evo ti najnovije izvješče o desktop GPU prodaji pa kaj ti govori ova slika? Kolika je potražnja za high end grafama? klik
LOL, pa samo trecina ide na mainstream, ne?
Od kada je high end mainstream?
Pa nije, krivo si me razumio. Kazem da samo trecina ide na mainstream, a dvije trecine (otprilike) idu na performance, enthusiast i workstation modele, ne?
Pa slika je jasna ko dan. Vidi se koliko ide na high end, od oka manje od deset posto. Mainstrem je politički korektno za low end s obzirom da je stvarni low end prešao na APU. Ove RX 480 slobodno utrpaj u srednju kategoriju koja je najtraženija.
Da. Dakle kratko i jasno: 480 je "performance" klasa, što je jasno i po cijeni valjda(onih famoznih 200 dolara). Ona čini prema XXX tablici najveći dio prodaje. Nešto mrvu manje nosi "mainstrream" koji je u biti integruše i prepakirane stare kartice, jedva nešto jače od integrirane, a ono o čemu mi
ovdje lamentiramo po forumima je "Enthusiast" klasa od koje je mislim trenutno od AMD-a u ponudi samo fury?
dalje, citat iz doba kad je predstavljena rx 480: Last week, AMD launched its largest midrange hardware update in years, codenamed Polaris. Polaris isn’t a brand-new architecture— that’s Vega, which arrives late this year — but it’s arguably a larger update than anything we’ve seen from AMD since the original GCN debuted in late 2011. GCN 1.1 (Bonaire, Hawaii) and 1.2 (Tonga, Fiji)
.
Dakle tko god da se spremao u kupovinu MOGAO JE ZNATI iz recenzija da je nova Vega iz ove Bug vijesti na pomolu (tada još predviđena za kraj ove godine) i da Polaris nije skroz nova arhitektura; samo dieshrink. Ali svatko je trebao biti svjestan da je za 2000 kuna dobio dobru karticu.