zbog čega u nas zakoni štite budale? tko se da ovako priglupo prevariti, bolje ni niti zaslužio. jednako je na računalu: nema tog antivirusa/firewalla koji će budalu spriječiti u gomilanju malwarea. 
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Znači, ako kriminalac počini štetu od 2 000 000 kn tako da 1000 građana ošteti svakog za 1999,99kn, MUP-u ne pokreće postupak po prijavi?
Imamo tako divan zakon da tako velika šteta mora biti privatno tužena?
zbog čega u nas zakoni štite budale? tko se da ovako priglupo prevariti, bolje ni niti zaslužio. jednako je na računalu: nema tog antivirusa/firewalla koji će budalu spriječiti u gomilanju malwarea. 
Ne bih nazvao nekog tko nasjedne prevari budalom. Niti prebijenog čovjeka da je sam kriv jer nije bio naoružan. Niti silovanu ženu da je sama kriva jer se nije zakopčala do grla.
Onaj tko vara je kriv i treba biti kažnjen, a ne njegova žrtva, i mislim da je dobro da se ljude upozori na koji način ti krimosi "operiraju".
Znači, ako kriminalac počini štetu od 2 000 000 kn tako da 1000 građana ošteti svakog za 1999,99kn, MUP-u ne pokreće postupak po prijavi?
Nedavno su rekli da će taj zakon mijenjati jer je glup, ali za sada je još uvijek na snazi.
Mislim da je ovdje u pitanju prirodna selekcija i trebalo bi u tišini promatrati kako će se stvar odvijati.
Trgovao sam više puta na PCE forumu i jednom prilikom me jedan klinjo htio nasamariti. Ja uplatio pare a on nije poslao dijelove (i stavio ih ponovo u oglas). Nazvao sam ga i rekao mu da ću mu doći kući, zakucat ga u beton, uzeti dijelove i još nešto ako mi se bude svidjelo i da ću mu naplatiti put 2kn/km... Nakon toga me nazvala njegova mater da pita za broj računa da mi vrati pare.
Nije loša stvar ići na povjerenje za manje iznose na nekom poznatom forumu (PCE, Bug...) ali uplatiti nekome npr 2.500 kn za novi ajfon - brate mili pa kako ti cestu prijeđeš?
Mislim da je ovdje u pitanju prirodna selekcija...
U uputama od ajfona piše da ga se ne smije jesti/stavljati u usta. Da je prave prirodne selekcije, pola zapada bi pokrepivalo od stvari tipa glava u pećnici, skočio sa zgrade jer "Red Bull daje krila" itd...
U uputama od ajfona piše da ga se ne smije jesti/stavljati u usta.
Daj nemoj me zajebavati?
Mislim da je ovdje u pitanju prirodna selekcija i trebalo bi u tišini promatrati kako će se stvar odvijati.
Trgovao sam više puta na PCE forumu i jednom prilikom me jedan klinjo htio nasamariti. Ja uplatio pare a on nije poslao dijelove (i stavio ih ponovo u oglas). Nazvao sam ga i rekao mu da ću mu doći kući, zakucat ga u beton, uzeti dijelove i još nešto ako mi se bude svidjelo i da ću mu naplatiti put 2kn/km... Nakon toga me nazvala njegova mater da pita za broj računa da mi vrati pare.
Nije loša stvar ići na povjerenje za manje iznose na nekom poznatom forumu (PCE, Bug...) ali uplatiti nekome npr 2.500 kn za novi ajfon - brate mili pa kako ti cestu prijeđeš?
Pa to se radi preko oversisa, dodje paket, otvoris, pregledas da li je sve ok.... das lovu sluzbeniku i to je to.
Ako ti paket ne odgovara, vratiti ce ganazad a posiljatelj izgubiti 100kn.
Ne bih nazvao nekog tko nasjedne prevari budalom. Niti prebijenog čovjeka da je sam kriv jer nije bio naoružan. Niti silovanu ženu da je sama kriva jer se nije zakopčala do grla.
Onaj tko vara je kriv i treba biti kažnjen, a ne njegova žrtva, i mislim da je dobro da se ljude upozori na koji način ti krimosi "operiraju".
Stvar je o kakvoj se prevari radi. Svakome se može dogoditi da ga netko prevari, ali kada netko od tebe traži da mu pošalješ broj tekućeg računa i netko to na kraju napravi, onda je ta osoba stvarno budala.
@Sum_of_all_fears
Stvar sa ovom Do not eat stavkom je u tome što te u SAD-u mogu tužiti za sve moguće gluposti. Mnogi ljudi u Americi namjerno jedu takve stvari ili krivo koriste uređaje tako da ih mogu kasnije tužiti i pokupiti pare od njih. Kao, nije pisalo da se nesmije piti tinta za printer pa si je čovjek "mislio" da si može malo popit za ugasit žeđ, pa ih kasnije tuži, dobi spor i dobi hrpu para.
Nedavno su rekli da će taj zakon mijenjati jer je glup, ali za sada je još uvijek na snazi.
-bitna je i 'količina-suma'.. prvi korak je da nekoliko ljudi prijavi, nakon tog policija ili tko već odradi svoje, npr mali oglasnik itd. Najtragičnije je kad se pogleda benzinska/dučanćići.. s tim iznosom i pljačkom gdje zbog iznosa, kad policija i zaustavi vozilo, formalno sve što naprave je upozorenje da nije platio račun i puštanje, ni prijava...
takve stvari nebi smjele ni postojati, čak nije sam zakon (2000kn) problem nego tumačenje.. umjesto da se krađa je tratira kao krađa (ne kao materijalna šteta s privatnom tužbom, jer je krađa KZ-kazneno djelo, ne građanski spor, privatna tužba ili poslovni spor..).
Kao da je posao policije deložacija umjesto zaštita građana..
Najjače mi je bilo kada su iz zajevancije objavili da Iphone 5 se može puniti u mikrovalnoj.A budala koji su to popušili mali milion.....
Najjače mi je bilo kada su iz zajevancije objavili da Iphone 5 se može puniti u mikrovalnoj.A budala koji su to popušili mali milion.....
Pa primjer prirodne selekcije na djelu. Svatko s imalo mozga bi znao da je to glupost.
Zašto nekome ne mogu dati broj tekućeg računa?
Zašto nekome ne mogu dati broj tekućeg računa?
Mozes, IBAN mos dat kom oces pa i u sigu ga imat ako ti se cefne... no broj kartice ne, ljudi nasjedaju pa daju broj kartice a to se vec moze zlorabiti.
Pa da, zato i pitam. Broj tekućeg tj. IBAN po novome je javna stvar, Preko nje ti netko može uplatiti novce ne i skinuti. Također uz to obično za uplatu treba ime, prezime i adresa.
Broj kartice je sasvim nešto drugo.
Inaće obožavam ove naše državne institucije kad traže sken kartice, a sve što im treba su osobni podaci + IBAN.