Mozilla zbog Microsofta gubila korisnike

poruka: 97
|
čitano: 7.527
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Mozilla zbog Microsofta gubila korisnike".
17 godina
Re: Mozilla zbog Microsofta gubila korisnike
Ziherica kaže...
intel97 kaže...

dali lion to ima NEMA

dali linux to ima NEMA

zašt bi windows to imo NEMAM BLAGOG POJMA 

O čemu ti pričaš?
Kad u Ubuntuov Software center upišeš "web browser" dobiješ dvadesetak alternativa koje su upakirane u bundle.

Isto dobiš i kad frazu 'web browser' upišeš u microsoftov software center (IE->google).

14 godina
neaktivan
segregator kaže...

Osnovni problem leži u činjenici da Windows nisu otvoren OS, pa je M$

u situaciji da svima može podmetati klipove da bi se riješio konkurencije

i ostvario monopol u nekom softverskom segmentu(što je dokazano i radio

sa npr programima za obradu teksta).

A EU je još i fer, kinezima moraju dati kompletan source windowsa ako ih

žele prodavati bilo kakvoj vladinoj agenciji

Tebe je nesto u proteklih pola sata pogodilo u glavu pa si poceo pametno pisati?

Osnova problema bila je to sto third party aplikacije pozivaju IE (npr. za help) i svi proizvodjaci softwarea su morali prilagodjavati svoje stranice IE koji nije postovao standarde. Znaci tebe kao korisnika neke aplikacije, koja nema veze sa MS-om, prisiljavali su koristiti svoj browser i svoje standarde. IE je bio sastavni dio OS-a i bez obzira sto bi ti skinuo neki drugi browser i postavio ga kao defaultni pritiskom na F1 bi ti se otvarao IE a ne ono sto zelis. Tragovi toga su prisutni i u win7 (moze se rijesiti ali prosjecan korisnik to ne zna niti treba znati). Ne znam kakvo je stanje u win8. Moze komentar nekoga ko koristi W8?

16 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

Tragovi toga su prisutni i u win7 (moze se rijesiti ali prosjecan korisnik to ne zna niti treba znati). Ne znam kakvo je stanje u win8. Moze komentar nekoga ko koristi W8?

Klik na Help ili F1 otvara defaultni browser (ako je to IE ,naravno da će otvorit njega).

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
16 godina
tnakir kaže...
Jack Sparrow kaže...

tnakir joj jadan, FF ti pojede 100mb više na tvojih 4gb. Ah previše je to, odmah ti se PC sav uspori. Što se tiće brzine već su na prošloj temi od FF ljudi postali sliku gdje se vidi da je FF u otvaranju stranica jednako brz kao i chrome.

Dok se FF uopce loada, ja sa Chromeom vec surfam... Vise puta. 

Googleovo sranje zvano Chrome je najružnija i najogavnija nakupina koda koju sam ikad vidio i probao. Od mrske mi korporacije izašao je još mrži pretraživač Interneta, tj kombinacija malware-a i spyware-a koju samo prepotentni i odvratni Google može sklepati! da,stvarno Chrome "leti" u odnosu na Firefox ili Waterfox...stvarno ste emocijalno nezrela djeca!

http://pljusak.com/sibenik_krvavice/wx.htm
14 godina
neaktivan
BlackMoon kaže...

Googleovo sranje zvano Chrome je najružnija i najogavnija nakupina koda koju sam ikad vidio i probao. Od mrske mi korporacije izašao je još mrži pretraživač Interneta, tj kombinacija malware-a i spyware-a koju samo prepotentni i odvratni Google može sklepati! da,stvarno Chrome "leti" u odnosu na Firefox ili Waterfox...stvarno ste emocijalno nezrela djeca!

Jesi ti preskocio tabletu danas? Istina da ni jedan software nije savrsen i da googleove spijuniranje zivcira ali istina je i da leti. Kao sto je tnakir ranije napisao, dok se FF podigne sa Chromeom si vec procitao sve bitne vijesti na bug online. Bila je i usporedba podizanja firefoxa sa autocadom. do verzije 2010 meni se autocad brze otvara. 

17 godina
BlueMax kaže...
BlackMoon kaže...

Jesi ti preskocio tabletu danas? Istina da ni jedan software nije savrsen i da googleove spijuniranje zivcira ali istina je i da leti. Kao sto je tnakir ranije napisao, dok se FF podigne sa Chromeom si vec procitao sve bitne vijesti na bug online. Bila je i usporedba podizanja firefoxa sa autocadom. do verzije 2010 meni se autocad brze otvara. 

Meni se otvara trenutno na 4 godine starom procesoru

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
14 godina
neaktivan
segregator kaže...

Meni se otvara trenutno na 4 godine starom procesoru

i novim SSD-om :)

na frisku instalaciju windowsa kad stavis ta 2 browsera razlika je ogromna.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice