Kraće jamstvo iz Seagatea

poruka: 20
|
čitano: 2.583
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Kraće jamstvo iz Seagatea".
17 godina
protjeran

Seagate nije što je bio,serija Baracude 7,8,9 - to se nije kvarilo ni pod vodom..Skraćuju jamstvo jer imaju sve više reklamacija.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pametan potez

Bolje se suociti sa stvarnoscu nego se brukat

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Prije par dana sam našao bad sektore na tri mjeseca starom 7200.11. Reklamirao sam ga i doplatio za malo veći. Možda bude više sreće.

Zove se Fuko i da, prave su.
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Pa valjda otkad su kupili šugavi Maxtor ili kako se već zvao, u qrcu su...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Ne baš,kupili su Maxtor ima 5 godina ili tu negdi,dakle prije serije 7,a Maxtor se i dalje brandira pod 'Maxtor' pod okriljem Seagate-a.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
moderator
RE: Kraće jamstvo iz Seagatea
QFlash kaže...

Ne baš,kupili su Maxtor ima 5 godina ili tu negdi,dakle prije serije 7

Sad bas da je proslo 5 godina od pocetka 2006. godine... Ne bih rekao.
QFlash kaže...

a Maxtor se i dalje brandira pod 'Maxtor' pod okriljem Seagate-a.

Da, i pod tom markom proizvode pretezito low-end diskove.
17 godina
protjeran

Ok,kupio je Maxtor krajem 2005-e godine,dakle ima 3 godine.

No htio sam reći da kupnja Maxtora nije mogla\trebala dovesti pad kvalitete Seagate diskova jer je i dalje riječ o dva odvojena brenda.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da, znam zašto skraćuju jamstvo! Kupio sam disk početkom kolovoza ove godine u crk'o mi je krajem studenog!

Intel E6750 2666MHz | MB Gigabyte P35-DS3P | 2GB RAM | NVIDIA GeForce 8600 GT 256 MB | Seagate ST3500630AS 500 GB
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

dva od 200 Gb mi trajala po par mjeseci, jedva sam nakon 45 dana dobio druge. Meni dosta.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ni Seagate nije vise kao sto je nekoc bio...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Alenko V6 kaže...

dva od 200 Gb mi trajala po par mjeseci, jedva sam nakon 45 dana dobio druge. Meni dosta.

Ovo zvuči kao teško pljuvanje po Seagateu (ne nužno samo ovaj tvoj post, već sve skupa). Pitam se što ti i tebi slični radiš (radite) s tim račnalom u kojemu je Seagate?! Ili znaš li što netko drugi radi s tvojim računalom dok tebe nema u blizini? Jel ti računalo u računovodstvenom servisu pa ti se djelatnici penju na kućište dohvatiti registratore dok računalo radi?! Ili si mlad i divljaš po računalu kao onaj mali ludi Njemac dok se kao igra?!

Ja sam na Seagateu već godinama i nikad problema, a imam ih uvijek po 2 - 3 u kućištu i po 2 izvan glavnog kućišta (veliki i mali prenosivi), samo kupujem sve veći kapacitet, a manji poklanjam nakon par godina. Osim toga, pogledaj i brandove koji slažu konfiguracije i napravi statistiku korištenja Seagatea kod njih. Bez obzira na među-korporacijsku politiku i dogovore o komponentama, ne bi stavljali diskove koji se "stalno kvare" na vlastitu štetu!

Meni je prije puno godina kod slaganja konfe bio uzor Alienware. Kad sam kod njih vidio Seagate u svim vrhunskim konfama... kraj priče.

Koliko god ga tresao, jedna kap ti uvijek ostane za gaće...
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.12.2008 15:05 (Faerdhur).
18 godina
moderator
Faerdhur kaže...
Ja sam na Seagateu već godinama i nikad problema, a imam ih uvijek po 2 - 3 u kućištu i po 2 izvan glavnog kućišta (veliki i mali prenosivi), samo kupujem sve veći kapacitet, a manji poklanjam nakon par godina. Osim toga, pogledaj i brandove koji slažu konfiguracije i napravi statistiku korištenja Seagatea kod njih. Bez obzira na među-korporacijsku politiku i dogovore o komponentama, ne bi stavljali diskove koji se "stalno kvare" na vlastitu štetu!
Radis ocitu logicku pogresku (zapravo dvije, ako nemas diskove najnovije generacije) - meni radi ergo mora svima drugima. I ja u svom racunalu imam dva Seagateova diska, ali 7200.10, a u starijem racunalu imam jos jedan Seagateov 250 GB model, ne znam koje generacije. I sva tri diska su vrlo pouzdada i cini se da ce trajati dovijeka. No sve to nista ne znaci kad nitko ne tvrdi da su ti diskovi nepouzdani - za njih se zna da su ultrapouzdani. Problem je s najnovijom generacijom Seagateovih diskova (pa cak i da njih imas, to nista ne znaci) - pogledaj malo na new eggu koliko ljudi se zali da su im otisli u vrlo kratkom roku - u rangu sa Samsungovim F1 diskovima. Sto nije dobro. Kupit cu si novi disk kroz neko krace vrijeme i razmisljao sam prvo o Samsungu F1 no kad sam vidio da nisu pouzdani koliko sam ocekivao, poceo sam opet razmisljati o Seagateu. Ali s obzirom na trenutacno stanje... Radije cu kupiti Samsung nego Seagate jer je brzi, jeftiniji i manje se grije - a izgleda da nije nista manje pouzdan.
17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Radis ocitu logicku pogresku (zapravo dvije, ako nemas diskove najnovije generacije) - meni radi ergo mora svima drugima.

Da, zvuči idiotski kad tako nešto kažem.

Ali me već nervira i ne mogu izdržati pa onda napišem izjavu nakon desetina pročitanih jaukanja na komponente, a meni se stvarno ne događa nikakvo zlo s komponentama, ili ne pamtim kad se dogodilo. A nisam neki nadareni ni bogati ni načitani IT stručnjak da uzimam najskuplje i najbolje. Čak se mjesecima ni ne intersiram za hardver, pa kad dođem do kupnje nečega, evo moje prakse:

1) samo jednu večer sjednem i pregledam Web, recenzije, komentare, statistike, usporedbe što najbolje radi s čime, itd. (nešto kao i tvoje informiranje na Webu) i sutradan kupujem odabrane stvari tamo gdje mi je povoljnije

2) uvijek biram višu srednju klasu svih komponenti (odnosno viši srednji cjenovni razred) - ako su ploče od 500 kn do 1500 kn, prvo krenem gledati ponudu i performanse onih između 950 kn i 1150 kn, ništa ispod toga (zbog loše kvalitete) niti iznad toga (zbog cijene i nepotrebnih dodataka), pa onda svojstva ploča. Isto i s ostalim komponentama. Ali bitno mi je da SVE budu u toj klasi, i što je više moguće istog proizvođača.

I otud izgleda kao stupidno i arogantno kad podviknem ljudima "*ebote, šta jaučeš!" jer znam da papci ulože masu love u grafulju recimo, a ne paze na druge komponente i normalno da dođe do raznih sranja u radu.

A ovo za Seagate, stvarno ne znam, što se tiče nove generacije. Morat ću pripaziti kad dođe do zamjene diskova.

mbaksa, jel ovaj moj vanjski od prošle godine spada u te loše - Seagate FreeAgent Pro 750 GB? Tamo trpam filmove i serije, pa da mi ne kihne...

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.12.2008 13:58 (Faerdhur).
17 godina
neaktivan

Koji debili. Pa to znači da od tih pokvarenih diskova samo 5% se kvari sa starošću od 3-5 godina. To i nije onda neki trošak s obzirom da puno ljepše izgleda kad je garancija 5, a ne 3 godine. Baš zato bi trebali ostaviti takvo jamstvo, ili prognoziraju da će biti još i gore hehehe....

0 0 hvala 0
18 godina
moderator
Out_of_Space kaže...

Koji debili. Pa to znači da od tih pokvarenih diskova samo 5% se kvari sa starošću od 3-5 godina. To i nije onda neki trošak s obzirom da puno ljepše izgleda kad je garancija 5, a ne 3 godine. Baš zato bi trebali ostaviti takvo jamstvo, ili prognoziraju da će biti još i gore hehehe....

Mislim da se boje sto bi moglo biti od tih 3-5 godina kad se jako povecao broj reklamacija unutar prve godine... Valjda ne zele riskirati, iako sad riskiraju da ljudi pocnu gledati konkurenciju, jer je puno ljudi uzimalo Seagateove diskove bas zbog petogodisnje garancije.
17 godina
protjeran

Sva sreća kad sam kupio svoj još uvijek je imao garanciju 5 godina

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. ----------------------------- intel e7200 3ghz,gigabyte ep35-ds3,gainward 8800gt OC,segate barracuda 500gb,2x 2 gb kingmax ram,thertmlake soprano
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

mbaksa, majstore, odgovori mi na gornje pitanje

0 0 hvala 0
18 godina
moderator
Faerdhur kaže...

mbaksa, majstore, odgovori mi na gornje pitanje

Uzmi sarafciger pa pogledaj! Namigiva Ili ga spoji preko eSATA sucelja pa probaj programom HD Tune ispipat informacije. Nisam supermen, ne vidim kroz plastiku ili metal! Osmijeh
17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
 Ili ga spoji preko eSATA sucelja pa probaj programom HD Tune ispipat informacije

Bio je na eSATA, jedno vrijeme, ali je izgleda kartica bila loša pa nije valjalo. eSATA je dobio otkaz iz kante, sad već godinu radim preko FireWire i sve OK. Jel taj HD Tune radi s FW?

mbaksa kaže...
 Nisam supermen, ne vidim kroz plastiku ili metal! Osmijeh

A ja se ponadao da jesi... Plač

Belji se

18 godina
moderator
Faerdhur kaže...
Bio je na eSATA, jedno vrijeme, ali je izgleda kartica bila loša pa nije valjalo. eSATA je dobio otkaz iz kante, sad već godinu radim preko FireWire i sve OK. Jel taj HD Tune radi s FW?
Nisam isprobavao, prepostavljam da je preko FW-a isto kao preko USB-a, odnosno tada s njega ne mozes iscitati gotovo nikakve informacije. Mozes probat pa vidjet.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice