uf, ionako izbjegavam stranice svevišnje mreže na kojoj me traži broj moba :) mutna posla
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
A koje mobilne telefone napada, samo symbian i blackberry ili sve?
A koje mobilne telefone napada, samo symbian i blackberry ili sve?
na stranici danoj u linku piše da se datoteka zove "SymbOS/Zitmo.A!tr" ja bih rekao da je za symbian?
evo sto je dobro kad imas Maemo5(linux port).Ovaj "egzoticni"OS nije zanimljiv napadacim upravo radi svoje slabe zastupljenosti medju mob.OS-evima.Kvaka je u tome da se ovaj trojanac zavlai u html kod pa je savjet skenirati mob prigosnim alatima bar 1 tjedno ukoliko se puno surfa a imate symbiana ili BB-a.
Pa "napadaci" mogu ovo raditi i sa Nokiom 1100 ...zato je i toliko skupa. Presretaju mTAN (Mobile Transaction authentication number) i....bogate se.
Za sad nema nacina da budu otkriveni....osim da banke izmisle novi nacin komuniciranja sa klientom, na pr. "teta" robot koja vam diktira broj :)
Ma kakav god da je, meni ne može napravit nikakvu štetu. I da netko uspije doći do mog računa neće se baš usrećit.
Stražnja vrata...
Molim vas nemojte sve izraze prevađati na hrvatski. Backdoor je backdoor, a ne stražnja vrata.
Tako bi hardware trebao biti tvrda spoznaja?
Uskoro ćemo imati antivirusne programe za mobitele.
Uskoro ćemo imati antivirusne programe za mobitele.
http://www.f-secure.com/en_EMEA/products/mobile/mobile-security/ ;)
A tko ce normalan otici na neku stranicu sumnjivog porijekla, upisati i MODEL i BROJ mobitela, primiti nekakvu poruku sa cudnim linkom i skinuti nekakav jos sumnjiviji program?
A tko ce normalan otici na neku stranicu sumnjivog porijekla, upisati i MODEL i BROJ mobitela, primiti nekakvu poruku sa cudnim linkom i skinuti nekakav jos sumnjiviji program?
Uuuuuu... začudio bi se koliko ljudi će to napravit.