Intel u novom ruhu

poruka: 3
|
čitano: 998
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Intel u novom ruhu".
18 godina
neaktivan
Intel u novom ruhu

Logotipovi su fora, no ako će sada Intel svakih nekoliko mjeseci mijenjati modele procesora po skupinama (a morat će kako dolaze jači modeli i stariji zastarjevaju) to će biti pravi kaos u imenovanju modela.

Ja sam nekako skloniji 'starom' načinu nomenklature sa logičnim brojevima serije i brzinom (Pentium, Pentium II, III, IV i sl.) - to je bilo puno preglednije.

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, EVGA GF-GTX260 Core 216 896MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
RE: Intel u novom ruhu

Da, potpisujem.

Ili, ako već nisu željeli koristiti stari komercijalni naziv Pentium, mogli su ga preimenovati u nešto drugo, a ne u Intel Core, Intel Core 2, Intel Core 2 Duo itd. i sve ostle nazive po kojima je teško odrediti kada je procesor izašao.

Usput rečeno sličan kaos vlada (po meni) i u nazivima grafičkih kartica, kako ATI-evih tako i Nvidijinih.

Intel Core i7 Procesor I7-920 2,66 GHz, ATI HD4870 X2 DDR5 2 GB, Kingmax Mars DIMM 2GB DDR-3 1333MHz x 3
18 godina
neaktivan
Intel u novom ruhu

Da istina. To je izgleda globalni trend u imenovanju proizvoda kako bi se kupci što manje snalazili tj. trošili više vremena upoznajući se sa određenom linijom proizvoda i eventualno se 'navukli' na jači model za koji bi naravno izdvojili više love Namigiva

Još uvijek sam pri tome da je preglednije i logičnije bolje.

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, EVGA GF-GTX260 Core 216 896MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice