Kina gradi svoj GPS

poruka: 9
|
čitano: 1.727
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Kina gradi svoj GPS".
17 godina
neaktivan
Kina gradi svoj GPS

Uskoro će i Japan imati svoju verziju GPS-a, pa Velika Britanija, pa Rusija... Nećemo se moć snać, čovječe! I jedan je dovoljan!

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign. Današnja djeca slušaju cajke, priče o Vukovaru njima su bajke! Zmajevi su zakon! I AMD je to priznao.

0 0 hvala 0
18 godina
RE: Kina gradi svoj GPS
Dragon wizard kaže...

Uskoro će i Japan imati svoju verziju GPS-a, pa Velika Britanija, pa Rusija... Nećemo se moć snać, čovječe! I jedan je dovoljan!

da si procaitao ceo tekst pre nego sto si bilo sta napisao skontao bi da rusija vec ima svoju verziju GPS-a 
" To su, naravno, američki GPS, europski Galileo te ruski GLONASS."

Jedna vrsta navigacije NIJE dovoljna , jer je to ko i u trgovinama (monopol) i bolje je imati konkurenciju ...

ja samo cekam uredjaj "combo" koji ce sve te navigacije moci koristit ... 
K'eni pa te vat' ;)
18 godina
Kina gradi svoj GPS

Ako do sad nije napravljen taj "combo" uredaj sve mi se cini da ni nece. Monopol u gps sustavima je potpuno nevazan, ne radi se tu o tome da bi recimo uredaj koji daje poziciju preko gps-a jeftiniji ili bolji od nekog koji daje poziciju preko glonass-a. Oni sluze da ti daju tocnu poziciju, a ne da ti nude neke tarife u kojima je najskuplja preciznija od najjeftinije.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.1.2009 16:12 (Sint1).

0 0 hvala 0
18 godina
Sint1 kaže...

Ako do sad nije napravljen taj "combo" uredaj sve mi se cini da ni nece. Monopol u gps sustavima je potpuno nevazan, ne radi se tu o tome da bi recimo uredaj koji daje poziciju preko gps-a jeftiniji ili bolji od nekog koji daje poziciju preko glonass-a. Oni sluze da ti daju tocnu poziciju, a ne da ti nude neke tarife u kojima je najskuplja preciznija od najjeftinije.

A mozda je razlog za to cinjenica da je jedino americki GPS operativan. Smijeh Glonass ima cca. desetak operativnih satelita u orbiti, ali se uglavnom koristi za vojsku, Galileo jedno 2 do 3, a treba ih biti barem dvadesetak da bi icemu sluzili... Zanimljivo je kako je Kina pregazila europu u izgradnji svog sustava (koji se gradi vec godinama a ima tek par satelita u orbiti).
Think locally, act globally...
18 godina

Kina je u velikoj mjeri kopirala GPS i mudro se priključila u izgradnju Galilea kako bi prikupila iskustvo za svoj GNSS tako da ne čudi ovaj napredak.

Japan ne gradi samostalan sustav već samo nadopunu za GPS. Indija također planira nešto slično.

Međutim, još najmanje 5 godina GPS će biti jedini potpuno funkcionalan i pouzdan sustav na raspolaganju. Tada bi se trebao oporaviti Glonass, a za Galileo više nitko ne želi ni predviđati.

18 godina
Sint1 kaže...

ne bi se stobom slozio oko " monopola " 
bolje ih je imati vise jer ce sam korisnik moci birati koji ce sustav koristiti ,koji je brzi,precizniji,sigurniji
Da je samo GPS kao sto neki kazu....
Amerima dosadi to (iz nekog razloga) i zabrane koriscenje tog sistema za civile , svi sadasnji GPS uredjaji bi bili beskorisni....
Akad ih bude vise "ok ovaj ne radi/ne daju precu na drugi i teram dalje" ....a ovako ovisi sve o jednom i o njihovoj volji ...
+ bice verovatno da ce uredjaji za drugu tehnologiju biti jeftiniji za pravljenje pa eto i tu razloga zasto treba vise biti ovakvih sistema 

a ono sto je neko rekao kako je cudno da je kina pretekla EU ...nije nista cudno ....kina vise nije "jad i bjeda" ..... 
K'eni pa te vat' ;)
17 godina
neaktivan
Kina gradi svoj GPS

jedva čekam da ih tolko postave da se sateliti počnu sudarat

0 0 hvala 0
18 godina
BugSU kaže...
Sint1 kaže...

ne bi se stobom slozio oko " monopola " 
bolje ih je imati vise jer ce sam korisnik moci birati koji ce sustav koristiti ,koji je brzi,precizniji,sigurniji
Da je samo GPS kao sto neki kazu....
Amerima dosadi to (iz nekog razloga) i zabrane koriscenje tog sistema za civile , svi sadasnji GPS uredjaji bi bili beskorisni....
Akad ih bude vise "ok ovaj ne radi/ne daju precu na drugi i teram dalje" ....a ovako ovisi sve o jednom i o njihovoj volji ...
+ bice verovatno da ce uredjaji za drugu tehnologiju biti jeftiniji za pravljenje pa eto i tu razloga zasto treba vise biti ovakvih sistema 

a ono sto je neko rekao kako je cudno da je kina pretekla EU ...nije nista cudno ....kina vise nije "jad i bjeda" ..... 

Bez brige, Amerima ne pada na pamet zabranit GPS za civilnu upotrebu jer bi to imalo nesagledive posljedice na svjetsko gospodarstvo. Razmisli samo gdje se sve koristi GPS (avioni, brodovi, auti...), a gdje će se sve koristiti u budućnosti (u svakom mobitelu i autu). Tako da je već počelo lansiranje GPS satelita koji emitiraju dodatni civilni signal koji će ostvariti povećanu točnost pozicioniranja.
Uređaji neće bit jeftiniji zbog "druge tehnologije" jer je ona u načelu ista. Jedino Glonass ima malo drugačiju tehnologiju pa bi uređaji koji ga podržavaju mogli biti i skuplji.
17 godina
neaktivan
Kina gradi svoj GPS

Ak ovako nastave, jos cemo imati pomrcina na nebu uz silne satelite :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice