Jodi Foster diže SETI iz mrtvih

poruka: 37
|
čitano: 4.866
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Jodi Foster diže SETI iz mrtvih".
16 godina
odjavljen

Jodie, a ne Jodi...

Moj PC  
10 1 hvala 0
17 godina

Pa to je relativno malo para... što jobs ne kljucne koji dolar,

valjda bi se dalo dogovorit da stave nagriženu jabuku na tanjure :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Jodi Foster diže SETI iz mrtvih

Ko ima taj ne da.

It's very dangerous, putting them together. I don't think the boy can handle it. I don't trust him.
16 godina
neaktivan

Msm da je ovo uz svu ovu krizu i besparicu opstu bacanje para...zar je vaznije, finansirati satelitske antene koje za toliko godina postojanja nisu uhvatile nista sem zvuka kako Obama pusta vodu poslije sranja, od gladne djece u Africi...

Moj PC  
4 8 hvala 0
15 godina

Ko te ima taj te nema... 

Zagorje u srcu
17 godina
odjavljen

Yebeš SETI, neka se ljudi uhvate foldanja u našem timu!

Freak Show Inc.

1 2 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja sam jedno godinu dana hostao na službenim serverima bonic aplikaciju :)

Nakon što sam dobio packu , morao sam maknut aplikacije :(

EDIT:

120,705 bodova , nije nešto al opet možda sam malo doprinjeo pronalasku ET-a.

Provjerio sam još uvijek mi je account aktivan :)

"I've seen things you people wouldnt believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate&am
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.8.2011 20:15 (woodgamesfx).

1 1 hvala 0
17 godina
odjavljen
woodgamesfx kaže...

Ja sam jedno godinu dana hostao na službenim serverima bonic aplikaciju :)

Nakon što sam dobio packu , morao sam maknut aplikacije :(

EDIT:

120,705 bodova , nije nešto al opet možda sam malo doprinjeo pronalasku ET-a.

Provjerio sam još uvijek mi je account aktivan :)

"provjerio sam: još uvijek nisu pronašli ET" {#}

Freak Show Inc.
15 godina
neaktivan

upravo se ukljucio u CERN  LHC@home 2.0 da malo atome ubrzamo, od setia nece nista nikada biti ...

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.8.2011 21:22 (n!Cola).
Moj PC  
1 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
malina22 kaže...

Msm da je ovo uz svu ovu krizu i besparicu opstu bacanje para...zar je vaznije, finansirati satelitske antene koje za toliko godina postojanja nisu uhvatile nista sem zvuka kako Obama pusta vodu poslije sranja, od gladne djece u Africi...

Kako znaš da će vanzemaljci emitirati sa satelita? I sugeriraš da smanjimo ulaganja u znanost, negativan si prema ljudima... sumnjivo mi je to sve skupa... {#}

17 godina

...ma ta floskula sa "gladnima u africi" je preizlizana.

Dajte, nismo u 1975. da se ta fora prodaje. 

Zašto bi uopće jedno isključivalo drugo?

...

Sad

Da malo raskrinkam taj cinizam sa "humanitarnim pomaganjem"

-ću bit malo bezobrazan, ali nebi li bilo bolje

da im za početak nauče žene brojati plodne i neplodne dane?

Valjda treba i neke odgovornosti i planiranja potomstva,

pa nismo amebe. Nemojmo smetnuti s uma da je pored ratova,

gladi, bolesti, manjka pitke vode, sanitarnih uvjeta i nikakve naobrazbe

i standarda, stanovništvo apsurdno raste najvećim tempom na zemlji,

aleko više od "gubitaka" - 3-4% godišnje!

To je 3-4% od stotina milijuna, ne 3-4% od hrvatskih 4.5 milijuna(a mi još imamo i negativan trend)

A inače, proučimo malo pozadinu te gladi.

Osnovni razlog leži upravo u zapadnjačkom poduzetništvu.

Plodna zemlja sa navodnjavanjem, umjesto za prehranu domicilnog stanovništva kao nekad,

sada je jeftino zakupljena od zapadnjačkih prehrambenih divova

koji jeftino proizvode palmino ulje, šećer, kavu, kakaovac...

pored toga, pogledajmo malo strukturu zapadnjačke pomoći: npr. Etiopija godišnje dobije

samo od amerike 460 milijuna dolara u pomoći hranom,

350 milijuna za pomoć zbog side,

i samo 7 milijuna za agrarni razvoj.

Pored toga, seljak se nemože niti mu se da nadmetati sa besplatnom humanitarnom pomoći.

pa ništa ni ne proizvodi. I kako je onda humaniitarna pomoć dobra?

Isprika na podebljem OFFTOPICU, ali bilo je u svrhu pojašnjavanja ispraznosti floskule o "gladnima u svijetu"

koja se redovito povlači kad god ljudi koji za tu glad ničime nisu krivi, pokušavaju razvijati neku znanost.

Moj PC  
13 0 hvala 0
16 godina

Drago mi je da je projekat nastavljen, i to pogotovo od glumice koja je glumila u Kontaktu. Mislim da bi joj Carl Sagan bio zahvalan na tome. Šteta što projekat Kiklop nikada nije bio dovršen pa se ostalo na ovom broju antena. A sredstva za rad antena je smiješan, mislim da se u Americi i bilo gdje u svijetu potroše sredstva na bezbroj gluposti. Dovoljan je primjer spomenuti da održavanje Abramovičeve jahte košta više od 200.000 eura dnevno!

Meda
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Friday kaže...

bas, ak vec netko oce trositi svoju racunalnu snagu na nesto bolje na nes korisno tipa foldinga neg na trazenje malih zelenih

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.8.2011 23:57 (grimyHR).
17 godina
grimyHR kaže...
Friday kaže...

bas, ak vec netko oce trositi svoju racunalnu snagu na nesto bolje na nes korisno tipa foldinga neg na trazenje malih zelenih

ili bi mogli uloziti u SETI i naci et-a i onda njega pitati za lijek protiv raka ,side itd itd...

ni to nije lose

1 R34LLY L0V3 T0 R1D3 MY 81K3!!!
16 godina
odjavljen
Don Kihoty kaže...
Mrgud Veliki kaže...

Jodie, a ne Jodi...

Uskoro i na srpski:

Đodi Fostr {#}

Ma dobro, covjek je pogrijesio. Ispravljeno je na vijesti na glavnoj stranici kako vidim.

Samo sam zelio ukazati na gresku. Tko radi, taj i grijesi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
grimyHR kaže...
Friday kaže...

Medicinari, osim što na ljudima isprobavaju svaku moguću glupost koju naprave u svojim laboratorijama te ju prodaju pod "nužno potrebnom", nikad nemaju problema sa financijama i kupovinom hardvera potrebnih za ispitivanja. Sori, ali radije CPU vrijeme dam onima koji nisu korumpirani i koje vozi čista znanost.

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
16 godina
protjeran
Father_Dougal kaže...
grimyHR kaže...
Friday kaže...

Medicinari, osim što na ljudima isprobavaju svaku moguću glupost koju naprave u svojim laboratorijama te ju prodaju pod "nužno potrebnom", nikad nemaju problema sa financijama i kupovinom hardvera potrebnih za ispitivanja. Sori, ali radije CPU vrijeme dam onima koji nisu korumpirani i koje vozi čista znanost.

pa za razliku od lova na male zelene, medicina se je poprilicno dokazala

ili ti ocekujes da ces do 45te biti sijed i krezub, a upitno je dal ces dozivjeti 55?

17 godina
grimyHR kaže...

pa za razliku od lova na male zelene, medicina se je poprilicno dokazala

ili ti ocekujes da ces do 45te biti sijed i krezub, a upitno je dal ces dozivjeti 55?

<grammar-nazi>

Iza me, te, se ne dolazi je.

</grammar-nazi>

Dokazala se, da - da živahnoj djeci od dvije-tri godine treba davati tablete za smirenje. Nedavno je izbio skandal, ne znam koliko si popratio, baš na tu tematiku - kako su doktori potplaćivani od strane proizvođača lijekova da izmišljaju nova stanja ljudima da bi im mogli lifrati nove lijekove. I za njih da dajem svoj CPU time? Nek se prestanu baviti takvim glupostima i neka se bace na pravi posao. Imaju i više nego dovoljno resursa i novaca da kupe farmu superračunala.

Mada se slažem da je napredovala u zadnjih par stotina godina, ne možeš davati ovakve pretpostavke - nemaš ideju da li bolujem od nečega, koliko je to pogubno za moje zdravlje i ima li tome lijeka, ili sam zdrav kao dren. Osobno ne očekujem ništa - i nije samo medicina zaslužna za produljeni ljudski život - tu je još i osigurana kvalitetna prehrana (i opet, paziti, jer prehrambena piramida nema veze sa mozgom!), činjenica da ne moram ići u šumu cijepati drva za grijanje pa da me ubije medvjed, higijena... znaš, sve ono što smatramo civilizacijom danas.

Prilično jednostrano gledaš na stvari... ali mislim da smo do tog zaključka već došli u jednom drugom threadu.

Nedavno sam dobio lijek za upalu grla koji nisam u životu vidio. Moguće nuspojave? Proljev, trbobolja, glavobolja, unutarnje krvarenje i još nešto grdo, zaboravih što :) ne znam čitate li te stvari, meni su za krepati od smijeha. Super lijek, čekičem po bakterijama... :)

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.8.2011 1:16 (Father_Dougal).
16 godina
protjeran
lol, a di sam ja rekao da je sve od medicine dobro, ali za razliku od lova na male zelene je dokazala svoju korisnost i to ne mozes zanjekati
17 godina
grimyHR kaže...
lol, a di sam ja rekao da je sve od medicine dobro, ali za razliku od lova na male zelene je dokazala svoju korisnost i to ne mozes zanjekati

Uspoređuješ babe i žabe, btw. Pokušao sam ti to u prošlom postu natuknuti, no nikako da shvatiš.

SETI je samo dio astronomije, i to vrlo apstraktni dio, čisto istaživanje. Medicina, kakvu ju ti prikazuješ u ovom threadu, sastoji se od praktične i istraživačke. Odvoji praktičnu medicinu vanka, i dobit ćeš nešto zbog čega su ljudi umirali u prošlim stoljećima, a i dan-danas. Krivi lijekovi, razni preparati koji više štete nego koriste - sve je to dio istraživačke medicine. I koliko god to djelovalo loše i nehumano, činjenica jest da praktična medicina pokazuje rezultate isključivo kao posljedica rada na istraživanjima.

SETI nema za sada svoj praktični dio, no međutim, ako si malo popratio (a sigurno nisi, jer ne bi ovako pričao), nije da nema rezultata, mogućih kandidata ima gomilu. No potrebno je daljnje istraživanje da bi se razlučilo ima li tu čega.

Na ovaj način možeš bilo koje istraživanje iz fizike (superstrune, crne rupe i sl.) ukinuti jer od njih nikad neće biti koristi.

Pitanje je samo, čime mjeriš korisnost? I u kojem vremenu? SETI je dugoročan projekt. I nije isplativ, no u pitanju je znanost, gdje se "isplativnost" nekog projekta ne može procijeniti niti mjeriti na neki financijski način. Živi primjer je LHC.

15 godina
neaktivan

Svaka cast tome SETI-ju na trudu, ali pitanje je korisnosti toga.

Istražuje se nešto za što uopce nema dokaza i što vrlo vjerojatno ni ne postoji.

To je kao da netko pokušava otkriti Štrumfove. Rekao bi ok da imamo barem 1 cvrst dokaz da

postoje mali zeleni, ali ne. To je cista pretpostavka.

Osim toga, da i postoje, zar oni uopce moraju komunicirati na nekoj frekvenciji koju bi mi mogli otkriti?

Možda baš oni komuniciraju telepatijom {#}
U svakom slucaju slažem se s  grimyHR-om i malina22, u vrijeme krize i ostalih problema ET su nam

najmanje bitni ako uopce postoje.

Ako su mali zeleni napredniji od nas, prije ce oni nas naci, ako nisu, kakva nam ionako korist od njih {#}
Šta htjeli bi upoznavati nove kulture i ljude? Zar vam 8mlrd.ljudi nije dovoljno ?

Ne dozvolite da vas obeshrabre oni koji su razočarani životom i koji su postali gluhi za najdublje i iskonske želje svoga srca - IVAN PAVAO II
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Meni je isto priča oko SETI-ja pomalo isprazna. Pretražuje se golema količina podataka bez ikakvog jamstva da će se nešto pronaći. S druge strane svaki odrađeni WU u F@H priči je dio slagalice koja ima svoj cilj i svrhu. Što bi se dogodilo da se u SETI-ju nešto pronađe? Ako nekakav signal i bude prepoznat kao znak izvanzemaljske inteligencije isti je star možda i više tisuća (čak i milijuna) godina. Dakle, samo treba staviti naglasak na korisnost jednog i drugog projekta - F@H već ima rezultate dok je SETI tumaranje u mraku sa nadom da ćemo možda udariti u nešto... Po meni - totalno bezveze.

Freak Show Inc.

3 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

Malo me iznenadila ova negativnost na ovom tehničkom, i, recimo, naprednom forumu... Ne znamo koliko oko nas ima zlonamjernih civilizacija i koliko su one veliki problem. Ne znamo koliko oko nas ima dobronamjernih civilizacija i kako bi nam sve mogle pomoći. SETI nas ništa ne košta (osim ako im je netko od prisutnih donirao u zadnje vrijeme), a može se reći da ćemo imati neku korist ako uspije.

Za usporedbu, ni Tesla nije imao ikakvih dokaza i garancija da će se išta zanimljivo ikada moći napraviti sa strujom, dok su naprotiv parne lokomotive bile provjerena tehnologija i pouzdano ulaganje...

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
DigiMagic kaže...

Malo me iznenadila ova negativnost na ovom tehničkom, i, recimo, naprednom forumu... Ne znamo koliko oko nas ima zlonamjernih civilizacija i koliko su one veliki problem. Ne znamo koliko oko nas ima dobronamjernih civilizacija i kako bi nam sve mogle pomoći. SETI nas ništa ne košta (osim ako im je netko od prisutnih donirao u zadnje vrijeme), a može se reći da ćemo imati neku korist ako uspije.

Za usporedbu, ni Tesla nije imao ikakvih dokaza i garancija da će se išta zanimljivo ikada moći napraviti sa strujom, dok su naprotiv parne lokomotive bile provjerena tehnologija i pouzdano ulaganje...

Ja sam samo povukao paralelu sa F@H projektom. A što se tiče koštanja - sve to itekako košta. Računaj da milijun klijenata potroši samo 100 kn struje svaki mjesec...

Što se tiče istraživanja, u pravu si.

Freak Show Inc.
17 godina

a taj F@H projekt ne znam sta tocno traze jer mi se iskreno sad ne da citati,ali znam okvirno da simuliraju ponasanje proteina i kako oni funkcioniraju medjusobno itd itd...

i sad recimo da ja dam snagu i vrijeme svoga procesora za taj projekt i recimo po kolicini obradjenih podataka budem prvi na listi i oni sa tim projektom otkriju lijek za neku bolest i ja ili netko od mojih bliznjih nedaj Boze oboli od te bolesti,hocu li ja dobiti besplatno lijecenje jer sam pomogao pronalasku lijeka jer sam donirao snagu i vrijeme svog procesora i ostavljao ga po nekoliko sati dnevno da radi za taj projekt i trosi struju koju cu ja platiti.

hocu li dobiti taj lijek ili lijecenje besplatno?

99.9999999999 % necu,taj lijek ce kostati ko svetog Petra kajgana izradjivati ce ga neka svijetska farmaceutska megakorporacija,a ja cu mozda si moci priustiti neku jeftiniju i losiju verziju lijeka od kojeg ti jaja odpadnu od nuspojava

e ne hvala,u setiju sam bio ,ali za medicinsku mafiju ne dam ni sekundu svoga procesora.Svi lijekovi i sva medicinska pomagala na svijetu su PRECIJENJENA,ali su ljudi primorani ih kupovati ako zele ozdraviti ili si umanjiti bolove pa zato mogu biti tako skupa vidjeli bi da li bi npr.ulosci za cipele bili po po par stotina kuna da covijek nije primoran ih kupiti da moze normalno hodati da ga ne bole ledja npr.znaci komad hebene tvrde spuzve ili od kojeg govneta se vec prave kosta po par stotina kuna i onda si to bakice koje primaju mirovinu od 1000 kuna ne mogu priustiti.KOMAD SPUZVE. MAFIJA,SVE JE TO MAFIJA!

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.8.2011 23:36 (crozoki).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

Ja opet ponavljam: zašto biti isključiv?

Zašto ste se svrstali u tabore? Jeste li pročitali

koliko novca treba SETIu?

Manje nego lokalni tajkun potroši na plaću nekakvog

ritaoca lopte koji je i tako višak i presjedit će za taj novac sezonu na klupi.

Manje nego nekakva lokalna firma za umjetnu aromu limuna u ekstraktu pive ulaže u kampanju na tv

toliko novca, a da nitko za 3 mjeseca neće pojma imati da su to potrošili.

Manje nego na janjetini sa Bandićem dogovori lokalni "poduzetnik" za farbanje stupića

za zabranu parkiranja.

da pomognem i father dougalu, iako se time ne svrstavam, samo preciziram:

ovo što foldate doma je nečije igranje: zadane simulacije ponašanja proteina,

ništa od čega ćete napraviti ikakav lijek ili oktriti išta.

Netko si izvodi zamišljene simulacije u zamišljenim gabaritima o tuđem trošku, to je sve.

Prava istraživanja se rade na vlastitim superračunalima, upravo da se ne dogodi situacija

da se kakvo otkriće mora podijeliti sa svijetom, ili podijeliti prava i zasluge sa nekim nerdom koji je uštekao screen saver.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
DigiMagic kaže...

Ne kužim na kakvu negativnost misliš? Radi se o tome da ne postoji ni jedna konkretna indikacija da uopce postoji ikakva civilizacija oko nas,

a kamoli da bi mogli znati radi li se o zlonamjernoj ili dobronamjernoj civilizaciji. Ako se radi o zlonamjernoj bolje da ni ne stupimo u kontakt,

a dobronamjernoj naravno da bi bilo dobro stupit, ali kao da svakoj civilizaciji na celu piše "Mi smo zli".

Tako da je to dvosjekli mac, cak i da otkrijemo išta. Ne znaci nužno da to nosi nešto dobro.

Tako da se isto može reci da bi mogli imat i neke negativnosti ako uspije. Cijelo to podrucje je puno nagađanja.

Teslu uopce nebi stavljao u isti koš. Istina nije imao nekih dokaza ali je uz malo uloženog u njega davao velike rezultate

i to prilicno brzo, cak i tada kada je razvoj znanosti bio znatno sporiji.

Kada izražavam upitnost glede SETI-ja, nije stvar u skepsi glede znanosti za koju smatram da se mora širiti i napredovati,

nego je tu problem što je upitno postoji li uopce cilj (dakle 2.civilizacija), a kod drugih istraživanja znaš što ti je cilj.

Objasniti nešto u prirodi ili naci rješenje za neki problem.

crozoki kaže...

(...)i sad recimo da ja dam snagu i vrijeme svoga procesora za taj projekt i recimo po kolicini obradjenih podataka budem prvi na listi i oni sa tim projektom otkriju lijek za neku bolest i ja ili netko od mojih bliznjih nedaj Boze oboli od te bolesti,hocu li ja dobiti besplatno lijecenje jer sam pomogao pronalasku lijeka jer sam donirao snagu i vrijeme svog procesora i ostavljao ga po nekoliko sati dnevno da radi za taj projekt i trosi struju koju cu ja platiti.

hocu li dobiti taj lijek ili lijecenje besplatno? (...)

A misliš li da ceš kao pomagac SETI-ju dobiti nešto? Npr.da oni cak otkriju neka nova stvorenja u svemiru (za što su šanse upitne),

pa da cak i stupe u kontakt s njima (za što su šanse još manje), šta misliš šta ce napraviti?

Pozvat ih, otkriti od njih novu tehnologiju i onda je podijeliti sa cijelim svijetom besplatno?

I tebi kao prvom na listi pomagaca dati neki udio?

Stvar je jednostavna. Taj SETI ce:

-ili ostat neuspješan u svome poslu i pokušavati i dalje otkriti nešto što možda ni ne postoji

-ili otkriti nekim cudom -napredniju civilizaciju od koje ce nešto nauciti i vjerojatno to prodat/komercijalizirat za ogromne pare

-nazadniju civilizaciju koju ce po obicaju vjerojatno (slicno kao što su radili s indijancima) iskoristit i istrijebiti zbog vlastitih probitaka.

Nažalost istina je takva, cim nešto poštane potencijalno vrijedno umješaju se financijski interesne skupine da zgrnu još više love.

Ne dozvolite da vas obeshrabre oni koji su razočarani životom i koji su postali gluhi za najdublje i iskonske želje svoga srca - IVAN PAVAO II
17 godina
alen-c kaže...

Stvar je jednostavna. Taj SETI ce:

-ili ostat neuspješan u svome poslu i pokušavati i dalje otkriti nešto što možda ni ne postoji

-ili otkriti nekim cudom -napredniju civilizaciju od koje ce nešto nauciti i vjerojatno to prodat/komercijalizirat za ogromne pare

-nazadniju civilizaciju koju ce po obicaju vjerojatno (slicno kao što su radili s indijancima) iskoristit i istrijebiti zbog vlastitih probitaka.

Nažalost istina je takva, cim nešto poštane potencijalno vrijedno umješaju se financijski interesne skupine da zgrnu još više love.

Nažalost, trabunjaš što si umislio, istina nije "takva". Radio signali putuju brzinom svjetlosti,

i pri tome ne postoji mogućnost dvosmjerne komunikacije u realnom vremenu po kojoj bismo mi sad

nekakvu nazadnu civilizaciju navukli na kupovanje severininih hitova ili meksičkih sapunica.

Unutar samo naše galaktike pričamo o udaljenostima od parsto tisuća svjetlosnih godina, dakle 2x toliko

za nekakav odgovor ili "dopunsko pitanje i pojašnjenje" naprednijoj civilizaciji.

Svakom tko je u setiju učestvoovao, nagrada bi bila da se ustanovi da je otkriveno nešto neobično.

To uopće nemora biti vanzemaljska civilizacija, nego nešto poput pulsara, koji je upravo inicijalno

otkriven kao "vanzemaljac", ili pozadinsko mikrovalno zračenje, koje je objašnjeno kao odjek velikog praska.

Da, niti od velikog praska nemamo nikakve koristi, pa što? Odi im zabrani da ga analiziraju.

17 godina

od setija ne trazim nista,dovoljna bi mi bila nagrada kad bi otkrili vanzemaljce i kad bi dobio jedan posteni dokumentarac o tome na discoveryju {#}

vidim da u proslom postu spominjes izraz stupanje u kontakt.kakvo stupanje u kontakt, necemo mi stupiti pomocu setija ni sa kime u kontakt mi pomocu setija slusamo odnosno osluskujemo radio frekvencije i trazimo nekakav pravilni uzorak koji ne moze biti prirodnog podrijetla

mi nista ne odasiljemo nego samo slusamo tako da pomocu setija ne mozemo stupiti u kontakt jer kontakt podrazumijeva dvosmjernu komunikaciju.

a medicinskim korporacijama necu pomoci ,jer znam da ako otkriju pomocu toga neki lijek,taj lijek ce biti vjerojatno skup.pa svi lijekovi za teske bolesti su skupi,a siguran sam da ne opravdavaju svi svoju skupu cijenu.

edit:ovo je trebalo biti ispoda alenovog posta da ne bude zabune :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.8.2011 1:52 (crozoki).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
overhaul kaže...

Nažalost, trabunjaš što si umislio, istina nije "takva". Radio signali putuju brzinom svjetlosti,

i pri tome ne postoji mogućnost dvosmjerne komunikacije u realnom vremenu po kojoj bismo mi sad

nekakvu nazadnu civilizaciju navukli na kupovanje severininih hitova ili meksičkih sapunica.

Unutar samo naše galaktike pričamo o udaljenostima od parsto tisuća svjetlosnih godina, dakle 2x toliko

za nekakav odgovor ili "dopunsko pitanje i pojašnjenje" naprednijoj civilizaciji.

Svakom tko je u setiju učestvoovao, nagrada bi bila da se ustanovi da je otkriveno nešto neobično.

To uopće nemora biti vanzemaljska civilizacija, nego nešto poput pulsara, koji je upravo inicijalno

otkriven kao "vanzemaljac", ili pozadinsko mikrovalno zračenje, koje je objašnjeno kao odjek velikog praska.

Da, niti od velikog praska nemamo nikakve koristi, pa što? Odi im zabrani da ga analiziraju.

crozoki kaže...

od setija ne trazim nista,dovoljna bi mi bila nagrada kad bi otkrili vanzemaljce i kad bi dobio jedan posteni dokumentarac o tome na discoveryju {#}

vidim da u proslom postu spominjes izraz stupanje u kontakt.kakvo stupanje u kontakt, necemo mi stupiti pomocu setija ni sa kime u kontakt mi pomocu setija slusamo odnosno osluskujemo radio frekvencije i trazimo nekakav pravilni uzorak koji ne moze biti prirodnog podrijetla

mi nista ne odasiljemo nego samo slusamo tako da pomocu setija ne mozemo stupiti u kontakt jer kontakt podrazumijeva dvosmjernu komunikaciju.

a medicinskim korporacijama necu pomoci ,jer znam da ako otkriju pomocu toga neki lijek,taj lijek ce biti vjerojatno skup.pa svi lijekovi za teske bolesti su skupi,a siguran sam da ne opravdavaju svi svoju skupu cijenu.(...)

Oba posta gotovo su ista pa cu oba citirat. Ocito se tu radi o vašem zanimanju za tim podrucjem.

Nekom vrstom hobija i sl. Onda je jasno da to želite potpomagati i tu nije ništa sporno.

Ja samo želim reci da neku vecu korist opca zajednica i nema. Eventualno neke dodatne spoznaje o svemiru,

a i to je upitno, jer dosadašnji rezultati se navodno i nisu iskazali.

Što se tice dvosmjerne komunikacije nisam ni mislio u tom smislu. Mislio sam što se tice neke vece koristi.

Osluškivanje je tu samo da bi došli do signala koji bi ukazao na postojanje civilizacije, što je kao cinjenica zgodna,

ali gotovo nebitna pošto bez kontakta s tom civilizacijom, ništa se ne mijenja osim cinjenice da nismo sami.

Dakle sigurno je da bi u trenutku otkrivanja druge civilizacije drugi korak bio uspostava neke vrste kontakta.

Zato treba ipak odvojiti istraživanja koja donose direktnu korist od onih koja ne donose.

Medicina je preširoko podrucje da bi se jednostrano moglo tvrditi o njezinoj korisnosti.

Farmaceutske tvrtke su nužno zlo izraslo uz nju, ali nemože se bježati od cinjenica da

spoznaje koje dobivamo kroz razna istraživanja tijela, proteina i kojecega danas nisu dovela do ogromnih napredaka.

Kada sumiramo sve skupa, medicina je definitivno u plusu. Nekada neizljecive bolesti postale su izljecive i to je cinjenica.

Pošto ljudski život nema cijenu, medicina mi se namece kao grana koja je ipak potrebnija.

Zato mi je prihvatljivo da se takvi projekti gase kada je gospodarstvo te zemlje u banani.

Ono što nije prihvatljivo, je zašto je u banani (ratovi). Dok pojedinci to financiraju iz vlastitih džepova i vlastitih interesa/zanimacija,

to nije nimalo sporno i slažem se da je pametnije nego placanje održavanja neke jahte.

Ali šta ceš, onteresi su razliciti {#}

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice