Jeftini SSD iz Intela

poruka: 12
|
čitano: 2.389
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Jeftini SSD iz Intela".
17 godina
neaktivan
Jeftini SSD iz Intela

Samo neka je sto vise i vise jeftinih SSD-ova.. pa makar, za sada, i "losih"

11 0 hvala 0
17 godina
Jeftini SSD iz Intela

neznam šta je tu jeftino u 150 dolara iliti eura kod nas?

lopuže namjerno usporavaju tu tehnologiju da bi što više zaradili na starim hard diskovima i na benama koji su spremni dati 150 dolara za 40 giga koji realno ne vrijede 15 dolara. na kraju je to samo komad silikona/metala umotan u lijepom kučištu.

danas imamo miniSD od 32 gige. zašto ovo mora biti tako veliko?

tko želi objaviti svoje gej opredjeljenje nek slobodno stisne thumbs down xD

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Jeftini SSD iz Intela

Nisam ni rekao da je dobar :)

Sada su ovi iz Intela malo spustili cijenu... zatim ce ih neko stici ili prestici cijenom! A onda ce se ukljuciti i treci u konkurenciju.

Glavno da se barem netko odlucio na manju cijenu i da se taj trend nastavi 

lopuže namjerno usporavaju tu tehnologiju da bi što više zaradili na starim hard diskovima

A oduvijek je bila ista situacija na svim podrucjima

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.3.2010 10:44 (hrastro).

1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
RE: Jeftini SSD iz Intela

kakva je ovo sprdačina! 35 MB pisanje.... daj bježi....

Ko drugom jamu kopa trećom šlajdra!
18 godina
neaktivan
Jeftini SSD iz Intela

Ista stvar kao i sa Blu-ray drive-ovima/diskovima - drže cijene i usporavaju penetraciju na tržište, pogotovo u 'mainstream' Namigiva

Treba proći još vremena..   

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Jeftini SSD iz Intela

ja ne znam šta se stalno žalite, vi bi za neku mizernu cijenu uvijek najbrže.

Po meni je ovo dobar disk, istina je sporiji od bržih ssdova, al je i 3x jeftiniji...

Tko voli nek izvoli, a ne uvijek pljuvat ovo je sporo ovo ne valja.

Ako ti je sporo pljuni x tisuća kuna pa kupi najbrži ssd i uživaj

Neodlučan

Moj PC  
3 0 hvala 0
18 godina

koliko sam ja skuzil oni imaju plan razvoja po 10-15god unaprijed, samo kaj njima se ne isplati izbacit na trziste npr. "64 jezgrenog procesora" jer nisu zaradili na "32 jezgrenom" itd..

znaci kapitalizam je takav kakav je, potrosaci razvijaju tehnologije a ne IT kompanije :D

18 godina
alien kaže...

danas imamo miniSD od 32 gige. zašto ovo mora biti tako veliko?

Da li SD kartice imaju ili mogu imati brzinu od 100 MB/s ? ne mogu i zato trebaš dodatne stvari ugraditi kao što je kontroler. SD kartice su super kad bi mogle imat takve brzine kao što će imati novi SSD-ovi.

U daleko budućnosti ćeš sigurno moći kupit microSD za neznam 100 TB prostora i brzinom od 1 GB/s, ali Star Trek nam još nije došao...

loncaric kaže...

koliko sam ja skuzil oni imaju plan razvoja po 10-15god unaprijed, samo kaj njima se ne isplati izbacit na trziste npr. "64 jezgrenog procesora" jer nisu zaradili na "32 jezgrenom" itd..

znaci kapitalizam je takav kakav je, potrosaci razvijaju tehnologije a ne IT kompanije :D

Nije problem izbacit "64 jezgreni proc" ali reci mi za šta će ti ? za 0.0005% programa na tržištu koji to podržavaju ? svi specijalizirani ovako i nako koriste takvu snagu kroz superračunala. A za osobnu primjenu 64 jezgreni proc je daleko i to isključivo zbog programera. Sam Intel je objavio još prije da je problem u edukaciji programera koji ne rade programe za više jezgri. Zato koja svrha imat 64 ili više kad će biti neiskorišteno. A što se tiče 3D-a, napredna 3D ekipa kojoj treba više jezgri za rendanje koristi razna druga rješenja, od umrežavanja računala, superračunala i sl.

Trenutno ne treba ništa jače jer je neiskoristivo kod 95% korisnika širom svijeta, kad se programeri educiraju više po tome pitanju onda će i to doći. Do onda Intel i7 920 i Intelov SSD od nekih 80-160 GB je mega brzo.

18 godina
neaktivan
Ivche kaže...

ja ne znam šta se stalno žalite, vi bi za neku mizernu cijenu uvijek najbrže.

Po meni je ovo dobar disk, istina je sporiji od bržih ssdova, al je i 3x jeftiniji...

Tko voli nek izvoli, a ne uvijek pljuvat ovo je sporo ovo ne valja.

Ako ti je sporo pljuni x tisuća kuna pa kupi najbrži ssd i uživaj

Neodlučan

za tu lovu se kod nas uzmu 2 diska od 500 GB i spoje u RAID polje i performanse će bit približno iste čak puno veče kod pisanja.

Ko drugom jamu kopa trećom šlajdra!
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.3.2010 12:18 (Blue_Fatal1ty).
17 godina
neaktivan
Jeftini SSD iz Intela

sve to stoji, niti sam ja pljuvao po običnim diskovima ili ne daj bože RAIDu.

Nego me iritira kad mi netko kaže a spor je za ssd ima i bržih, pa ima i bržih al ne po toj cijeni.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

za svaki proizvod koji je u tom trenutku najmoderniji,treba platiti tazvoj tehnologije,a to plača krajnji korisnik,nije intel lud da izbaci vrhunski ssd po malim cijenama,kako bi on na toj tehnologiji zaradio,i kako bi nadoknadio uloženo u razvoj ssd,ja mislim de će tek za 3-4 godine cijene pasti,tj kad intel i drugi na njima dovoljno zarade,a tad će već doći naprednija tehnologija i tako u krug

isti dan otkaz i žuti
17 godina
neaktivan
Jeftini SSD iz Intela
Ja imam kingston 40 gb ssd, taj je identična kopija ovog intela, čak sam ga flashao sa intelovim firmwareom. ;-)

Koristim ga kao boot disk za windows i programe i zaista je osjetno ubrzanje u odnosu na normalni disk. Bezveze je sad gledati kako on ima samo 35 MB/s write, to je ionako samo za sequential write, i vidi se tek kod velikih datoteka, a za takve stvari ionako imam drugi 500 gb hard disk. Bitno je da u odnosu na običan disk nema praktički nikakav seek time, a ima dosta brži read u gotovo svim uvjetima.

Ipak, mislim da je za doma ova kombinacija (ssd + hdd) možda još uvijek neisplativa radi cijene, ali za posao je idealna.
Moj PC  
5 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice