NEC za profesionalce

poruka: 21
|
čitano: 5.562
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "NEC za profesionalce".
17 godina
neaktivan
NEC za profesionalce
Jedva čekam viditi jel i ovaj ima problema sa zutilom i flekama kao iMac27 i Dellovi 27 monitori.
A.

0 0 hvala 0
17 godina
NEC za profesionalce

S NEC-ove stranice

PA241W  $1,329.00

PA271W  $1,649.00

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: NEC za profesionalce
Ufff... ovaj bi dobro došao...
Svako kapitalističko divljanje mora biti kažnjeno.- Ulrike Meinhof
17 godina
artfull kaže...
Jedva čekam viditi jel i ovaj ima problema sa zutilom i flekama kao iMac27 i Dellovi 27 monitori.

NEC ima alate za ukloniti takve defekte. Colorcomp, uniformaty, luminance.

Inače kupio sam nedavno nec LCD2490wuix2 i moram reči da ima najbolju sliku svih monitora koje sam vidio. Nema debeli premaz ko hp-ovi ili dellovi monitori. A najviše me oduševilo hardverska kalibracija. Istinita je ona koliko para toliko muzike.

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.5.2010 15:17 (PICART).
17 godina
neaktivan
NEC za profesionalce

Joj, a tek onaj NEC 20 SpectraV Referenz ... mmmmm.... cijena sitnica, 5k usd :)

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
PICART kaže...
artfull kaže...

Inače kupio sam nedavno nec LCD2490wuix2 i moram reči da ima najbolju sliku svih monitora koje sam vidio. Nema debeli premaz ko hp-ovi ili dellovi monitori. A najviše me oduševilo hardverska kalibracija. Istinita je ona koliko para toliko muzike.

Misliš da je to žutilo sw problem ili da mogu natjerati ekran da u tom dijelu ( gradient ) promijeni toplinu boje ... nisam siguran, al bilo bi dobro jer bi onda i drugi mogli nekim sw om srediti monitore. 

Btw jel zna netko jel to ista matrica u Necu kao i u Dellu i u iMacu?

A.
17 godina
neaktivan

LOL, ne, nije ista matrica. Matrica u NEC-u košta kao cijeli iMac.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

LOL, ne, nije ista matrica. Matrica u NEC-u košta kao cijeli iMac.

imaš neki link? lako za to koliko košta monitor, imao sam ja radiusove monitore koji su koštali ko manje auto iako su dijelili CRT sa nekim daleko jeftinijim sonijima.

edit: da i-IPS 10 bitni ... drugi je panel, valjda ... ne mogu nigdje naći proizvođača. 

A.
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.5.2010 17:07 (artfull).
17 godina
neaktivan
NEC za profesionalce

zapravo sasvim je moguće da su to isti paneli ...

http://www.tftcentral.co.uk/articles/panel_parts.htm

koliko vidim samo LG radi 10 bitni 27 IPS ... naravno možd atablica nije potpuna i ovo je neki novi model, al nekako sumnjam.

A.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
NEC za profesionalce

NEC PA series replaces the 90 series professional displays.

• p-IPS
  • 10bit panel with 14 bit "3D LUT". Promises over a billion colors
  • DisplayPort with 10bit output
  • sRGB, aRGB capable.
  • 16:10 and 16:9
  • Picture in Picture
  • Slimmer frame / Smaller packaging.
  • Green

The PA Series consists of:

PA231W a 23inch (1920x1080) 16:9 display with e-IPS technology
PA241W a 24inch (1920x1200) 16:10 display with p-IPS technology
PA271W a 27inch (2560x1440) 16:9 display with p-IPS tehcnology
PA301W a 30inch (2560x1600) 16:10 display with p-IPS technology

dasHHa
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
artfull kaže...

zapravo sasvim je moguće da su to isti paneli ...

http://www.tftcentral.co.uk/articles/panel_parts.htm

koliko vidim samo LG radi 10 bitni 27 IPS ... naravno možd atablica nije potpuna i ovo je neki novi model, al nekako sumnjam.

Pa NEC usko suradjuje s LG-om pi pitanju IPS 'panela'...

To jos od vremena ovog mog prahistorijskog monitora Izlanuo se.

17 godina
neaktivan
NEC za profesionalce

Ovdje je rijec o naprednijoj generaciji IPS(P-IPS ili IPS-Pro) panela koju karakterizira povecani kontrast za 30-40% u odnosu na AS-IPS i 150% u odnosu na S-IPS panele

http://www.ips-alpha.co.jp/en/technology/ips.html

dasHHa
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
NEC za profesionalce
dakle radi se o istom lg panelu?
A.

0 0 hvala 0
17 godina
artfull kaže...
PICART kaže...
artfull kaže...

Misliš da je to žutilo sw problem ili da mogu natjerati ekran da u tom dijelu ( gradient ) promijeni toplinu boje ... nisam siguran, al bilo bi dobro jer bi onda i drugi mogli nekim sw om srediti monitore. 

Btw jel zna netko jel to ista matrica u Necu kao i u Dellu i u iMacu?

Nije softverski, već su postavke na monitoru (kroz meni). Ne mjenjaju se postavke grafičke kartice ili nešto slično. Kod mjenjanja "uniformosti" ekrana mjenja se pozadinsko osvjetljenje na uštrb smanjenja brightnesa. No pošto je brightness ionako prejak da ti prži oči ne smatra se nedostatkom.

Colorcomp izjednačava boje kroz cijeli ekran. Eh kada bi to svi imali žutilo ne bi bio problem, bar ne u tolikoj mjeri. Doduše ja na svom Nec-u nisam primjetio nikakvo žutilo i sl.

Još što mi se sviđa kod neca je "zero failure pixel policy". defektni pixeli nisu dobrodošli.

17 godina
PICART kaže...

Još što mi se sviđa kod neca je "zero failure pixel policy". defektni pixeli nisu dobrodošli.

Odakle ti to?

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
17 godina

Tolerancija na mrtve pixele je po standardu ISO 9241-307 (pixel failure class I) - to su mi odgovorili uvoznici za hrvatsku (hfc grupa), a oni mi i servisiraju monitor. PDF katalog koji sam dobio od njih. A isto to sam dobio i u kutiji monitora.

Na službenim stranicama pod specifikacijama monitora se može pronaći isto:":::Safety and Ergonomics::: C-tick; CCC; CE; EPEAT Silver™; ERP; FCC Class B; GEEA/Energy Label; ISO 9241-307 (pixel failure class I); MPR II/ MPR III; PCBC/B-mark; PCT/Gost; PSB; RoHS ; TCO 03; TÜV Ergonomics; TÜV GS; UL/C-UL or CSA".

Doduše u trgovini u kojoj sam kupio monitor su mi smuljali i rekli da je tolerancija 6 mrtvih pixela i poslali mi neku tablicu koju su skinuli sa jednog foruma gdje je neki lik stavio to na net (totalno neprofesionalno od njih). Išao sam iz fore provjeriti. Tako da se informirajte prije nego kupujete koja su vam prava, jer naši trgovci vole varat (ili se jednostavno ne žele informirati).

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.5.2010 14:26 (PICART).
17 godina
NEC za profesionalce

Pitam zato što ta garancija ne mora vrijediti u svim zemljama. Npr, u Europi je 0 pixela, na Balkanu 6 piksela - nešto kao kod Samsunga.

Hvala na slikama, ali je ne vidim ništa na njima :) Jel možeš staviti veće slike ili nešto?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

sorry nisam skužio da ih je toliko kompresirao.

Updatao sam post, imaš link za skinuti pdf koji su mi poslali iz hfc grupe.

Ja sam mislio da je Balkan u Europi :D

Ako uvoznici tj ovlašteni serviser vele da je 0 pixela onda mora definitivno biti.

Btw ovo su mi poslali kada sam pitao trgovca kolika je tolerancija. No to vrijedi za drugu klasu monitora.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.5.2010 14:27 (PICART).
17 godina
PICART kaže...

Da je, sad bi slali par milijardi kuna Grčkoj.

PICART kaže...
Ako uvoznici tj ovlašteni serviser vele da je 0 pixela onda mora definitivno biti.

Trebalo bi, ali uvijek se mogu praviti glupi - osim ako na garantnom listu ne piše isto to.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.5.2010 15:27 (Elles D.).
17 godina
Elles D. kaže...
PICART kaže...

Da je, sad bi slali par milijardi kuna Grčkoj.

PICART kaže...

Trebalo bi, ali uvijek se mogu praviti glupi - osim ako na garantnom listu ne piše isto to.

Na garantnom listu se ne spominju pixeli u nijednom obliku. Znači ono što piše u orginal specifikacijama proizvoda stoji. Pa i sami su mi potvrdili koja je tolerancija.

Inače su jako uslužni i imam jako dobra iskustva s njima. Nasreću nemam mrtvi pixel nigdje tako da sam do sljedećeg monitora miran.

17 godina
PICART kaže...

Tolerancija na mrtve pixele je po standardu ISO 9241-307 (pixel failure class I) - to su mi odgovorili uvoznici za hrvatsku (hfc grupa), a oni mi i servisiraju monitor. PDF katalog koji sam dobio od njih. A isto to sam dobio i u kutiji monitora.

Na službenim stranicama pod specifikacijama monitora se može pronaći isto:":::Safety and Ergonomics::: C-tick; CCC; CE; EPEAT Silver™; ERP; FCC Class B; GEEA/Energy Label; ISO 9241-307 (pixel failure class I);

Kad već inzistiraš, baš i nije "zero failure pixel policy" :)

ISO-9241-302, 303, 305, 307:2008 pixel defects
Of particular interest to the lay computer user are the definitions of flat-panel TV and monitor pixel defects provided in the ISO-9241-3xx series of standards (which obsoletes ISO 13406-2). These identify three classes for measuring pixel defects in flat panel monitors:
    * Class 1 panels permit any or all of the following:
          o 1 full bright (“stuck on white”) pixel
          o 1 full dark (“stuck off”) pixel
          o 2 single or double bright or dark sub-pixels
          o 3 to 5 “stuck on” or “stuck off” sub-pixels (depending on the number of each)

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.5.2010 22:57 (Elles D.).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice