešto u RH. No kako god.
Viva La Vida
17 godina
moderator
Albireo kaže...

...

To sto publika zapravo i nije imala previse pametnih pitanja svakako ne bi trebalo kriviti Jimba ili Mudrinica.

Kakvo god tko mišljenje imao od nazočnih na HT-ovoj konferenciji, ostaje ipak zapamćeno da se sa dvoiposatnog Zanderovog showa nitko nije dogao i otišao, dok su Walesovo predavanje ljudi počeli napuštati već nakon pola sata, a pred kraj ih se već i nekoliko desetaka sakupilu u predvorju.
Nisu to napravili zato što Wales nije napravio show poput Zandera, već naprosto zato što je pričao dosadne, već odavno rečene stvari koje su čuli već bezbroj puta. Utoliko svakako nije ispunio očekivanja.
Publika je ipak postavila i zanimljivo pitanje, vezano uz Knol (ja sam očekivao da će već Mudrinić potegnuti to pitanje, no...), ali odgovor je ponovno bio - floskula.
Iz svega viđenog, da se zakljčiti da je Wales običan korporacijski prodavač magle, posve isti kao i Zander, samo što Zander to radi na zabavan, a Wales na dosadan način.
drpetric
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice