Opa, evo jos jedne rasprave na 10+ stranica
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Opa, evo jos jedne rasprave na 10+ stranica
Da.Bas sam to htjeo napisat.
Mislim da su u EU pretjerali... ali ono... stvarno pretjerali. Koje nebuloze ova baba zahtjeva.
Mislim da su u EU pretjerali... ali ono... stvarno pretjerali. Koje nebuloze ova baba zahtjeva.
Koliko ja vidim piše da oni to žele riješiti prije nego što ona otiđe. Je li moguće da ima i većih budala u toj EK koji još više žele orobiti microsoft na osnovu nebuloza?
here we go again
Eu samo izmislja a sto apple OS-X ne zeza u njeg aje sa sustavom jos gora situacija nego sa windowsom
Koliko ja vidim piše da oni to žele riješiti prije nego što ona otiđe. Je li moguće da ima i većih budala u toj EK koji još više žele orobiti microsoft na osnovu nebuloza?
O budi siguran da ima. Toga u Briselu ne može presušit. Evo sad je već novo s****e na pomolu sa Open Office Documentom. I tu hoće pobrat dodatne pare.
Opet lobisti flameaju i trljaju ruke. Samo je pitanje koji su sad "pozadinski" igrači u pitanju?
O budi siguran da ima. Toga u Briselu ne može presušit. Evo sad je već novo s****e na pomolu sa Open Office Documentom na pomolu. I tu hoće pobrat dodatne pare.
Opet lobisti flameaju i trljaju ruke. Samo je pitanje koji su sad "pozadinski" igrači u pitanju?
Sto se tice browsera, kad pravo razmislim ne bi mi moglo biti vise svejedno.
Sto se tice dodavanje podrske za Open Document format u Office je nesto sto
je sam M$ trebao jos napraviti sa Office-om 2007 ako ne i prije.
Znaci u potpunosti podrzavam ovo drugo, sto ce mi omoguciti da konacno
mogu u Open Officu spremati u nativni .odp,ods,..., formate a da netko osim
mene to moze citati.
Samo kao napomena Open Document je postao standard prije M$-ovog
Office Open XML (koji nije otvoren koliko ime sugestira) kojeg je na posljetku
prihvatila i EU, ali naravno ne i bez svakakvih nebuloza.
Slažem se da je potrebna nužna potpuna podrška za ODF format u Officeu. ODF format se bazira na postojećim standardima koji se koriste na webu - npr. HTML, CSS, XSL-FO, SVG, MathML. Sa druge strane, OOXML je neka vrsta "xml transkripcije" binarnih Office formata (koji su zapravo jednostavni dumpovi Officeovih objekata iz memorije). Dakle, ODF je potekao iz prvotnih OpenOfficeovih formata, baziranih na web standardima, dok je OOXML potekao iz MSove implementacije uredskog paketa (MS Office).
Što se tiče standardizacije OOXML-a, na prvom glasovanju nije prošao. Zatim je uslijedilo puno lobiranja (čitaj: podmazivanja :) ), pa je standardizacija formata dokumenata odjednom postala vrlo zanimljiva tema za zemlje koje inače rijetko sudjeluju u standardizaciji - i na kraju je u drugom glasanju OOXML ratificiran kao ISO standard.
Kako su krenuli, možemo očekivati da će uskoro, kad Google sa svojim OS-om zauzme tržišni kolač, tražiti da se Chrome izbaci iz Google OS-a :)