Ivane, čestitam na jako dobrom i informativnom članku o Kindleu. Puno originalnih slika također nije na odmet.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ivane, kako je zapravo čitanje knjiga na ovakvom ekranu?
Jednako kao i citanje BUG-a - ugodno!
"s jedne strane to je napredni e-čitač, s druge, to je nedovršeni tablet"
prije bi rekao nedovrseni e-citac jer nema osnovnog - e-ink ekran!
upravo radi toga i pitam
Slazem se s Mossbergom da je to "grown-up e-reader". Rezolucija LCD ekrada je sasvim pristojna i ne vidim bitnu razlike u odnosu na e-link. Osim toga Fire je samo djelomicno klasican e-citac vise pretendira da bude ono ostalo.
ja pretpostavljam da je isto kao i sa monitora.. ili bolja varijanta oled ekrana sa mobitela.. tj. koliko god da je ekran dobar pozadinsko osvjetljenje ima, dok kod e-inka ti izgleda kao da si isprintao tekst.
Najbolje rečeno : LCD e-čitač :)
Pretplaćem sam na nekoliko časopisa preko Zinio servisa pa me zanima da li KF podržava Zinio čitač? Hvala!
Tako da je KF potpuno kompabitilan.
Za sad ne vidim Zinio app u Amazon App Store na Kindle Fire, mislim da bi se taj servis trebao smatrati konkurencijom za Amazonom Newsstand sekciju na Fire pa pretpostavljam da ga nece ni biti (ukoliko naravno netko ne izhakira Kindle Fire, kao u gornjem postu pa sve bude moguce)
Nadopuna: u ovom tekstu pise da ce biti na Kindle Fire ali ga za sad pretraga ne pokazuje, inace ja sam imao problema naci bilo koju twitter aplikaciju da bi na kraj samo Hootsuite "izronio" nakon nekog pokusaja
Da, ali u tekstu piše da je broj aplikacija ograničen, ako nisam nešto krivo shvatio.
upravo radi toga i pitam
Znači oči bole nakon nekog vremena ... "Stari" Kindle 3 je u čitanju nenadmašan. E-ink ekran je najbliže papiru. Ja uredno čitam po par sati bez da me zabole oči. A baš sam razmišljao "upgrejdat" se na Fire.
upravo radi toga i pitam
Znači oči bole nakon nekog vremena ... "Stari" Kindle 3 je u čitanju nenadmašan. E-ink ekran je najbliže papiru. Ja uredno čitam po par sati bez da me zabole oči. A baš sam razmišljao "upgrejdat" se na Fire.
ja bi ti preporucio pravi e-rider http://www.amazon.com/gp/product/B005890G8Y/ref=famstripe_kt , ali vec imas stari tako da .. :)
A za ove sto bi uzeli u koloru, onda je mozda bolje kupti pravi android tablet, ili cak sacekati 2012 pa mozda i sa w8 uzeti tablet :)
Za sad ne vidim Zinio app u Amazon App Store na Kindle Fire, mislim da bi se taj servis trebao smatrati konkurencijom za Amazonom Newsstand sekciju na Fire pa pretpostavljam da ga nece ni biti (ukoliko naravno netko ne izhakira Kindle Fire, kao u gornjem postu pa sve bude moguce)
Nadopuna: u ovom tekstu pise da ce biti na Kindle Fire ali ga za sad pretraga ne pokazuje, inace ja sam imao problema naci bilo koju twitter aplikaciju da bi na kraj samo Hootsuite "izronio" nakon nekog pokusaja
Stavi market enabler.
Još samo kad ne bi bilo toliko zavrzlama za ga uvesti... Meni je ovaj tablet idealan, ne trebaju mi neke napredne funkcije, želim samo čitač na kojem mogu surfati i koristiti neke jednostavne aplikacije, an ne želim platiti puno.
A kako se Fire ponasa sa mp3cama koje npr. imam doma, raznim filmovima ili pdf knjigsma i/ili casopisima koje imam skinute s interneta, a nemaju veze sa Amazonom (nisu tamo kupljene niti posudjene)? Jel ga se moze napuniti sa sadrzajem koji nije preuzet sa Amazona?
Koliko on to voli i kako se s time ponasa? Naravo u slucaju na nije rootan, nego originalan iz ducana...
Hvala. Pozdrav
A kako se Fire ponasa sa mp3cama koje npr. imam doma, raznim filmovima ili pdf knjigsma i/ili casopisima koje imam skinute s interneta, a nemaju veze sa Amazonom (nisu tamo kupljene niti posudjene)? Jel ga se moze napuniti sa sadrzajem koji nije preuzet sa Amazona?
Koliko on to voli i kako se s time ponasa? Naravo u slucaju na nije rootan, nego originalan iz ducana...
Hvala. Pozdrav
Ovaj "stari" s tipkovnicom uredno cita sve. I što je i što nije kupljeno na Amazon store-u. Inače, navodno ova Touch verzija nema landscape! :))
Pozdrav

Upravo je prošao prvi dan s Kindle Fire u mojim rukama i dojmovi su sljedeći.
Ekran je premali sa ugodno surfanje i jako ga je nezgodno držati u ruci. Stalno klizi iz ruke. Gumb za ON/OFF je smješten na najgore moguće mjesto, tamo gdje svatko drži prst dok ga drži jednom rukom. Amazon store je nedostupan kod nas pa sam morao lažirati adresu i karticu da barem mogu pristupiti FREE aplikacijama.
Home button je softverski, što daje ljepši izgled kučištu ali je jako nepraktično.
Sve u svemu poprilično smećasti proizvod. Ponuda kvalitetnih free igrica na store-u naspram iOS-a je katastrofalna.
Pozitivno je što radi flash u browseru, te ekran djeluje ugodno za oči. Drugih prednosti ne vidim. Neintuitivno sučelje čili je na kraju, te ide ruku pod ruku uz neintuitivno dizajnirano kučište. Ali opet, za $200 dolara ipak ga ne bih potpuno popljuvao. Dao bih mu titulu najbolji od najgorih te nestrpljivo iščekujem iPad3.
Ekran je premali sa ugodno surfanje i jako ga je nezgodno držati u ruci. Stalno klizi iz ruke. Gumb za ON/OFF je smješten na najgore moguće mjesto, tamo gdje svatko drži prst dok ga drži jednom rukom. Amazon store je nedostupan kod nas pa sam morao lažirati adresu i karticu da barem mogu pristupiti FREE aplikacijama.
Home button je softverski, što daje ljepši izgled kučištu ali je jako nepraktično.
Sve u svemu poprilično smećasti proizvod. Ponuda kvalitetnih free igrica na store-u naspram iOS-a je katastrofalna.
Pozitivno je što radi flash u browseru, te ekran djeluje ugodno za oči. Drugih prednosti ne vidim. Neintuitivno sučelje čili je na kraju, te ide ruku pod ruku uz neintuitivno dizajnirano kučište. Ali opet, za $200 dolara ipak ga ne bih potpuno popljuvao. Dao bih mu titulu najbolji od najgorih te nestrpljivo iščekujem iPad3.
Ovo je razlog ove smećaste recenzije. Ako se ovo pljuvanje uopće može nazvat time.
Ovo je razlog ove smećaste recenzije. Ako se ovo pljuvanje uopće može nazvat time.
Srećo, uređaj je u mom vlasništvu, a ako se tebi sviđa i želiš ga, prodam ti ga za $200, pošalji mi PM. Jedan dan je star, a s obzirom na carinu i poštarinu, mislim da je ok cijena :)
Pozdrav
Ima landscape za knjige a što god staviš na njega preko usb-a čitaš preko Documentsa ili Books-a, ovisno u koji folder ga smjestiš.