Nema ni 30 godina, ali ima developerski studio koj

poruka: 17
|
čitano: 2.918
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Nema ni 30 godina, ali ima developerski studio koj".
17 godina
neaktivan

Početna plaća od 7000 kuna za developera u jednoj tako uspješnoj firmi mi se čini prilično sićušna (za bolje novce ljudi pišu puno nezahtjevnije poslovne aplikacije), ali radno mjesto u Nanobitu može biti dobra preporuka za nekog tko želi otići van. No zato očekujem da vlasnik jednog dana kad mu dosadi ovaj biznis zalijepi pršut na čelo i ode u politiku.

10 3 hvala 0
17 godina
neaktivan

Svaka čast na uspjehu, međutim kada vidim kakve igre rade diže mi se želudac.

http://www.nanobit.co/our-work/games

7 0 hvala 2
10 godina
Re: Nema ni 30 godina, ali ima developerski studio
Zdenko, smijemo znati koliko ti placas svoje junior dev. u HR?
18 godina

Svaka cast , odlcan gost, bravo 5RITz sjedi 5 

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Katastrofa, ove igre su uzletni tečaj za priglupe sponze. :/

Moj PC  
5 1 hvala 3
16 godina
Zdenko kaže...

Početna plaća od 7000 kuna za developera u jednoj tako uspješnoj firmi mi se čini prilično sićušna (za bolje novce ljudi pišu puno nezahtjevnije poslovne aplikacije), ali radno mjesto u Nanobitu može biti dobra preporuka za nekog tko želi otići van. No zato očekujem da vlasnik jednog dana kad mu dosadi ovaj biznis zalijepi pršut na čelo i ode u politiku.

Da si odgledao cijeli video ili slušao sa pažnjom skužio bi da je to plaća za nekoga tko nema iskustva, znači intern/junior, a za seniore plaće idu sve do 17,000kn.

Baš me zanima u kojoj to još tvrtci kod nas netko bez iskustva dobije plaću veću od 7,000kn.

Red tuge, red bijesa
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.4.2017 21:03 (Ferritin).
15 godina

on sa tim "glupim" igrama vrti pare...

Alienware m17x R4,7970m,32gb ram,1x256gb ssd,2x500gb ssd
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.4.2017 21:44 (Robert_84).
Moj PC  
3 0 hvala 0
18 godina
NecroKnight kaže...

Damok kaže...

vjerojatno, al vjerojatno bi ti drukcije pricao da ti te igre donose pristojnu zaradu. 

ne znam koji je uopce smisao vasih komentara

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
11 godina
protjeran
nixass kaže...
NecroKnight kaže...

Damok kaže...

vjerojatno, al vjerojatno bi ti drukcije pricao da ti te igre donose pristojnu zaradu. 

ne znam koji je uopce smisao vasih komentara

Ne prodajemo se za par somica kuna/eura moralno diskutabilnim uspjesnim poduzetnicima.

16 godina

Meni se samo čini da vi imate nekakve hejterske predispozicije za sve što nije visokobudžetni AAA naslov i da sve ostalo nije vrijedno spomena jer vi te igre ne igrate. Dok u stvarnosti ove "igrice" za mobitele okreću ogromne pare kod Casual gamera koji su upravo target Nanobitu i gdje se vidi da su uspješni.

Ne razumijem vaše nerazumijevanje. To je kao da kažete da bi svi proizvođači auta trebali proizvoditi isključivo skupe sportske aute tipa ferrari i bougati, dok su Smartovi i ostali drugačiji auti sumnjivog morala i niske kvalitete koji nemaju svoju namjenu u društvu.

Red tuge, red bijesa
Moj PC  
1 3 hvala 0
9 godina
protjeran
Ferritin kaže...

Meni se samo čini da vi imate nekakve hejterske predispozicije za sve što nije visokobudžetni AAA naslov i da sve ostalo nije vrijedno spomena jer vi te igre ne igrate. Dok u stvarnosti ove "igrice" za mobitele okreću ogromne pare kod Casual gamera koji su upravo target Nanobitu i gdje se vidi da su uspješni.

Ne razumijem vaše nerazumijevanje. To je kao da kažete da bi svi proizvođači auta trebali proizvoditi isključivo skupe sportske aute tipa ferrari i bougati, dok su Smartovi i ostali drugačiji auti sumnjivog morala i niske kvalitete koji nemaju svoju namjenu u društvu.

Pa imas Pokemon Go, Clash of Clans, Bejeweled sve veliki naslovi sto se tice zarade (freemium) i ok igre. Onda imas ove nanobitove "igre", da li dao svojoj djeci da igraju to?

14 godina
neaktivan
O_O_O kaže...

Pa imas Pokemon Go, Clash of Clans, Bejeweled sve veliki naslovi sto se tice zarade (freemium) i ok igre. Onda imas ove nanobitove "igre", da li dao svojoj djeci da igraju to?

da li si Ti gledao video pa čuo informaciju da njegova i ićija dijeca nisu ni ciljani target nanobita već žene od 25 - 44 godina starosti

17 godina
neaktivan
Ferritin kaže...
Zdenko kaže...

Da si odgledao cijeli video ili slušao sa pažnjom skužio bi da je to plaća za nekoga tko nema iskustva, znači intern/junior, a za seniore plaće idu sve do 17,000kn.

Baš me zanima u kojoj to još tvrtci kod nas netko bez iskustva dobije plaću veću od 7,000kn.

Dobro a koji ti dio u "početna plaća" u mom postu nije bio jasan? Pretpostavljam da nema puno tvrtki u Hrvatskoj koje plaćaju developere početnike više od 7000 kn mjesečno, ali isto tako nema ni puno tvrtki koje zarađuju cca 500.000 kuna godišnje po djelatniku.

Što se tiče pitanja koliko plaćam svoje developere, ne plaćam ih ja, ali radim u državnoj tvrtki u kojoj je developer bez iskustva dovoljno dobro plaćen da mu ne pada na pamet otići kod privatnika gdje će imati malo veću plaću ali će često morati raditi od jutra do sutra uključujući i vikende. Priča je drukčija kod developera s iskustvom, no njihove plaće nisam ni komentirao.

Volio bih znati kolike su plaće i prihodi u Croteamu, koji je referentna tvrtka u Hrvatskoj što se izrade igara tiče.

15 godina

pola komentara na nasim "HR" forumima je puno zlobe i dolazi od jako isfrustriranih ljudi.

citao sam kojekakve glupe komentare o Rimcu i njima slicnima... kao sad i ovdje

steta. zato isti ljudi stalno biraju iste ljude da vladaju, jer nisu nista bolji od njih, a ovakvi kao ja moraju otici van trbuhom za kruhom.

Decko ima software tvrtku, zaraduje sa njom i daje place.

Da je takvih vise bilo bi nam puno bolje. uglavnom kapa do poda...

Stari mi isto ima tvrtku, i znam koliko treba radit da bi nekome dao placu....

no mi nismo ni navikli citat pozitivne vijesti o nasim poduzetnicima.... il su duzni porez, il nekoga ubiju gliserom... 

Bug je za mene mjesto okupljanja ozbiljnih ljudi. Nadam se da ce tako i ostati.

Alienware m17x R4,7970m,32gb ram,1x256gb ssd,2x500gb ssd
12 godina
neaktivan
@zdenko

"..ali radim u državnoj tvrtki.."

a posao si dobio putem natjecaja ili klasicnog uhljebljivanja?

0 0 hvala 0
16 godina
Robert_84 kaže...
...

Bug je za mene mjesto okupljanja ozbiljnih ljudi. Nadam se da ce tako i ostati...

Klasa optimista! :)
Kao i svi drugi forumi nađe se i ovdje svačega, možda je prosjek malo bolji...

S obzirom na ciljano tržište igre su im sasvim solidne, nadam se da će jednog dana napraviti iskorak i u nešto što bi moglo zanimati i mušku populaciju ;).

Plaće ne bih previše komentirao, ako su redovite i radna okolina ugodna - prema meni sasvim ok.

16 godina
neaktivan
Zdenko kaže...

... radim u državnoj tvrtki u kojoj je developer bez iskustva dovoljno dobro plaćen da mu ne pada na pamet otići kod privatnika ...

Tipično razmišljanje jednog hrvatskog uhljeba....

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice