''Na evropskim tržištima...''?!
A moze se i tak rec jooj,pricao sam sa frendvim starim i drago je mom frendu stari i pitao sam zas je napisao ev a ne eu onda je reko da se moze tak rec.
"With the ability to scale in speed from 600MHz to greater than 1GHz, the Cortex-A8 processor can meet the requirements for power-optimized mobile devices needing operation in less than 300mW; and performance-optimized consumer applications requiring 2000 Dhrystone MIPS"
Sve u svemu nije loš, malo debelo izgleda, i mogli su još trun veći ekran stavit i HD rezoluciju. Pa omnia II ima veći ekran.
Da su stavili TEGRU barem.
a pćodrđava Adobe Flash 9.4. lol 
Sve mi se sviđa samo neznam zašto nestavljaju mali više megapiksela. Iako su nokijinih 5 mega s Carl Zeiss lećom puno bolje od ostalih mobača s istom megapikselažom ali nekih 8 mega bi bolje zvučalo za najači nokijin smartić
Mob izgleda kao 'avion'...samo vjerovatno ima pola kile...
A moze se i tak rec jooj,pricao sam sa frendvim starim i drago je mom frendu stari i pitao sam zas je napisao ev a ne eu onda je reko da se moze tak recne moze,
ne moze, u Hrvatskoj zivimo
Cijena oko 500 eura ..u hrvatskoj 7000 + porez...
Sve mi se sviđa samo neznam zašto nestavljaju mali više megapiksela. Iako su nokijinih 5 mega s Carl Zeiss lećom puno bolje od ostalih mobača s istom megapikselažom ali nekih 8 mega bi bolje zvučalo za najači nokijin smartić
kaj ce ti to? ko da ces ikad napravit kakvu kvalitetnu sliku na mobu... 3,2 , 5, 8 mpx, sve je to isto... marketing opet radi svoje
Imao sam N770 Internet Tablet i mislim da je Nokia napravila najvecu gresku sa tom uredom. N770 je bio super masina, sa Maemo OS, WiFi, BT, USB, mnostvo aplikacija, Touch Screen. Najveci problem: Nema GSM. Mislim da je imalo i prostora u uredu za SIM karticu, ali Nokia je propustila sansu da bude vodeca na Smartphone pazaru. Imali su ured koji je mogao biti smartphone, mnogo pre drugih. Tek sad popravljaju gresku sa N900.
kaj ce ti to? ko da ces ikad napravit kakvu kvalitetnu sliku na mobu... 3,2 , 5, 8 mpx, sve je to isto... marketing opet radi svoje
NE! Sve to nije isto razlika u kvaliteti je OGROMNA!! Ako nisi neki profesionalac ova kamera što ju nude nokijini smart telefoni ti je sasvim dovoljna i slike i video zapis je odličan. Imam n95 8gb i znam o čemu pričam. Ali ipak mislim da su trebali upiknut još malo bolju kameru jer ljudi padaju na te fore. Ali ipak nije vse u kameri.......
prema gizmodu, 256 MB RAM-a..
http://gizmodo.com/5346818/nokia-n900-maemo-is-a-phone-makes-the-n97-look-silly
256 ram-a + 768mb virtalne memorije... tak barem kazu... :)
Nije lose, nije lose...
Nije lose, nije lose...
Nije loše,totalno se slažem al bit će tu (pre)paprena cijena.
Suvre, oprosti, ali neznas o cemu govoris.
Kakav profesionalac sa mobitelom kao foticem? Kojem amateru je dovoljan fotić sa mobitela? Gdje je optički zoom, široki kut, gdje je kvalitetno osvjetljenje senzora? Ili npr. dobar macro? Sve su to stvari koje ljudi mogu cijeniti i u amaterskim foticima, kao sto je npr Lumix TZ7.
Što vise MP, to je veca mogucnost da će ti šum uništiti sliku u najvecem broju slucajeva. Po meni, sa trenutnom tehnologijom, 12MP ima smisla samo na senzorima DSLR veličine, 8MP je za Point and Shoot fotice srednje klase, 5 MP je za jeftine fotice, a tih 3MP je savrseno za telefone sa nikakvom optikom.
Ovakav senzor na Nokiji po mom mišljenju znači da će slika slikana u ne-idealnim uvjetima osvjetljenja (što je tipično valjda 60% vremena korištenja) češće dobro ispasti na 3MP nego na 5MP ili na 8MP.
No naravno, možda je Nokija zeznula neku drugu komponentu pa je kamera lošija nego neka njihova od 8MP ili neka sa više MP od drugog proizvođača.
Ukoliko je Nokija dobro iskoristila prednost koju manje MP po centimetru kvadratnom senzora teoretski pruža, onda će slike biti kvalitetnije od fotića koji imaju senzor iste veličine a više MP.
Tako je... ko da je bitno koliko ti fotic ima MPix ako ima senzor velicine zrne rize... Da ne spominjem "trikove" kao softversko povecavanje slike i slicno. Ako zelis iole pristojnu fotku (pa cak i pri normalnom osvjetljenju, da ne spominjem lose svjetlosne uvjete) uzet ces point & shoot fotic, a ne mobitel. Ne govorim o profi shootingu (jer tu samo full frame ulazi u obzir) vec o obiteljskim fotkama i slicno...
to sve sam i ja rekao u par crta, u potpunosti se slazem s vama... ljudi su naivni i nasjedaju na silne megapiksele kod kupovine mobitela i fotoaparata, a ono sto odreduje kvalitetu slika je optika. amen
eh, da i ja imam 3 zvjezdice ko vas dvojica, mozda bi i mene netko ozbiljno shvacao :P
Zvjezdice nemaju veze sa icim... kad netko bez zvjezdice kaze nesto pametno, njega se uzima u obzir... a kad ljudi imaju 25 zvjezdica i neargumentirano kenjaju... pa tko bi ih normalan uzimao u obzir!
FM odašiljač
Što će mu dovraga FM odašiljač? Za napraviti svoju malu radio postaju? :)
Vjerojatno se misli na radio prijamnik.
Pa zato da bi, recimo, u autu mogao slušat muziku koju puštaš sa telefona. Dosta uređaja iz N-serije ima tu mogućnost (npr. N85)
pozz
mah, dolazi sony ericsson xperia x2, to ce bit super
Ma kakva Xperia X2. Ne znam koliko si upucen, ali mobiteli se ne razlikuju samo po kameri i broju megapiksela. Nokia N900 ima bolji operativni sustav. I publika na koju ona cilja, trenutno nema konkurencije.
iPhone i Omnia HD tu nemaju sto traziti, to su mobiteli namijenjeni zabavi i djeci. N900 ima namjenu pokriti opseg kod poslovnih ljudi i tech geekova.
Jedva čekam da vidim kako će novi Maemo uspijeti na tržištu. Izgleda jako lijepo i profesionalno, a za razliku od Androida netreba ga jailbrakeati za root pristup. Nadam se samo da će ga sad, kad ima mogućnost telefoniranja, Nokia progurati u malo više uređaja...
To sa time dali ga treba ili ne treba jailbreakati ćemo tek vidjet.
Bojim se da će bit nešto sporiji od iPhone-a a možda i androida, no nadam se da neće.
Ipak je to pravi mali linux sa Xima i svim manama i vrlinama, no da se to sredit ako se hoće, to je još SGI davnih dana jako dobro pokazao sa svojom implementacijom X-a.
Ma kakva Xperia X2. Ne znam koliko si upucen, ali mobiteli se ne razlikuju samo po kameri i broju megapiksela. Nokia N900 ima bolji operativni sustav. I publika na koju ona cilja, trenutno nema konkurencije.
iPhone i Omnia HD tu nemaju sto traziti, to su mobiteli namijenjeni zabavi i djeci. N900 ima namjenu pokriti opseg kod poslovnih ljudi i tech geekova.
Slazem se, a i ponosni sam vlasnik vise nokia, medu ostalim i internet tableta N810 koji je bio super za surfanje,(pomalo spor) gledanje filmova itd..no zelim reci da maemo 4 koji on koristi i nije neka ludnica, nema nekih applikacija koje mozes dobit za simbyan telefone, no mozda ce za maemo 5 (n900) bit bolja podrska.Tablet sam prodao jer sam kupio N97 pa mi ne trebaju dva touch uredaja...sve u svemu maemo 5 i n900 super izgledaju, no dobro mi je izgledao i n810 pa mi je bio nedovoljno dobar( no ipak n900 je sada i mobitel, sto n810 nije).
Nokia N900 dostupna je za predbilježbe u Italiji, cijena 599EUR,
http://shop.nokia.it/nokia-it/product.aspx?sku=6957164
Već ga čekam... Mjesec dana ga čekam... Konačno je izašao...
Sada, samo da dođe u Hrvatsku i moj je...
kakva xperia??? ja licno imam SE,ali on sada trenutno ne moze ni malo da parira vodecim proizvodjacima mobitela....
ova nokijica je extra,mada ja cu jos malo sacekati dok vidim kako ce se stvari odvijati...
evo uskoro stize u mobis electronic
http://www.mobis.hr/MobilePhoneDetails/19575/lang/HR/Nokia-N900.wshtml