Japanci idu na solarno

poruka: 11
|
čitano: 2.013
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Japanci idu na solarno".
17 godina
Japanci idu na solarno

Netko u Japanskoj vladi očigledno ima zeta u tvornici solarnih ćelija :D

Bolje bi im bilo da isprobaju dobivanje energije na neki bolji način (skalarni valovi?), ali onda nebi bilo bogaćenja pojedinaca...

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.2.2009 10:42 (dd.inc).

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
RE: Japanci idu na solarno
dd.inc kaže...

Balkanska navika,ha? Cim netko donese neku odluku prvo sto mi balkanci ucinimo je da pogledamo kome to koristi i zaurlamo KRADJA!
18 godina
dd.inc kaže...

Bolje bi im bilo da isprobaju dobivanje energije na neki bolji način (skalarni valovi?), ali onda nebi bilo bogaćenja pojedinaca...

Izuzetno glupo, da tako kažem, razmišljanje, da svi tako razmišljaju nikada se nebi pomaknuli sa mrtve točke.
Jer, uvijek će postojati opcija za nešto bolje, pa tako svaki puta možemo umijesto uvođenja novih tehnologija istraživati nešto još bolje.

U svakom slučaju lijepo je čuti. Kad bi samo mi u Hrvatskoj pa isto tako i ostatak svijeta razmišljao na taj način. Ali ne, mi ćemo i dalje koristiti fosilna goriva za zagrijavanje vode iako to svatko sa svojom kućom može raditi besplatno i bez uništavanja zemlje, pomoću solarne energije.
www.infinite-gamers.com ---> PC Gaming Community
17 godina
neaktivan
Japanci idu na solarno

svakako treba poceti ulagati sto vece kolicine novca i znanja u razvijanje sto efikasnijih i naprednijih rješenja u solarnoj energetici, jer ako postoji jedan izvor energije koji nikad nece presusiti (tj. koji nece presusiti dokle postoji ljudi na Zemlji) onda je to Sunce. Cista neiskoristena energija. Ako bi tome dodali jos i geotermalnu energiju, gdje bi nam bio kraj?

A vrijeme ce pokazati hoce li raznorazni obame, sarkozyiji i sl. politicari novog kova uspjeti pokrenuti nesto s mrtve tocke nakon tolikih govora ispunjenih obecanjima.

u svakom slucaju, napore japanaca treba pohvaliti, a ne trazit odmah rodjacke veze po balkanskom obrascu.

0 0 hvala 0
18 godina
dd.inc kaže...

Hehe... Meni se vise cini da netko zeli pokupit lovu za "istrazivanje". Solarne celije u danasnjem obliku su neupotrebljive, jer su uzasno skupe a i njihova proizvodnja zagadjuje vise od termoelektrana. Zato im treba brdo love za razvoj. Prije dvadesetak godina "fuzija" je bila IN, i to je bila tehnologija koja ce nas spasit... a danas je to izgleda solarna energija... Smijeh
Think locally, act globally...
18 godina
neaktivan
Japanci idu na solarno

Ludi Japanci. Skupo jest ali se isplati kroz par godina. Onaj tko si to sad riješi ne mora brinuti oko bilo kakve plinske krize, višak može  prodavati HEP-u.

Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.

0 0 hvala 0
18 godina
PROTECTOR kaže...

Ludi Japanci. Skupo jest ali se isplati kroz par godina. Onaj tko si to sad riješi ne mora brinuti oko bilo kakve plinske krize, višak može  prodavati HEP-u.

....po 5 puta vecoj cijeni od nominalne. A to cemo naravno financirati svi mi ostali... Nekako me to podsjeca na ZAMP, ali ocito sve tako kod nas ide...  Bogataš
18 godina
neaktivan
SupremeCommander kaže...
PROTECTOR kaže...

....po 5 puta vecoj cijeni od nominalne. A to cemo naravno financirati svi mi ostali... Nekako me to podsjeca na ZAMP, ali ocito sve tako kod nas ide...  Bogataš
 Imaš link kojim to možeš potvrditi ?
Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
17 godina
neaktivan
Japanci idu na solarno

https://www.youtube.com/watch?v=ClLKVs9oSxE&feature=related

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
PROTECTOR kaže...

ili susjedima lol...ali se ispalti svaka kuna koju uložiš u solarne ploće
Bolje biti 100 godina bogataš nego 7 dana siromah
18 godina
PROTECTOR kaže...
SupremeCommander kaže...
PROTECTOR kaže...

Imaš link kojim to možeš potvrditi ?
 Imas ovdje:
pogledaj pod cijenu elektricne energije iz suncanih elekrana, pogotovo onih <10kW. Cijena je 3.4kn/kWh. A pogledaj na svoj racun za struju koliko placas elektricnu energiju po kWh. Cool  
A tu imas onaj ZAMP dio:
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice