Nvidia ruši Vistu

poruka: 93
|
čitano: 17.102
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Nvidia ruši Vistu".
17 godina
RE: Nvidia ruši Vistu

Imam ja par pitanjca pa da ne duljim osim sta mi je vista kenjala po nvidia driverima blokalo rusilo se itd.. I usred igranja i tijekom raznih markova primjetio sam da je puno manji frame rate per second na visti nego na xp-u jucer usred wara mi fps pao na pisljivih 20 i tada sam puko vratio xp niti pada fps nit ise bloka niti ista. A bas sam si mislio kako sve valja sa vistom kad ono norca nis nevalja.

Koji je razlog tome? ja mislim da naziv teme ima odmah i odgovor.

MSI Platinum P7N | Intel C2D E6750 | 2gb Kingston HyperX | 2 x 9800gtx 512mb | WD 320gb | Fortron 650w
17 godina
neaktivan
Nvidia ruši Vistu

Iskreno imam Vistu Ultimate 64bit i NIKADA mi se nije srušila (u skoro 8 mjeseci otkada ju imam) zbog ničega, a gle čuda imam Nvidija kartušu i komp mi radi barem 120 sati na tjedan Namigiva

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nvidia ruši Vistu

Ma dajte, Vista = Millenium Winblows.

-ja inace zadrti nvidijist, izgleda da cu konacno prec u ATI tabor, samo me hebe AMD njih nemogu prozvakat

Ajde, meni se ne rusi zbog nvidijene kartice, nego zbog creative soundblaster 5.1 kartice za koju ne zele izdati nove drivere. (svako malo bluescreen, ali fino disejblam zvucnu i sve 5).

Mada moram rec da mi se u privatnom zivotu rusi samo na grde zenske inace je uvijek on. Smijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Dado_ZG78 kaže...

Iskreno imam Vistu Ultimate 64bit i NIKADA mi se nije srušila (u skoro 8 mjeseci otkada ju imam) zbog ničega, a gle čuda imam Nvidija kartušu i komp mi radi barem 120 sati na tjedan Namigiva

Da ocigledno neki imaju tu srecu da im se ne rusi al ja imam kombinaciju nforce chipset nvidia grafa intel proc kingston hyper x memorija nista vista od toga ne voli previse. al opet neznam i iskreno bmk jer sad uzivam u xpu narednih par tjedana
MSI Platinum P7N | Intel C2D E6750 | 2gb Kingston HyperX | 2 x 9800gtx 512mb | WD 320gb | Fortron 650w
17 godina
bas kaže...

Ma dajte, Vista = Millenium Winblows.

Sorry, ali nemam druge dvije riječi osim: NE SERI
bas kaže...

-ja inace zadrti nvidijist, izgleda da cu konacno prec u ATI tabor, samo me hebe AMD njih nemogu prozvakat

Mene nebudu nagovorili da priđem AMDu i ATIju
Kublach
17 godina
Kublach kaže...

Mene nebudu nagovorili da priđem AMDu i ATIju

Ni mene. Bio sam kod frenda i nemam osjećaj da je njegov AMD od 400 kuna puno sporiji od mog Quad Extreme-a ali opet imam osjećaj ko da sam na nekom dječjem računalu...ja uvijek imam Intela i nekako se profesionalnije osjećam kad znam da je Intel unutra.
17 godina
neaktivan
Nvidia ruši Vistu

Već par puta rečeno u ovoj temi ali evo opet...

Nvidija driveri za CHIPSET ruše Vistu a ne za grafiku... (sry za deranje)

Najveći krivac za visok postotak rušenja Viste je nForce4 chipset u kombinaciju s updateom drivera sa Automatic Update-om iz Viste...

Pozz...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

opet glupost

imam nvidia nForce 4 SLI chipset i skinuo sa updatea najnovije drivere i sve radi bez problema

i btw. imam AMD proc, i nije smece! igre idu na high, u 3ds maxu je dosta brz.... :)

17 godina
neaktivan
Nvidia ruši Vistu

Na ovom forumu svi doktori, inženjeri i znanstvenici... I uz sve to imaju po 5 konfiguracija sa svim mogućim chipsetima... I da nezaboravim, svi imaju iskustva u sastavljanju računala, operaciji mozga i svi ispod kuće imaju LHC samo malo bolji...

Groooar...

0 0 hvala 0
17 godina
Nvidia ruši Vistu

.

Gigabyte P35-DS3R,Socket775/Intel Core 2 Duo E4400/4GB DDR2,800MHz,Kingmax/Segate,320GB,7200rpm 16MBcache/Gigabyte 8800GTS 320/CHIEFTEC,GPS-500AB-A/Thermaltake MiniTyphoon,CL-P0268/Chieftec AF-1225S,120/Chieftec AF-0925S/Chieftek TK92/Kućište Chieftec SG-01B,midi/LG FLATRON,19"/Trust WirelessDS-3250
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.10.2008 10:30 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
segregator kaže...
nekako se profesionalnije osjećam kad znam da je Intel unutra.
 LOL! 
Mrak izjava Smijeh

P.S. Ljudi ne podcjenjujte AMD i njihove prockase..
Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
17 godina
doktor1 kaže...

Joj, imam Voodoo2 grafičku sa 16MB RAM-a i nećete vjerovat i na njoj se V I S T A ruši!!!! Užas ta VISTA je smeće. Smješno je više nakon toliko vremena od kada je VISTA u opticaju da se priča na čemu se ruši, a na čemu radi kao urica. dajte ljudi, kao nikada nikome niti jedna grafička (ATI, nVIDIA) nije "srušila" XP!!!???!!!

Evo još jedan koji ne zna čitati.
Poanta priče nije jel bolja Vista ili XP, poanta priče je koji hardware ruši Vistu...čak i da se vista ruši 10000000  puta manje od XP-a, još uvijek M$ može napraviti statistiku i reći koji hardware je ruši.

17 godina

Moja maticna je sa nForce4-4X (CK8-04) chipsetom. Isprobao sam 3 piratske viste i original vistu. Bez updatea i sa svim updateima. I svaki puta plavih ekrana koliko hoces. 

17 godina
Nvidia ruši Vistu

Ja imam nForce5 chipset i bez problema. Mozda onda i je problem u tom nForce4 chipsetu.

AMD Athlon X2 6000+ @3Ghz GTX 260 896 MB 2GB DDR2 Dual Channel 800 Mhz HDD Seagate Barracuda 120 GB+500 GB Windows Vista Ultimate x64 Service Pack 1
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

Mozda onda i je problem u tom nForce4 chipsetu.

Nije problem u nforce4 čipsetu,ja ga imam na epox-ovoj matičnoj i nemam problema sa driverima, možda je problem u neznanju ljudi koji stavljaju neodgovarajuće drivere... Vista Ultimate SP1 x86.
17 godina
Bugy kaže...
 Nije problem u nforce4 čipsetu,ja ga imam na epox-ovoj matičnoj i nemam problema sa driverima, možda je problem u neznanju ljudi koji stavljaju neodgovarajuće drivere... Vista Ultimate SP1 x86.
 Da baš tako 50% ljudi je glupo  i nezna koje drivere stavit. Gluplju recenicu vec nisam jako dugo cuo.
16 godina
neaktivan
Nvidia ruši Vistu

pozzzzz.....ja imam 9800gt 1gb gddr3..eh sada...volio bih da stavim vistu (imama 3gb rama)..i dali će mi to uticat na igre...i iml ikakve drastične razlike od xp profesional..i hoćel se rešit uz moju grafu...

core 2 duo e8500 3.16 ghz- gf9800gt 1gb ddr3- 3gb ram ddr2- aa to se na hdd 320gb- 500w antec ii asus p5q pro lga775
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Nvidia ruši Vistu

Mozes slobodno stavit VISTU. neces imatui nikakvih problema, a jos ako igras igre sa tom karticom, mozes igrat u DX10 verziji i to je to. Bilo bi dobro da ubacis jos gigu rama da rade, ali i nije toliko neophodno jer ce ti itako 32-bitni OP ocitavat 3 gige. (meni ocitava 3.5). Ali ono, da se nade. A od XP Pro razlika je u tome sta sam vec gore naveo, VISTA podrzava DX10 sta ce tvoja kartica znati iskoristit. A razlike u grafici izmedu DX10 i DX9 ima, i tko kod kaze da mu igra izgleda isto u DX10 verziji i onoj starijoj, (naravno igra mora podrzavat DX10), bez uvrijede svima, ali on melje gluposti.

Gigabyte P35-DS3R,Socket775/Intel Core 2 Duo E4400/4GB DDR2,800MHz,Kingmax/Segate,320GB,7200rpm 16MBcache/Gigabyte 8800GTS/CHIEFTEC,GPS-500AB-A/Thermaltake MiniTyphoon,CL-P0268/Chieftec AF-1225S,120/Chieftec AF-0925S/Chieftek TK92/Kućište Chieftec SG-01B,midi/LG FLATRON,19"/Trust WirelessDS-3250
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
doktor1 kaže...

Mozes slobodno stavit VISTU. neces imatui nikakvih problema, a jos ako igras igre sa tom karticom, mozes igrat u DX10 verziji i to je to. Bilo bi dobro da ubacis jos gigu rama da rade, ali i nije toliko neophodno jer ce ti itako 32-bitni OP ocitavat 3 gige. (meni ocitava 3.5). Ali ono, da se nade. A od XP Pro razlika je u tome sta sam vec gore naveo, VISTA podrzava DX10 sta ce tvoja kartica znati iskoristit. A razlike u grafici izmedu DX10 i DX9 ima, i tko kod kaze da mu igra izgleda isto u DX10 verziji i onoj starijoj, (naravno igra mora podrzavat DX10), bez uvrijede svima, ali on melje gluposti.

hoćul moć igrat svaki igru na dx10 ili...
core 2 duo e8500 3.16 ghz- gf9800gt 1gb ddr3- 3gb ram ddr2- aa to se na hdd 320gb- 500w antec ii asus p5q pro lga775
17 godina
toxic kaže...
Bugy kaže...
 Da baš tako 50% ljudi je glupo  i nezna koje drivere stavit. Gluplju recenicu vec nisam jako dugo cuo.

I ja, zbilja čovjek precjenjuje znanje ljudi koji koriste računala...moja procjena je da preko 90% ljudi ne zna stavit odgovarajuće drivere
17 godina
segregator kaže...
toxic kaže...
Bugy kaže...

I ja, zbilja čovjek precjenjuje znanje ljudi koji koriste računala...moja procjena je da preko 90% ljudi ne zna stavit odgovarajuće drivere
 Slažem se, ljudi u velikoj većini koriste samo određeni program u kojem rade i ništa drugo. Tu i tamo napišu nešto u Wordu (ako im je stavljen, a ako nije, a ko ga j*be, onda je i WordPad dobar).
Kublach
16 godina
odjavljen
Nvidia ruši Vistu

Vidim ja da se vi lijepo svađate... Jel se netko sjeća problema sa infinite loopom (nVidia, Win XP, does it ring any bells??) Tko je tada bio kriv?

Ja se bavim računalima od 2000. god. i radio sam na hrpi različitih konfiguracija (prva je bila Intel Celeron 700 mHz, 64 MB SDRAM, NVIDIA Riva TNT2 16MB i sve su to vrtili Windowsi 98SE). Od tad do sad sam izmijenio dosta konfiguracija, većinom je bilo riječ o rabljenim komponetama. Radio sam na GeForce 4 MX 440,  Radeon 9000, Radeon 9550, GeForce Ti4400) i sa hrpom operacijskih sustava (98SE, Milenium, 2000, XP, XP SP1, XP SP2, XP SP3, Vista) i mogu reć na osnovi toga da nije nit od grafičkih kartica nit od Windowsa to rušenje. Driveri i čipseti rade probleme. Sad radim na konfiguraciji iz potpisa i kažem vam - driveri + sumnjiv čipset = problemi. Dakle, Nvidia nije kriva.

Intel Celeron D 3.09 gHz, 1,25 GB DDR400, GeForce 8400 GS 512
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Vidim ja da se vi lijepo svađate... Jel se netko sjeća problema sa infinite loopom (nVidia, Win XP, does it ring any bells??) Tko je tada bio kriv?

Ja se bavim računalima od 2000. god. i radio sam na hrpi različitih konfiguracija (prva je bila Intel Celeron 700 mHz, 64 MB SDRAM, NVIDIA Riva TNT2 16MB i sve su to vrtili Windowsi 98SE). Od tad do sad sam izmijenio dosta konfiguracija, većinom je bilo riječ o rabljenim komponetama. Radio sam na GeForce 4 MX 440,  Radeon 9000, Radeon 9550, GeForce Ti4400) i sa hrpom operacijskih sustava (98SE, Milenium, 2000, XP, XP SP1, XP SP2, XP SP3, Vista) i mogu reć na osnovi toga da nije nit od grafičkih kartica nit od Windowsa to rušenje. Driveri i čipseti rade probleme. Sad radim na konfiguraciji iz potpisa i kažem vam - driveri + sumnjiv čipset = problemi. Dakle, Nvidia nije kriva.

Ne kužim, kažeš da si imao infinite loop na Nvidiji, ali nije Nvidia kriva?

16 godina
odjavljen
bila je kriva memorija na VIA čipsetu. bilo je kombiniranja ko u priči, proradilo je nakon 4 promjene memorije i downgradea drivera
Intel Celeron D 3.09 gHz, 1,25 GB DDR400, GeForce 8400 GS 512, Seagate Barracuda 160GB + Seagate Barracuda 80GB
17 godina
Sum_of_all_fears kaže...

... i mogu reć na osnovi toga da nije nit od grafičkih kartica nit od Windowsa to rušenje. Driveri i čipseti rade probleme. Sad radim na konfiguraciji iz potpisa i kažem vam - driveri + sumnjiv čipset = problemi. Dakle, Nvidia nije kriva.

Pa nitko ne kaže da su skrive isključivo Nvidia grafičke kartice. Koliko znam, ista tvrtka proizvodi i prodaje čipsete, koji su takeđer i obaveza za ljude koji žele složiti SLI sustav. Ipak, bilo je bugova i rušenja i prije Nvidije, a izvor koji govori o problemu je Microsoft. Meni se čini sasvim logično da niti jedan problem iz njihove perspektive ne laži u OS-u, nego nekom od uređaja. Pa ne ruši se OS u zraku =)
Pazi, gledam te!
16 godina
neaktivan
Nvidia ruši Vistu

vista nist ne valja

0 0 hvala 0
17 godina
night_hunter kaže...

vista nist ne valja

Izjava dana. Ljepo obrazlozeno. Neodlučan
Gigabyte P35-DS3R,Socket775/Intel Core 2 Duo E4400/4GB DDR2,800MHz,Kingmax/Segate,320GB,7200rpm 16MBcache/Gigabyte 8800GTS/CHIEFTEC,GPS-500AB-A/Thermaltake MiniTyphoon,CL-P0268/1xCh120mm, 4xCh 92mm/Kućište Chieftec SG-01B,midi/LG FLATRON,19"/Trust WirelessDS-3250
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.12.2008 0:10 (doktor1).
17 godina
doktor1 kaže...
night_hunter kaže...

vista nist ne valja

Izjava dana. Ljepo obrazlozeno. Neodlučan
 Heh, koja slucajnost.
1 dan je registriran a vec ima izjavu dana!!!! xD
I mene isto zanima, sto je to lose u Visti?
AMD Athlon X2 6000+ @3Ghz GTX 260 896 MB 2GB DDR2 Dual Channel 800 Mhz HDD Seagate Barracuda 120 GB+500 GB Windows Vista Ultimate x64 Service Pack 1
17 godina
neaktivan
night_hunter kaže...

vista nist ne valja

Da, tako je..  s obzirom na to da si ju rabio godinama i imaš gomilu iskustva s raznim verzijama OS-ova vjerovat ću ti na riječ.
Na kraju krajeva, ja tek imam Vistu 11 mjeseci instaliranu i nisam još uspio skužiti zašto nebi valjala, dapače po meni je puno bolja od XP-a, no stignem kroz koju godinicu nač mane.. Namigiva
Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, EVGA GF-GTX260 Core 216 896MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
16 godina
neaktivan
Kublach kaže...
segregator kaže...
toxic kaže...
Bugy kaže...

Slažem se, ljudi u velikoj većini koriste samo određeni program u kojem rade i ništa drugo. Tu i tamo napišu nešto u Wordu (ako im je stavljen, a ako nije, a ko ga j*be, onda je i WordPad dobar).

Ma dajete, ja vec godinu dana imam ATI-jevu graficku, isprobao sam apsolutno sve drajvere koji su ikad izasli za tu i njoj slicne kartice, reinstalirao sam widojse milion puta(razne verzije), smrad mi se jos dan danas zna smrznuti bas kad se najbolje zabavljam. S nVidijom nisam imao ni 1% problema koje sad imam. Trenutno stedim za kupnju nove nVidije.
"A great many people think they are thinking when they are acutally rearranging their prejudices." - William James
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice