VIVA LA OPERA !
(ali i dalje koristim Chrome ...
)
VIVA LA OPERA !
(ali i dalje koristim Chrome ...
)
Ja kolko god sam se pokusavao prebaciti na Chrome ili Firefox nije uspijelo, OPERA RULEZ!!!!! 
Nazalost, ova verzija opere ima nesto protiv Silverlighta. 
Edit: Samo sluzbena stranica, izgleda. 
Otkako je izasao chrome pa zatim i ff 3.6 opera u verziji 9.6 je otisla u zaborav kod mene... Medjutim, cim je 10.5 pre-alpha ugledala svetlost dana odmah mi je privukla simpatije i eto, sada sam se definitivno vratio operi... Cak sam uspeo i naci neki ad blocker za nju :)
Good job guys :)
Cak sam uspeo i naci neki ad blocker za nju :)
Pa opera vec ima ugradeni Ad Blocker
odlična je,čak ću i yahoo ostaviti
odlična je ! Zapravo vrhunska! Upravo je isprobavam i sve radi savršeno ...
ali neznam ... zašto bih s Chromea prešao na Operu ? Ne mogu pronaći jedan konkretan razlog ... :(
P.S.
Chrome preuzeo "speed link" od Opere (i još štošta)
Opera preuzela "beztitlebarovski" izgled od Chromea (i još štošta)
eh da Apple i MS ovako "surađuju", dragi odvjetnici bili bi zagušeni poslom ...
Search opciju su čini mi se prilično promijenili - na bolje, naravno ;) Mnogo elegantnije riješenje nego prijašnje...
ako se ovo http://tinyurl.com/62t6co može u ugurat u operu odma prelazim :)
Sviđa mi se ova verzija Opere ali sam se navukao na Chrome i ne mislim se opet vraćati na Operu. Fora mi je u Operi za Speed Dial pozadinu postaviti "C:\Users\USERNAME\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Themes\TranscodedWallpaper.jpg", onda uvijek bude pozadina ista kao u Windowsima. Tako je barem na Windows 7. 
Koristim Firefox kao primarni browser još od prve velike verzije. Prije desetke, Operu sam isprobao u više navrata i jednostavno mi nikad nije "legla". Međutim u zadnje vrijeme, otkad je izišla desetka, sve više me intrigira kompaktnost Opere, iako me još uvijek nije uspjela "zadržati". Možda to konačno uspije ovoj najnovijoj verziji. Vidim da je i sučelje još više pojednostavljeno i uređeno minimalistički, što mi se jako sviđa. Prije nekoliko dana sam također probao Chrome, no usprkos brzini i kompaktnosti, nekako mi je previše sirov.
Koliko vam je zauzeće memorije?
Meni je u startu bilo preko 100 MB! 
Reklame blokirajte preko hosts file-a. Imate ovde download sa već konfigurisanim hosts file-om
http://www.mvps.org/winhelp2002/hosts.htm
Imate i download sa bat file-om koji radi automatsku instalacije. Inače sve radi i sa win 7 a blokira reklame u svim browserima.
ja sam na operi već oko dvije godine i jako sam zadovoljan. jučer sam nadogradio na verziju 10.5, ali mi se čini da troši nešto više ram-a od starije verzije, hm čak oko 100 mb.
U danasnje vreme sa 2+ gigabajta rama mislim da zaista vise nema poente kukati oko zauzeca memorije. Jedini problem moze biti nagomilan cache koji povlaci (eventualno) malo sporije pokretanje. S obzirom na danasnje brzine neta lagodno stavim velicinu cache na min pa neka se sve stranice opetovano ucitavaju. :)
Bog i batina od preglednika.
U danasnje vreme sa 2+ gigabajta rama mislim da zaista vise nema poente kukati oko zauzeca memorije. Jedini problem moze biti nagomilan cache koji povlaci (eventualno) malo sporije pokretanje. S obzirom na danasnje brzine neta lagodno stavim velicinu cache na min pa neka se sve stranice opetovano ucitavaju. :)
Znam, ali ovo očito nije optimizirano kak spada.
Eto ... prešao sam s Chromea na Operu i neću se više vraćati Chromeu. Ma ne mogu vjerovati koliko je dobro napravljen browser.
Ne mogu shvatiti zašto je Opera tako malo popularna ??
Ovo je najbolji browser ikad napravljen !
meni se Beta srušila...vratio sam se na 10.10 
obzirom da ste svi lubitelji opere, zna li netko moze li se real player integrirati?
njega koristim za download klipova na exploreru, ali nece raditi sa operom.
hvala.
Ja godinama koristim Mozilla Firefox,ali sam u par navrata isprobavao druge ali kratko dan-dva...pa opet firefox.Eh od juce instaliram ovu Operu 10.50,extra je,stvarno super,brzina,izgled...sam da jos skontam gdje joj se sta nalazi
Imam osjecaj da cu ostati koristiti Operu.
Interesujeme par stvari,gdje skinuti WOt za Operu i Rapidshare downloader,dali uopse ima?I gdje nastimati da kad kliknem da se nesto otvori u novom tabu,da me neprebacuje odma na njega nego da ostanem na ovom sto sam?
Ili možeš srednjom tipkom na mišu (radi istu stvar)
the best
Na ovom forumu i samo na ovom imam probleme sa logiranjem preko wand-a odnosno kada to radim samo preko tipkovnicu sa Ctrl+Enter.
Kada kliknem rucno na ikonu wanda onda se ulogiram uspjesno.
Uistinu cudno. Jeli ima neko slican "problem" sa ovim?
obrisao sam unos za bug.hr/forum u password manageru i pokusao sam opet ali stvar se opet desava. Ocistio i cookiese isto tako
Na ovom forumu i samo na ovom imam probleme sa logiranjem preko wand-a odnosno kada to radim samo preko tipkovnicu sa Ctrl+Enter.
Kada kliknem rucno na ikonu wanda onda se ulogiram uspjesno.
Uistinu cudno. Jeli ima neko slican "problem" sa ovim?
obrisao sam unos za bug.hr/forum u password manageru i pokusao sam opet ali stvar se opet desava. Ocistio i cookiese isto tako
Nikakvih problema, ctrl+enter funkcionira i pri logiranju na forum i Bug homepage...
ako se ovo http://tinyurl.com/62t6co može u ugurat u operu odma prelazim :)
Pogledaj ovdje:
ja operu koristim od verzije 9,6 i ova mi ima dosta bugova. npr kada se prijavljujem na neki forum izbaci mi da ne može očitat tj da je stranica ne dostupna odem na relode i učita normalno. također je bad sa mailom, koristim mail klijent preko opere i kada ubacim npr 2 privitka koji su slike a u mailu ne napišem ništa nego samo želim poslati slike, ode mail slike ostanu! :)
Nije nešto bitno, ali opet im ne radi speak na Visti/7
...
Opera je zbilja odlična, brza, stabilna ali s njom ipak paralelno koristim firefox zbog add-onova...