Iskon proširio dostupnost VDSL-a na cijelu Hrvatsk

poruka: 34
|
čitano: 8.181
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Iskon proširio dostupnost VDSL-a na cijelu Hrvatsk".
17 godina

U globalu Iskon nista ne laze vjerovali ili ne....

Na 2,7km VDSL2 moze potegnuti oko 10.000 Mbps - teoretski naravno.

Na 3km oko 8.000 Mbps i tako i do 5km kao i ADSL2+.

Poanta je u tome da VDSL2 i ADSL2+ na 2km i dalje - dodje mu maltene na isto.

Razlika je samo dali na dslamu imate ADSL2+ ili VDSL2 "plocicu" tako da u sutini gdje je dostupan ADSL2+ dostupan je i VDSL2.

E sad sto mnogi poistovjecuju vdsl2 sa brzinama iznad 10.000 Mbps je sasvim nesto drugo.... nije mali broj korisnika koji su spojeni na vdsl2 u t-comu sa brzinom 10.000 Mbps.

Dakle ljudi su prebaceni na vdsl2 i furaju turbo 10 opciju jer za vise parica nemoze ....

1 0 hvala 0
17 godina
Re: Iskon proširio dostupnost VDSL-a na cijelu Hrv
Mazga kaže...
Solo761 kaže...

Što je sa ovim na kraju? U ZG sam, trenuno imam iskon 10M/512K i kod provjere mi ne nudi nijedan VDSL paket, znači malo morgen da su proširili na cijelu Hrvatsku kada ni ZG nisu pokrili.

Dakle, po ne znam koji put - ako si na centrali na kojoj postoji mogućnost VDSL-a, ne znači da ga možeš dobiti!!!

Zašto?

....

Hvala na odgovoru, no možda taj netko po kome bacaš drvlje i kamenje nije toliko tulav koliko misliš. Npr. znam da je 5 metara vdsl dostupan, a sumnjam da sam toliki pehist da je baš to granica...

Ukratko, u provjeri dostupnosti imaju bug, upravo sam probao pretragu drugim putem i piše da je dostupno. Naravno, to ne znači da je stvarno i dostupno, možda je bug u tome da sam sada dobio poruku da je dostupno, a ona prva pretraga je točna.

Ako kod provjere upišem grad, ulicu i telefonski broj (koji je od iskona i trenutno imam 10 Mbps) vrati mi da mi je maksimalno 10 Mbps. Ali kada upišem sve podatke, no bez telefonskog broja, znači dostupnost samo na kućnom broju, to ne može povezati sa linijom onda mi vrati da je 50 Mbps maksimalno.

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.10.2015 18:40 (Solo761).
16 godina
Re: Iskon proširio dostupnost VDSL-a na cijelu Hrv
Ja u petak dobio 20/5 Zg, Kustosija. Speed test ping 6ms, down 19,8 i up 4,8. Jedino nista nije radilo iz prve, ni router (reprogramirali ga iz vana), ni TV, a morao sam i zvati da mi ukljuce HBO koji kao imam dzabe 3mj. Al' brzina, mrrrak 😊 sa 4/.5 na 20...

1 0 hvala 0
17 godina

Ha, ja sam probao provjeru u kvartu, dvije ulice bliže centrali od mene (nekakvih 200m) nude 50 Mbit brzine. Već ona prva ulica je samo 10 Mbit.

Mislim da bi se tu dalo malo testirati. Dostupan mi je bnet, imao sam ga mjesec dana na testiranju, i mada je internet dosta brz, a onaj router, Technicolor (hihihi), prilično dobro opremljen postavkama i ne smrzava se, ono sučelje na televiziji jednostavno ne mogu prožvakati, tako nešto očajno loše nisam dugo vidio, još otkako je prvi KDE izašao... :)

Who would have thought being hit by lightening would land you in hospital?
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice