Odgođeni procesori za ultraprijenosnike

poruka: 4
|
čitano: 1.164
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Odgođeni procesori za ultraprijenosnike".
18 godina
neaktivan

mislim da su netbooci pušiona ... pada potražnja, ljudi su shvatili da je to samo jeftilen laptop s kojim nemoš ništa pametno. tablet i smartphone će pojesti ručak netbooku a laptop se ionako smanjuje ... ili ultraprijenosnik nije netbook? nisam siguran vipe sa ovom pustom terminologijom :D

A.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Odgođeni procesori za ultraprijenosnike
ultraprjenosnik nije netbook, ultraprjenosnik moze imati i c2d u sebi ako tako proizvodac odluci
http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
18 godina
neaktivan

da, air je ultraprijenosnik valjda ... al mi nije jasno o kojoj procesorskoj platformi pričamo ovdje. Atom ili neka izvedenica c2dua?

A.

0 0 hvala 0
17 godina

Ovdje se vjerojatno priča o CULV procesorima odnosno ultra low voltage core 2 duo procesorima, koji imaju dobar omjer snage/potrošnje pa su tako osjetno jači od atoma(imaju 2 jezgre na 1,3/1,4 ghz ovisno o modelu) a trođe osjetno manje struje naprema punokrvnim core 2 duo za prijenosnike. Obično takvi ultraprijenosnici su i oružani sa 4GB Rama i najačom intelovom grafikom pa mogu i HD video bez beda vrtiti a neki modeli imaju vrijeme autonomije poput netbooka(asus ul30 izrdži skoro 8 sati prema BUG testu). 

Zanima me jako kakvi će novi procevi biti, oće više pojačat im snagu ili će ih optimizirat da još više smanje potrošnju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice