"Ja podržavam open source jer omogučuje svakoj sekretarici da prilagodi izvorni kod uredskih alata svojim potrebama. " by rjakopec
"Ja podržavam open source jer omogučuje svakoj sekretarici da prilagodi izvorni kod uredskih alata svojim potrebama. " by rjakopec
MS ubire velike pare na androidu jer mu je Google duzan isplatiti naknadu zbog intelektualnog vlasnistva nad nekoliko patenata koji se nalaze u Androidu. U slucaju Microsoftovog koristenja Androida siituacija bi bila obrnuta i za razliku od WP8 kojeg je Microsoft vlasnik, u tom slucaju Microsoft bi trebao Googleu placati za OS. Ako to nije pravljenje konkurencije samom sebi onda ne znam sto je.
Microsoft je ocito skuzio, da vec sam tekst na kutiji kao "Android Phone" prodaje mobitele...Recimo mnogi ljudi, ni nemaju pojima kako se njihov mobitel zove, bitno da se pohvale da je android... Zato mislim da ce se ovo prodavat bolje nego trenutne lumie... Iako trenutno nema tog Androida koji je u istom cijenovnom rangu ko Lumia 520 i da leti ko ta mala pila, al eto ne prodaje se, jer nije android... Vise se ne prodaje kvaliteta i brzina, vec iskljucivo marketing...
Evo imam ja dual core android sa 100-tinjak rama više i ne trza, dali to znači da je moj android neispravan? Štoviše ako se ubrzaju animacije daleko je brži, čak su brže i defaultne animacije od wp-a.
nice try, sauron...
Evo imam ja dual core android sa 100-tinjak rama više i ne trza, dali to znači da je moj android neispravan? Štoviše ako se ubrzaju animacije daleko je brži, čak su brže i defaultne animacije od wp-a.
nice try, sauron...
Ima li ovaj post poantu?
Dno za Nokiu, ovdje ne pljujem po Microsoftu, koliko god sada Nokia bila vlasništvo ovog drugog. Dakle ne kupujem ništa od ovih telefona dok ne vidim Microsoft ime na njima a ne Nokia.
da, da mi je to teško za povjerovati ali ako kažeš da je tako onda OK. usput sam se i malo našalio....
da, da mi je to teško za povjerovati ali ako kažeš da je tako onda OK. usput sam se i malo našalio....
Neznam zašto je toliko teško, mob je htc sensation, rom je cm 11 by albinoman, vjerovatno imaš negdje na youtubeu video pa se sam uvjeri, uz to mob je underclockan na 1 ghz radi bolje baterije.
I ne trza?
I ne trza?
Vidim krećete me trolati da ponavljam jedno te isto po temi.
Ugl ljudi ja nikome ne branim da koristi wp i ako vas zadovoljava odlično, ali me živcira širenje dezinformacija o androidu od ljudi koji su samo koristili androide od 600kn (u tom rangu nema ni wp-a ni ios-a, jedina alternativa je nekakav symbian).
Istina je da su aplikacije malo zahtjevnije u androidu zbog jave, ali i to se popravlja budući da je u 4.4 verziji ubačen ART runtime.
htc one X - prošle godine, za jedan high end model užas kako je taj telefon radio tj kako ga je znalo strest tu i tamo. uzeo pauzu od wp8 i totalno se razočarao. iako je ovaj oskudniji, meni je daleko prihvatljiviji. eto zašto se čudim tvom dualcu... ali sve je ovo oftopic
nokia X - koliko sam ja shavatio to ima veze s androidom koliko i asha sa symbianom. valjda im je lakše prilagodit android nego wp. i to (valjda?) neće biti smartphone kao što neki misle.
kako god da bilo - nek bude.
htc one X - prošle godine, za jedan high end model užas kako je taj telefon radio tj kako ga je znalo strest tu i tamo. uzeo pauzu od wp8 i totalno se razočarao. iako je ovaj oskudniji, meni je daleko prihvatljiviji. eto zašto se čudim tvom dualcu... ali sve je ovo oftopic
nokia X - koliko sam ja shavatio to ima veze s androidom koliko i asha sa symbianom. valjda im je lakše prilagodit android nego wp. i to (valjda?) neće biti smartphone kao što neki misle.
kako god da bilo - nek bude.
Sporost možeš pridodati htc senseu, to sučelje je super teško sa svim animacijama i sl. Jesi li ga probao nakon updatea na sense 5? Meni sa senseom 5 mob radi solidno iako i dalje nije brz kao čisti aosp.
I ne trza?
Vidim krećete me trolati da ponavljam jedno te isto po temi.
Ugl ljudi ja nikome ne branim da koristi wp i ako vas zadovoljava odlično, ali me živcira širenje dezinformacija o androidu od ljudi koji su samo koristili androide od 600kn (u tom rangu nema ni wp-a ni ios-a, jedina alternativa je nekakav symbian).
Istina je da su aplikacije malo zahtjevnije u androidu zbog jave, ali i to se popravlja budući da je u 4.4 verziji ubačen ART runtime.
Problem je u tome sto ja nikad nisam imao WP jer mi se ne svidja, ali sam zato imao 5-6 Android flagshipova (trenutno HTC one) i to je prvi Android uredjaj za koji mogu reci da ne trza puno (Sense 5, 5.5) ali nikako ne mogu reci da ne trza uopce (no zato ima 10 drugih mana). Namijenjao sam se romova i romova na svakakvim telefonima, ASOP-a, MIUI-ja, CM-ova.... i jos ne vidjeh Android koji ne trza.
svaki mob trza, kao i svaki kompjuter
ako trza cak i moja nokia n8, onda nema nade za druge 
na androidu ponajvise, pogotovo kad se uzme u obzir cista snaga i ram
i s vremenom je sve gore
a rjesenja custom rom-ova ili kupovina nexusa ili drugih high end mobitela
su neprihvatljiva
isto kao i ova nokia, ovo mi srmdi na novi s40 za ashe
a tko je provalio da ce bit na androidu, zatrolao je posteno
dogodi se da se neka aplikacija zblesira ali system ne trza niti tada... pridrzim back tipku, killnem app i sve je uredu, nikakve opskurne poruke i sl. :) a zapravo tu se radi samo o par appova koji ocito nisu bili dobro napisani, imale bug...
pred koji dan sam se iznenadio kad sam vidio 2 tjedna bez reboota, nije li to uredu ? :P
na prijasnjem androidu... 1gb rama i dc a9 imao sam trzaje prilikom masivnog multitaskinga... 5-6 aplikacija, brzo medjusobno prebacivanje... najveci problem su predstavljale nadogradnje... ako si koristio mobitel a app se poceo samostalno nadogradjivati znalo je trzati...
Nadaj se. To sve zavisi od proizvodjaca i kako ce zastititi uredjaj. Zasto se onda ni na jedan WP mobitel ne prebaci Android? Na neke Symbian mobitele je moglo. Pa i na neke WM (HTC HD2). Ako Nokija(MS) ne bude zeljela da se moze rootat, onda ni nece moci.
I ne trza?
* * *
Care da ti iskreno kažem muka mi je od toga 'ali to će se popraviti u 4.4.0.0.0.1 verziji androida'. Svi će nešto bajno kao postati sve će nešto kao odjsnom postati 'sjedi 5'. I šta sada ja trebam da umjesto 600kn dodam još jednu 0 na taj iznos da kupim telefon kao opravdanje, da tih 600 * 1*10^1 me koštalo, da kažem kako je konačno taj Android u ok.
svaki mob trza, kao i svaki kompjuter
* * *
na androidu ponajvise, pogotovo kad se uzme u obzir cista snaga i ram
i s vremenom je sve gore
a rjesenja custom rom-ova ili kupovina nexusa ili drugih high end mobitela
su neprihvatljiva
* * *
Moj BalckBerrry 9900 Bold Touch ne trza, taj ima neki svoj Interni OS nadograđen na verziju 7.2 ako se ne varam, ARM sad baš i ne znam što misliš pod 'trzanjem', otvaranje i zatvarenje aplikacija je instantno, a ako recimo imam poruke (njih 300 u jednoj konverzaciji) i ako brzo povučem prstom da listam tu nema problema. Telefon još nije Debrandiran tako da ne koristim ni youtube ni internet, 720p filmove koje sam stavio idu bez ikakvih problema, čisto da proban, naravno tko će gledati film na onom 2,8" ekranu. Telefon ko telefon, strašljiv, svaku noć pričam najmanje između 2-3 sata, bateriju punim svaki 2-gi ili 3-ći dan i to sa nekim Samsung punjačem (tako sam ga dobio) baterija je puna za 20-tak minuta. Što se tiče samog telegona kao telefoniranja ili slanje sms poruka (u ovom drugom imam nekih zamjerkih) ono telfon izmišljen za moje potrebe.
A što se tiče drugog dijela da rješenja custom romova i kupovinu high end modela nisu rješenja u svakom slučaju se slažem.
* * *
Malo me zbunjuje ta tvoja rečenica, kažeš da 'nikada nemaš slobodno manje od 300-400MB rama" ili želiš reći "nikada nemaš slobodno više od 300-400MB rama", ako sam skontao na ovaj drugi način ja se tog Androida fakat bojim, jer moja PC računar sa X86 arrhitekturom od 2 GB RAM-a znao je imati i po 1,2 GB slobodno.
Dakle da svima odgovrim, ne pripadam niti jednom taboru, moj sledeći telefon (vjerojatno do APrila mjeseca) je Xperia Z Ultra pogonjen Andoridom, ali se stvarno plašim tog ekosistema.
Uređeno: Evo svježih vijesti sa GSM Arene oko Nokie X: http://www.gsmarena.com/nokia_x_specs_include_a_dualcore_processor_and_4_display-news-7680.php
... WP je brz, ne trza ko Android koji je na 512 RAM-a bogec bistrički, WP je pregledan i nije podložan mallware-u ko Android koji je meka za svakojaku malicioznu gamad ...
Eh, što ti je ironija; u svijetu računala su Windowsi sinonim za "nesiguran" OS, tj. onaj koji najvše napada razna"gamad", a Linux se smatra, takoreći, "čistom" oazom.. Sad u Smartphone svijetu imamo obrnutu situaciju, Android je na tapeti (iako je baziran na Linuxu), a WP je "neukaljan".. 
Koji zaključak izvuči iz toga? Da li je razlog jednostavno pripisati tome što je Android rasprostranjeniji mobilni OS (da ne kažem popularniji), a WP je još neisplativ za takve "rabote" ili je nešto drugo u pitanju?
U svakom slučaju ironija ovog što sam gore citirao mi je izmamila smješak na lice.. 
Eh, što ti je ironija; u svijetu računala su Windowsi sinonim za "nesiguran" OS, tj. onaj koji najvše napada razna"gamad", a Linux se smatra, takoreći, "čistom" oazom.. Sad u Smartphone svijetu imamo obrnutu situaciju, Android je na tapeti (iako je baziran na Linuxu), a WP je "neukaljan".. 
Koji zaključak izvuči iz toga? Da li je razlog jednostavno pripisati tome što je Android rasprostranjeniji mobilni OS (da ne kažem popularniji), a WP je još neisplativ za takve "rabote" ili je nešto drugo u pitanju?
U svakom slučaju ironija ovog što sam gore citirao mi je izmamila smješak na lice.. 
Da. Prije par godina odrzano je zanimljivo testiranje/natjecanje u kojem je zadatak bio sa udaljenog racunala preuzeti administratorske ovlasti nad racunalima na kojima je bio instaliran iskljucivo OS. Uglavnom Je prvi padao Linux, zatim OSX a Windowsi su bili najtezi za probiti.