Cool! Jos na njega nek poljepe reklame i jos ce zarađivati na tome
Dobra ideja..
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Super rješenje, ako ga uspiju za te novce napraviti.
Ufff veselja ako zakaze koji motor 
Ovo sam procitao ima 5-6 dana u novinama..
bas me zanima ko ce jamcit igracima koji na terenu vrijede vise od milijarde € da to govno s enba nece past i pobit ih sve ;)
Možda uspiju spustiti temperaturu za 5-10 stepeni, ali ako vani bude 50 stepeni i dalje je teško igrati na +40. Mislim da ovako mala sjenka nema nekog većeg efekta. Bolje je da ulože sredstva u proizvodnju vještačkih oblaka. Imaju puno vremena i mogu to usavršiti.
a šta ako zapuše malo jače vjetar?? 
Lakse bi bilo da organizuaciju prepuste nama Balkancima... Mi imamo super klimu :D
Vidim da se doli u Kataru vec spremaju da nasim poletnim igračima osiguraju hlad, a našem izborniku savršenu poziciju s koje može vodit utakmicu. Ako tako bude možda nešto i osvojimo.
Zašto jednostavno 2-3 balona, kao cepelina, ne napušu na toj ploči, a motori da samo usmjeravaju? + veći prostor za reklamu
Ovi rade umjetne oblake, Bernie hoće napraviti umjetnu kišu... Šta je sljedeće? 
Inače, dobra ideja, rado bih imao jedan takav da me prati cijelo ljeto 
Ovi rade umjetne oblake, Bernie hoće napraviti umjetnu kišu... Šta je sljedeće? 
Inače, dobra ideja, rado bih imao jedan takav da me prati cijelo ljeto 
ja bi jedan takav da legnem na njega.
o kakvom uređaju govorimo? nije da sam nastran no... zanimljiva mi je izjava...
Nisam shvatio kako su došli do te cijene... i pravi krov i oblak su otprilike jednake površine, ali krov bi bio građen od običnih jeftinih materijala (beton, željezo), a oblak od vrlo skupih (karbonska konstrukcija, solarne ćelije, ultralagani motori, elektronika s redundancijom, ...) i oblak na kraju ispada jeftiniji... 
Naknadno sam uočio, barem tako ilustrira slika, da bi oblak napravio hlad samo za 20 ljudi, a preostalih 20 000 je izgleda predviđeno da se kuhaju na suncu i 50 celzijusa... 
Lakse bi bilo da organizuaciju prepuste nama Balkancima... Mi imamo super klimu :D
To uopste nije neistina.
Nisam shvatio kako su došli do te cijene... i pravi krov i oblak su otprilike jednake površine, ali krov bi bio građen od običnih jeftinih materijala (beton, željezo), a oblak od vrlo skupih (karbonska konstrukcija, solarne ćelije, ultralagani motori, elektronika s redundancijom, ...) i oblak na kraju ispada jeftiniji... 
valjda jer treba puno manje materijala
Msilm ideja je kao iz crtanog filma,jbt to nesto ko helicopter .....drzi se na vazduhu pomocu motora ,a jesul se zapitali za sigurnost igraca i navijaca,zamisli nesto otkaze(motor) i srusi se dole......pre inovativno i neostvarivo -budimo realni,.....naravno to je 10 god,napredovace tehnologija,......moze se napraviti ali nevjerujem da bi to bas toliko bezprijekorno funkcionisalo
http://www.bug.hr/forum/topic/komponente-oprema/procjena-ventilator/92317.aspx
a da probaju ovaj vent ugraditi na stadion, mozda je ucinkovitiji od ovog oblaka, i nema brige za sigurnost
Naknadno sam uočio, barem tako ilustrira slika, da bi oblak napravio hlad samo za 20 ljudi, a preostalih 20 000 je izgleda predviđeno da se kuhaju na suncu i 50 celzijusa... 
receno je da je visestruko skuplja investicija pravljenja klimatiziraog stadiona tj.dvorane.ovaj "oblak" je pomican,nakon prvenstav se proda i ne izgubi se puno na njemu.ovo je idejno rijesenje i do prvenstva u katru ima oh ho ho
A utjecaj strujanja zraka iz motora na loptu? Mislim da ne bi bilo visokih lopta. Možda to zapravo i je cilj.
A utjecaj strujanja zraka iz motora na loptu? Mislim da ne bi bilo visokih lopta. Možda to zapravo i je cilj.
Pa neće im to biti pol metra iznad glava.
Ipak će imati utjecaj, osim ako sve skupa ne bude prilično lagano jer prema slici radi na istom principu kao i helikopter.
Taman da ih rashladi. 
Nevjerujem da će to puno pridonjeti nekom večem smanjenju temperature, no meni izgleda zanimljivo...