iOS donosi četiri puta veće prihode od Androida

poruka: 78
|
čitano: 9.389
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "iOS donosi četiri puta veće prihode od Androida".
16 godina
Re: iOS donosi četiri puta veće prihode od Android
SupremeCommander kaže...
TranceMight kaže...

jedno su google karte a drugo je offline turn by turn navigacija...

sto ne valja? zakljuci provokatora, eto :P

Uvijek zaboravim na Androidasi ne koriste mobilni internet. {#}

Pametni ljudi znaju da je GMaps navigacija dostupna iskljucivo za SAD

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
17 godina
jumboY kaže...

Cudno, ja poznajem 5 korisnika iPhona + i sam sam vlasnik iP4s. Imamo svi od reda jailbreakan uredjaj i nula krekanih aplikacija.

Ja sam svoj uredjaj jailbreakao kako bih dobio par funkcija koje meni osobno nedostaju. Iz istog razloga i moje kolege.

To sto neki srednjoskolac jailbreaka uredjaj da bi koristio 'besplatne' aplikacije je normalno, barem meni. 99,99% njih nema pristupa kreditnim karticama, pa se djeca snalaze kako mogu.

No meni osobno nije u redu ne platiti aplikaciju ako vec mozes. A da se na androidu manje placa je cinjenica. Nisam fan ni jednog sustava, pa unaprijed molim da me se kao takvoga ne etiketira. Imao sam i android, trenutacno imam iOS i WP7.5. A zalosno je sto uopce moram pisati da ne 'navijam' ni za jednog proizvodjaca...

Možda se na Androidu manje plaća jer ljudi pametnije kupuju? Ne kupuju gluparije, nego samo ono što im je bitno.

Treba neko istraživanje u tom smjeru. I što onda ako se manje kupuje, to ne znači da se više krade!

Ja imam i iOS na iPadu, i Android na mobu i kupujem na obje platforme. Više na iOSu, ali samo zato što su mi igrice zabavnije na većem ekranu.

Također, većinom kupujem na akcijama, pa dobiješ hrpu aplikacija po cijenu jedne.

17 godina
el_manana kaže...

A ovo pod 9 je sramota.

Nisam to ni vidio. A u k... {#} 

Jos prije par godina je Norton percipiran kao bloatware i na PCju, a sad ga izgleda masovno stavljaju i na mobitele. Odjednom onih 8 jezgri ima sve vise smisla...

Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being cold...
17 godina
neaktivan
U obitelji imamo 4 IOS uređaja (3gsx2, 4s, ipad3) tako da svaka kupljena aplikacija radi na svima i ne pada mi na pamet jailbreakati ih. Uređaje sam platio sve zajedno oko 6000kn i sada da štedim dolar ili dva po aplikaciji? Sve se redovno update-a, IOS i aplikacije, sve radi bez petljanja i nepotrebnog gubitka vremena. O sigurnosti da ne pišem, na androidu se stvarno ne bih usudio koristiti mzabu i paypal, a što me nije strah na IOS-u. Uz to, android ne podržava cisco VPN što na IOS-u radi bez problema tako da je izbor u mom slučaju jasan.
Moj PC  
2 12 hvala 0
14 godina
neaktivan

Nije istina. Godinu dana sam student u Austriji i redovito koristim Google TbT navigaciju kad se ne znam negdje doci.

A sto se tice 'ne koristenja mobilnog interneta', puno ljudi nema flat tarifu pa zasto placat operateru dodatno ako mozes doma na WiFi-u jednom skinut karte i imas ih indefinitely? Po meni je to logican potez...

http://make-everything-ok.com/
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.12.2012 22:49 (Phill).
17 godina
neaktivan
Re: iOS donosi četiri puta veće prihode od Android Ja ne razumijem ove što likuju da je iPhone profitabilniji. Pa to sve više plaćate. Znači da će developeri više biti zainteresirani za razvijanje aplikacija na IOS-u što će rezultirati većim bojem i kvalitetom aplikacija za IOS u odnosu na druge platforme. Koštaju, plaćaju se, razvijaju se nove, lova se okreće, korisnici su zadovoljni. Većinu love apple ionako zarađuje na genijalnom, a jednostavnom, konceptu online kupovine glazbe, a što kod nas nažalost nije dostupno.
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.12.2012 22:54 (Fliko).
14 godina
neaktivan
Fliko kaže...
U obitelji imamo 4 IOS uređaja (3gsx2, 4s, ipad3) tako da svaka kupljena aplikacija radi na svima i ne pada mi na pamet jailbreakati ih. Uređaje sam platio sve zajedno oko 6000kn i sada da štedim dolar ili dva po aplikaciji? Sve se redovno update-a, IOS i aplikacije, sve radi bez petljanja i nepotrebnog gubitka vremena. O sigurnosti da ne pišem, na androidu se stvarno ne bih usudio koristiti mzabu i paypal, a što me nije strah na IOS-u. Uz to, android ne podržava cisco VPN što na IOS-u radi bez problema tako da je izbor u mom slučaju jasan.

{#}  Daj mi, molim te, jedan (citaj: jedan) argument za ovu izjavu.

17 godina
maxym kaže...
segregator kaže...

... imam par plaćenih aplikacija, npr titanium backup, navigon, m-token otp banke...

Sorry, ali, otkad je m-token otp banke plaćena aplikacija?! :-)

50kn, uzmi ili ostavi...ne znam kako je na drugim bankama

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
17 godina
neaktivan
Imati rootan smartphone, instalirane krekane aplikacije i koristiti smarphone za online prijenos novca je stvarno nemarno, da ne kažem ludo. Nije mi teško zamisliti crack za neku aplikaciju koji će pročitati indentifikaciju telefona i skenirati pin pri ulasku u aplikaciju. Naravno da ni ios nije apsolutno siguran, no vjerojatnost pojave i distribucije takve aplikacije na iosu je nemjerljivo manja, zar ne?
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.12.2012 23:01 (Fliko).
14 godina
neaktivan

Zadnji put kada sam provjeravao, nema svaki uredaj root pristup i nemaju svi uredaji crackane appove. I normalno da neces koristit crackani app koji ti barata novcem. Ne znam kome je to pri pomisli. Zakljucak: nitko te ne tjera da ga rootas itd. Plati app kao normalan covjek i imas sve legitimno. Ne vidim kako to moze ugrozit tvoju sigurnost i sigurnost tvojeg novca.

16 godina
segregator kaže...

Pa da, u pravu si, aktivacija se plaća, ali sama aplikacija je besplatna (iako beskorisna bez aktivacije).

P.S. Bilo bi prilično čudno da ti banka nešto da i to još besplatno. ;-)

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.12.2012 23:43 (maxym).
17 godina
Fliko kaže...
Imati rootan smartphone, instalirane krekane aplikacije i koristiti smarphone za online prijenos novca je stvarno nemarno, da ne kažem ludo. Nije mi teško zamisliti crack za neku aplikaciju koji će pročitati indentifikaciju telefona i skenirati pin pri ulasku u aplikaciju. Naravno da ni ios nije apsolutno siguran, no vjerojatnost pojave i distribucije takve aplikacije na iosu je nemjerljivo manja, zar ne?

Rootan android znači samo da imaš MOGUĆNOST administratorskih ovlasti nad nekim dijelom OSa. Po defaultu je nakon roota sve isključeno i nijedna aplikacija nema root prava, već se mora pojedinačno svakoj aplikaciji dozvoliti, a to naravno nećeš napraviti osim za par najbitnijih tipa pouzdani file explorer.

Eto, čisto da ne pričamo bezvezarije u budućnosti :-P

17 godina
maxym kaže...
segregator kaže...

Pa da, u pravu si, aktivacija se plaća, ali sama aplikacija je besplatna (iako beskorisna bez aktivacije).

P.S. Bilo bi prilično čudno da ti banka nešto da i to još besplatno. ;-)

To je samo mudar način da sve novce uzmu sebi umjesto da plate postotak Google-u...nisam siguran

da li je to uopće po Google pravilima, jer bi to onda mogao svatko

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
17 godina
Fliko kaže...
Re: iOS donosi četiri puta veće prihode od Android Ja ne razumijem ove što likuju da je iPhone profitabilniji. Pa to sve više plaćate. Znači da će developeri više biti zainteresirani za razvijanje aplikacija na IOS-u što će rezultirati većim bojem i kvalitetom aplikacija za IOS u odnosu na druge platforme. Koštaju, plaćaju se, razvijaju se nove, lova se okreće, korisnici su zadovoljni. Većinu love apple ionako zarađuje na genijalnom, a jednostavnom, konceptu online kupovine glazbe, a što kod nas nažalost nije dostupno.

E vidiš, tu si se gadno prevario. Apple vrlo vrlo malo love zarađuje na iTunes mjuzi i ostalom online contentu.

To im je isključivo bitno da te navuku na njihov hardver, od kojeg imaju cca 24 milijardi dolara profita godišnje.

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.12.2012 23:55 (Bitanga).
13 godina
protjeran
Bitanga kaže...

Možda se na Androidu manje plaća jer ljudi pametnije kupuju? Ne kupuju gluparije, nego samo ono što im je bitno.

Treba neko istraživanje u tom smjeru. I što onda ako se manje kupuje, to ne znači da se više krade!

Ja imam i iOS na iPadu, i Android na mobu i kupujem na obje platforme. Više na iOSu, ali samo zato što su mi igrice zabavnije na većem ekranu.

Također, većinom kupujem na akcijama, pa dobiješ hrpu aplikacija po cijenu jedne.

Bas suprotno. Na androidu se vise cracka jer imas dosta jeftinih a kvalitetnih android mobitela. Onda djecurlija kupe iste i naravno da crackaju aplikacije.

Postoji razlog zasto su neke aplikacije free na androidu, a placaju se na iOS-u. Na androidu developeri znaju da na nekim stvarima ne bi zaradili da prodaju, pa daju free i ubace reklame pa na taj nacin pokusaju malo zaraditi. Isto tako postoji razlog zasto se vise zaradjuje na iOS-u nego na Androidu, iako je puno vise android smartphonova prodano nego iOS. I to je ok, zato na androidu mozes neke stvari dobiti free, dok istu na iOS-u placas. I uvijek ce biti vise crackanih aplikacija na androidu. Cisto zato jer ih je prelako instalirati za razliku od iOS-a + ogroman broj jeftinih android mobitela.

A sad nekog optuzivat da koristi crackana aplikacije zato sto ima Android je debilno. To nisam napisao, niti sam cak isto pomislio. Jednako tako je debilno covjeka koji ima jailbreakan iPhone optuziti da koristi crackane aplikacije.

Imam jailbreakan iPhone, tj. imao sam, jer updejtao sam ga na iOS6. JB cu opet napraviti cim isti dodje za iOS6, no piratskih aplikacija nemam. Ni jednu. Niti cu istu ikad imati. Nisam imao ni dok sam na Androidu bio.

14 godina
protjeran

Telefon power useri. Prvi put čujem ov glupost. Volim s vremena na vrijeme čuti gluposti ovog kalibra. Daje mi nadu da je svijet bliže idiocracy-u nego što sam mislio. {#}

Uređenje poruke: Power user je osoba koja zna otići na google play ili app store i platiti i/ili instalirati aplikaciju.

Ad astra peronospora
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.12.2012 0:17 (Bypass).

5 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Fliko kaže...

Da, verovatnost da će neko na IOSu pratiti i bilježiti kretanje korisnika bez njihova znanja (i ko zna šta sve ne) je zanemariva. 

Uh...... čekaj malo ....... {#}

16 godina
Zippo kaže...

Ima smisla, kad Androide kupuje danas svaki seljo koji ni ne zna što su aplikacije ( izuzev Facebooka naravno ), a gdje da još plaća za nešto. A i power useri često znaju  kupit aplikaciju ne sa Playa nego sa torrenta.

Ajde da me jednom i trol nasmije :D

"Power useri" :D

16 godina
Fliko kaže...

Stvarno smiješna i neupućena izjava...

16 godina
difre kaže...

nije ni čudo kad je ekipi jedna od glavnih prednosti androida, slobodan pristup file sistemu. dakle, omogućena piraterija je jedan od top 3 razloga za kupovinu droida

Jer je stvarno jako teško JBati iPhone i nikako, ali nikako se ne mogu naći crackane apliakcije i igre za iOS ???

Ti stvarno ništa ne znaš o onome o čemu se priča ili se samo pretvaraš?

16 godina
Cognitor kaže...

Pa dragi moj, ti onda mora da živiš u paralelnoj stvarnosti. Ja nisam govorio o idealistima i dobrim dušama koji zaista plate više. Evo naprimjer, baš me zanima koliko si puta ti osobno tako nešto napravio? Primjećujem naime, da nešto nisi govorio baš u svoje ime... A što se stvarnosti tiče, ja govorim o brojkama. Koliko je takvih? I koliko novaca se na generira? Svaki dobro odgojeni korisnik IBM-a ili SAP-a, prije nego mu uopće padne na pamet bezumna ideja da podigne slušalicu i bilo što traži mora se prethodno posavjetovati sa knjigovodstvom i poslovnom bankom... Jednostavno je drugačije. A što se Applea tiče, imam kćer i ne znam koliko sam novaca do sada istresao na različite gadgete i sve njihove proizvode, za koje bi da nemaju trulu jabuku na sebi platio 3x-4x manje.. Ali ne, to nije to, to nije cool... I sada daj ti to objasni princezi...

Ti stvarno misliš da ima smisla uspoređivati poslovnu politiku s psihilogijom prosječnog potrošača mobilnih aplikacija? Jer te dvije stvari nisu slične ni u praksi ni u motivima.

12 godina
neaktivan

Latz, pa i ne mislim to, i ne uspoređujem te dvije stvari. Naravno da nisu slične. Ipak moraš stvari staviti u nekakav kontekst. Ono što međutim uspoređujem su različite psihologije i navike kupaca na različitim tržištima (stvarnim ili perceptivnim). Sa, druge strane, jedan dio tih konzumera su sigurno i potrošaći na više vrsta tržišta. Pa valjda razumiješ da ovo što sam napisao nije doktorska disertacija nego kratka napomena na forumu (dakle nužno nepotpuna i neprecizna). Ali srž je bitna. A ona jeste točna...

0 0 hvala 0
16 godina
Phill kaže...

Nije istina. Godinu dana sam student u Austriji i redovito koristim Google TbT navigaciju kad se ne znam negdje doci.

A sto se tice 'ne koristenja mobilnog interneta', puno ljudi nema flat tarifu pa zasto placat operateru dodatno ako mozes doma na WiFi-u jednom skinut karte i imas ih indefinitely? Po meni je to logican potez...

Koristis brut maps?

Ako da onda je istina, jer su to modificirani mapsi koji omogucavaju doticno

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
14 godina
protjeran

mind=blown. Moje je iskustvo baš suprotno s ostalima ovdje. Ignition koji mi treba za posao sam platio 69 dolara na playu, sad je 29, a za iOS je free :P

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Latz kaže...
difre kaže...

nije ni čudo kad je ekipi jedna od glavnih prednosti androida, slobodan pristup file sistemu. dakle, omogućena piraterija je jedan od top 3 razloga za kupovinu droida

Jer je stvarno jako teško JBati iPhone i nikako, ali nikako se ne mogu naći crackane apliakcije i igre za iOS ???

Znam da se moze, ali cinjenica je da broj je JB-anih iphone- a uvijek bio ispod 10 %, dok androidi sa druge strane 'out of the box' imaju otvoren file sistem, player koji podrzava vecinu piratskih codeca,i naravno nije ga potrebno rootati i stajaznam da bi se instalirao torrent klijent. Ako je to tebi isto samo zato jer 'eto i iphone se da JB-ati' onda dobro.
17 godina
difre kaže...
Latz kaže...
difre kaže...

Znam da se moze, ali cinjenica je da broj je JB-anih iphone- a uvijek bio ispod 10 %, dok androidi sa druge strane 'out of the box' imaju otvoren file sistem, player koji podrzava vecinu piratskih codeca,i naravno nije ga potrebno rootati i stajaznam da bi se instalirao torrent klijent. Ako je to tebi isto samo zato jer 'eto i iphone se da JB-ati' onda dobro.

Zamisli, i Windowsi isto tako dolaze out-of-the-box! Možeš što god hoćeš s tim što si kupio, čak ne treba ni rootati jer zamisli, dok ih instaliraš upišeš svog Administrator usera. I zato ih i kupuje 90% ljudi.

I tako će biti i sa Androidom.

O čemu ti pričaš čoeče...

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.12.2012 14:21 (Bitanga).
13 godina
protjeran
@bitanga: sto zelis reci, da tvorci windowsa ne zaradjuju na aplikacijama (?) poput tvoraca nekog drugog imaginarnog podjednako prodavanog OS-a (?) koji je zatvoren i na kojem je tesko piratizirati? Wtf covjece, kako si u raspravu o razlici u zaradi DVA OS - a i DVA marketa uveo- winse?!? U usporedbi sa cime to, kojim app store-om i cijom zaradom?

0 1 hvala 0
17 godina
difre kaže...
@bitanga: sto zelis reci, da tvorci windowsa ne zaradjuju na aplikacijama (?) poput tvoraca nekog drugog imaginarnog podjednako prodavanog OS-a (?) koji je zatvoren i na kojem je tesko piratizirati? Wtf covjece, kako si u raspravu o razlici u zaradi DVA OS - a i DVA marketa uveo- winse?!? U usporedbi sa cime to, kojim app store-om i cijom zaradom?

Rasprava je otišla u smjeru na kojem se OSu više piratizira i zbog čega i kako na androidu imaš pristup file sistemu, pa sam tako argumentirao da su windowsi jednako tako otvoreni pa čak i otvoreniji od Adnroida i da nikome ne pada na pamet izjaviti da ljudi odabiru windowse (iako se masno plaćaju) jer mogu piratizirati na njima. Takve izjave su gluparije. Kladim se da se veći postotak Playstationa piratizira od Androida.

A to koliko koja bogatunska firma ubire para sa kojeg marketa me baš briga.

17 godina
Fliko kaže...

Ne volim baš vrijeđati, ali ovaj lik je već toliko gluposti napisao na ovom forumu, da svakim daljnjim postom dokazuje svoje neznanje.

Prvo nauči kako rade mobilne bankovne aplikacije, a nakon toga možeš govoriti o "sigurnosti". Te aplikacije, kao prvo i najbitnije, nigdje ne pamte podatke o tvojem računu, pinu, broju kartice, sigurnosnom broju itd. Većinom rade u potpunom online načinu radu, osim da pamte neki podatak o autorizaciji usluge (znači mzaba je usluga koju ti plačaš zabi), to ti je onaj autorizacijski kod koji si prvi puta utipkao, koji nema nikakve veze sa autorizacijom plaćanja. Ti uključiš app, on te pita pin, ti uneseš pin, on ga šalje direktno na server, autorizira te za jednu sesiju (koja traje većinom do gašenja app-a ili ekrana) koja se nalazi u memoriji, ali ne plaćanja, nego samo browsanja kroz meni. Na kraju, ako i plačaš nešto, autorizira te još jednom (zato još jednom ide pin) i ta sesija se ne čuva nigdje (većinom podaci o plaćanju i autorizacija pinom idu u jednoj sesiji prema serveru, ako prođe dobiš ok, ako ne dobiš error i ponavljaš pin). I na android-u i iOS-u autorizacija i plaćanje radi na isti način, nema razlike, tako da toliko o tome i pls nemoj više nigdje pisati o Android-u i iOS-u, pokušavam doručak većinom zadržati unutra

I ne sheri ghovna, evo ti, ima ih ko blata

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
14 godina
neaktivan

Nisam koristio modove. Na uredaju sam imao leakani stock 4.1.2.

P.S. sorry na kasnom odgovoru {#} 

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.12.2012 2:14 (Phill).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice