Svaka im čast da se drugi bar ugledaju na LG
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
još nisam imao problema s mrtvim pikselima,ali ova lg-ova akcija je jako pohvalna,i tako treba biti ako ti se uređaj pokvari u garantnom roku odmah zamjena ,a ne pošalju ti uređaj na servis,pa ćekaš mjesec dana ,i stalno se pitaš kakve su ti djelove ugradili unutra,meni je jednom prijatelj kupio laptop u americi pao mu je na pod ,razbio se ekran i odmah je automatski dobio drugi bez ikakvog pitanja,a kod nas moraš trgovca uvjeravati da ti je proizvod neispravan i da si se držao svih pravila,pitaju te da nisi mjenjao kakve postavke i sl...
Vidi ironije... moj LG ima jedan mrtav pixel :)
Ala su se isprsili - 3 dana...
Pa tako sam i do sada mijenjao, ako sam ga vidio i to u 14 dana. Doduse, sa skupljim markama...
Philips odavno daje garanciju 3 godine na mrtve piksele. Imam ga vec 2 godine i nikakvih problema nisam imao ni sa zaglavljenim, a kamoli mrtvim pikselima.
Philips odavno daje garanciju 3 godine na mrtve piksele. Imam ga vec 2 godine i nikakvih problema nisam imao ni sa zaglavljenim, a kamoli mrtvim pikselima.
Samo na odredjene modele je svojevremeno postojala ta garancija.
Nisam siguran daje li Philips vise to.
nadam se da su sa ovim upoznati svi trgovci.
ne sumnjam da će kod manjih zakurčić-trade d.d.
trgovaca biti obješenih vilica do poda kada čovjek vrati monitor.
ja sam mislio da toga više nema...tako su rekli u Bugu kod testa monitora
koliko se ja sjecam kad su tek pocinjali dolaziti lcd-ovi pricalo se da ce proizvodjaci tolerirati mrtve i zaglavljene piksele samo u pocetku dok se tehnologija proizvodnje lcd-ova ne usavrsi a evo jos i danas ako imas 1 ili vise mrtvih il zaglavljenih piksela ovisno o velicini monitora garancija se ne priznaje
kaj se tiče win licenci mislim da se tu više mislim na cal-ove a ne na stvarne licence a njihova cijena je oko 250kn
nadam se da su sa ovim upoznati svi trgovci.
ne sumnjam da će kod manjih zakurčić-trade d.d.
trgovaca biti obješenih vilica do poda kada čovjek vrati monitor.
:) ili :(
... jesi čuo za 'sveto trojstvo' ili trodiobu vlasti?
-e, pa isti recept naši (naravno jer su naši) trgovci vrlo uspješno primjenjuju.
recept:
-čovac, donosi TV trgovcu (zapuhan, ljut...) i kaže 'oču novi TV!'
-trgovac, onako 'ljubazno'... da? -'morate u ovlašteni servis... -tu vam piše' btw. trgovac nije ovlašten niti kvalificiran preuzeti reklamaciju za teh. robu, to može samo ovlašteni serviser. Tako trgovac lijepo objasni 'čovcu', onako 'prijateljski' da je bolje (brže) da on sam odnese TV na servis, jer trgovina nema nikakve veze s garancijom, i dok to preko njih... bla-bla... (čovac povjeruje.)
-nakon pola sata, ... i još toliko za traženje parkinga (pa jedna ljuta, s nogu dok ide na wc..) .. -i eto našeg junaka (čovac) u servisu.
-naravno, ljut, odlučan, sve zna i sad je na pravom mjestu, povikne par puta (hrabreći se) 'nebu mene niko je....' ... -o, kako se vara. :))
-serviser, manje ljubazno, jer je u svom prostoru (i drži francuski ključ) pita kaj je gospon, -ne dela? -e, to vam je kinesko smeće....
-naravno, čovac 'oče TV'. No, nije serviser crveni križ, ...''kaj je vama, pa nemam ja TV na lageru'', ja ga zaprimim servisiram i za 45 dana je sve (možda) poporavljeno.
-Tad se u priču (ili svađu) dodaje distirbuter, koji po zakonu mora osigurati garanciju, servis itd... -ali (čovac već pomalo shvaća..) kod servisera neće dobit TV, možda da je manji, bar bi ga razbio... -možda da se vrati trgovcu?...
-da skratim, HR, je donjela zakon o zaštiti potrošača, usklađen s EU... ali (naravno) primjena je odgođena do ulaska u EU, nekim aktom.. Tako da onaj čovac, ili mora biti jači od trgovca i servisera (distirbutera nemože dohvatitit), ali tako rizikuje zatvor.
-ili mora nekako nagovoriti servisera, da nazove distirbutera, koji nazove trgovca i kaže da će serviser dati potvrdu da je zaprimljen NOVI TV neispravan, te da mu da drugi u zamijenu... i happy end.
-to je skraćena verzija, a happy end je dodan iz stilskih potreba. (u RL se dešava rijetko).
-podpitanje za LG, tko kupcu daje drugi TV? Trgovac? (-povratak na početak priče o Hlapiću tj čovcu) :))
- To je vjerojatno samo u slučaju da je to LGov partner.
i, što je onda na kraju u pitanju?
monitori ili tv-i? ili i jedno i drugo?
a svi se malo previše pouzdaju u trgovce, a oni nemaju ništa sa zamjenama uređaja, niti su dužni po zozp (famozni zakon o zaštiti potrošača) to napraviti, osim ako proizvod nema neki izričiti nedostatak.
mrtve piksele većina proizvođača/dobavljača/davatelja jamstvenih uvjeta priznaje tek nakon određenog broja (najčešće 3 ili više mrtvih)
Kupio laptop u omraženom hgspot-u. Preko noći punio bateriju. Drugi dan ugledao crveni pixel. Vratio ga. Dobio drugi.
A ova vjest je glupa reklama.