Vec sam negdje citao o tome. Nedao bog pa nam HEP bio internet provider 
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nedaj Isuse to nam stvarno netreba.............
@ Captain_soap_McTavish: ali je moguce...
Ovako imam problem s nedostatkom uticnica... Necu ni pomislit kaj bi bilo da pocnem to koristit...
A koliko širok pojas bi ti htio?
Ipak, s obzirom na raširenost WiFi-ja, teško je vidjeti razloge za prihvaćanej ovoga standarda koji bi prije koje desetljeće svakako dobro došao kućnim korisnicima.
al svakako bi veza bila "sigurnija" kaj se samog fizičkog kontakta tiče..
postoje i wi-fi verzije ovih utikača.
Vec odavno postoje ovakvi adapteri. Osobno koristim 100 Mbs verziju i dovoljna je brza za internet i za kucnu mrezu. Prednosti su: brzina je konstantna, neke tocke u kuci wi-fi mreza ne moze pokriti pa je ovo idealno.
zato sam ja bratu i razveo mrežu po kući,nema do žice,jednog dana će to i koristiti
Ipak, s obzirom na raširenost WiFi-ja, teško je vidjeti razloge za prihvaćanej ovoga standarda koji bi prije koje desetljeće svakako dobro došao kućnim korisnicima.
al svakako bi veza bila "sigurnija" kaj se samog fizičkog kontakta tiče..
Ne bih bas rekao s obzirom da svatko tko je na istoj zici moze procitati signal i "uvaliti se".
Moze, ali ne bas letva na letvu. Na drugoj letvi vise nece loviti. 65 dolara par, carinu i porez mi nisu naplatili.
Zanima me kako RSO filteri i zvjezdišta 3f motora te medjufazna trosila utjecu na domet signala.
čak u nekim slučajevima i letva na letvu prolazi a ako se dobro sjećam jedino su problem razvodne kutije
enivej zgodna stvarčica kad nema smisla razvlačit žicu (zbog konfiguracije prostorija)
Ako me sjećanje dobro služi, takve stvarčice od d-linka su morale biti na istoj fazi. Je li onda tako onda i kod ovih (po logici bi bilo da je)?
Ne bih bas rekao s obzirom da svatko tko je na istoj zici moze procitati signal i "uvaliti se".
Možda postoji neki proces uparivanja, ali čak ako i ne postoji, ne vjerujem da signal može proći kroz brojilo (strujni namotaj se ponaša kao niskopropusni filter). Ako se radi o novim (digitalnim) brojilima, onda se signal namjerno filtrira jer elektra koristi više frekvencije za komunikaciju s brojilom (očitanje i prebacivanje više i niže tarife), iako mislim da kod nas nema takvih brojila.
Ako me sjećanje dobro služi, takve stvarčice od d-linka su morale biti na istoj fazi. Je li onda tako onda i kod ovih (po logici bi bilo da je)?
Naravno, inaće nema fizičke povezanosti. Moguće je da postoji uređaj koji bi se spajao na trofaznu utičnicu i propuštao komunikaciju između faza, ali bi to bilo nepraktično (ovisno o smještaju takve utičnice, imala bi veći ili manji utjecaj na domet) i skupo (većina kućanstava nema trofaznu struju, pa bi zainteresiranost bila manja, a cijena veća).
www.conrad.at/ce/de/product/971717/DEVOLO
ovakvo nešto ja koristim, i signal je u cijeloj kući 3kata plus podrum 100 %