Najviše divljenja Appleu

poruka: 30
|
čitano: 2.935
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Najviše divljenja Appleu".
17 godina
neaktivan
Najviše divljenja Appleu

Ne cudi me to previse. Apple je napravio dosta inovacija, ljudi dosta dobro primaju njihove proizvode jer su jednostavni za uporabu, iako ima onih kojima je Apple kao religija a Jobs poput boga ostali jednostavno vole njihovo razumijevanje zelja korisnika. Ali ruku na srce ima i marketing tu svoje prste Smijeh

Xfire:bmw144 ...Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Najviše divljenja Appleu
Independent kaže...

Ne cudi me to previse. Apple je napravio dosta inovacija, ljudi dosta dobro primaju njihove proizvode jer su jednostavni za uporabu, iako ima onih kojima je Apple kao religija a Jobs poput boga ostali jednostavno vole njihovo razumijevanje zelja korisnika. Ali ruku na srce ima i marketing tu svoje prste  Smijeh

Nije Apple ništa inovirao..

Jednostavno rade kvalitetne proizvode koji su, kao što si rekao, jednostavni za uporabu, iako ne pretjerano moćni i imaju jbno dobar smisao za marketing..

Ako double postam znači da pišem s moba...
17 godina
neaktivan
Najviše divljenja Appleu

dobar izbalansirani paket.....

art
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Najviše divljenja Appleu

što im se to imamo diviti,što pc prodaju tri puta skuplje pod tkzv.mac

isti dan otkaz i žuti
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
blackalbum kaže...

Pa sad kad imaju iste komponente kao i PC (intel proc i At/nvidia grafičke) mogu prodavati samo OS, dizajn, kvalitetu izrade, i ekrane.

OS nema smisla komentirati, dizajn je subjektivan, dok po kvaliteti izrade i ekranima ne mogu reći da su toliko bolji od lenova ili dell-a.

18 godina
neaktivan
blackalbum kaže...

Onda im trebaš diviti što tako dobro znaju prodati muda pod bubrege

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
17 godina
protjeran
Najviše divljenja Appleu

Pa normalno,pola pupulacije zemlje ipak čine žene

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
wyks kaže...
blackalbum kaže...

Pa sad kad imaju iste komponente kao i PC (intel proc i At/nvidia grafičke) mogu prodavati samo OS, dizajn, kvalitetu izrade, i ekrane.

OS nema smisla komentirati, dizajn je subjektivan, dok po kvaliteti izrade i ekranima ne mogu reći da su toliko bolji od lenova ili dell-a.

O kakvim ekranima pricas?

18 godina
neaktivan
logic kaže...
wyks kaže...
blackalbum kaže...

O kakvim ekranima pricas?

Apple Cinema

http://www.apple.com/displays/

http://en.wikipedia.org/wiki/Apple_Cinema_Display

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.3.2010 19:42 (Paolo2612).
16 godina
Paolo2612 kaže...
blackalbum kaže...

Onda im trebaš diviti što tako dobro znaju prodati muda pod bubrege

da doista su lukavi,kad onako jadan hardver uspiju prodati tako skupo,primjera radi da je hp ili dell proizveo laptop bio bi 3 puta jeftiniji i to   s originalnim win 7

isti dan otkaz i žuti
18 godina
neaktivan
Najviše divljenja Appleu

I treba im se diviti. -malo tko može tako uspješno prodavati maglu.

everybody lies

3 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Najviše divljenja Appleu

još nemozhete prihvatit chinjenice...ajde ajde ccc

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ljudi ja sam prije godinu dana prešao na (rabljeni) Mac komp koji sam platio 2000 kn i preporodio sam se.

Stroj me toliko oduševio da sam sad spreman platiti novi skupi (skup je u Hrvatskoj) Mac jer ću ja svoj posao napraviti brže, kvalitetniije i s manje problema nego prije.

Stvar je u OS-u i programima koji su totalno drugačiji rađeni i zamišljeni nego na Win. Jednostavno štede vrijeme.

Za izgled Maca mi se hebe i ionako ne padam na njihov marketing.

16 godina
Thog kaže...

koje to činjenice,da onako jadan ihardver prodaju tako skupo,malo ga ušminkaju i to je to,pogledaj koji dellov lapto u linksa možeš kupiti za 8500 kn,a ona kanta od mac book pro dođe 20000 kn samo zato jer elita može pokazivati kako ima apple

isti dan otkaz i žuti
17 godina
neaktivan
blackalbum kaže...
Thog kaže...

koje to činjenice,da onako jadan ihardver prodaju tako skupo,malo ga ušminkaju i to je to,pogledaj koji dellov lapto u linksa možeš kupiti za 8500 kn,a ona kanta od mac book pro dođe 20000 kn samo zato jer elita može pokazivati kako ima apple

Pogledaj kolko kosta apple-ovi proizvodi u americi, dvostruko cak i trostruko jeftiniji nego u hrvatskoj....

16 godina

da ,da pogledao sam i dođe mi muka koje nama balkancima cijene nabijaju,hp ,dell,asus i ostali nemaju tako velike razlike,ali toj tvrtki moraš priznati da ima vojsku hipnotiziranih kupaca kojima će prodati sve što ima oznaku i,i zato ima se treba diviti,proizvedi jeftino,prodaj skupo,

isti dan otkaz i žuti
17 godina
neaktivan
Najviše divljenja Appleu

Pitanje oko dizajna i hardware-a

Sto biste kupili

Apple  ili

Lenovo pogledajte pod gallery ima vise slika

Steta samo sto ovih lenova nema u HR

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Najviše divljenja Appleu

Pa ipak, nemojte zaboravit iPod i naravno iPhone, to su iznimno dobri proizvodi applea za koje bi se moglo reći da napravili prekretnice u industriji, ali da da su toliko vrijedni divljenja nisu... Marketing im je predobar...Bogataš

www.val.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Najviše divljenja Appleu

1. Sve iz amerike šta se uvozi ide 1euro=1dollar...+ pdv i prijevoz i voilla...neusporedivo....isto ti je s dellom itd..pogledaj i njih

2. Nije sve nabrijani hardware, ochito to neki nemogu razumit jer samo gejmaju pa in je bitna najnabrijanija graficka...MAC nije za igre..

3. Sve firme imaju marketing, sve firme imaju svoje dizajnere, sve imaju svoje programere...trenutachno apple radi najbolji posao

4. Macovi nisu samo šminka ali je teško nekome skuzhit ko se nije koristio, nego su više orijentirani na POSAO...uglavnom ih profichi koriste......gejmeri sigurno ne...

0 0 hvala 0
16 godina
wanderer kaže...

Pa ipak, nemojte zaboravit iPod i naravno iPhone, to su iznimno dobri proizvodi applea za koje bi se moglo reći da napravili prekretnice u industriji, ali da da su toliko vrijedni divljenja nisu... Marketing im je predobar...Bogataš

Pa sad...može se reći da su ubrzali proizvodnju TS mobitela i uređaja općenito, ali da su sad napravili neku prekretnicu..nisu..

Bili su najbrži, iz prve su napravili uređaj koji se svidio jako širokoj publici, od zaigranog klinca do poslovnog čovjeka, i imali su odličan marketing i oglašavanje i rezultati su vidljivi <-- govorim o iPhone-u.

Thog kaže...

1. Sve iz amerike šta se uvozi ide 1euro=1dollar...+ pdv i prijevoz i voilla...neusporedivo....isto ti je s dellom itd..pogledaj i njih

2. Nije sve nabrijani hardware, ochito to neki nemogu razumit jer samo gejmaju pa in je bitna najnabrijanija graficka...MAC nije za igre..

3. Sve firme imaju marketing, sve firme imaju svoje dizajnere, sve imaju svoje programere...trenutachno apple radi najbolji posao

4. Macovi nisu samo šminka ali je teško nekome skuzhit ko se nije koristio, nego su više orijentirani na POSAO...uglavnom ih profichi koriste......gejmeri sigurno ne...

Nemoj se uvrijedit, ali s ovim ch, sh zvučiš kao neki facebook teenager...

Sry na OT!

18 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...
Independent kaže...

Ne cudi me to previse. Apple je napravio dosta inovacija, ljudi dosta dobro primaju njihove proizvode jer su jednostavni za uporabu, iako ima onih kojima je Apple kao religija a Jobs poput boga ostali jednostavno vole njihovo razumijevanje zelja korisnika. Ali ruku na srce ima i marketing tu svoje prste Smijeh

Jednostavno rade kvalitetne proizvode koji su, kao što si rekao, jednostavni za uporabu, iako ne pretjerano moćni i imaju jbno dobar smisao za marketing..

naravno da nije ... evo onako napamet na brzinu ...

prvi komercijalno uspješni grafički OS sa mišem

prvi komercijalni muzički online dućan koji je potpuno revolucionizirao muzičku industriju + iPod

prvi pravi PDA ( Newton ) i daleko najutjecajniji

prvi laptop dizajn po kom se i dan dans svi ravnaju ( PowerBook 100 iz 1991 sa pomaknutom tipkovnicom prema ekranu )

Desktop Publishing ( DTP ) - Macintosh + LaserWriter

OSX

Prvi spreadsheet VisiCalc za Mac

HyperCard

AppleScript

Apple II 

iPhoneOS + app store 

prva typografija na osobnim računalima

iLife ( digital lifestyle paradigma )

industrijski design za mase

Final Cut Pro ( profesionalno video editiranje za mase )

etc etc

dakle samo su preuredili izdavaštvo, kompjutersku industriju ( i hw i sw ), mobilnu industriju, muzičku industriju, filmsku industriju ... zaista beznačajno.

A.
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.3.2010 21:34 (artfull).
16 godina

ha ha uvozi se iz amerike,misliš kine ili tajvana,ipak je sve u hardveru po tome ako mac book pro ima hardver vrijedan 8000 kn ti si os platio 12 000 kn malo precijenjeno zar ne,što fali windowsima za posao ja još nisam nigdje vidio da netko imac koristi za posao,osim u američkim filmovima i nekim šminkerskim reklamama,slažem se s tobom da imaju predobar marketing -tako prosječan hardver prodavati tako skupo,nisam gajmer ali kad si našto platio 20000 kn trebaš na tom računalu zavrtiti sve igrice što postoje i koje će izaći u sljedećih godinu dana,nemo misliti da mrzim apple samo kažem da se za novac koji moraš dati za ipc može sastaviti puno bolji stroj

isti dan otkaz i žuti
16 godina
artfull kaže...
DamageHigh kaže...
Independent kaže...

Ne cudi me to previse. Apple je napravio dosta inovacija, ljudi dosta dobro primaju njihove proizvode jer su jednostavni za uporabu, iako ima onih kojima je Apple kao religija a Jobs poput boga ostali jednostavno vole njihovo razumijevanje zelja korisnika. Ali ruku na srce ima i marketing tu svoje prste  Smijeh

prvi komercijalno uspješni grafički OS sa mišem

prvi komercijalni muzički online dućan koji je potpuno revolucionizirao muzičku industriju + iPod

prvi pravi PDA ( Newton ) i daleko najutjecajniji

prvi laptop dizajn po kom se i dan dans svi ravnaju ( PowerBook 100 iz 1991 sa pomaknutom tipkovnicom prema ekranu )

Desktop Publishing ( DTP ) - Macintosh + LaserWriter

OSX

Prvi spreadsheet  VisiCalc za Mac

HyperCard

AppleScript

Apple II 

iPhoneOS + app store 

prva typografija na osobnim računalima

iLife ( digital lifestyle paradigma )

industrijski design za mase

etc etc

dakle samo su preuredili izdavaštvo, kompjutersku industriju ( i hw i sw ), mobilnu industriju, muzičku industriju, filmsku industriju ... zaista beznačajno.

Evo nisam informiran..što ću..ispričavam se...

Mislio sam na iPhone, iPod, iPad i slične koje nisu bile neke inovacije, već dobro izrađeni proizvodi izbačeni u pravi trenutak...

Da se razumijemo..svaka čast apple-u na ovome svemu, zaslužuju respekt...

Iako iPhone OS nije neka inovacija, jer po tome bilo kakav novi software bi bio inovacija..isto kao i app store (bio je prvi, i za sada jedini koji je postigao neke značajnije rezultate, ali definitivno nije bio prvi application store)..

18 godina
neaktivan
artfull kaže...
DamageHigh kaže...
Independent kaže...

prvi komercijalno uspješni grafički OS sa mišem - Biti komercijalno uspješan nije inovacija

prvi komercijalni muzički online dućan koji je potpuno revolucionizirao muzičku industriju + iPod - neznam po čemu je toliko revolucionaran i inovatorski osim po popularnosti, također i iPod

prvi pravi PDA ( Newton ) i daleko najutjecajniji - prvi da, najutjecajniji - ne. To je Palmova zasluga

prvi laptop dizajn po kom se i dan dans svi ravnaju ( PowerBook 100 iz 1991 sa pomaknutom tipkovnicom prema ekranu ) - točno

Desktop Publishing ( DTP ) - Macintosh + LaserWriter - točno

OSX - inovacija po čemu?

Prvi spreadsheet VisiCalc za Mac - Prvi za mac, ali ne u svijetu. Doduše oni su radili na posebnim sustavima, a ne PC-ima.

HyperCard - jedan od prvih, ali ne i prvi..

AppleScript - da i? Ne postoji niti jedan drugi skriptni jezik? Po čemu je on tako poseban?

Apple II - opet nikakav argument zašto

iPhoneOS + app store - opet nikakav argument zašto

prva typografija na osobnim računalima - nemam pojma što je to pa neću komentirati

iLife ( digital lifestyle paradigma ) - WTF? ovo koliko se god trudim ne kužim.

industrijski design za mase - postojao mnogo prije Apple-a, a niti ne vidim nikakav ogroman pomak ili redefiniranje industrijskog dizajna od Apple-a

Final Cut Pro ( profesionalno video editiranje za mase ) - Ima ih još, doduše neznam da li pod ovime misliš da je apple bio prvi ili?

etc etc

Po mome mišljenju apple nema toliko inovacija i nisu preuredili pola toga što si naveo, ali daleko od toga da nemaju nikakvih zasluga

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.3.2010 22:11 (Paolo2612).
18 godina
neaktivan
Najviše divljenja Appleu

Pa možemo se mi sad natezati oko toga jeli iPhone+iPhoneOS+app store bilo i jest inventivan ili nije i slično ( za mene tu zaista nema nikakve dileme ) ali svakako spadaju u nekoliko najzaslužnijih za popularizaciju informatičke industrije i preoblikovanje našeg razmišljanja i navike što se ( informatičkih ) tehnologija tiče.

Od ostalih mi padaju napamet atari, commodore, sinclair ( barem kod nas i u europi ), yahoo, google, microsoft, naravno ibm, xerox, sony ...

A.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Najviše divljenja Appleu

"U softverskoj kategoriji vodeći je Adobe"

roll

kod mene normalno radi.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

kad pogledam na notebookckeck koje sve jadne garafičke kartice ugrađuju u svoje hi-end modele,jednostavno mi nije jasno kako svoje proizvode uspiju prodati tako skupo,stvarno imaju vrhunski marketing,na svojim službenim stranicama taj hardver predstavljaju kao nešto revolucionarmo,a ustvari   taj hardver je već odavno zastarijeo

isti dan otkaz i žuti
18 godina
neaktivan

Ja recimo ov one razumijem:

ovo je oksimoron. Hoce reci da su se mase opredijelile za profesionli video editing ili da se taj program masovno prodavao za kucne korisnike ili sta vec.

Ja recimo ne znam nikoga ko to koristi a pogotovo u kucnoj izvedbi. Kucni korisnici koriste program tipa prikopcaj akmeru, pokreni xxx program i klikni na tipku na kojoj pise narezi dvd.  nesto bas sumnjam da je final cut pro takav soft.

18 godina
neaktivan
blackalbum kaže...

kad pogledam na notebookckeck koje sve jadne garafičke kartice ugrađuju u svoje hi-end modele,jednostavno mi nije jasno kako svoje proizvode uspiju prodati tako skupo,stvarno imaju vrhunski marketing,na svojim službenim stranicama taj hardver predstavljaju kao nešto revolucionarmo,a ustvari   taj hardver je već odavno zastarijeo

Kod applea u zadnje vrijeme vrhunski je samo marketing. Proizvodi blagi ocaj. Pakovanje i marketing je sve sto je ostalo. Citam ovdje ljude koji imaju 4 uredjaja za surfanje netom i to jedan iz kreveta, jedan iz wc-a jedan u putu a na cetvrtom rade nesto korisno. Nebuloza.

18 godina
neaktivan
Najviše divljenja Appleu
Gluposti. Macbook pro i Macpro su end of line, tj svaki dan im trebaju izac nasljednici, a Macovi nikada nisu bili igrači strojevi bogznakakvi niti ih itko kupuje zbog grafičkih kartica ili fps-a. Svejedno zbog softwarea i sitnica i sad bih radije kupio macbook pro sa "jadnim" c2duo nego neki hw jači pc laptop.
A.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice