Nakon Polarisa stiže Vega

poruka: 46
|
čitano: 7.047
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Nakon Polarisa stiže Vega".
17 godina
Re: Nakon Polarisa stiže Vega
Friday kaže...
XXX kaže...
Friday kaže...
XXX kaže...

evo ti najnovije izvješče o desktop GPU prodaji pa kaj ti govori ova slika? Kolika je potražnja za high end grafama? klik

LOL, pa samo trecina ide na mainstream, ne?

Od kada je high end mainstream?

Pa nije, krivo si me razumio. Kazem da samo trecina ide na mainstream, a dvije trecine (otprilike) idu na performance, enthusiast i workstation modele, ne?

XXX kaže...

Pa slika je jasna ko dan. Vidi se koliko ide na high end, od oka manje od deset posto. Mainstrem je politički korektno za low end s obzirom da je stvarni low end prešao na APU. Ove RX 480 slobodno utrpaj u srednju kategoriju koja je najtraženija.

Da. Dakle kratko i jasno: 480 je "performance" klasa, što je jasno i po cijeni valjda(onih famoznih 200 dolara). Ona čini prema XXX tablici najveći dio prodaje. Nešto mrvu manje nosi "mainstrream" koji je u biti integruše i prepakirane stare kartice, jedva nešto jače od integrirane, a ono o čemu mi
ovdje lamentiramo po forumima je "Enthusiast" klasa od koje je mislim trenutno od AMD-a u ponudi samo fury?
dalje, citat iz doba kad je predstavljena rx 480: Last week, AMD launched its largest midrange hardware update in years, codenamed Polaris. Polaris isn’t a brand-new architecture— that’s Vega, which arrives late this year — but it’s arguably a larger update than anything we’ve seen from AMD since the original GCN debuted in late 2011. GCN 1.1 (Bonaire, Hawaii) and 1.2 (Tonga, Fiji)
.
Dakle tko god da se spremao u kupovinu MOGAO JE ZNATI iz recenzija da je nova Vega iz ove Bug vijesti na pomolu (tada još predviđena za kraj ove godine) i da Polaris nije skroz nova arhitektura; samo dieshrink. Ali svatko je trebao biti svjestan da je za 2000 kuna dobio dobru karticu.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
11 godina
protjeran
XXX kaže...
kapetan_ajkula kaže...
Dok dodje ta buducnost nvidia ce bit bolja u njoj. Znam da fanbojizam smanjuje inako malo inteligenciju pojedinih forumasa, ali treba ipak pogledati cinjenice. AMD je u gubitku i nema flagship za GPU/CPU. Kasne s novom generacijom GPU, dok nVidia samo raste. Ti uzivaj u 10% boljim performansama u dvije DX12 igre.

Nije baš tako. AMD drži 100% konzolaškog tržitša a na PC tržištu je porasao nekih desetak posto dolaskom polarisa. Da ti nema AMD-a GTX 1060 bi plaćao daleko više. Ako priželjkuješ high AMD samo kako bi rušio cijene Nvidiji i onda kupuio nvdiju, onda ja priželjkujem da se AMD kompletno makne sa PC tržišta i da Nvidija digne cijene za još 50% 

Da ali koliki je profit na tome, konzole dodju cijele 250 eura, tako da je tu zarada nikakva.

17 godina
odjavljen
kapetan_ajkula kaže...
Da ali koliki je profit na tome, konzole dodju cijele 250 eura, tako da je tu zarada nikakva.

Profit je ogroman. Da si prošle godine kupio dionice po 2$ sada bi ih mogao prodati za 6$.

9 godina
protjeran
Friday kaže...
XXX kaže...
 Uostalom koliko gamera treba nešto jače od RX 480? 1-5%.

Volim te ko da si moj, ali ovo su bedastoce... RX480 nije adekvatna gurati vecinu novih naslova na ultri na 1440p monitorima a to je prakticki standard.

Troleru nije te bilo na temama o AMDu dok se nisi spetljao s Stjepanjom, slomio si mi 

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.9.2016 20:38 (Prince-Arthas).
17 godina

1440p standard?? otkad to, pa jos smo daleko od fhd kao standard u svijetu a kamoli 1440p. Inace 2012 standard je bio 1024*768 a 3 god kasnije smo se maknuli na 1366*768. 

Link

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Xxx, nema amd jos nikakvog profita, dapace, i dalje stvaraju debele gubitke
...i rast dionica nema veze s profitabilnoscu, vec s ocekivanjima ulagaca
no amd svakako napreduje i to jest dobra vijest
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Nisam ni rekao da stvaraju profit nego da bi stvorio profit da si prošle godine uložio u dionice. Što se tiče profita ne kužim to baš previše. Da sam ja invsestitor i da konstantno gubim ili bi se umorivio ili bi bilo vrijeme za prisilnu hospitalizaciju. Neko nešto mulja, IMO.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Nitko nista ne mulja, financijska izvjesca su transparentna i amd je u skoro 50 godina postojanja natukao par milijardi dolara gubitaka

Investitori to zasad pokrivaju dodatnim ulaganjima, dio se pokriva kreditima itd., no amd ide naprijed, osvaja sve veci udio u trzistu, drzi konzole, najava je i oporavka cpu odjela, gubitci jesu tu ali sve manji i sve to rezultira optimizmom na trzistu dionica
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Onda su snalažljiviji od naših brodogradilišta. Svaka čast, gubiti tolike novce i dalje imati povjerenje investitora koji samo gube...fanboji 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Stari moj, ovakve teme i rasprave su mi najzanimljivije u zadnje vrime!!!

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Cuj, radi se o visokotehnoloskoj firmi u odredjenoj trzisnoj nisi, nema tu vise puno alternative, inel za cpu, nvidia za gpu, nije da imas gdje drugdje trpat lovu i ocekivat neki rast
a bogme i 20% na gpu trzistu (sada 30) nije mali prodajni potencijal, isto tako i za cpu
osim toga konzole drze skoro 100-postotno, tako da to ipak ima nekog smisla, makar da se nisu sad trgnuli ne bi jos bili dugo izdrzali
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Prince-Arthas kaže...

Troleru nije te bilo na temama o AMDu dok se nisi spetljao s Stjepanjom, slomio si mi 

Pa jbt ja sam na svim temama...

Freak Show Inc.
17 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...
makar da se nisu sad trgnuli ne bi jos bili dugo izdrzali

Sve ide po planu.

13 godina
protjeran
Friday kaže...
Prince-Arthas kaže...

Pa jbt ja sam na svim temama...

Evo i mene...

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
17 godina

dobro nam dosao 

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.9.2016 23:53 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Kad Amd napise 225w tdp to je 450, kad napise 300 to je 600w tdp-a, ova ruzna baba iz amd-a voli velike brojke ali pokusava to skriti?!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 6 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice