Lion – milijun u 24 sata

poruka: 132
|
čitano: 22.208
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Lion – milijun u 24 sata".
15 godina
protjeran
Re: Lion – milijun u 24 sata
CutiePie kaže...

ovak, ja sam dobila neki pojacani mac book pro iz australije prije dva mjeseca i jos se nismo potpuno upoznali, ukoliko sam dobro upucena na njemu imam mac os x? i sad da bih ja trebala s app store-a skinut taj lion zaa 30 dolara (nema ga nigdje skinut besplatno?), i za to bi trebala ostavit broj kreditne i tako nes? iz nekog razloga moji roditelji to ne zele, a ja maloljetna pa eto pitam

Ti imas vjerojatno sada Snow Leopard a on je verzija OS X-a kao i Lion, besplatno imas(nesmijem o piratstvu ovdje, ali googlaj {#})

Bilo bi zgodno, ali nije potrebno!
16 godina
neaktivan
Lion – milijun u 24 sata

ah čuj.. ipak je ovo apple 

{#}
ja osobno ne koristim ništa njihovo, ali imam prijatelja koji koristi - i on kaže JEDNOM APPLE, UVIJEK APPLE 

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...
Luksy kaže...

ah čuj.. ipak je ovo apple 

{#}
ja osobno ne koristim ništa njihovo, ali imam prijatelja koji koristi - i on kaže JEDNOM APPLE, UVIJEK APPLE 

To kao once you go black, you never go back ili? {#}

BBC

Y'know Fry, of all the friends I've had, you're the first!

0 0 hvala 0
17 godina
irmascher kaže...

mozes malo poblize objasnit taj "brzi rad"?

Expose koji ima bolje rijeseno upravljanje prozorima, pretrazivanje fajlova koja je puno bolje rijeseno nego u Win7 i gestures na touchpadu.

OS se puno brze boota i gasi (iako sam svjestan da je to vjerojatno vecinom do SSD-a, nisam koristio Win7 sa SSSom).

17 godina
F1-IVO kaže...
Originalni_manic kaže...

Stavio ga jos u srijedu. Imam MacBook Air od ponedjeljka (nikad prije nisam radio na Macu) i jako sam se brzo naviknuo i mogu reci da vec sada "brze" radim u usporedbi sa PCom i da zbilja osjetim productivity boost.

{#}

Ne kuzim kaj oces rec. Barem argumentiraj.

15 godina
neaktivan

@alen-c:

Istina, ja sam update isto napravio prije nego sam lion stavio i onda je safari poletio, stvarno mi je odlican, prije je bilo puno freezanja i svih sranja a sada sve s prve ;)

OS se stvarno dize sporije do log-in screena ali kad upises pass onda se postavlja sve u sekundi, a na SL je trebao 10-15 sekundi da se postavi nakon log-ina..

Sooner or later, though, you always have to wake up.
17 godina
Zuja kaže...

@alen-c:

Istina, ja sam update isto napravio prije nego sam lion stavio i onda je safari poletio, stvarno mi je odlican, prije je bilo puno freezanja i svih sranja a sada sve s prve ;)

OS se stvarno dize sporije do log-in screena ali kad upises pass onda se postavlja sve u sekundi, a na SL je trebao 10-15 sekundi da se postavi nakon log-ina..

Sada sam stopao, 15 sec do login screena i 2 sekunde da se sve loada nakon logina.

16 godina
M_dipl. kaže...
CutiePie kaže...

ovak, ja sam dobila neki pojacani mac book pro iz australije prije dva mjeseca i jos se nismo potpuno upoznali, ukoliko sam dobro upucena na njemu imam mac os x? i sad da bih ja trebala s app store-a skinut taj lion zaa 30 dolara (nema ga nigdje skinut besplatno?), i za to bi trebala ostavit broj kreditne i tako nes? iz nekog razloga moji roditelji to ne zele, a ja maloljetna pa eto pitam

Ti imaš OS X Snow Leopard, koji ti je i više nego dovoljan za sve što ti treba, ako ti roditelji ne dopuštaju korištenje kartice najpamentiji ti je potez ostati na tom sustavu na kojem jesi, on je relativno mlad i vrlo dobro podržan i nema potrebe za piraterijom.

Sasvim tocno. Ali i pored toga ne isplati se zuriti s upgradeom. Treba uzeti u obzir da ima dosta aplikacija koje jos nisu prilagodjene za rad s Lionom. Osim toga Lion, kao i sve danasnje x.0 verzije operativnih sustava, sigurno jos ima sitnijih gresaka i problema. Iskustvo pokazuje da je bolje pricekati par mjeseci dok se stvari ne ispeglaju i onda prijeci na stabilan sustav (kojem su se u medjuvremenu i proizvodjaci aplikacija prilagodili).

2 0 hvala 0
17 godina
CutiePie kaže...

Pogledaj da li ti je laptop obuhvacen sa redeem policy. Posto je moj kupljen par tjedana prije izlaska Liona imao sam besplatni download, odnosno, naplaceno mi je 0 Eura. Ne znam koliko daleko ide redeem policy, najbolje da pogledas online.

15 godina
neaktivan
Originalni_manic kaže...
CutiePie kaže...

Pogledaj da li ti je laptop obuhvacen sa redeem policy. Posto je moj kupljen par tjedana prije izlaska Liona imao sam besplatni download, odnosno, naplaceno mi je 0 Eura. Ne znam koliko daleko ide redeem policy, najbolje da pogledas online.

Svi oni koji su kupili mac nakon 6.6 imaju pravo na free upgrade, ostali ne. I to moraju zatraziti do 30 dana nakon izlaska Liona.

Sto se tice dali cekati ili ne sa updateom, ako ne koristiti neke appove koji ne rade s ovom verzijom slobodno napravite. Lion pored drugih stvari ima i bolju zastitu, sigurnost itd.

Inace slazem se, treba mu koja sec duze da se podigne, prvi dan me je malo zezao, dok nisam updateo sve programe, 2-3 restarta i onda je legnuo na svoje, sad radi bez problema.

17 godina
neaktivan
alen-c kaže...

ChrisB kaže...

(...)Ali stroj se vidljivo dulje podiže, kad se logiram Desktopu treba dulje vrijeme da se posloži, a Spotlight mi sve ove dane doslovce ubija stroj dok ne dovrši indeksiranje sadržaja diskova. Ok, ja sam jedan od onih koji obavi posao i stroj pošalje u shutdown, a ne kako to mnogi korisnici Maca rade - standby. Jednostavno, previše sam često i dugo udaljen od deska, pa ne želim razmišljati o what-if scenariju kad dođem za stol a stroj nedaj Bože - mrtav. Da ga ne gasim, vjerojatno bi se već davno "zbrojio" i nastavio raditi normalno. (...)

Mislim da se OS diže sporije jer sad ima onu novu mogucnost da nastavi gdje si stao. Tako sad više ne trebaš

kao nekad izac iz svih programa pa ih sve opet otvarat iduci put, nego ti racunalo prilikom ponovnog paljenja nastavlja tocno

gdje si stao sa svim upaljenim programima koliko sam skužio. A možda i to indeksiranje zeza.

Cudno mi je ipak da uspori.

Da, sam OS se dize bitno sporije. Sada je otprilike na razini Win7 vremena na notebooku, sto mi izbija jedan argument kad se zezam s ekipom.

Spremanje stanja aplikacije je ok, iako zbilja nije to nista sto Windowsi nemaju godinama.

Ukratko, danas stroj radi bitno brze pa cu jednostavno zakljuciti da je stvarno Spotlight taj koji je zagusio stroj reindeksiranjem. Najgore u cijeloj prici je sto ja osobno Spotlight uopce niti ne koristim, pa me cijela prica podsjeca na vrijeme kada sam upgradeao na Snow Leoparda s kojim je bila ista situacija - reindeksiranje koje je trajalo i koje je ubijalo stroj.

I hej, da ne bude zabune, Leon je sjajan i zbilja jesam zadovoljan sada kako radi. Malo me hvata jedino nostalgija za starim login dijalogom, jer ovaj novi mi je malo... ok, jos mi nije sjeo. Vidjet cemo, vrijeme ce pokazati.

16 godina
protjeran
Lion – milijun u 24 sata
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
hrvatskafarkasevec kaže...

Ok, i sto si zelio reci ovim linkom? Trazis minuse Leona?

Jesi li procitao postove ljudi nakon svega sto je neki histericni i neupuceni "administrator" napisao u tom svom postu? Pa radi se o covjeku koji ocito ne zna iskljuciti niti najobicniji spell check sustav :))))))

15 godina
neaktivan
Originalni_manic kaže...
Zuja kaže...

@alen-c:

Sada sam stopao, 15 sec do login screena i 2 sekunde da se sve loada nakon logina.

Ne znam, koji mac imas? Meni je na mom macu bilo da nakon log ina malo cekam i sve radi. Ma sto god rekli, 17 sec je bolje od windowsove minute i pol {#}

Sooner or later, though, you always have to wake up.
15 godina
neaktivan
Lion – milijun u 24 sata

Ostavite se usporedbi i traženja mana, takve stvari nikad ne završe dobro.

BTW, gledala sam video na YT kako instalirati OSX u VirtualBox i čak se ni ne čini toliko komplicoranim. Možda ga i isprobam ovih dana.

The more you live, the less you die. (Janis Joplin)

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
GigaGirl kaže...

BTW, gledala sam video na YT kako instalirati OSX u VirtualBox i čak se ni ne čini toliko komplicoranim. Možda ga i isprobam ovih dana.

To je ko isprobavanje auta igrajuci simulaciju na kompu.

Ili pravi mac ili probat hackintosh, neces moc ni blizu stec dojam virtualiziranjem.

Tvoj win ovo nemoze http://www.youtube.com/watch?v=3V6365NQrV0 // Win 7 na osx-u http://www.youtube.com/watch?v=Co5BnTQDh2A
15 godina
neaktivan
ChrisB kaže...

(...)Spremanje stanja aplikacije je ok, iako zbilja nije to nista sto Windowsi nemaju godinama.

Ukratko, danas stroj radi bitno brze pa cu jednostavno zakljuciti da je stvarno Spotlight taj koji je zagusio stroj reindeksiranjem. Najgore u cijeloj prici je sto ja osobno Spotlight uopce niti ne koristim(...)

Šta je to isto bilo moguce i na Windowsima? Mislim, koristio sam Windowse i sad ponekad ih upalim ali nisam primjetio da ima pa zato i pitam.

I neobicno mi je da ne koristiš Spotlight, jer npr.meni je on izuzetno koristan, korištenje findera, ikona, precaca i ostalih međukoraka

mi svodi na minimum i zaista trenutno i tocno što tražim. Jel koristiš neko slicno rješenje ili šta?

Mislim jest da taj proces indeksiranja usporava na pocetku dok se ne obavi ali nakon toga ubrzava cijelo korištenje racunala.

GigaGirl kaže...

Ipak cu se malo morat bacit na usporedbe {#}

Što se tice jednostavnosti i kompliciranja korištenja pojedinog OS-a mislim da je navika najgadnija stvar.

Meni je npr.prvi tjedan OS X djelovao prejednostavno, bezlicno i dosadnjikavo.

Jednostavno nisam imao šta radit na njemu, jer sam navikao kod Windowsa da OS moram podešavati bar par

sati nebi li sve funkcioniralo kako sam zamislio i nebi li se riješio smeca koje M$ utrpa u OS koje necu nikad koristit

i servisa koji nepotrebno usporavaju racunala, onda bi došla na red instalacija firewalla i antivirusa, pa nekog

ok MP3 playera, pa poštenog browsera, pa skinuti i instalirati na stotine MB nadogradni, a možda i Gb ako je rijec o SP,

i tako. Ugl.pola stvari na OS X-u se ni netrebaju radit. Onda jednostavno skužiš da je OS tu da ga koristiš za

ono što želiš raditi, a ne da ti radiš na njemu da bi bio onakav kakvog ga je vec sam M$ trebao speglati.

Netko je napao ovog koji je spomenuo da brže radi posao, ali ja mislim da je u pravu i da se posao može doista brže raditi.

-na pocetku nemora toliko toga podešavati

-sustav je napravljen toliko jednostavno da se sve nalazi na 1 do 2 mjesta, a ne ko u Windowsima da se određena radnja pojavljuje i nudi na 10 mjesta u sustavu

-sam Spotlight koji odlicno služi lakom dohvacanju bilo cega na racunalu

-Expose i Spaces su toliko odlicne stvari za manipulaciju otvorenim programima i fajlovima da i kad dođem na Windowse automatizmom odvucem miš u kut

gdje sam si postavio Expose i onda skužim da toga tu nema :(

-nemoraš svakih malo provjeravati updateove Windowsa i Firewalla/antivirusa, tj.nemoraš ni potvrđivati nikakve nadogradnje stalno

-deinstalacija programa se svodi na bacanje u koš, a instaliranje najcešce odvlacenjem programa u aplikacija i sve su na 1 mjestu

-oznacavanje foldera i fajlova bojama itekako olakšava brzinsko korištenje potrebnih u sekundi

-potrebe za gašenjem i rastartom su minimalne. Jedino u slucaju nekog važnije updatea. Meni zna radit po mjesec dana bez ijednog restarta/gašenja.

Kod Windowsa svaki 2.program zahtjeva restart nakon instalacije ili deinstalacije, a i jednostavno znaju pomalo usporiti tokom upotrebe.

-itd.

To su samo neke od prednosti koje mi eto u prvi mah padaju na pamet. Imam dojam da kod Windowsa previše vremena moram

trošiti na same Windowse na njihovo održavanje u formi. Problem je kad covjek navikne na

Windowse pa prvih tjedan dana to sve djeluje malo cudno, i cak bi rekao kao da ne vjeruješ da to baš tako

funkcionira, ali eto na kraju skužiš da jednostavno radi {#}

Ne dozvolite da vas obeshrabre oni koji su razočarani životom i koji su postali gluhi za najdublje i iskonske želje svoga srca - IVAN PAVAO II
15 godina
protjeran
alen-c kaže...

Što se tice jednostavnosti i kompliciranja korištenja pojedinog OS-a mislim da je navika najgadnija stvar.

Meni je npr.prvi tjedan OS X djelovao prejednostavno, bezlicno i dosadnjikavo.

Jednostavno nisam imao šta radit na njemu, jer sam navikao kod Windowsa da OS moram podešavati bar par

sati nebi li sve funkcioniralo kako sam zamislio i nebi li se riješio smeca koje M$ utrpa u OS koje necu nikad koristit

i servisa koji nepotrebno usporavaju racunala, onda bi došla na red instalacija firewalla i antivirusa, pa nekog

ok MP3 playera, pa poštenog browsera, pa skinuti i instalirati na stotine MB nadogradni, a možda i Gb ako je rijec o SP,

i tako. Ugl.pola stvari na OS X-u se ni netrebaju radit. Onda jednostavno skužiš da je OS tu da ga koristiš za

ono što želiš raditi, a ne da ti radiš na njemu da bi bio onakav kakvog ga je vec sam M$ trebao speglati.

bas zbog ovoga kupujem macbook, jednostavno sam shvatio da bezveze gubim vrijeme podesavajuci windowse i zivciram se.

prije sam stalno nesto prckao po kompu a i nabavio sam si androida da i po njemu mogu prckati, isprobavati clockati ali nakon nekog vremena mi je to sve dosadilo i shvatio sam da je sve to gubljenje vremena.

i tako sam si kupio iphone a uskoro cu i macbook :)

Bilo bi zgodno, ali nije potrebno!
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.7.2011 16:24 (EZY-E).
15 godina
neaktivan
EZY-E kaže... 

bas zbog ovoga kupujem macbook, jednostavno sam shvatio da bezveze gubim vrijeme podesavajuci windowse i zivciram se.

prije sam stalno nesto prckao po kompu a i nabavio sam si androida da i po njemu mogu prckati, isprobavati clockati ali nakon nekog vremena mi je to sve dosadilo i shvatio sam da je sve to gubljenje vremena.

i tako sam si kupio iphone a uskoro cu i macbook :)

Ja bar isto tako razmišljam. S druge strane opet kužim da netko ima potrebu za necim takvim i

da sve prilagodi sebi do najmanjih detalja i opcenito biti sam svoj majstor i baviti se kompovima i OS-ovima

zbog njih samih. Ali eto ako želiš obaviti posao onda ti OS nije skoro ni bitan, tj.želiš vidjeti što manje OS-a

i manje se njime baviti, a želiš što više koristit aplikacije koje ti trebaju i obavljati posao za koji si placen,

nagrađen ili jednostavno te opušta. Ako nekog opušta baš to ceprkanje po sustavu, njemu je vjerojatno

npr.iOS i OS X dosadan. Ali i opet za takve naprednije korisnike postoje JB i terminal pa putem te 2 stvari

oba sustava mogu promjeniti do neraspoznatljivih granica ako to znaju i žele.

Jedino što je zaista važno napomenuti kod OS X-a da se provjere aplikacije o kojima su neki ovisni.

Tako npr.do prije godinu AutoCAD na Macu nije bio kolko znam, a sad ga ima, ili ako netko voli igrat

igrice koje možda ne postoje i u verziji za Mac. Takve stvari dijelom rješavaju BootCamp i virtualizacije,

ali po meni je bedasto uzimat Mac racunalo da bi vrtio Windowse {#}

Ne dozvolite da vas obeshrabre oni koji su razočarani životom i koji su postali gluhi za najdublje i iskonske želje svoga srca - IVAN PAVAO II
14 godina
neaktivan
Lion – milijun u 24 sata

Evo ja si upravo instalirao Snow leoparda na svoj PC (hackintosh :P) da vidim zašto svi taj Apple hvale.. Moram priznat da nije tako loš OS, po meni ima sve najbolje karakteristike linuxa (brzina, jednostavnost) uz softversku podršku sličnu kao u windowsima (office, adobe). Iznenadila me brzina kojom pokreće aplikacije i programa (firefox radi mnogo bolje nego u windowsima) iako radi na hardwareu koji nije podržan od Applea. Vjerojatno bi na originalnom Macu još bolje radilo.

Osim toga, ima mnoge sitnice koje uljepšavaju rad na kompjutoru kao što je fullscreen u pojedinim aplikacijama, reading mode u safariju, spaces, expose i slično.. Ukoliko ne bude problema s hardwerom (webcamera, grafička, printer - zasad sve radi; XD) koristit ću ovaj OS više od 7edmice..

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Lion – milijun u 24 sata

napravio sam upgrejd s SL na 3 godina starom macbook pro..... 

pari mi se da sam uzeo novi komp.... leetiiiiiiiiiiiii 

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Thog kaže...

napravio sam upgrejd s SL na 3 godina starom macbook pro..... 

pari mi se da sam uzeo novi komp.... leetiiiiiiiiiiiii 

to ti je psihicki efekt...

XD

potpis :D
15 godina
neaktivan
Lion – milijun u 24 sata

Ne mogu još nikakve dojmove prenijeti jer ponovno imam problema sa instalacijom. Da imam više vremena i živaca definitivno bih ga stavila kao primarni OS i onda ga pošteno isprobala. Muka je instalirati OSX bez Mac računala :(

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
GigaGirl kaže...

Ne mogu još nikakve dojmove prenijeti jer ponovno imam problema sa instalacijom. Da imam više vremena i živaca definitivno bih ga stavila kao primarni OS i onda ga pošteno isprobala. Muka je instalirati OSX bez Mac računala :(

Pogledaj dio foruma koji se bavi Hackintoshom.

Ovako grubo smjernice su:

- Prvo pogledaj kakav hardware imas, maticnu, procesor, graficku kao primar i druge.

- Odabrati koja bi ti verzija hackintosha bila najbolja, iatskos, tonymac i sto sve ima

- Kako poslozis boot, dakle prvo moras sloziti bios na AHCI mode, i jos 2-3 stavke.

- I onda tek krece zivci instaliranja, pa ako uspije koji ti kextovi trebaju, sto radi, sto ne radi i sl.

- Dakle nije samo ubaciti CD pa bootati.

15 godina
neaktivan

Znam da ću se morati potruditi oko toga, ali kao što sam rekla sada nema ni vremena ni živaca. Ovaj video što sam našla za instalaciju u VirtualBox se činio jednostavnim pa sam ga probala, ali svejedno sam nešto zeznila.

Kad se uhvatim toga za ozbiljno bacit ću pogled na tu temu pa potražiti što mi treba.

15 godina
neaktivan
Lion – milijun u 24 sata

Mada ja osobno nebi stavio Mac kao primarni OS, jer ipak i ako sve radi na hackintoshu zbog necega se moze dogoditi kolaps i sve ponovno.

Tako da ga je bolje posloziti u dual bootu, pa makar se Win i ne koristio ili ako tko ima stari disc kao 2gi koji ne koristi pa se igrati na njemu.

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
mighty99 kaže...

Mada ja osobno nebi stavio Mac kao primarni OS, jer ipak i ako sve radi na hackintoshu zbog necega se moze dogoditi kolaps i sve ponovno.

Tako da ga je bolje posloziti u dual bootu, pa makar se Win i ne koristio ili ako tko ima stari disc kao 2gi koji ne koristi pa se igrati na njemu.

Da, to se podrazumijeva... bez dual boota i 2 harddiska ne bi se igrao s tim XD Uvijek je dobra ideja podijelit harddisk gdje se Mac instalira na 2 particije i koristit TimeMachine za potpuni backup.

16 godina
GigaGirl kaže...

Pogotovo s AMD procesorom i hardwareom koji imaš.

Ja sam birao hardware po tome kako radi sa Mac OS X i instalacija mi je bila veoma jednostavna, boot sa iBootom, instalacija kao na Mac i samo kextovi za GPU, MultiBeast i Sleepenabler.

Doslovno 20ak klikova više nego na pravi Mac.

Jedini problem koji imam su updateovi, koji prolaze više manje bez problema, ali me je uvijek strah

Volim jabuke :) | bugcraft.info
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.7.2011 18:18 (power_user).
15 godina
neaktivan

Misliš da se ne isplati mučiti za ovaj laptop?

15 godina
protjeran
demark kaže...

Evo ja si upravo instalirao Snow leoparda na svoj PC (hackintosh :P) da vidim zašto svi taj Apple hvale.. Moram priznat da nije tako loš OS, po meni ima sve najbolje karakteristike linuxa (brzina, jednostavnost) uz softversku podršku sličnu kao u windowsima (office, adobe). Iznenadila me brzina kojom pokreće aplikacije i programa (firefox radi mnogo bolje nego u windowsima) iako radi na hardwareu koji nije podržan od Applea. Vjerojatno bi na originalnom Macu još bolje radilo.

Osim toga, ima mnoge sitnice koje uljepšavaju rad na kompjutoru kao što je fullscreen u pojedinim aplikacijama, reading mode u safariju, spaces, expose i slično.. Ukoliko ne bude problema s hardwerom (webcamera, grafička, printer - zasad sve radi; XD) koristit ću ovaj OS više od 7edmice..

??? jet ti stvarno neznas  da je isti hardwer i na pc-u i u macu ??

doduse nije mac ima graficke od prije par godina :))

ja ga imam instaliranog na 2 lapija (dual boot)

i meni to sve lici na neki djecji os (tj napravljen za racunalno nepismene ) 

sve neke slikice sad za ovo pa ono

nemozes nista detaljnoga napraviti kad ti treba,neg samo te automatske radnje

kao da imam cheteve ukljucene u os-u  (meni se to gadi)

koji nerade kako ja hocu

i nakon par tjedana "prckanja" stanem i kazem si i sta sad  (neki iphone filing) ??

instaliranje win linux native aplikacije  ?? zast to imam u win7 

aj da vidim mozda je brze  ,, kad mauna,, photoshop steka malo malo  ono ??

maya isti vrag kao i na win/linux

tako da jos uvjek nekuzim zasto ljudi kazu da mogu (i rade) brze na osx-u ?? 

---firefox brze ide ono LOL  (sta to brze ide ???) 

ako ti je net oki ice isto i najednom i na drugom

kao da ja kazem uu meni na linuxu firefox skida filmove 2x brze od win

ono LOL

i sta dalje ?? 

nista jer nemas nista vise raditi u osx-u 

apple ima tih nekoliko nativnih aplikacija friziranih do bola na bracu i to je to

ostalo sve x86 port na os'x sa linuxa

nekuzim

jos dati 2x vise love za pravi mac ono za cega ??

da opet moras kupovati te iste aplikacije koje isto rade i na ostala 2 os-a ??

nekuzim

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice