Naplata Skypea preko 3G-a

poruka: 62
|
čitano: 11.272
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Naplata Skypea preko 3G-a".
16 godina

svi ovi programi što su dosad bili besplatni ili je njihovo korištenje bilo besplatno kad tad će se početi naplaćivati samo kad skupe dovoljno veliku bazu korisnika,taktika

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
Moj PC  
7 0 hvala 0
18 godina

Katastrofa,umjesto da idemo prema free/opensource software-u oni briju uvest naplatu.

Ma sramota.

Samo čekam naplatu IM poruka

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Naplata Skypea preko 3G-a
Exploder kaže...

Katastrofa,umjesto da idemo prema free/opensource software-u oni briju uvest naplatu.

Ma sramota.

Softver ce i dalje biti free koliko sam skuzio al ce se usluga naplacivati.

Npr. hosting web stranica na Linux serverima s Apache web serverom (sve open source)

se takoder naplacuje, zamisli.

Uostalom usluga koju nudi skype nije nista revolucionarno (mislim radi se o prenosenju glasa

i videa preko neta), ali zbog velike baze korisnika bi im ovo moglo i profunkcionirati.

S time nikad se ne zna mozda do tada postane popularna i neka druga usluga za internet

telefoniju koja bude besplatna.

P.S. sve vise mobilnih uredaja tako i tako podrzava WiFi preko kojega ne namjeravaju naplacivati.

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.6.2010 22:41 (drnde).
18 godina

to je što M$ radi od samog početka.

Vezano za temu, ionako Skype ne koristim na 3G mreži, tako da me...

0 0 hvala 0
18 godina
blackalbum kaže...

svi ovi programi što su dosad bili besplatni ili je njihovo korištenje bilo besplatno kad tad će se početi naplaćivati samo kad skupe dovoljno veliku bazu korisnika,taktika

i kad kapitalistički stroj poželi još "malo" profita očekuj naplatu..

moraju nekaj "novo" smislit ;)

kak bi inače dioničari bili zadovoljni?

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.6.2010 22:59 (nixass).
16 godina

Ma to su sve dubrad,prije je bilo "da nam je skupit dost ljudi i da budemo popularni" a sad "dajte idemo naplatit pa ko ih hebe bitno da pare skupimo" tak su poceli i s igrama,activision je odlicnu stvar napravio sa cod 2,4 a sad cod 6 da platim 200 kn 3 mape,yeah right.

I'm a weapon that fires Lyrical projectiles with no mercy I'm cold blooded like reptiles
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

hitno uvest u bios matičnih ploča, svako paljenje kompa 10 kuna.

pozdrav svima
Moj PC  
15 0 hvala 0
16 godina

što se čudite sto naplačuju sad kad su postali standard i kad su skupili dovoljno veliku bazu korisnika normalno je da će početi naplačivati,tipični kapitalisti koji misle samo na profit u životu ništa nije besplatno to sam dosada naučio,svi ti proizvodi što su kao free nebi bili beplatni da proizvođači od toga nemaju koristi

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
18 godina

Vjerojatno je takav deal bio uvjetovan inzistiranjem telecom igrača.

Međutim, prijelaz na integriranu uslugu je neminovan, ovo je samo prilika za neke druge da uskoče na mjesto Skype-a, a ima ih mali milijun.

Jednoga dana ćemo se plaćanja poziva po minuti, naplate idiotske "uspostave" poziva i drugog smeća teleoperatora sjećati s osmijehom, kao danas akcije Zvonko - telefonko: telefonski priključak za samo 700 ili 900 dem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

JB-ani iPhone može sa skypom na 3G i sa starim verzijama... naravno za punih 0 kn Smijeh

Ko drugom jamu kopa trećom šlajdra!
18 godina
Fake_Alert kaže...

Ma to su sve dubrad,prije je bilo "da nam je skupit dost ljudi i da budemo popularni" a sad "dajte idemo naplatit pa ko ih hebe bitno da pare skupimo" tak su poceli i s igrama,activision je odlicnu stvar napravio sa cod 2,4 a sad cod 6 da platim 200 kn 3 mape,yeah right.

Skype i jest revolucionaran, jer imaju stvarno vrhunsku kvalitetu audia/videa uz minimalan bandwidth. Njihove P2P mreza je jako kompleksna, njihova usluga vrhunska. Zasto ne naplatiti?

Samo telefoniranje preko skypa je jeftinije nego preko nasih telefonskih operatora. Sto se mene tice, nek naplacuju, zasluzili su.

I'm going woo woo
16 godina

Ovo nas ionako neće pogoditi...barem za sada.

Kakve cijene 3G-a su kod nas, da pričaš 10 min vjerojatno bi bankrotirao..

Dijelim časopis VIDI u PDF-u! (iz arhive, dakle svaki mjesec imam za prošli mjesec)

5 1 hvala 0
18 godina
neaktivan
ma cijene podataka su konacno postale prihvatljive kod nas.
evo recimo tele2 ti za 50 kn mj nudi 500 mb... s tim ima da se napricas.
skype ce kostati recimo 3 $ mj. to ti je nekih 70 kn mj i fakticki ne placas vise nista.
sad ces sa OS 4.0 imati mogucnost stalno biti spojen na skypu, i to je to. ljudi na androidu mislim da isto mogu stalno biti konektani,
i vise manje svaki mobilni OS koji drzi do sebe ce brzo ponuditi takvu mogucnost multitaskinga (da ne ubija bateriju naravno i sl).
ljudi su kod nas naucili ne placati nista sem hardvera sto se informatike tice. 15 kn mj za skoro pa beskonacne razgovore i nije neki problem brijem. operateri kod nas za istu uslugu prema samo jednom broju telefona naplacuju nekih 50 kn.
ovakav nacin komunikacije je svakako buducnost, i mobilni operateri ce svest svoju funkciju na pruzanju podatkovnih paketa. i to se trazi.
a sad ako se skype bude naplacivao, a netko bas ne zeli dati tih par dolara... ima toliko legalnih opcija da se oni premoste... konkretno na iPhonu instalirate nimbuzz ili fring, i koristite ih za skype pozive, za android postoje ja mislim isti ti programi, na symbianu fring isto radi, tako da ovo nije nikakav problem. skype ce probati neko vrijeme isfurati ovo naplacivanje, ali mislim da ce brzo shvatiti da postoji jednostavno previse lako dostupnih opcija (besplatne aplikacije dakle prisutne na appstoreu). u biti, oni to vec znaju, sad ce samo pogledati dali i korisnici to znaju. inertnost korisnika je najbolji nacin zarade.
ugl ovakva informacija za sve nas je dobrodosla vijest jer jos jednom potvrdjuje da vrijeme skupog telefoniranja dolazi kraju.
samo da se korisnici malo potrude, i da prestanu placati mobilnim kompanijama troskove koji se super lako mogu eliminirati, i posteni podatkovni paketi nece vise biti neka dodatna opcija, nego elementarna ponuda! drugacije se vise ne moze!
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

Nije uvijek problem cijena - nego i njena prilagođenost korisniku.

Ogledni primjer je cijena Windowsa - cca 120 USD.

U USA smijšna, nama dosta a u Vijetnamu :-)?

Tako i sa ovim i svim drugom novotarijama. No dobro valjda eto prosječna Štefica u Americi više sudjeluje u tehnološkom napretku od naše pa tako mora biti.

18 godina
SasaFrr kaže...

Nije uvijek problem cijena - nego i njena prilagođenost korisniku.

Ogledni primjer je cijena Windowsa - cca 120 USD.

U USA smijšna, nama dosta a u Vijetnamu :-)?

Tako i sa ovim i svim drugom novotarijama. No dobro valjda eto prosječna Štefica u Americi više sudjeluje u tehnološkom napretku od naše pa tako mora biti.

Non stop ista prica... non stop zugate o cijenama... ko da ce to ista promijenit... Tako je kako je i prihvati to!

I'm going woo woo
18 godina
kinsif kaže...
skype ce kostati recimo 3 $ mj. to ti je nekih 70 kn mj i fakticki ne placas vise nista.

Jesu li?

Nebrojeno puta do sada sam čuo kako su ljudi popušili preko 1500kn za taj jeftini Tele2 jer im nije mob bio spojen na Tele2 baznu stanicu već na T-com. Isti slučaj ako živiš pokraj granice pa se spojiš na susjednog operatera i fino čavrljaš. Netko će reći, pa tko im kriv kad koriste automatsko biranje bazne stanice. No, daleko je to svejedno od jeftinog, većina surfa preko WLAN-a. Šteta što više ljudi ne pušta free wlan sa nekakvim speed limitima.

3$ -> onda je to 3x5.6 = ~17kn, ne znam kak si ti došao do 70kn :)

http://www.appoteka.net/ - http://www.zvonimir-buzanic.from.hr/
18 godina

Meni cura ima mobilni tele2 i nikad nije bilo nekakvog "viska" u racunima...

Ima paket 5 giga, toliko joj i dodje svaki mjesec i to je to?

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
drnde kaže...
Exploder kaže...

Ma sramota.

Softver ce i dalje biti free koliko sam skuzio al ce se usluga naplacivati.

Npr. hosting web stranica na Linux serverima s Apache web serverom (sve open source)

se takoder naplacuje, zamisli.

Uostalom usluga koju nudi skype nije nista revolucionarno (mislim radi se o prenosenju glasa

i videa preko neta), ali zbog velike baze korisnika bi im ovo moglo i profunkcionirati.

S time nikad se ne zna mozda do tada postane popularna i neka druga usluga za internet

telefoniju koja bude besplatna.

P.S. sve vise mobilnih uredaja tako i tako podrzava WiFi preko kojega ne namjeravaju naplacivati.

A zamisli ti tek to, taj software je pokrenut na računalu koje troši struju koja se plača, prikopčan na malo žešću vezu na internet koja se isto plača, misliš da bi to stvarno trebalo biti besplatno, a inače nije mi žao, ovce treba šišati, a Appleovci su upravo to, Zanimljivo da je baš Iphone u pitanju, i na Iphoneu se sve moguće naplaćuje, vole appleovci vadit novčanik, nek im je :D

18 godina
neaktivan

Ako se sjećate inicijative od prije par godina kada su telekom operatori predložili da se e-mail počne naplaćivati (tobože da se smanji količina spama). Skype je promijenio takav način razmišljanja u međunarodnom saobraćaju, a vrijeme je i za lokalni.

Telekom operatori će postati transportna preduzeća, a usluge će prodavati skype, google, M$...

Da bi telekom operatori i dalje imali novca za izgradnju i održavanje trasportne i pristupne infratsrukture vjerovatno će usporiti pad cijena protoka i polako podizati cijenu pretplate.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Ja bi preporucio Fring Osmijeh

1 0 hvala 0
18 godina

Pa on svejedno koristi skype protokol... ili?

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
16 godina

Koji lihvari..

Ali dobro, kako je netko rekao.. nas to ne pogađa previše..

Plod nepouzdanosti kontracepcije
18 godina
neaktivan
Blue_Fatal1ty kaže...

JB-ani iPhone može sa skypom na 3G i sa starim verzijama... naravno za punih 0 kn Smijeh

TO mogu svi smartphoneovi.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.6.2010 10:43 (logic).
18 godina
neaktivan
kinsif kaže...
sad ces sa OS 4.0 imati mogucnost stalno biti spojen na skypu, i to je to. ljudi na androidu mislim da isto mogu stalno biti konektani,
i vise manje svaki mobilni OS koji drzi do sebe ce brzo ponuditi takvu mogucnost multitaskinga (da ne ubija bateriju naravno i sl).
ljudi su kod nas naucili ne placati nista sem hardvera sto se informatike tice. 15 kn mj za skoro pa beskonacne razgovore i nije neki problem brijem. operateri kod nas za istu uslugu prema samo jednom broju telefona naplacuju nekih 50 kn.
ovakav nacin komunikacije je svakako buducnost, i mobilni operateri ce svest svoju funkciju na pruzanju podatkovnih paketa. i to se trazi.
a sad ako se skype bude naplacivao, a netko bas ne zeli dati tih par dolara... ima toliko legalnih opcija da se oni premoste... konkretno na iPhonu instalirate nimbuzz ili fring, i koristite ih za skype pozive, za android postoje ja mislim isti ti programi, na symbianu fring isto radi, tako da ovo nije nikakav problem. skype ce probati neko vrijeme isfurati ovo naplacivanje, ali mislim da ce brzo shvatiti da postoji jednostavno previse lako dostupnih opcija (besplatne aplikacije dakle prisutne na appstoreu). u biti, oni to vec znaju, sad ce samo pogledati dali i korisnici to znaju. inertnost korisnika je najbolji nacin zarade.
ugl ovakva informacija za sve nas je dobrodosla vijest jer jos jednom potvrdjuje da vrijeme skupog telefoniranja dolazi kraju.
samo da se korisnici malo potrude, i da prestanu placati mobilnim kompanijama troskove koji se super lako mogu eliminirati, i posteni podatkovni paketi nece vise biti neka dodatna opcija, nego elementarna ponuda! drugacije se vise ne moze!

Moze svaki OS koji ima multitasking.

18 godina
logic kaže...
Blue_Fatal1ty kaže...

Za razliku od ostali koji, zamisli ironije, to mogu bez jailbreaka ;)

Ili hoces reci kako je Stevo napredan inovativan i to zabranio i prije skypea i telekom operatera ;)

Ajd nemoj i tu :(

I'm going woo woo
18 godina
neaktivan

Sta sam rekao? Necu nastaviti ne brini samo sam prokomentarisao da to mogu i drugi. Ali evo radi tebe cu editovati post. Ali samo   radi tebe.

16 godina
protjeran
to je tocno i ovo ce biti buducnost ali ne jos barem nekih 10ak godina,,,,1.razlog jer se infrastruktura mora jos jace razviti a drugi je razlog da svi imaju dobre smartphone ,znaci kvalitetne kamere naprijed nazad itd al to ce biti manji problem jer vjerujem za 10godina nitko vise nece ni proizvodit "glupave" mobitele
kinsif kaže...

18 godina
Pay As You Go - koristi li netko ovo čudo.

znači skype prepaid opcija.   zbunjoza mi je...spominje se samo fixna mreža,a opet ima neka cijena za croatia mobile.

to je očito za strance kada zovu u kroejšu?

gdje smo mi tu...ima itko da ovo koristi Smijeh

pozdrav svima
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
logic kaže...
Blue_Fatal1ty kaže...

TO mogu svi smartphoneovi.

Pa onda super nisam to znao. Čemu onda takva strka ovdje. Kak koristimo legalan software tak ćemo i skypu platit da možemo pričat preko 3G-a

... a jel će naplačivat 2G? XD

Ko drugom jamu kopa trećom šlajdra!
18 godina

Ma mislim da ne mogu gurnit oni stream preko 2G-a...

Ali kad pogledas... ako pricas puno na mob, jeftinije ti je uzet neku osnovnu data tarifu i zivkat preko skypa :) (uz pretpostavku da mozes zivkat sa skypa na mob. u RH)

I'm going woo woo

1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice